Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4166 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפש לקנות שמן מנוע (סינטטי 5W40 למנוע דיזל אם זה משנה) במחיר טוב באזור רחובות.

אשמח לשמוע על עסק עם מבחר גדול ומחירים טובים.

 

ועוד שאלה,

איזה שמן עדיף בצמיגות הנ"ל - קסטרול, של, או ELF?

(מעדיף ליקווי מולי אבל הוא יקר משמעותית)

פורסם

ועוד שאלה,

איזה שמן עדיף בצמיגות הנ"ל - קסטרול, של, או ELF?

(מעדיף ליקווי מולי אבל הוא יקר משמעותית)

שניהם טובים,

כמו שאסף כתב, מה שצריך להדאיג אותך יותר זה התקן שהשמן צריך לעמוד בו, בעיקר אם מותקן מסנן חלקיקים ברכב.

אם תרשום את דגם הרכב נוכל לעזור יותר.

יום טוב גם לך

פורסם

כמו שרשם יגאל, שמן מנוע לא קונים לפי "דיזל" או "5W40". לפני ענייני צמיגות או בסיס השמן עומד עניין התקן, עניין שמקבל משמעות רבה יותר ויותר ובמיוחד ברכבים מודרניים ומתקדמים.

 

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה על העזרה.

 

הרכב הוא מרצדס C200CDI W203. התקן ע"פ מה שאני זוכר הוא 229.5 או 229.51 (מעניין מה ההבדל בכלל).

פורסם

לגבי ההבדל - גוגל.

אם זה מה שדורש היצרן לא הייתי רוכש שמן שלא עומד במפרט הזה. יצרני הרכב היו שמחים מאוד לייצר שמן אוניברסלי שמתאים לכל המכוניות, כל תקן כזה עולה כסף ומצריך משאבים אדירים. לכל דבר בעולם ההנדסה יש סיבה.

 

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

מבין השמנים שציינתי כולם עומדים בתקן הזה. פה כבר נותרת השאלה איזה מותג עדיף.

עד עכשיו הייתי עם ליקווי מולי (מיכל סגול) אבל הוא לא זול - באזור ה-200 ש"ח ל-5 ליטר, ואני צריך 6 משמע 400 ש"ח שמן. מצד שני יש את shell או קסטרול שיחסכו לי 100 ש"ח. כולם בעלי התקן הנ"ל ואותה הצמיגות.

×
×
  • תוכן חדש...