Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4305 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לחברי הפורןם.

השבוע אני מאלץ עצמי להפרד מהאקסנט שלי שהיה חברי הטוב במשך שנתיים.

כרגע שלושה רכבים עניינו אותי מאוד (למרות שהייתי שמח למצוא מגאן ידנית באותם שנתונים במחיר סביר(

אז ככה

מציאה של קילומטראג - פגו 306 ידנית 1.4 ליטר שנת 1999 רק 95000 קמ מצב נראה מעולה יש חלונות מזגן והטסט נגמר לפנ חודש. המנוע הוחלף לפני 20000 קמ.

יד שניה מאדם מבוגר שלא נוהג כבר.

ההתלבטות לגבי המציאה היא ביקורות רעות לגבי אמינןת הרכב מבחינת חשמל ועליית חום ללא סיבה.

רכב שני זו פונטו 2001 ידנית גם כן מנוע 1.3 עם 190,000 שהוחלף מנוע לפני 30000 , יש טסט ורכב יותר חסכוני מהפגו (חשוב כי אני נוסע הרבה(

יד שלישית כשהיד השניה הייתה אצל חבר.

הרכב השלישי זה גולף ידנית שנת 2002 1.6 ליטר מצב מעולה קילומטראג באיזור ה160 אלף גם כן מנוע שהוחלף לפני מספר שנים, הבעלים עם רכב מהעבודה.

יד שלישית.

אשמח את עזרתכם בהתלבטות שלי, אני סהכ חייל חביב בן עשרים שמחפש רכב אחר שלא יעשה יותר מדי צרות, בנוסף אני מגיע לבסיס שנמצא בשומרון ככה שהנסיעה הררית. האקסנט היהי לי בלי מזגן , הבולם שחוק וישנה נזילה ברדיאטור ככה שהעדפתי להפטר ממנו.

עריכה אחרונה על ידי EliC25
פורסם

מה התקציב המקסימלי שלך?

יש שטר מכר למנועים?

הקמ שציינת זה של המנוע החדש או הכללי של הרכב?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
מה התקציב המקסימלי שלך?

יש שטר מכר למנועים?

הקמ שציינת זה של המנוע החדש או הכללי של הרכב?

אם כתבתישהוחלף מנוע לפני x קילומטרים וx קטן מהקילומטראג הכולל זה אומר שהקילומטראג נכלל גם עם המנוע הקודם

התקציב באיזור החמש אלף

יש שטר מכר

פורסם

הפיגוע 306 היה לדגם מוצלח,קח אותו למוסך לראות שאין דברים חריגים,שלא תמצא את עצמך בטקסט מתחיל להוציא הרבה כסף על נזילות ו דברים כאלו.

הפונטו באמת חסכונית,אבל עברה קמ הרבה יותר גדול מהפיגו.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
הפיגוע 306 היה לדגם מוצלח,קח אותו למוסך לראות שאין דברים חריגים,שלא תמצא את עצמך בטקסט מתחיל להוציא הרבה כסף על נזילות ו דברים כאלו.

הפונטו באמת חסכונית,אבל עברה קמ הרבה יותר גדול מהפיגו.

תודה אני היום אבדוק אותו

בעקרון לרכב אין טסט כי הבנאדם מבוגר ולא יכול לנהוג יותר.. יש ממה לחשוש?

פורסם

מה זאת אומרת הוחלף מנוע? למה הוחלף מנוע בק"מ כל כך נמוך?

כמו כן קח בחשבון שהמנוע שהוחלף לא חדש ויש מצב שהוא נסע הרבה יותר מ94K ק"מ.

לי זה נראה מוזר מאוד.

אני נוסע על סקסו עם 218500 ק"מ עם אותו מנוע, וטפו טפו טפו חוץ מטיפול ראש מנוע והחלפת סט אטמים שבוצע באופן יזום ב200K ק"מ על ידי הכול פיקס במנוע, וצריכת השמן שלו מינימאלית עד אפסית.

כך שזה נראה לי מוזר מאוד.

