Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אה, ציטטת את זה מהתגובה הראשונה של dorki בשרשור. אני חושב שמה שהוא התכוון זה חסרון בהשוואה לדיסק חלק.

לגבי אופנוע לדעתי הפיזיקה שונה בתכלית. כמה אופנוע שוקל? מה חלוקת המשקל של האופנוע בהשוואה לרכבכ פרטי? מה הקוטר של דיסק הבלם? מה שטח הרפידות? בכמה האיוורור של דיסק אופנוע עדיף על זה של רכב? ואלה רק פרמטרים שקפצו לי לראש בשלוף.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אה, ציטטת את זה מהתגובה הראשונה של dorki בשרשור. אני חושב שמה שהוא התכוון זה חסרון בהשוואה לדיסק חלק.

לגמרי, הכול בהשוואה של אחד מול אחד אחר מקביל לו.

דיסק מחורר הוא בעל מבנה חלש יותר ממבנה של אותו הדיסק לפני שחוררו אותו (אני מקווה שעל זה אנחנו לפחות מסכימים - ההערה ליגאל זלצר), לפיכך הסכנה שאותו דיסק יתעוות או יפתח סדקים ביחס לדיסק דומה לא מחורר - גבוהה יותר.

מדגיש שוב, רכיב שנידרש לחיים ארוכים ייבנה אחרת מרכיב שנידרש לחיים קצרים עם ביצועים גבוהים.

פורסם

דיסק מחורר הוא בעל מבנה חלש יותר ממבנה של אותו הדיסק לפני שחוררו אותו

אתה מניח שגיאומטריה היא ההבדל היחיד בין הדיסקים. כלומר דיסק מחורר הוא דיסק פשוט שהתחרעו עליו עם מקדחה.

במקרה הזה אני מסכים.

רק שלדעתי לא סביר להניח שדיסק שיועד לביצועים גבוהים יותר עשויי מאותה סגסוגת בדיוק כמו דיסק לשימוש קל.

הייתי נאיבי לרגע וחיפשתי מידע טכני באתר של ברמבו אבל כמובן הרכב סגסוגת זה לא משהו שיצרנים מדברים עליו..

ההנחה שדיסק אשר מיועד לביצועים גבוהים יותר מתוכנן להזרק אחרי יום אחד בשימוש גם כן לא מחזיקה מים,

הרי ישנם לא מעט רכבים (בקטגוריית היוקרה בעיקר) שמגיעים אם הדיסקים האלה בצורה סדרתית, ואף אחד לא בונה אותם ליום מסלול בלבד אם בכלל.

אז לא, אנחנו לא מסכימים שדיסק המיועד לביצועים גבוהים יותר בשימוש יומיומי ישבר או יתעוות לפני דיסק רגיל.

אבל ללא מחקרים השוואתיים בנושא כניראה שנאלץ להסכים שלא להסכים.

יום טוב גם לך

פורסם
אתה מניח שגיאומטריה היא ההבדל היחיד בין הדיסקים. כלומר דיסק מחורר הוא דיסק פשוט שהתחרעו עליו עם מקדחה.

במקרה הזה אני מסכים.

רק שלדעתי לא סביר להניח שדיסק שיועד לביצועים גבוהים יותר עשויי מאותה סגסוגת בדיוק כמו דיסק לשימוש קל.

הייתי נאיבי לרגע וחיפשתי מידע טכני באתר של ברמבו אבל כמובן הרכב סגסוגת זה לא משהו שיצרנים מדברים עליו..

כנראה שנאלץ להסכים שלא להסכים... :wink:

כי לדעתי אין סגסוגת פלאית שמשמשת לדיסקים מחוררים ומחורצים וסגסוגת עממית יותר לכל השאר, לפיכך - להבנתי הקידוח מחליש את מבנה הדיסק.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

דיסק מחורר הוא בעל מבנה חלש יותר ממבנה של אותו הדיסק לפני שחוררו אותו

השאלה החשובה היא האם הדיסק המחורר יעמוד בעומס גבוה ולמשך שנים ארוכות. התשובה היא שאין מניעה שהוא אכן יעמוד בדרישות.

לפעמים מיצרים חלק "חזק מדי" מכיון שכך יותר זול ליצר אותו, וסביר שזו הסיבה שדיסקים מלאים זולים יותר ממחוררים. הדיסק המחורר עדיף לאורור ופיזור חום הבלימה, וקרוב לודאי שאינו נופל מהדיסק המלא בשום מובן אחר.

ניחוש שלי שדיסקים מחוררים היו עוזרים במקרה של "התאונה המחרידה בטבריה: הבלמים התפוררו", אם כי איני יודע אם היו מונעים לחלוטין את התאונה.

יהודה

• תוכן חדש...