Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4310 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

התפנה לי קצת זמן אז החלטתי לנסות את האנדורנס של מגווירס שקניתי בקניה האחרונה באוטוסטור.

ואם כבר אז לנקות גם את הג'אנטים שלא נוקו מאז השטיפה האחרונה לפני יותר מחודש לפני החופשה שלקחתי באילת.

זו פעם ראשונה שאני מתנסה בטיפול בצמיגים ע"פ השיטה שהמליץ כאן sciPoPo עם תוספות משלי.

התהליך התבצע בצורה הבאה:

הכנת ציוד וחומרים:

1. דלי עם "שמפו פלוס" של מגס וטבילת כל מברשות החישוקים שלי בדלי.

2. תערובת APC של מגס 1:4 בשפריצר מקציף

3.דלי מים נקיים

4.שפריצר משאבה 2 ליטר.

5.מגבות מיקרו פשוטות,כפפות מיקרו פשוטת בדולר מאיביי,מטלית חלונות קוריאנית(שעברה הסבה לצמיגים :-))

6.אנדורנס כמובן.

7.מבריק נעליים.

8.מברשת למירוק צמיגים מאיביי שקניתי גם כן בהמלצת sciPoPo.(ומעטה הגומי שלה כבר מתפרק בשימוש ראשון)

התהליך התבצע כך:

1.ריסוס APC על דופן הצמיג

2.המתנה של חצי דקה-דקה עד שרואים שהליכלוך מתחיל לנזול.

3.קירצוף עם מברשת הצמיגים.

4.ניקוי בית הגלגל בעזרת מברשת יעודית ידית ארוכה.

5.ניקוי החישוק עצמו בעזרת מברשות החישוקים.

6.שטיפת כל אזור בית הגלגל הצמיג והחישוק עם מים נקיים בעזרת שפריצר המשאבה.

7.ייבוש הצמיג עצמו ע"י הכפפות והמגבות(השחור לא מפסיק לרדת,לכן ניסיתי עם מספר סוגים).

לאחר סיום העבודה על כל ארבעת הצמיגים הגענו לחלק האומנותי...:wink:

יישום האנדורנס:

מזיגת פס לאורך מבריק הנעליים.מעבר על הצמיג בתנועות אחידות.

יצירת מעט לחץ כדי לשחרר חומר ולהגיע לנקודת החיבור בין הצמיג לג'אנט.

ניסיתי גם עם פד סיני צהוב אך מאד מהר חזרתי לאפליקטור.עם הפד הרבה פחות נח לעבוד, הוא סופג המון חומר, ולא מיישם בצורה אחידה.

קצת תמונות:

לפני:

20140812_180241[1].jpg

אחרי:

20140830_111901[1].jpg

ועוד אחת...

20140830_111917[1].jpg

המגבות לפני כביסה:

20140829_211432[1].jpg

הדלי עם חלק מהמברשות:

20140802_121035[1].jpg

הפד הצהוב אחרי ישום על גלגל אחד-עדיין יש המון שחור שלא ירד לאחר הניקוי.

20140829_203533[1].jpg

עריכה אחרונה על ידי nit_zan
המחשב נתקע
פורסם

עבודה יפה.

כמה נקודות:

- אין טעם להמתין ולחכות שה-apc "יעשה את שלו", כי הוא לא עושה, צריך לשפשף ישר לאחר ההתזה.

- אני לא יודע איזה מברשת לניקוי הצמיג קנית (לא רואה תמונה שלה), שלי מחזיקה כבר מעל לשנה וחצי, הסיבים חזקים כמו ביום הראשון, ממתינה לי תמידית מחוץ למחסן חשופה לשמש וכו' ועדיין במצב מושלם, כך שכנראה נפלת על מוצר לימוני.

- לפעמים דרושים שתיים ואפילו שלוש ידיים של מעברי ניקיון עם apc ומברשת גסה, כדי להפתר מכל הלכלוך השחור על הצמיג, זה סיזיפי, הזהרתי.

(משתלם בסופו של דבר).

- עניין של טעם - הצמיג גלוסי מידי, הייתי מעביר ניגוב עם מיקרופייבר כדי שהגומי יקבל מראה טבעי יותר.

"יאללה בירי".

פורסם

ניצן עבודה יפה אחי.

עבודה יפה.

כמה נקודות:

- אין טעם להמתין ולחכות שה-apc "יעשה את שלו", כי הוא לא עושה, צריך לשפשף ישר לאחר ההתזה.

- אני לא יודע איזה מברשת לניקוי הצמיג קנית (לא רואה תמונה שלה), שלי מחזיקה כבר מעל לשנה וחצי, הסיבים חזקים כמו ביום הראשון, ממתינה לי תמידית מחוץ למחסן חשופה לשמש וכו' ועדיין במצב מושלם, כך שכנראה נפלת על מוצר לימוני.

- לפעמים דרושים שתיים ואפילו שלוש ידיים של מעברי ניקיון עם apc ומברשת גסה, כדי להפתר מכל הלכלוך השחור על הצמיג, זה סיזיפי, הזהרתי.

(משתלם בסופו של דבר).

- עניין של טעם - הצמיג גלוסי מידי, הייתי מעביר ניגוב עם מיקרופייבר כדי שהגומי יקבל מראה טבעי יותר.

אפשר קישור למברשת אחי?

פורסם

חברים, תודה על המחמאות.:-)

גיל,

אכן הצמיגים יצאו מאד גלוסיים,אך גם כך אחרי יומיים הגלוס מתחיל לדעוך.לא ממש משנה לי.

לגבי תהליך הניקוי עם ה APC- נראה לי כבר מעבר לאובססיה לעבור פעמיים שלוש על כל צמיג,אך לא פוסל על הסף,אבחן זאת להבא על צמיג אחד.

מה שכן,עברתי לאחר השטיפה עם המגבות על מנת לייבש ולהסיר שאריות שחור,כשהכי נוח היה לי לעבוד עם הכפפה הפשוטה (בצידה השטוח).כבר הזמנתי עוד כמה שיהיה.

אייסקו,

המנוסים מדברים על עמידות של מספר שבועות עד חודש.אצלי זו פעם ראשונה,כך שלא יכול להעיד מנסיון אישי.

אוריה,

זו המברשת למירוק צמיגים,עושה עבודה טובה,הסיבים בסדר גמור,רק קצה המסילה שמחזיקה את מעטה הגומי מסביב למברשת נשבר והגומי יצא,החזרתי אותו ועכשיו אצטרך להדביקו בקצה על מנת שלא יצא שוב.ׁׁ(או לוותר על הגומי-לא קריטי).

פורסם

מעבר לגלוס המוגזם, מנגבים את הצמיד משאריות חומר כדי למנוע מה שנקרא sling, מצב שבו שאריות עפות בנסיעה היישר לטמבון האחורי ומלכלכות אותו.

ה״אובססיה״ יתי ראיתי. נמנע מלהגיביש לי הרגשה ששמו עליי עין עוד מהתגובות שלי על הסרמיק פרו הקקיוני הזה, הורדתי קצת פרופיל עם ספונסרים.

סיויק לקח אישי, כנראה אין לי בת זוג כבר הרבה זמן.

ושכחתי להוסיף, אך עשית זאת לבד.

היישום אכן צריך להתבצע על צמיג יבש.

"יאללה בירי".

• תוכן חדש...