Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4292 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה של טירון, אבל איך זה שמנוע 600 סמק של אופנוע לדוג: cbr600rr, מוציא 117 כ״ס שזה בערך הספק ממוצע של 1600 סמק ברכב? אני מבין שהמנועים הללו מגיעים לסל״ד כפול משל רכב אבל מה שונה במבנה שלהם שהם מגיעים להספקים כאלו בנפחים זעומים ? (יחסית לרכב כמובן)

עברתי לסקייטבורד

פורסם

שאתה משווה אופנוע ספורט אתה צריך להשוות אותו למכונית ספורט, לא למכונית משפחתית.

אופנועי קסטום מגיעים עם הספקים יותר נמוכים ממכונית.

באופנועי ספורט יש שימוש בטיטניום במנוע, carbon fiber בגוף ושילדת האופנוע.

האופנועים האלה הם שיא הטכנולוגיה.

ניסן GTR NISMO זה רכב שאפשר להשוות את הביצועים שלו לאופנוע.

595 כ"ס ממנוע 3.8

0-100 בפחות מ 3 שניות.

אייל

פורסם

כמובן אל תקרא את הכתבה של אביעד הרי קיבלת פה הסבר מאוד מעמיק. מנועים של אופנועים אוכלים את הכביש.

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

בגדול , המנוע של המכונית צריך להזיז משקל גבוה פי כמה וכמה מאופנוע.

כתוצאה מכך המנוע מתוכנן לתת יותר מומנט מאשר הספק.

כלומר , פחות הספק ויותר מומנט בכדי שהרכב ינוע כבר מסל"ד יחסית נמוך.

באופנוע , בגלל משקל מאוד נמוך , מתכננים את המנועים למומנט יחסית נמוך והספק גבוה. אופנוע ב 2000 סל"ד לא יצליח כמעט לזוז ואם יצליח המנוע יחנק וידומם. אין לו את הכוח להזיז את האופנוע.

ממש שאני הצלחתי בעבר להבין זה עניין של קוטר ומהלך הבוכנה בצילינדר. קוטר קטן ומהלך ( כמה הבוכנה עולה ויורדת ) ארוך ייתנו מנוע שנותן מומנט גבוה והספק נמוך ולהפך.

אבל בטח מומחים ממני יוכלו להסביר יותר טוב

פורסם
בגדול , המנוע של המכונית צריך להזיז משקל גבוה פי כמה וכמה מאופנוע.

כתוצאה מכך המנוע מתוכנן לתת יותר מומנט מאשר הספק.

כלומר , פחות הספק ויותר מומנט בכדי שהרכב ינוע כבר מסל"ד יחסית נמוך.

באופנוע , בגלל משקל מאוד נמוך , מתכננים את המנועים למומנט יחסית נמוך והספק גבוה. אופנוע ב 2000 סל"ד לא יצליח כמעט לזוז ואם יצליח המנוע יחנק וידומם. אין לו את הכוח להזיז את האופנוע.

ממש שאני הצלחתי בעבר להבין זה עניין של קוטר ומהלך הבוכנה בצילינדר. קוטר קטן ומהלך ( כמה הבוכנה עולה ויורדת ) ארוך ייתנו מנוע שנותן מומנט גבוה והספק נמוך ולהפך.

אבל בטח מומחים ממני יוכלו להסביר יותר טוב

בתור רוכב אופנוע ב2000 סל"ד בהילוך ראשון האופנוע זז נהדר.

בלימודי נהיגה עם כלים שבורים מלמדים אותך על אותו עקרון של רכב, תן לו אלף סל"ד שחרר לאט את הקלאצ' ואתה מתחיל לזוז.

Seat Mii 3Doors

פורסם

אף אחד, וגם לא הכתבה שקישרתם מפולגז, ענה על השאלה ששאל פות"ש.