לגבי בעיות ההתחממות הכול תלוי בטיפול. כשרכשתי את הסקסו כצעד מונע החלפתי את הרדיאטור, ואני מקפיד על מי קירור ירוקים. בינתיים אין בעיות.

כמו כן אני לא מבין למה להחליף את האקסנט ברכבים האלה.

שלא תבין אותי לא נכון הפיג'ו רכב טוב פי כמה בכל פרמטר כשהוא היה חדש, אבל עדיין מדובר ברכבים ישנים, והם לא יהוו שדרוג גדול. עדיף לך להשאר עם הרכב שלך שאתה מכיר אותו מלהכנס להרפתקאות שעלולות לעלות לך אלפי שקלים.

כשיהיה לך תקציב יותר ראוי תשתדרג.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
תודה אני היום אבדוק אותו

בעקרון לרכב אין טסט כי הבנאדם מבוגר ולא יכול לנהוג יותר.. יש ממה לחשוש?

אין לך מה לדאוג לדעתי, סה"כ זה די מובן מאליו שהוא לא יחדש טסט אבל האם אתה יכול להתנות הרכישה בדבר בדיקת מוסך?

פורסם
אין לך מה לדאוג לדעתי, סה"כ זה די מובן מאליו שהוא לא יחדש טסט אבל האם אתה יכול להתנות הרכישה בדבר בדיקת מוסך?

כמובן.. זה מה שאני מתכוון לעשוצ ובעוג כשעתיים אני נפגש עם בעל הרכב

מה לגבי שהי הרכבים האחרים?

מה זאת אומרת הוחלף מנוע? למה הוחלף מנוע בק"מ כל כך נמוך?

כמו כן קח בחשבון שהמנוע שהוחלף לא חדש ויש מצב שהוא נסע הרבה יותר מ94K ק"מ.

לי זה נראה מוזר מאוד.

אני נוסע על סקסו עם 218500 ק"מ עם אותו מנוע, וטפו טפו טפו חוץ מטיפול ראש מנוע והחלפת סט אטמים שבוצע באופן יזום ב200K ק"מ על ידי הכול פיקס במנוע, וצריכת השמן שלו מינימאלית עד אפסית.

כך שזה נראה לי מוזר מאוד.

לגבי בעיות ההתחממות הכול תלוי בטיפול. כשרכשתי את הסקסו כצעד מונע החלפתי את הרדיאטור, ואני מקפיד על מי קירור ירוקים. בינתיים אין בעיות.

כמו כן אני לא מבין למה להחליף את האקסנט ברכבים האלה.

שלא תבין אותי לא נכון הפיג'ו רכב טוב פי כמה בכל פרמטר כשהוא היה חדש, אבל עדיין מדובר ברכבים ישנים, והם לא יהוו שדרוג גדול. עדיף לך להשאר עם הרכב שלך שאתה מכיר אותו מלהכנס להרפתקאות שעלולות לעלות לך אלפי שקלים.

כשיהיה לך תקציב יותר ראוי תשתדרג.

האקסנט שלי כבר בקילומטרג גבוה די אוכל שמן . הרדיאטור הלך כפי שציינתי ואין מזגן , אני סבור שהגיע הזמן לעבור הלאה.

לגבי המנוע אני בהחלט אשאל אותו מה הסיבה להחלפה זה נשמע קצת פישי .

גם אותך אני שואל מה לגבי שני הרכבים האחרים

פורסם (נערך)

מכל הרכבים בארץ מצאת 3 רכבים שבהם הוחלף מנוע, ולאחד מהם אין טסט כמה זמן.

בשלושת המקרים מדובר במנועים מאוד אמינים, ה1.4 בפיג'ו, הפיאט וה1.6 בגולף הם מנועים ותיקים ואמינים.

אם בק"מ כזה נמוך הלך מנוע אז הם קיבלו טיפול לקוי.

הדבר שהכי כדאי להתרחק ממנו כשקונים רכב זה רכב שלא נוסע.

רכב שנוסע באופן יומיומי זה רכב שיש יותר סיכוי שמטפלים בו ובודקים אותו.

