Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אחרי ניסיון כושל בהתקנת מרים חלונות שהוזמן מאיביי אני נזקק לעזרתכם.

מצ"ב:

• תרשים התקנה של מרים השמשות.
  • תרשים של מתג החלונות הראשי בדלת הנהג.
  • תרשים של האזעקה (Spal AS-80).

אז מה הלאה? אני צריך לחבר לפי Diagram 1 או 2 (בתרשים של המרים חלונות)?

איך בדיוק לחבר?

למיטב הבנתי אני צריך לחבר 2 חוטים, גם מהצמה הגדולה וגם מהצמה הקטנה, למצבר (2 האדומים)? למה? זה הגיוני?

למה יש צורך בחיבור לACC?

איך אני יכול בכלל לבדוק אם המרים שמשות עצמו עובד?

איך אני מחבר את הטריגר? Negative או Positive? אני יודע שזה לפי האזעקה ובתרשים של האזעקה רשום Negative, אני צודק? לחבר לחוט השחור/לבן באזעקה?

תודה רבה על עזרתכם!

אם תצטרכו עוד איזה תרשים או משהו כזה אני יכול לנסות להשיג.

Power Windows Switch Inspection - Page 1.jpg

Power Windows Switch Inspection - Page 2.jpg

Windows Closer.jpg

פורסם (נערך)

אתה מחווט לפי דיאג'1.

אתה מפרק את הפסנתר בצד הנהג, וחותך את החוטים שיוצאים מהמפסק למנוע בצד של הסגירה. (אחרת יהיה לך פותח חלונות במקום סוגר...)

אתה מחבר לפי הדיאגרמה (שים לב בזוגות של החלונות, איזה צבע הולך לאיזה צד- אחד זה לצד של המנוע, והשני לצד של המפסק. זה חשוב, אל תשאל אותי למה...)

אותו דבר לגבי למה יש פעמיים הזנות. פשוט תעשה מה שהסינים אומרים :-P

אתה צריך ACC כי זה מבטל את המרים ומחזיר את השליטה למפסקים בדלתות (PASS THROUGH).

אתה יכול לסיים את כל החיבורים למעט הטריגר, ופשוט לגעת עם החוט של הטריגר (כחול) בפח חשוף בשלדת הרכב. החלונות אמורים לעלות.

זה רק בתנאי שיחווטת נגטיב טריגר לפי דיאג'1.

האזעקה של ספאל יכולה לעבוד גם נגטיב וגם פוזיטיב טריגר, ומחווטים לפי מע' הנעילה הקיימת ברכב.

ביונדאי, בד"כ מוסיפים מנוע נעילה (אקטואטור) בדלת הנהג, כדי לא להתעסק עם הBCM. כשתפרק את הדלת, תראה אם זה המצב אצלך.

זה בעצם מצב של פוזיטיב+נגטיב משולב, וצריך לבדוק מתחים עם רב מודד כדי לא לגרום נזק למרים ולאזעקה.

פשוט תבדוק מי מקבל מינוס בנעילה מבין החוטים שרשמתי למטה.

במצב רגיל, אתה יכול לחבר טריגר לחוט השחור/לבן או החום (שאמורים להיות חופשיים) או החוט הכחול שכבר אמור להיות מחובר למוח נעילה מרכזית.

במצב של פוזיטיב/נגטיב משולב, החוט הכחול יקבל מינוס בנעילה ופלוס בפתיחה, מה שעלול לשרוף לך את המרים.

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)

היי

אם אפשר להתעלק על השרשור :)

זה שרשור ישן שלי:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?542355-%D7%94%D7%AA%D7%A7%D7%A0%D7%AA-%D7%9E%D7%A8%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%9E%D7%A9%D7%95%D7%AA-%D7%91%D7%99%D7%95%D7%A0%D7%93%D7%90%D7%99-%D7%92%D7%98%D7%A1

איך אני מוצא acc? יש לך מושג איזה צבע חוט ואיזה קונקטור?

כמו כן אולי ברור לך איזה מספרי חוטים נותנים פלוס לחלון בעלייה? לפי דעתי 1 ו5 אבל לא בטוח

אז חייב acc? אין דרך לוותר על זה?

כי צריך חוט לטריגר חוט לפלוס וחוט לacc מעבר ל2 של האקטואטור לנעילה המרכזית :)

קצת הרבה חוטים להעביר :)

אגב ראיתי באיזה שרשור שמישהו ניתק אזעקה מגטס והייתה התעלקות על חוט ורוד יכול להיות שזה acc התנעה? או שאני טועה?

עריכה אחרונה על ידי Drift
פורסם

אוקיי אז איזה חוטים זה בצמה של המפסק? למיטב הבנתי - לדלת של הנהג זה חוטים 5/6, איזה מהם? ולאיזה חוט בצמה של המרים? הירוק/שחור או הירוק/לבן? לאן אני מחבר את השני?

לגבי הACC, בגלל שאני לא סגור ב100% לאיזה חוט לחבר אותו (אני מעתיק מהדיאגרמה של האזעקה), אני יכול שלא לחבר אותו והמרים עדיין יפעל?

תודה על העצה לגבי הנגיעה בפח עם הטריגר. אני אחבר אותו לשחור/לבן באזעקה, החום זאת יחידה חיצונית = אנטנה לשלטים. הכחול והירוק תפוסים כבר לנעילה המרכזית שכבר התקנתי בפעם אחרת.

תודה על העזרה!

פורסם (נערך)

לא יודע. שונא את הסכמות האלה בצורת טבלה. לא מבין מזה כלום. אותי לימדו לקרוא שרטוטי חיווט (פרושים)

אבל מה שהייתי עושה, זה מחפש בכל זוג איזה מהם מקבל מתח קבוע, וחותך את השני...