למרות שאני המון שנים גם אופנוען וגם נהג מכוניות, גם לי אין תשובה חכמה חד-משמעית ולכן מחדד: אם ניתן להוציא יותר מ-100 כ"ס ממנוע זעיר (600 סמ"ק) שהינו גם קומפקטי במימדיו וקל במשקלו, מדוע לא לקחת אותו ולשתול אותו במכונית משפחתית? ובמה שונה מנוע ארבע-פעימות של אופנוע כבד, ממנוע ארבע-פעימות של מכונית? (ולא, מנוע של סמארט אינו ממש מנוע של אופנוע)

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

בפשטות, הספק זה תוצאה של סוג של משוואה שמכפילה מומנט בסל"ד (לא יודע אם מכפילה ישירות או שיש יחס כלשהו, אבל זה פונקציה של השניה). בגלל זה מנוע של אופנוע שמגיע ל-13 אלף סל"ד ומוציא 6.5 מומנטים יכול להפיק מליונים של כוחות סוס בעשרת אלפים סל"ד. תגביל את אותו המנוע ל-7-7.5 אלף סל"ד כמו מנוע ממוצע של מכונית ותקבל הספק דומה לשל מנוע מכונית באותו הנפח.

התגובה של יותם מעליי מסבירה למה לא עושים את זה במכוניות.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

מנוע 1000 סמ"ק של ימהאה R1 נותן בערך 185 כ"ס ב 12,500 סל"ד, ומומנט של 10 קג"מ ב 8000 סל"ד.

http://en.wikipedia.org/wiki/Yamaha_YZF-R1

מנוע של 1.2 של פיאט פנדה נותן 69 כ"ס ב 5500 סל"ד ו 10 קג"מ ב 3000 סל"ד.

http://www.fiat.co.il/files/models/panda/technical/Panda.pdf

אני בטוח שאפשר להשתיל את המנוע של הימהאה בפנדה, כמובן שגם את הגיר צריך להחליף.

קח בחשבון שהאופנוע עם הרוכב שוקלים בערך 300 ק"ג, לעומת הפנדה ששוקלת 1000 ק"ג עם נהג ואולי עוד נוסע.

מרווח הטיפולים של המנועים האלו קצר מאוד, אם תרכיב אותו על רכב הוא יתקצר עוד יותר.

אבל בשורה התחתונה אני מניח שזה אפשרי ובטח יש גם כמה מטורפים עם כסף שכבר עשו את זה.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם (נערך)

משקל הרכב , יחסי ההעברה קובעים את המומנט המינימלי הנדרש להזזת הרכב.

זה כמובן לא מספיק, ביצועי הרכב תמיד ידרשו ליותר מהמומנט המינימלי להזזתו, ולכן נתוני המנוע נקבעים ע"י הביצועים הנדרשים ממתכנניו.

כדי להאיץ ב- 10 שניות ל- 100 קמ"ש רכב במשקל טון וחצי ומהירות סופית של 200 קמ"ש עם תיבת 5 הילוכים ידנית,

נדרש (בהערכה לא הכי גסה) מנוע עם מומנט מעל 20 קג"מ והספק באיזור ה 170 כ"ס ומעלה.

אין מנוע של אופנוע (אלא אם כן מדובר בטומוהוק) המסוגל לספק נתונים כאלו.

כדי לספק מומנט המתאים להנעת מכונית במשקל טון ומעלה, צריך נפח גדול, מהלך בוכנה ארוך יותר, ואולי גם הגדשה

כל אלו מתנגשים עם הדרישה למשקל קל ולהספק גבוה על בסיס סל"ד.

בכל מקרה כדי להראות למה זה לא מסתדר בדיוק, צריך לעבור מדיון איכותי לעובי הקורה בדיון כמותי עם משוואות

ארוכות ולא הכי סימפטיות כמו פה

עריכה אחרונה על ידי proxima
פורסם

באופנועים ספורטיבים נתון ההספק הוא מאוד גבוה אך הוא בא בחשבון ישיר על נתון המומנט (המקסימלי) שנשאר נמוך וגם אז הוא מושג בסל"ד היסטרי של 10 אלף סל"ד בערך. באופנוע ספורטיבי וקל משקל שיחד עם רוכב ודלק מסתכם בפחות מ-350 קילו המומנט הזה מספיק כדי להזיז את האופנוע מסל"ד סרק. לעומת זאת ברכב ממוצע ששוקל פי 3 עד פי 4 המומנט הצנום הזה פשוט לא מספיק וזה בטח לא ראלי לזנק ב-7 אלף סל"ד רק כדי להתחיל לזוז.