רכב שעבר החלפת מנוע ולא נוסע זו נורה אדומה ענקית!

חסר 306/פונטו/גולף בשוק?

עדיף שתמצא 306 עם קצת יותר ק"מ שנוסעת כל יום ומטופלת כמו שצריך.

לגבי הרכב שלך כמה כבר תקבל עליו אם תמכור אותו עם כל הבעיות שתיארת? אולי שווה לך להמשיך איתו עד שימות ובנתיים לחסוך.

אתה לא מקבל פה שדרוג מהותי(פרט לגולף), ויש פה סיכון לא קטן.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

פורסם
מכל הרכבים בארץ מצאת 3 רכבים שבהם הוחלף מנוע, ולאחד מהם אין טסט כמה זמן.

בשלושת המקרים מדובר במנועים מאוד אמינים, ה1.4 בפיג'ו, הפיאט וה1.6 בגולף הם מנועים ותיקים ואמינים.

אם בק"מ כזה נמוך הלך מנוע אז הם קיבלו טיפול לקוי.

הדבר שהכי כדאי להתרחק ממנו כשקונים רכב זה רכב שלא נוסע.

רכב שנוסע באופן יומיומי זה רכב שיש יותר סיכוי שמטפלים בו ובודקים אותו.

רכב שעבר החלפת מנוע ולא נוסע זו נורה אדומה ענקית!

חסר 306/פונטו/גולף בשוק?

עדיף שתמצא 306 עם קצת יותר ק"מ שנוסעת כל יום ומטופלת כמו שצריך.

לגבי הרכב שלך כמה כבר תקבל עליו אם תמכור אותו עם כל הבעיות שתיארת? אולי שווה לך להמשיך איתו עד שימות ובנתיים לחסוך.

אתה לא מקבל פה שדרוג מהותי(פרט לגולף), ויש פה סיכון לא קטן.

טוב הלכתי לבדוק את ה306, באמת שאני יצאתי מרוצה מהבדיקה, יש כמה עניינים שמפריעים לי.אז

ככה בפירוט:

נפגשתי עם האדם בכפר סבא בסביבות גיל ה50 שנראה מאוד ישר, הוא בן של בעל הרכב, ראיתי תעודה מזהה של שניהם, רישיונת רכב 5 שנים אחורה + טסט , הזקן היה נוסע 4000 בשנה במקסימום, המנוע הוחלף לפני עשר שנים כשהוא רכש את הרכב (הוא יד שלישית) משום שהוא עשה בעיות, האדם שדיבר איתי לא יודע מה היו הבעיות אבל טוען שאבא שלו טיפל באוטו כמו שצריך.

מכסה מנוע - שלדה כמצויין ברישיון, יש שמן יש מים, אחרי 20דקות שהאוטו דולק אין שום סימן לטפטופים או נזילות, המצבר חדש (משום שהרכב עמד, הזקן הפסיק לנהוג.)

הקילומטרג מאוד מאוד נמוך כמו שציינתי, 97000 קמ.

פנים הרכב מאוד מטופח, אין אבק או לכלוך, חלונות חשמל קדמיים, מזגן עובד טוב, חום מנוע לא מגיע לחצי , טורים לא עולים או יורדים לפתע, בלחיצה על הגז יש עליה נורמלית בטורים בלי שום רעידות או גמגומים, התנעה חלקה, יש דיבורית נעילה מרכזית בקיצור הכל טיפ טופ ובאמת נראה שאין איזשהו 'פאנץ', פשוט מאוד אדם מבוגר שאין לו מ הלעשות עם הרכב וביקש מבנו למכור אותו.

