Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניסאן אלמרה 2014,פשוטה מאוד.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ציפיתי הרגע בסרט אימה, ממש.

בחיי, מושבים מזעזעים מבד פשוט וספוג מזעזע, כבל גז למנוע ( באלמרה 2004 זה יוניט אלחוטי של HITACHI ) ללא ידית אפילו לנהג, זה פשוט מחריד בכל לשון של מילה.

אותי מחריד לגלות שיש ברכבים מודול אלחוטי ששולט על הגז למנוע. מה זה ? מתי זה הגיע, ולמה זה טוב? מהניסיון שלי כמהנדס מערכות EMBEDDED שהתעסק לא מעט עם מערכות אלקטרוניות וגם אלחוטיות למיניהן, כל דבר שיש בו תוכנה, חשוף לאינספור תקלות משונות שחלק מהן קשה מאד לגילוי ויתגלה רק אחרי זמן רב אם בכלל. בסופו של דבר אין דבר אמין יותר מהאמצעים הפיזיים הפשוטים לבקרה, מה רע בכבל גז למנוע?. אין לו באגים, ואין בעיות בפרוטוקול התקשורת שלו, ולא צריך לעדכן לו גרסאות, כתגיע למוסך עם תקלה לא יקחו ממך 10,000 ש"ח על החלפה של יוניט מטופש שמיוצר ומתוכנת רק אצל היצרן, ולא צריך לחשוש שהאקרים יגיעו אליו או שהממשלה (ומשרד האוצר) תעקוב אחריך דרכו. יותר מידי טכנולוגיה דוחפים לכל פינה ולא תמיד זה באמת מועיל.

מה יהיה הדבר הבא ? מערכת ייצוב אלחוטית להליכון של קשישים ?

אני יכול להביא כחיזוק לדברי את מה שקורה במכשירי החשמל הביתיים - מכונות כביסה ומייבשים לדוגמא - כשהבקרות היו מכניות הן היו פשוטות, אמינות, החזיקו שנים !, והיו זולים מאד להחלפה. כשהתחילו לשים כרטיסים אלקטרוניים במקומם, התקלות הפכו להיות נפוצות מאד ומאד מאד יקרות לתיקון עד כדי כך שגיסי כשהתקלקל לו הכרטיס עקב הפסקת חשמל, נדרש לשלם על כרטיס חדש - 2500 שקל ! עשה חשבון והלך לקנות מכונה חדשה.

בדקתי את הכרטיס הזה ונראה היה שהבקר התקלקל, בקר נפוץ נדמה לי מבוסס על גרעין של ARM, הייתי מזמין ומחליף לו אבל הבעייה היא התוכנה שצרובה בפנים , הקוד נמצא רק אצל היצרן, והוא בטוח לא ייתן לי אותו. הייתי כותב לבד משהו אם היה לי זמן כח וכלים להשקיע בזה ...

• תגובות 107
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
זה די מתסכל לראות שארצינו הופכת לפח אשפה מוטורי, מבאים לכאן כל מיני דגמים שמיועדים לעולם שלישי, מקשטים ב: לדים, מולטימדיה, חיישני רוורס ומוכרים כרכב שווה בין רכבים אחרים בקטגוריה. מיילא שזה היה עולה פחות בהמון, אבל המחירים לא רחוקים מרכבים מודרניים אמיתיים.

אותם מחשבות בול :roll:

פורסם

פשוט מאוד, זה רכב שכנראה מכוון לשוק הליסינג.

אם יבוא איזה פנסיונר שיש לו נסיון טוב עם אלמרה- שהייתה משעממת ומיושנת עוד אז- מה טוב.

פורסם

חופשי באאאם, גם אני נבהלתי.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

דבר שני, אילו חלופות יש לך באותם מחירים? איזה מכונית יש לך שעולה את ה-90 וקצת אלף שקל שעולה מיצו אטראז' או 301 ונותנת לך את אותו מרווח פנים ונפח תא מטען? נכון, הן לא מאוד נוחות ולא מאוד איכותיות, אבל את הרוכשים הפונטציאליים זה לא מעניין.

פורד פוקוס אצל היבואן המקביל עולה 100K, זה רכב מודרני, בטיחותי ונוח. זה רמה אחרת לחלוטין מול רכבים כאלה כמו אטרז' ושות'.

בסביבות 110K יש את שברולט קרוז עם מנוע 1.4 טורבו מוצלח ומודרני בעל 140 סוסים. כך שלא חסר חלופות. כמו כן יש מבחר רכבים0 ק"מ יד 1 מיבואן במחירים אטרקטיביים (ב97K היה קרוז סטיישין 1.8 למשל).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

סבבה שזה רמה אחת מעל, אבל קשה לפספס את העובדה שזה לפחות 10 אלף שקל יותר, וזה סכום שלא הולך ברגל.

יש לך גם אוקטביה, שהיא ארבעה רמות (או לא יודע כמה) מעל (סתם לצורך העניין. בוא לא נכנס לוויכוח האם האוקטביה טובה או לא), אבל היא עולה 134 אלף. למה שלא יעדיפו אותה על פני אטראז'? אתה מבין שזה יכול להימשך ככה עוד הרבה.

כל הקטע של המכוניות האלה זה "משפחתית במחיר של סופר מיני". וזה לא באמת חדש לך שבישראל קונים מכוניות לפי מטראז' של הפח ולא לפי שום דבר אחר, אז קצת מוזר שזה "מפתיע אותך".