לכן רכבים סטנדרטיים נבנים עם מנוע שמספק כמות מומנט סבירה כבר מסל"ד נמוך וזמינות כוח היום היא שם המשחק ברכבים, זאת אומרת מנועים גמישים שכבר מ1500 - 2000 סל"ד נתונים את מירב המומנט שלהם. ההבדל העיקרי במבנה של המנועים זה מהלך הבוכנה, קצר באופנועים וארוך יותר ברכבים על מנת לספק יותר מומנט.

אגב יש רכבים (ספורטיבים) עם הספקים גבוהים ממנוע אטמוספרי לדוגמה - הונדה S2000 עם 2.0 ליטר בלבד וללא טורבו הרכב הפיק 240 כ"ס, 120 כ"ס לליטר, נתון זה כבר מתקרב יחסית לאופנעים ספורטיבים אך גם כאן הרכב היה מגיע לסל"ד אסטרונומי של 9 אלף סל"ד.

פורסם
מנוע 1000 סמ"ק של ימהאה R1 נותן בערך 185 כ"ס ב 12,500 סל"ד, ומומנט של 10 קג"מ ב 8000 סל"ד.

http://en.wikipedia.org/wiki/Yamaha_YZF-R1

מנוע של 1.2 של פיאט פנדה נותן 69 כ"ס ב 5500 סל"ד ו 10 קג"מ ב 3000 סל"ד.

http://www.fiat.co.il/files/models/panda/technical/Panda.pdf

אני בטוח שאפשר להשתיל את המנוע של הימהאה בפנדה, כמובן שגם את הגיר צריך להחליף.

קח בחשבון שהאופנוע עם הרוכב שוקלים בערך 300 ק"ג, לעומת הפנדה ששוקלת 1000 ק"ג עם נהג ואולי עוד נוסע.

מרווח הטיפולים של המנועים האלו קצר מאוד, אם תרכיב אותו על רכב הוא יתקצר עוד יותר.

אבל בשורה התחתונה אני מניח שזה אפשרי ובטח יש גם כמה מטורפים עם כסף שכבר עשו את זה.

הכלל הזה תקף גם את לוקחים אותו לכיוון השני:

מנוע בנזין T6 של וולבו XC60 מפיק כ-300 כ"ס. מנוע טורבו דיזל מודרני שמותקן ברכב כבד (אוטובוסים, משאיות וכו') מפיק הספק דומה, אלא שהוא בערך פי שלושה גדול יותר מהמנוע של ה-XC60. בזמן שלוגם הבנזין מסתובב בסרק בכ-900 סל"ד, הסולר מסתובב בערך בשני שלישים מזה וזוהי נקודת ההתחלה של שניהם.

T6 זה אומנם מנוע גיבור, אבל מבחינת מומנט אין לו סיכוי מול טורבו דיזל עתיר נפח. אם ניתן ל-T6 להניע אוטובוס קומותיים או אפילו רק משאית קלה (עד 12 טון), אפשר להיות בטוחים בשלושה דברים:

1. אופי הפעולה שלו לא יתאים לרכב. תחילת הנסיעה תהיה לו קשה מאוד וכדי להגיע לקצב התקדמות סביר הנהג יאלץ לתכנן היטב את נתיב נסיעתו במטרה להימנע מגורמים שיאטו אותו.
  2. אומנם גם כשהוא מותקן ב-XC60 אין לו צריכת דלק של טויוטה פריוס, אבל כפועל יוצא של הסעיף הקודם, ברכב כבד היא כבר תהיה שערורייתית.
  3. תוחלת החיים שלו תזכיר יותר את תוחלת החיים של מנוע מרוצים ממוצע.

לסיכום: הספק זה חשוב אבל זה לא הכל. בלי מומנט, נתון ההספק לא באמת אומר לנו הרבה. ו- וולבו XC60 T6 זה רכב בנזונה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...