Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחזיק בלאון קופרה והצלחות עשו את שלהן, יש לכם המלצה למקום זול שאפשר להשיג את הצלחות האלו, משהו שירד מרכב במצב טוב?? מישהו יודע מה המחיר המשוער של 2 קדמיות עם עבודה?

תודה מראש :)

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

*לא יכול לערוך את ההודעה אני רוצה להוסיף עוד שאלה, ראיתי באייבי צלחות מחוררות למכירה במידות שלי, אתם בטוח מבינים טוב יותר ממני, יש בעיות עם דברים מהסוג הזה בארץ? הדיסקים טובים לדעתכם? ראיתי שזה ממש זול.

http://www.ebay.com/itm/A3-S3-Golf-Passat-Eos-Leon-Superb-345mm-MTEC-Front-Brake-Discs-Drilled-Grooved-/400368009094?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item5d37caff86

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

צלחות מחוררות מתאימות יותר למירוצים ששם נדרש פיזור מהיר ככול הניתן של חום מהצלחת.

בשימוש יומיומי יהיה לצלחות האלה חיסרון של פריכות וסכנה לשבר בדיסק.

צלחות רגילות תהיינה עדיפות בעבורך.

מבחינת מחיר סביר שבתוספת עלויות שילוח תקבל מחיר סופי גבוה ולא אטרקטיבי יחסית למחירים בארץ, וזה עוד לפני תשלום מע"מ ואישורי משרד התחבורה.

נסה להשיג חלק מתאים אצל אוסקר ביצחק שדה ת"א.

פורסם

תודה רבה! כן גם אני חושב שהסתכלתי סתם לצדדים, אין כמו מקורי, יש לך את המספר של הנייד של אוסקר?

שוב תודה!

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם
צלחות מחוררות מתאימות יותר למירוצים ששם נדרש פיזור מהיר ככול הניתן של חום מהצלחת.

צלחות רגילות תהיינה עדיפות בעבורך.

.

לא הבנתי,

בתנאי מרוץ, תחת עומס מלא, בטמפרטורות שגורמות לדיסק להאדים, הדיסקים המחוררים טובים. אבל בשימוש יומיומי מתון הם ישברו?

יום טוב גם לך

פורסם
שלום.

אם מתאים לך צלחות של חברת BRECO / FERODO אני יכול לבדוק לך מחר בבוקר מחיר.

היי, אשמח לקבל הצעת מחיר ולדעת מה חברי הפורום חושבים על המוצר. תודה.

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

לכל דיסק יש יתרונות וחסרונות. למרבה ההפתעה, דווקא דיסקים רגילים (כאלה שהם רק מאווררים, לא מחוררים או מחורצים) יעשו את העבודה הטובה ביותר בנהיגה היומיומית ויבטיחו אורך חיים מכובד.

ברגע שמדברים על רכב שעובד קשה אפשר לשקול דיסקים משודרגים, אבל צריך לקחת בחשבון גם את החסרונות, ויש כאלה.

את ברקו אני פחות מכיר, פרודו היא חברה מצויינת וגם את הדיסקים שלי רכשתי מאבי. ממליץ בחום.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אוסקר ביצחק שדה שמייבא את TEXTAR. כדאי לברר מראש מה המק"ט של הצלחות, יש באתר של טקסטאר קטלוג מצויין.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
לא הבנתי,

בתנאי מרוץ, תחת עומס מלא, בטמפרטורות שגורמות לדיסק להאדים, הדיסקים המחוררים טובים. אבל בשימוש יומיומי מתון הם ישברו?

דרישות שונות, תוצאות שונות.

דבר אחד הוא יום מרוצים שבו הדיסקים עובדים קשה ונדרשים לפיזור חום מיטבי - ובסוף היום הם מושלכים אל פח האשפה.

דבר אחר הם דיסקים לשימוש יום יומי שנדרשים לעמידות לתקופה של שנים עם בלאי מינימאלי - וכן, חירור מחליש את החוזק המכני של הדיסק וחירוץ מגביר את שחיקת הרפידה לטובת בלימה משופרת בתנאי מרוץ.

פורסם

דורון צודק.

בכלל, כל העניין של החירוץ והחירור הם בראש ובראשונה לטובת שחרור גזים מהרפידה ולדיסקים מחוררים נוסף היתרון של קירור טוב יותר (אך כאמור גם רגישות יתר לעיוות ושבירה). העניין הוא שרפידות מתקדמות עשויות מתרכובת חומרים כזו שעניין הגזים כבר כמעט ולא קיים ולכן ודיסק חלק הוא הקנייה הטובה יותר לשימוש יום-יומי.

איתמר

פורסם

אם נצא רגע מהקופסא (תרתי משמע) ונסתכל על הכלים הדו גלגליים שנעים מסביבנו על הכביש, נגלה שאחוז לא קטן מהם מצויידים בדיסקים מחוררים\פרפריים.

הדרישות ממערכת הבלימה שם לכל הפחות קשות כמו ברכב ואף יותר.

מדובר בקליפר בודד עם דיסק בודד (עזבו רגע את הדגמים שיש להם שני דיסקים מקדימה) בעובי 4ממ סך הכל, שבולם בהצלחה 300~ קילו של מתכת ובשר בכח של אצבע בודדת (לא רגל+בוסטר) ולא שמעתי על אחד שנשבר.

אז אני לא מתווכח על כך שדיסק חלק הוא קניה טובה.

אבל האמירה שדיסק מחורר ישבר בשימוש יומיומי היא לכל הפחות הזוייה.

יום טוב גם לך

פורסם

יש לך נטייה להשוות הרבה דברים לעולם האופנועים וזה פשוט לא נכון.

אף אחד לא אמר שדיסק מחורר נשבר בשימוש יום-יומי, תקרא שוב את מה שדורון כתב. דיסק מחורר הוא בעל נטייה לפתח עיוותים וסדקים במידה רבה יותר ביחס לדיסק מחורץ או חלק, זאת בנוסף להיותו אגרסיבי יותר כלפי רפידות ומאיץ את שחיקתן.

איתמר

פורסם

אף אחד לא אמר שדיסק מחורר נשבר בשימוש יום-יומי, תקרא שוב את מה שדורון כתב.

אבל אבל.. קראתי. :conf:

יש לך נטייה להשוות הרבה דברים לעולם האופנועים וזה פשוט לא נכון.

צודק, זה העולם שאני מכיר ב5 שנים האחרונות. קשה לחזור.

אבל האם הפיסיקה משתנה?

יום טוב גם לך

• תוכן חדש...