Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4312 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב חברים, אז כך..:?

אז אחרי מסכת טרטורים וספקולציות ותיקונים חוזרים, "צפה" הבעיה (תרתיי משמע למי שהבין את המשחק מילים).

אין דרך קלה לומר זאת. אז פשוט אומר- נגרם נזק לראש מנוע של הליאנה שלי........

2 שאלות בבקשה:

1. האם ניתן לתקן את הראש? (חריטה/שיפוץ וכדו'..). אציין כי הדעות חלוקות בעניין בקרב בעלי המקצוע שדיברתי איתם (חלק אמרו שזה מנוע אלומיניום ולכן הם לא נוגעים בזה) אז אנא, רק אנשים שמבינים בזה באמת אני מבקש את עצתם, על מנת שלא סתם אני אוכל סרטים.. (תודה על ההבנה חברים).

2. במידה והתשובה לשאלה הראשונה היא "כן", האם מישהו מכיר בעל מקצוע מקצועי (אבל באמת מקצועי) במחיר זול עד סביר (אין לי נכונות להשקיע 2500+ על זה. זה מסתמן רק תיקון ראש).

* הערה- החלפת מנוע כרגע לא אופציה מבחינתי.

תודה לכולם.

פורסם

היה עדיף במקום נקודות וסימני פיסוק מיותרים,שתסביר לנו איך קרתה התקלה (הרכב התחמם ? ),האם המשכת לנסוע כאשר הרכב התחמם,איזה טיפול אם בכלל בוצע במערכת הקירור,כיצד אובחנה התקלה ? כמו כן,ציין מהיכן אתה בארץ אם הנך מעוניין בהמלצה למוסך כללי לתיקון התקלה.

לגבי מחיר,זה לא רציני ומקצועי כלל לזרוק כאן מספרים- קודם צריך אבחנה חותכת ומקצועית,שתאשר את האבחנה במדויק ואם אכן כך,יש להרים ראש מנוע כדי לקבוע,האם בכלל שיפוץ ראש בלבד יוכל לעזור,או שמצב המנוע (לאור הק"מ והבלאי שעבר/המשך נסיעה עם מנוע מתחמם) מחייב בגלל הנזק מינימום חצי אוברול שיכול לעלות גם יותר ממה שכתבת כאן או החלפת מנוע.

לגבי בלוק מנוע מאלומיניום- בבלנו אותו סיפור,הראשים שם בעייתיים אבל זה לא אומר שאי אפשר לעשות שיפוץ רק לראש, אתה חייב בעל מקצוע אמיתי והגון לאבחון כדי לדעת בדיוק מה קורה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

קולאוטי תודה על המענה. אני מתנצל שלא פרטתי, פשוט כבר פרטתי כל כך בפוסטים קודמים שיצא לי כל המיץ.

אז כך:

האוטו, כנראה, נסע משך זמן בלי מים. לדעתי נורית לא נדלקה כי לא היה מים בכלל במערכת שידליקו אותה (זו השערה בלבד, כיוון שדווקא אחרי שמיליתי היא נדלקה אחרי שעה נסיעה), נדלק לי גם הצ'ק אינג'ין וכעבור דקת נסיעה כבה מעצמו. גררתי אותו למוסך. בוצע החלפת רדיאטור לחדש. למחרת ירדתי איתו לים המלח (לא נדלקו נורות והנסיעה עברה על הכיפאק,גם החזור). רק מה- כל פעם היה חסר חצי ליטר מים אחרי נסיעה רצינית של 100 ק"מ. חזרתי למוסכניק- אמר לי הפלאנג' נוזל. החלפתי פלאנג'. עדיין חסרים מים אחרי 100 ק"מ. חזרתי אליו. הוא "זיהה" רטיבות מפתח היציאה של המים של המזגן וביטל את הרדיאטור הפנימי. עדיין לא עזר, כעת נורית חוזרת להדלק אחרי נסיעות ארוכות. הלכתי למוסכניק אחר- טען שהטרמוסטט נתפס כיוון שהצינור העליון רותח והצינור התחתון רק חם. הלכתי לחוות דעת נוספת- המוסכניק השלישי פירק 4 פלגים ובאחד הפלגים, לאחר הפעלת לחץ (או מה שזה לא יהיה) המים עלו בפקק הרדיאטור. על כן הוא אבחן נזק בראש. אין לי סמני מים בשמן או הפוך, לא סימנים לבנים, לא כלום. האוטו גם נוסע שקט.

מקווה שכעת אוכל לקבל עזרה/עצה..

פורסם

אני לא בעל מקצוע מומחה כמו דני דין ובכל זאת: גרור את הרכב למוסך כללי טוב (אם אתה מהמרכז יש לך את אורן שירותי רכב),שיבצע בידקת בלחץ למערכת הקירור כולל לחץ הפוך כדי לאשר או להפריך חשד לבעיה בראש המנוע.

על פניו,לפי מה שתיארת המצב לא מעודד,אבל לא חושב שיהיה חכם לחרוץ את גורלו של המנוע עד שלא יתבררו תוצאות הבדיקה.

כפי שכתבתי קודם,אם בדיקה מקצועית תאשר שיש נזק לראש,יש לפרקו מהרכב,(המוסך על הדרך יראה אם בכלל אפשר לשפץ,בבלנו למשל היו הרבה מקרים של ראשים פסולים ויש להביא במקרה כזה ראש אחר מפירוק/ייבוא ).המוסך גם יבדוק שחלילה אין נזק לבוכנות,מה שידרוש טיפול משמעותי ועמוק יותר במנוע כפי שכתבתי קודם לכן.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
הלכתי לחוות דעת נוספת- המוסכניק השלישי פירק 4 פלגים ובאחד הפלגים, לאחר הפעלת לחץ (או מה שזה לא יהיה) המים עלו בפקק הרדיאטור. על כן הוא אבחן נזק בראש. אין לי סמני מים בשמן או הפוך, לא סימנים לבנים, לא כלום. האוטו גם נוסע שקט.

מקווה שכעת אוכל לקבל עזרה/עצה.

זה זיהוי ודאי לבעית ראש מנוע או אטם ראש
  • תוכן חדש...