החיבור הולך ככה:

אחרי שחתכת את החוט, הרי נוצרים לך שני קצוות חדשים.

ניקח, לצורך הדוגמא, את חלון הנהג- הקצה של זה שממשיך לכוון המפסק הולך עם הירוק שחור. הקצה שממשיך לכוון המנוע, הולך עם הירוק לבן.

בעצם נוצר לנו מצב, שבו החוט המקורי, שהוביל מהמפסק למנוע, לא מחובר יותר ישירות, אלא רק דרך המרים.

זאת גם הסיבה, שיתכן ואם לא תחבר את הACC, המרים יעבוד, אבל החלונות לא יעבדו מהמפסקים בדלת הנהג.

אגב, אין לך מה לפחד מהעניין של הACC.

אתה יכול לקחת כל מה שמקבל מתח אחרי סוויץ' ולהתעלק עליו (מצת, רדיו וכו'). הACC במקרה הספציפי הזה לא מעמיס כמעט כלום, רק מפעיל ממסר.

עריכה אחרונה על ידי natco

פורסם

תודה! כבר מנסה. ד"א יש דרך נוחה יותר להגיע לחיווט של המפסק שלא בתוך הדלת? או שדוורא כן מומלץ להשאיר את המרים בדלת? החוטים שם ממש מחושבים ואין שם עודף שאפשר לעבוד איתו. בטח שלא מקום לזוז.

פורסם

האמת הא, שלמיטב זכרוני, אף פעם לא התקנתי באלנטרה.

בודאי שהחיווט ממשיך מחוץ לדלת, וזה גם מקצועי יותר מלתקוע את הקופסא של המרים שם.

הבעיה שזה פי עשר יותר עבודה-צריך להתחיל לפרק פלסטיקים ולחפש איך ולאן זה ממשיך. (או להחזיק שרטוטי חיווט מפורטים).

מה שגורם לרוב המתקינים הישראלים לחפף ולתקוע את זה בדלת.

פורסם (נערך)

טוב... אז עדכון קצר:

ההתקנה עברה בצלחה (כמעט).

התקנתי כמו כל מתקין ישראלי ממוצע... בתוך הדלת... מה שאילץ אותי להעביר חיווט (מתח, ACC, הארקה) בצורה חאפרית לדלת. וזה בגלל שלא מצאתי את המשך הצמה. לצערי הייתי לחוץ בזמן קצת ככה שלא יכולתי להתעכב בלחפש שרטוטי חיווט מפורטים.

למען הסדר הטוב - החוטים שחתכתי הם 5,2,7 ו-9 (חום, אפור, כחול וחום). לצערי היחידה שקיבלתי הגיעה פגומה וחלון אחד לא עובד, אבל חוץ מזה הכל בסדר.

תודה רבה על העזרה!

Drift - ענו לך בשרשור שלך איך למצוא ACC, בכל מקרה תנסה אולי להתעלק על אביזר אחר (כמו שאני עשיתי). אזעקה אולי? אם אתה ממש נואש תנסה להעביר כבל מהחיווט של רדיו, יש גם שם ACC.

כמו שכתבתי, אצלי החוטים שאחראיים על העליה הם 7,2,5 ו-9. זה החוטים שהסוויטצ' מחבר ל11 - שזה מתח לדעתי ואצלי הוא בצבע צהוב (אל תתייחס למה שרשמתי בדף, זה לא נכון. זה אמור להיות מראה. תשים לב אצלך איך זה, אני גיליתי את זה כששמתי לב ש13 ו14 ע"פ התרשים לא מחוברים ולא מתפקדים בכלל. אצלך לדעתי זה 4 ו-9).

בהצלחה!

עריכה אחרונה על ידי Chamuelm
פורסם

היי

כל הכבוד שהצלחת :)

לגבי ה-ACC - אני יודע שענו :) אבל קצת מרתיעה אותי הצמה הזו...

בכל מקרה, שים לב לחוטים שחתכת ולסכימה שצרפת של החיווט.

איזה חלון לא עולה לך? יכול להיות של הנהג?

כי אולי זה צריך להיות 6 במקום 5?

פורסם

לא.. הבעיה לא בחוט שחתכתי.הבעיה בצמה של המרים. יותר נכון במרים. כשחיברתי את החוטים הכתומים לדלת של הנהג זה לא עבד וכשחיברתי אחרים זה כן. אותו דבר עם הדלת הימנית הקדמית. אחרי זה כבר התייאשתי והשארתי דלת אחת בלי מרים. אולי הסיני הנחמד יביא לי חדש.

יש לכם מושג איפה אפשר להשיג איזה ספר טכני לאלנטרה? או סכמות חיווט? או כל דבר אחר שיעזור לי בעתיד? עד עכשיו השתמשתי באתר הטכני של יונדאי אבל הם התחילו לגבות תשלום.

פורסם

OK :)

כי אם תשים לב המספרים שציינת רצים משמאל עפ"י הסכמה.

אגב - במקרה אולי יש לך את הסכמה הזו של האלנטרה שתואמת לזו מהגטס?

jnjnhjdtj1oc.jpg

הכוונה לD05 שבמרכז, שבה רואים את החיווט בתוך הדלת?

פורסם

דריפט- קח מתח אחרי סוויץ' מהמצת/רדיו/כל אביזר אחר שאתה יודע שנכבה עם האוטו.

אם יש/היתה לך דיבורית באוטו, המתקין שלה כבר עשה את זה. פשוט תתעלק לידו.

זה לא לוקח משם זרם גבוה. זה רק מפעיל ממסר. המתח תמיד נלקח מהמתח לפני סוויץ', ששם צריך להקפיד על קו חדש עם נתיך עצמאי.

• תוכן חדש...