*עריכה: קראתי את הפוסט וזה ממש נראה כאילו אני חושב שהאטראז'יות למיניהן הן מכוניות טובות. אז לא, ממש לא. גם לדעתי מדובר בפח זבל מוטורי (אם אפשר לקרוא להן מוטוריות בכלל), אני בסך הכל חושב שכן יש להן מקום בשוק.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

נכון, יש לי אוקטביה והיא עולה לא 134K כי היא דיזל. אני לא מכניס אותה למשוואה בכלל.

אבל, פוקוס עולה 100K אצל איילון מוטורס. אטרז' עולה 89K. נכון, זה עוד 11K, אבל עם תמורה לכל שקל. כאשר קונים רכב ל5 שנים, ההפרש הזה לא משמעותי. הערך המוסף שאתה מקבל אדיר: נוחות - ליגה אחרת לגמרי, בידוד מעולה (לעומת אטרז' רועדת ורועשת), זה רכב אירופאי שמיועד לשוק אירופאי, זה רכב שאמור להתחרות בגולף וקורולה ולא רכב שאמור להתחרות בלאדה או טאטא. ארגונומיקה, איכות חומרים ושאר פרמטרים הם מאוד חשובים, למשל בגשם אחיזה זה דבר קריטי וכאן עולים הבדלים מאוד משמעותיים בין רכבים כאלה כמו אטרז' לרכבים כאלה כמו פורד, ההבדל יכול לעלות בחיים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תגידו תודה שלא קיבלנו את הדגם שהיה לפני ה"אלמרה" בשוק המקסיקני (אצל האמריקאים זה היה הטידה שמוכרת לנו)

אם ימכרו אותה בארץ, אני מקווה שהמחיר שלה יהיה בסביבות האטראג' ולא כמו הטידה הקודמת שהוצבה במחיר זהה למשפחתיות.

בארה"ב הדגם הזה עולה פחות גם מהניסאן נוט.

Nissan_Aprio_01.jpg

Nissan_Aprio.jpg

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
ציפיתי הרגע בסרט אימה, ממש.

כאחד בעל אלמרה משנת 2004 שמורה מאוד והצבע מעולה וההרכבה באמת יחסית טובה, הרכב הזה גורם לניסאן אלמרה 2004 להראות כמו 2016 דגם עתידי.

בחיי, מושבים מזעזעים מבד פשוט וספוג מזעזע, כבל גז למנוע ( באלמרה 2004 זה יוניט אלחוטי של HITACHI ) ללא ידית אפילו לנהג, זה פשוט מחריד בכל לשון של מילה.

נו שויין...

האם מנוע החיפוש של גוגל הופך אותנו לחכמים יותר או לבעלי יכולות תרגום מאנגלית לעברית בצורה משובשת ללא יכולת הבנה מעוטה של דברים טכניים בסיסים ?!

התקשורת בין המצערת למחשב הצתה/הזרקה ולדוושת התאוצה היא מסוג CAN-BUS דרך זוג חוטים ולא תקשורת אלחוטית.

איזה כייף לי :)

פורסם

לפחות עם אתה מזלזל באחרים בדוק גם את יכולות החיפוש שלך בגוגל כי בדגמי ניסאן גם בדגם עליו מדברים בשרשור זה "רק" שישה חוטים בין המצערת למחשב ההזרקה ועוד שישה חוטים לדוושה ולא שום lin lan multiplex CANBAS או כל פטנט אחר דומה!

פורסם
אבל, פוקוס עולה 100K אצל איילון מוטורס. אטרז' עולה 89K. נכון, זה עוד 11K, אבל עם תמורה לכל שקל. כאשר קונים רכב ל5 שנים, ההפרש הזה לא משמעותי. הערך המוסף שאתה מקבל אדיר: נוחות - ליגה אחרת לגמרי, בידוד מעולה (לעומת אטרז' רועדת ורועשת), זה רכב אירופאי שמיועד לשוק אירופאי, זה רכב שאמור להתחרות בגולף וקורולה ולא רכב שאמור להתחרות בלאדה או טאטא. ארגונומיקה, איכות חומרים ושאר פרמטרים הם מאוד חשובים, למשל בגשם אחיזה זה דבר קריטי וכאן עולים הבדלים מאוד משמעותיים בין רכבים כאלה כמו אטרז' לרכבים כאלה כמו פורד, ההבדל יכול לעלות בחיים.

סבבה, אבל זה עדיין 11 אלף שקל יותר. זה הרבה כסף, ואנשים לא רואים מול עינייהם את כל מה שאתה אומר. הם רואים 11 אלף שקל.

בידוד, ארגונומיה, נוחות וכו' לא מעניינים 80% מהאנשים. הם מתרגלים למה שיש להם. אגב נוחות, לא בטוח בכלל שבתחומי העיר האטראז' נופלת מהפוקוס בנוחות (לא נהגתי באטראז', רק בספייס סטאר, אבל אני משער שהסיפור די דומה).

אחיזה ובטיחות, נכון, הפוקוס טובה יותר, אבל במהירויות שאותם אנשים נוהגים ועם כמות האנשים ששים צמיגים סיניים זבל האחיזה של שתיהן תהיה דיי דומה. אף אחד פה לא מתקל פניות על בסיס קבוע.

אה כן, וזה 11 אלף שקל יותר.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...