Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיכום 3 שנים ו 31,000 עם פיג'ו 107 ידנית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4205 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות הולדת הילד הראשון לפני כשנה, מחשבות על העתיד (מי יודע, אולי עוד ילד :idea:) ותשלום אחרון בהלוואת הבלון החלטתי למכור את הרכב.

התלבטתי באם לשלם את התשלום האחרון כ 24,000 ש"ח ולהישאר עם הרכב למרות שכבר לא ממש התאים לצרכיי כרגע או לקנות רכב אחר עד 30000 ש"ח (עם גמישות מסויימת למעלה. העדפתי כמה שיותר בכמה שפחות :-P)

הרכב עלה לכביש בחודש אוקטובר 2011. הוא החליף פונטו ספייס 2003 ELX שהיתה לי לפניו. רוב הנסיעות שלי הן עירוניות (ראשל"צ - רחובות - ראשל"צ). התלבטתי בזמנו בין יונדאי I10, קיה פיקנטו, ופיג'ו 107. אחרי נסיעות מבחן ותוך הבנה שזמן ההמתנה של הקיה ארוך מאוד הוזמנה פיג'ו 107 ידנית לבנה.

לאחר שההתלהבות הראשונית ירדה והרכב נמכר אז ניתן לסכם יתרונות וחסרונות של הרכב בצורה שקולה יותר.

יתרונות (ברור שהכל יחסי)

זריז בתור רכב עירוני. מרגיש די נמרץ בהילוכים הראשונים.

מושב נהג מרווח ויחסית נוח. אני 1.85 והיה לי די מקום (בניגוד למזדה 2 של אישתי).

קל מאוד לחנות ולמצוא חניה. קל לתמרון.

חסכוני - אצלי הרכב עשה 1-14 בממוצע במסלול שציינתי (המון רמזורים ותנועה, עם 2 עצירות בדרך בתוך ראשון).

לא 106 ולא 205 אבל יחסית מהנה.

חסרונות

תא מטען מאוד קטן - לי היה מאוד קשה להסתדר עם תינוק. רק הבסיס של העגלה נכנס לתא מטען. החלק העליון (ואני לא מתכוון לאמבטיה) נכנס במושב האחורי. בנוסף, הכנסה של ילד בן שנה למושב בטיחות הופכת להיות משימה קשה.

מנוע די רועש (בהתחלה זה נחמד אבל עם הזמן זה מציק) ובידוד רעשים שכמעט ולא קיים. בנוסף לרעשי מנוע יש רעשי רוח ורעשים מהכביש. הייתי מגביר את המערכת אבל הרמקולים של המערכת סטריאו המקורית גרועים. אז מוזיקה כמעט ולא שמעתי. רק תוכניות אקטואליה ודיבורים.

רעידות וויברציות בעמידה שעם הזמן יוצרים רעשי קרקושים לדוגמה באזור שעון הסל"ד.

רכב מאוד פשוט וספרטני, לי זה לא הפריע אבל יש כאלה שזה כן חשוב להם. אבזור מינימלי.

מבחינת אמינות -

הרכב תמיד הניע ונסע. במהלך 3 שנים היתה תקלה אחת שטופלה במסגרת האחריות. המזגן לאט לאט הפסיק לקרר. בטיפול השני של הרכב הוחלף המעבה של המזגן בנוסף לצנרת. ישנם הרבה ויכוחים בנוגע לזה שחסר פתח איוורור במרכז הרכב. לי זה לא הפריע. הרכב קטן והפתח שבמרכז אמנם לא מכוון לנהג אבל כן מזרים אוויר קר ומקרר את הרכב ביעילות.

בפעם הראשונה שעמדתי לפרסם את הרכב למכירה (בסוף ספטמבר אאל"ט) פגעו לי ברכב בחניה והשאירו פתק. כבר קניתי רכב אחר אז הטיפול השתהה והתארך גם כי הנהג הפוגע משך זמן ולאחר מכן היו חגים ואז הביטוח שלו עשה בעיות. לבסוף, לפני כחודש וחצי, הרכב תוקן הוא גם הועבר טסט ואז פורסם למכירה. הפגיעה הצריכה החלפה של כנף קדמית, פנס, צביעה של פגוש וחלק מהדלת.

הרכב פורסם ביד 2 , גם בפורום ובנוסף חניתי בכל מיני מקומות "אסטרטגיים" בראשון.

רוב הטלפונים היו דווקא מהמיקום שבו הרכב חנה ולא מהפרסום באינטרנט. רוב האנשים ניתקו את השיחה ישר אחרי שהבינו שמדובר בדגם ידני. חלק אחר היו סוחרים שחפרו והציעו הצעות מגוחכות. הבן אדם הראשון שהראה רצינות ובא לראות את הרכב (אחרי חודש וחצי שפורסם) גם קנה את הרכב. ברור שהתגמשתי ומכרתי בפחות ממחיר מחירון (בכ 15% פחות) אבל הביטוח עמד להיגמר ובסך הכל אני מרוצה מהמחיר שקיבלתי.

המחליפה היא סיטרואן C4 1600 אוטומטית שנת 2008.

אסף

פורסם

אחלה סיכום,לאבא שלי יש כזאת רובוטית 2012,מסכים עם כול מה שאמרת,אכן מאוד חיסכונית אבא שלי עושה 1/18 ממעלות לתפן.

בנתיים אמינות טובה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...