Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4244 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

לאור מחסור בצוברים בארץ, ולאור מחירם הגבוה (750X2 לחלק מקורי) התעניינתי והבנתי שניתן לחדש את הבומבות ע"י התקנת שסתום ומילוי לחץ (זוג קדמיות, 2.0 II).

האם ידוע לכם על מקום שמחזיק את הציוד לכך? (בלון חנקן למשל בלחץ המתאים, 50BAR לפחות) והיכן ניתן להשיג שסתומים?

רוב המדריכים לחידוש הם לגבי "בומבות" מקוריות, האם גם תחליפיות (LIZARET, IFHS) ניתנות לחידוש? (פקק מתברג בחלק האחורי).

לחילופין, אשמח לדעת אם נתקלתם בקסנטיה לחלקים, גם באחת הפירוקיות.

קצת פאסימי לגבי תשובות, אבל תודה לעוזרים!

פורסם

השאלה היא מה מצב הבומבה, אם הדיגפרגמה נקרעה אין לך מה לשפץ ומילוי לא יעזור, ד"א המשפצים בארץ לא בדקו את עניין הדיאפרגמה והשיפוץ לא הצליח ברוב המקרים.

לעניין שיפוץ עצמאי ראיתי באינטרנט ערכה לשיפוץ רק שאני לא מצליח למצוא את האתר, (נראה לי אתר איטלקי)

שקול בחיוב לרכוש מקורי האיכות גבוהה ויש לך שקט לשנים רבות.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

בנתיים שוחחתי עם חבר פורום בדימוס, קסנטייפיל מושבע, וגם עלה נושא הדיאפרגמה. בכלל כרגע יש ברכב צוברים תחליפיים.

הרכב עבר אחר כבוד לאחי, ואני לא בטוח שצפוי לו עתיד מזהיר כמו ה-BX שלך, לכן לא בטוח שאשקיע את הסכום במקוריות, מה גם שכרגע אין בארץ (לא בחונויות המוזלות, לא אצל היבואן המקביל ובמפתיע גם לא אצל המוסך המרכזי). כמו כן הבומבות המקוריות עולות פי 3 ויותר.

שוטטתי באתרים בחו"ל, בכל מקרה דרוש לי מכל גז בלחץ גבוה, ובנתיים קיבלתי כיוון עם רעיון להשגת בומבות. אעדכן בהמשך.

פורסם (נערך)

אולי לבועז לביא מפ"ת נשארו בומבות.

ויש מוסך ביפו אבו דאוד שגם התעסק עם סיטרואנים.ואם אין בררה יש מוסך שאני לא ממליץ הוא מוסך יורם מישרש.

אבל המוסך עומד להסגר ומוכרים את תכולתו.

אולי נשארו לו בומבות חדשות למכירה ורק בומבות חדשות לקנות ממנו.

עריכה אחרונה על ידי רונן שחפ
פורסם

תודה לכולכם!

הכוון שלי היה קסנטיה שהיתה אצלי בעבר, נמכרה למישהו שמכר אותה לחלקים :( ובנתיים הפכה לגוש ברזל :oops:

הבנתי שבכל מקרה צריכות להגיע בקרוב שוב בומבות לארץ, אשקול גם הזמנה מחו"ל וכמובן את הצעותיכם!

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

חוזר לעדכן:

עברתי על כל ההצעות, קצת ירדתי מעניין החידוש. הבומבות ברשותי תחליפיות ואני חושש ממצב הדיאפרגמה.

כנראה שאחד הספקים הפסיק לייבא בומבות תחליפיות לקסנטיה, כנראה בשל מיעוטן.

מה שנשאר לי היה זוג מקוריות מג'אן, כ-750 האחת. עד היום, היום דגתי מהפורום המלצה למוסך מתמחה בתחום. צלצלתי, הבחור היה מאוד נחמד ועושה רושם שמכיר את התחום הרבה שנים.

פתחתי את הקלפים ואמרתי שלא הצלחתי להשיג בומבות תחליפיות במקורות הרגילים שלי, אמר שתי דקות אעשה טלפון, חזר אלי תוך דקה וחצי עם הצעה לזוג כולל עבודה (ביקש סכום מאוד הוגן/נמוך על העבודה) של מעל 700 ש"ח, לתחליפיות כאמור. זה קצת שבר אותי אז הלכתי לאופציית החו"ל, והזמנתי מבריטניה זוג בומבות של IHFS בפחות מחצי המחיר כולל משלוחה, נקווה לטוב עם הדואר ועם כל התחנות בדרך.

פורסם

כרגע הכוון הוא אבו דאוד ביפו, שטוען שיש אצלו תחליפיות במלאי, ובמחיר סביר.

איכשהו פספסתי אותו, למרות שאני מכיר את המוסך והייתי אצלו בעבר.

הרכב אצל אחי כאמור, ומקווה שהשבוע יזכה לצוברי הלחץ החדשים.

תודה לכל מי שיעץ!

• תוכן חדש...