עכשיו שני הדברים שמפריעים לי:

הראשון - הבן לא יודע על הטיפולים שהאוטו עשה כי אין קבלות, אבל הוא אמר לי שאני מוזמן לבדוק במוסך שאבא שלו טיפל ברכב ולבקש היסטוריית טיפולים שם, חשוב לציין שהטסטים היו תקינים ולא נעשו במרווחים שונים בין התוקף לתאריך הטסט.בנוסף לרכב נגמר הטסט לאחרונה והוא לא מעוניין להתחייב על תשלום הטסט במידה והאוטו לא יעבור (אמרתי לו שאני מוכן לשלם חצי מהאגרה לפני הטסט ואת היתרה במידה והאוטו יעבור טסט) , פשוט כי לטעתנו 'אין לו רצון להתעסק ברכב הזה , אתה רוצה תקח לא רוצה נפרד כידידים'.

הדבר השני - דוד שלי התעסק הרבה במכירה וקניית רכבים וממש אמר לי להתרחק מהדגם הזה בגלל בעיות שהוא יוצר, לא פירט יותר מדי אבל אמר שלא מתאים לאופי הדרך שנאי נוסע בה (נוסע הרבה בשומרון)

מה לחברי הפורום יש להגיד?

פורסם

המצב שאתה מתאר מעט יותר טוב ממה שתיארת קודם.

אם המנוע הוחלף לפני 10 שנים, ורק לאחרונה הפסיקו לנסוע עם הרכב זה נשמע טוב יותר.

לגבי אמינות הרכב. המנוע הזה נחשב למנוע ותיק ואמין מאוד. שוב ממש מוזר לי שהמנוע הוחלף בק"מ כל כך מצחיק כי "עשה בעיות". מה גם שלא ברור ממש כמה ק"מ עבר המנוע שהוחלף כי רוב הסיכויים שהוחלף במנוע משומש.

בעיית ההתחממות שאתה כל כך מפחד ממנה לא אמורה להתרחש ברכב עם מערכת קירור תקינה, מי קירור טובים ושטופל כראוי. מה גם שיש לך מד חום אז אתה תשים לב להתחממות.

מה ששונה קצת בדגמים האלה של פיג'ו, ועלול להפחיד אנשים הוא שמד החום הוא לינארי, וכשהחום עולה מד החום גם עולה וכשהוא יורד מד החום יורד... זה לפעמים מפחיד אנשים למרות שעד לנק' מסויימת אין שום בעיה שהחום יעלה.

ברכבים חדשים יותר מד החום עולה רק כאשר הטמפ' נכנסת למצב מסוכן, ואתה לא שם לב לתנודות קטנות של מד החום שלא נכנסות לאזור המסוכן.

הבעיה שתיארת לגבי הטסט הייתה נמנעת ממך אם היית קונה רכב נוסע, אבל בגלל שתיארת את הרכב במצב קוסמטי פנימי ומכאני כל כך טוב יש סיכוי שזה שווה את הסיכון.

כדאי לך לגשת למוסך שאתה סומך עליו, ולבקש שיכינו את הרכב לטסט, אתה גם ככה צריך לעשות לרכב יישור קו אז אם לא יהיו הפתעות זה כסף שהיית מוציא במילא. גם אם לא עברת את הטסט אתה לא משלם עלות מלאה בטסט השני אז לא הייתי דואג מזה.

מה המחיר המבוקש?

פורסם
המצב שאתה מתאר מעט יותר טוב ממה שתיארת קודם.

אם המנוע הוחלף לפני 10 שנים, ורק לאחרונה הפסיקו לנסוע עם הרכב זה נשמע טוב יותר.

לגבי אמינות הרכב. המנוע הזה נחשב למנוע ותיק ואמין מאוד. שוב ממש מוזר לי שהמנוע הוחלף בק"מ כל כך מצחיק כי "עשה בעיות". מה גם שלא ברור ממש כמה ק"מ עבר המנוע שהוחלף כי רוב הסיכויים שהוחלף במנוע משומש.

בעיית ההתחממות שאתה כל כך מפחד ממנה לא אמורה להתרחש ברכב עם מערכת קירור תקינה, מי קירור טובים ושטופל כראוי. מה גם שיש לך מד חום אז אתה תשים לב להתחממות.

