Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• ספונסר פורום
פורסם

שלום לכל החברים .

אני בדרך כלל לא מסתמך על טוב ליבם של חברת צמפיון מוטורס לספק לי ,בתשלום כמובן ,כלי עבודה

יעודיים לטיפול בכלי הרכב שהם מיבאים .

תודה לאל ולאינטרנט שאני יכול לקבל הכל ובמחירים טובים יותר ממה שהם מציעים .

אבל לעיתים במקרה חרום כגון אתמול שנכנס רכב חדיש, וצריך כלי יעודי עכשיו ,ולא נעים לבקש טובה מחבר

אלא ברצוני לקנות במיטב כספי את הכלי שאותו אני צריך עכשיו ,ויש אותו לצמפיון במלאי (יש לי הוכחה לזה וגם את מחירו)

מתברר שחברת צמפיון מוטורס לא מוכנה לספק כלי מקורי למוסכים שאינם ברשת .

לדעתי מדובר בפעולה לא חוקית אשר מונעת בהכרח תחרות הוגנת בענף הרכב .

פניתי בפאקס למנהל אגף הרכב במשרד התחבורה מר שמעון אלקיים וביקשתי ממנו בדחיפות שינסה לעזור בעיניין .

שמעון הזמין אותי למשרדו ואף ביקש לקבל את ההוכחה שיש ביידי שהכלי אכן קיים במלאי של צמפיון .

הוא אמר שהוא יבדוק את העיניין ויחזור אלי .

בנתיים לצערי נאלצתי לבקש טובה מחבר והשאלתי את הכלי כדי לסגור את הרכב .

אני שואל איזה תחרות הוגנת ושווה יכולה להיות בענף הרכב כאשר יבואן שהוא בעצם מונפול

מסרב למכור כלי שנחוץ לטיפול מדוייק ברכבים שהוא עצמו מיבא לארץ ברווח גדול .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צודק, ממש מרתיח, הרי אם כבר התירו טיפול ברכב בכל מוסך מורשה כך שמעודדים תחרות בלי פגיעה באחריות, נראה מגוחך עד כדי לא חוקי לסרב למכור לך כלי שבלעדיו לא תוכל לבצע טיפול מסויים לרכב ספציפי.

מה ההגיון ב״אני מסכים לכל התושבים לשחק חופשי באולם הכדורסל, אבל האולם סגור והמפתחות נשארים אצלי- אף אחד לא מקבל אותם״

אני מאמין שהדרך הכי טובה לטפל בזה היא דרך משרד התחבורה..

הייתי רוצה לראות את הפרצוף שלהם כשאתה נכנס ומבקש לקנות כלי עבודה מהם :-D

שלומי

פורסם

מרגיז? מאוד. לא חוקי? אני בספק.

צ'מפיון הם לא יבואן כלי עבודה לרכב, הם יבואני רכב, והם מייבאים כלי עבודה לא כדי לפתוח חנות מכירה לכלי עבודה ולהרוויח כסף מעצם מכירתם, אלא עבור מוסכי הרשת שלהם על מנת שאלו יוכלו לתת שירות לרכבים, ולכן בטח ובטח שאין להם שום חובה חוקית (לדעתי הלא משפטית) למכור כלי עבודה, ובטח שלא למתחרה שלהם. זה קצת כאילו שלדומינוס יתקלקלו הקטנועים באחד הערבים, והם יכנסו לסניף פיצה האט הסמוך ויבקשו לשכור מהם קטנועים לערב

פורסם

^ נשמע הגיוני לחלוטין. מסכים לגמרי. בדיוק מה שחשבתי לעצמי.

היות שמדובר בכלי עבודה, ולא בחלק כלשהו ברכב עצמו, נשמע לי הגיוני שאין להם שום חובה חוקית למכור.

כמובן שמה שאני אומר לא מסתמך על שום עובדה שאני יודע, אלא על היגיון נטו. ואולי ההיגיון טועה הפעם :)

רון, המוסך שלך חסר לי מאז שמכרתי את הגולף!

תמשיך בעבודה הטובה :mm_yeah:

פורסם

לדעתי זה לא חד משמעי כ"כ. מכיוון שאיננו יודעים את כל העובדות - קשה לקבוע אם יש כאן בעיה חוקית.

האם יש אפשרות לכל אדם בישראל לרכוש את הכלים הייעודיים האלה ישירות מ- VAG (ולא באמצעות צ'מפיון מוטורס)?

האם לחברת צ'מפיון מוטורס יש בלעדיות על ייבוא ומכירת הכלים הייעודיים בארץ?

אם צ'מפיון מוטורס מונעים מכירה של חלקים אלה לכל דורש בזמן שיש להם בלעדיות על הייבוא שלהם, הרי שיש כאן לכאורה פגיעה בחופש העיסוק.

פורסם

לא יודע אם חוקי או לא, אך אין ספק שצ'מפיון השיגו את השנאה כלפיהם במו ידיהם.

אני, למשל, מקפיד לרכוש כל מה שאני יכול מחוץ לרשת שלהם.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

רון, לדעתי הבלתי מחייבת (אינני עו"ד) הנושא איננו חד משמעי.

מחד צ'מפיון הוא יבואן כלי רכב שמחויב לספק חלפים - ולא כלי עבודה - לכל דורש, מאידך ניתן בהחלט להתייחס אל כלי העבודה הייעודי כאל חלף הכרחי שבלעדיו לא ניתן לתקן את הרכב, במיוחד שהוא מוצע למכירה בתשלום.

נסה לפנות גם אל הממונה על ההגבלים העסקיים, זו רשות עם שיניים חדות שלא נעים להיתקל בה.

פורסם

רון, אני ממליץ לך לכתוב מכתב לשר התחבורה. הוא ידוע בכך שהוא מנסה לפרק את האוליגופול של היבואנים.

ייתכן שהמקרה שלך יעניין אותו והנושא יטופל בכנסת. זה ייקח זמן אבל אולי ישתנה משהו בעתיד.

בסופו של יום נושא זה משפיע על כלל בעלי הרכב, לא רק על בעלי המוסכים.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

לדעתי, לאדם פרטי הם יכולים לסרב למכור כלים (בטענה שמיועד לשימוש אנשי מקצוע בלבד).

למוסך - אינם רשאים לסרב למכור.

גם מציע לפנות אל הממונה על ההגבלים העסקיים

פורסם

לא יודע מה אומר החוק ואם בכלל יש התייחסות לכך בחוק אבל מבחינה הגיונית, אני לא מבין למה יבואן צריך לספק למתחרה שלו כלים (תרתי משמע) כדי שיוכל להתחרות בו?! אם רון הוא מורשה אז סבבה אבל אם הוא לא, אז באותה מידה בשם חופש העיסוק ועוד מאמבל ג'מבל שאנשים קשקשו פה, הוא וכל מוסך פרטי אחר יכולים גם לדרוש שיבואנים ישלחו אותם להשתלמויות בחו"ל אצל היצרן. תחרות זה דבר בריא שמעלה את הרמה ומשפר את השירות ורק אנחנו הלקוחות מרוויחים מכך אבל במקרה הזה אני חושב (שוב, בהנחה שאין חוק או רגולציה ספציפית) שאין הגיון בטענה של רון.

פורסם

רון, על איזה כלי עבודה מדובר, ולמה משמש? (מתוך סקרנות בריאה).

תודה.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

אני מסכים עם ג'וני בוי, למרות שגם אני לא יודע בדיוק מה אומר החוק בנושא.

אתה מתחרה של מוסכי צ'מפיון, למה לדעתך צ'מפיון צריכה לנסות ולסייע לך?

בחלקי חילוף כניראה שאין להם ברירה מתוקף החוק, אך גם בכלי עבודה? זה כבר לגמרי

לא צד לקוח אלא צד מוסך, וזה צריך להיעשות בהסכם בינך לבין צ'מפיון.

פורסם

לא יודע מה החוק הישראלי אומר בעניין.

לעיתים קרובות בservice manual של רכב כתוב שיש לבצע פעולה מסויימת אך ורק באמצעות כלי מקורי של יצרן הרכב, בד"כ יחד עם ציון מק"ט הכלי.

מכאן נובע שעל מנת לשמר את האחריות יש לעבוד עם הכלי. אני מניח שעורך דין יוכל לשכנע, שאם משרד התחבורה דורש לאפשר לצד ג' לתקן את הרכב ולעמוד בהוראות האחריות, יש לחייב את יבואן הרכב למכור את הכלים לכל דורש כמו שהוא מחוייב למכור את החלפים.

יחד עם זאת, אם אתה מכופף את צ'מפיון לעשות משהו שהם לא רוצים, אני בטוח שבמחיר שהם יידרשו על הכלי, תוכל לטוס לוולפסבורג, לקנות את הכלי ולאכול במסעדה טובה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

מההודעה הראשונה בשרשור ניתן להבין שלכלי המדובר יש מחיר נקוב אצל צ'מפיון, משמע הם מוכרים את הכלי ולא רק מייבאים אותו לשימושם.

אם כך, השאלה היא לא האם ניתן לחייב אותם למכור כלי שנמצא ברשותם ולא עומד למכירה בדר"כ. לדעתי העניין כללי יותר - האם בעל עסק רשאי לסרב למכור ללקוח ספציפי מסיבות שאינן ענייניות, בעוד לקוח אחר כן יוכל לרכוש את אותו מוצר.

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם

אני לא מאמין שיש לצ'מפיון או לכל יבואן אחר לצורך העניין אינטרס לא למכור כלים למוסכים פרטים. מה זה ייתן להם. אחרי הכל, מוסך פרטי אחד הוא לא באמת תחרות לרשת של מוסכי יבואן שכוללת גם מוסכים מורשים ואני לא בטוח שהם רואים בזה סוג של איום. סתם לאנקדוטה, גם אותי מסקרן באיזה חלק מדובר.

• תוכן חדש...