מה ששונה קצת בדגמים האלה של פיג'ו, ועלול להפחיד אנשים הוא שמד החום הוא לינארי, וכשהחום עולה מד החום גם עולה וכשהוא יורד מד החום יורד... זה לפעמים מפחיד אנשים למרות שעד לנק' מסויימת אין שום בעיה שהחום יעלה.

ברכבים חדשים יותר מד החום עולה רק כאשר הטמפ' נכנסת למצב מסוכן, ואתה לא שם לב לתנודות קטנות של מד החום שלא נכנסות לאזור המסוכן.

הבעיה שתיארת לגבי הטסט הייתה נמנעת ממך אם היית קונה רכב נוסע, אבל בגלל שתיארת את הרכב במצב קוסמטי פנימי ומכאני כל כך טוב יש סיכוי שזה שווה את הסיכון.

כדאי לך לגשת למוסך שאתה סומך עליו, ולבקש שיכינו את הרכב לטסט, אתה גם ככה צריך לעשות לרכב יישור קו אז אם לא יהיו הפתעות זה כסף שהיית מוציא במילא. גם אם לא עברת את הטסט אתה לא משלם עלות מלאה בטסט השני אז לא הייתי דואג מזה.

מה המחיר המבוקש?

4000 שח

ובאופן כללי על הרכב הזה הרבה אנשנים אומרים שהוא עושה בעיות חשמל, יש לך נסיון אישי או של אחד ממכריך עם הדגם?

פורסם

שמע ב4 אלף אלף שקל,אין יותר מידי בררה,לפחות אצלך יש הרושם שהכול עובד,מה שכן שקח בחשבון שבטוח צריך לעשות ישור קו,בגלל זה אמרתי קח אותו למוסך שיעלו אותו על ליפט ויבדקו בעיין מקצועית,לי זה נשמע כמו באמת אדם מבוגר שלא נוסע הרבה,תיבדוק איתו במוסך שבאמת הרכב עבר טיפולים אחת לשנה ולא הזניח את העניין הזה,אם אתה רואה שהכול תקין פה,תתחדש.

ב4 אלף אתה יכול לקנות רכב עם טסט ואחרי זה יתחילו מבול של תקלות שידרשו ישור קו,אין מה לעשות בכזה סכום תמיד קיים סיכון.

פורסם

בבעלותי סיטרואן סקסו. אומנם לא אותו רכב, אבל הרכבים מאוד דומים.

אצלי אין שום בעיות חשמל.

המנוע עבר 218500 ק"מ בלי תקלות טפו טפו טפו(זה אותו מנוע). מעולם לא התחמם אצלי(כמעט 50 אלף ק"מ יחד).

הרכב שלי נקנה במטרה לעשות נסיעות קצרות של 4-5 ק"מ מהבית אך המטרות מעט השתנו.

בשנה האחרונה הוא נסע אחת לשבוע-שבועיים מבאר שבע לחדרה ובחזרה. לעיתים עם 3 נוסעים ומזגן דולק, והכול היה בסדר.

לעיתים יש תקלות, אחרי הכול מדובר ברכב ישן עם בלאי גבוהה.

אני מעריך את עלות התקלות והטיפולים בשנה ב1500 שקלים בערך. זה הצפי לדעתי מכל רכב ישן עם בלאי כזה.

כמו שאמרו לך ב4K שקלים אין יותר מדי אפשרויות. אני במקומך הייתי נשאר עם הרכב שלך עד שהוא ימות וחוסך עוד.

בכל מקרה הרכב שתיארת על פניו נשמע כמו פוטנציאל למציאה. כמובן שיש לבדוק טוב טוב לפני מה אתה מקבל.

פורסם

כבר השלמתי עם כך שהוא מציאה .. אבל למה ישנם לא מעט אנשים כמו אלו שממליצים עליו, שגם מגנים אותו בעניין בעיות חשמל או בלאי של המנוע 1400 המדובר ? אני בהתלבטות אם מחר לשלוח אותו לבדיקה מוסך .. ואם למישהו יש מוסך מומלץ ואמין ברעננ כפר סבא אשמח

• תוכן חדש...