Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4267 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מאוד מעניין.

אני עם mtec cosmos blue white 4750k, והם אמנם לבנות ויפות, אבל קצת יותר חלשות מהנורות הרגילות שהיו לי לפני זה.

מעניין אם הנורה המדוברת תהיה חזקה יותר, אבל גם מאוד מעניין אותי צבא האור שהנורה מוציאה.

גיל, אני סומך עליך בעניין תמונות מההשוואה.

4200K אמור להיות עדיין דיי לבן, אם הוא מציע עוצמת תאורה אפילו של נורה "רגילה" זה יהיה לא רע בכלל בכלל.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

• תגובות 216
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש לי בבית נורה של אוסרם, 4000K, אמנם היא די חזקה, אבל לבנה היא לא.

השאלה איפה נכנס ה4200 הזה בגוון הצבע.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם
היי, האם יש סיכוי אכן לאור לבן אמיתי ונקי בנורות לרכב ? אני לא מדבר על קסנון , אני מדבר על 2 נורות פשוטות לרכב .

על רגל אחת :

נורות הלוגן

להבדיל ממזג האוויר ככל שטמפרטורת צבע האור נמוכה האור יהיה "חם" יותר

וככל שהיא גבוהה האור יהיה דווקא "קר".

טמפרטורת הצבע נמדדת ביחידות קלווין - K

נורות עם גז הלוגן סטוק מגיעות עד כ-3000K והגוון המתקבל הוא צהבהב "חם"

נורות עם גז הלוגן יכולות להגיע לכדי 3500K בערך ואז האור יהיה בהיר יותר אך עדיין לא לבן.

כדי לקבל גוון לבן עוד יותר צובעים היצרנים את כיפת הנורה בצבע כחול

המבטל את הגוון הצהבהב באור ואז מתקבל אור לבן יותר ברמות של 4000 ועד 6000K אבל...ופה יש אבל גדול

עוצמת ההארה נחלשת בהתאם והאלומה פחות יעילה עד כדי סכנה בטיחותית בנהיגה בדרכים חשוכות ובתנאי

מזג אוויר קיצוניים. לא מומלץ לחובבי נהיגה ולכל נהג בעצם.

יצרני איכות כמו RING , PHILIPS, OSRAM מקפידים על צביעה איכותית במינון נכון כדי למזער את הפגיעה

בחוזק ההארה אבל עדיין ניכרת הפגיעה בעוצמת האור וגם אז לא מומלץ להתקין נורות עם טמפרטורת צבע של יותר מ-4500K

בעיה נוספת שקיימת בנורות צבועות פחות איכותיות היא שהצבע הכחול מתחיל להעלם מראש הנורה אך לא בהכרח בהתאמה

בשני הפנסים הראשיים ואז מתקבלת עוצמה שונה בכל צד ומעבר לזה הנורה מתחילה לאבד מיקוד ולסנוור את הבאים ממול.

וכמובן שגם גוון האור יהיה שונה בכל צד.

לחברת RING יש נורת ביצועים עם גז קסנון במקום הלוגן המספקת תאורה בהירה ועוצמתית [120% יותר עוצמת אור] לא מדובר באלומה לבנה אלא

באלומה בהירה. הנורה מתאימה לכל סוגי הרכב [H7 H4 H11] והיא כמובן חוקית לחלוטין.

בנוסף קיימות כמובן גם נורות עם אור לבן עוד יותר [4200K] כאשר כל הנורות חוקיות לכביש ועם תקן אירופאי כמובן.

נורות קסנון

נורות עם גז קסנון מגיעות לטמפרטורות צבע אור גבוהות יותר [4000-7000K] ולכן גוון האור הוא לבן כחלחל.

להבדיל מנורות הלוגן אין בנורה חוט להט והגז פשוט "ניצת" ואז מפיץ אלומת אור.

אין כל אפשרות להתקין נורת קסנון [להוציא כמובן את הדגם הספציפי של RING שהזכרנו בסעיף הקודם] ללא חיווט ומגבר מיוחד

וברוב המקרים יש להחליף גם את הרפלקטור, דהיינו את הפנס עצמו ורצוי גם שיהיה מנגנון התזת מים על הפנס.

לסיכום העניין : אור "לבן" אפשרי להשגה או ע"י נורת גז הלוגן צבועה אך אז עוצמת האור תהיה פחותה.

או ע"י נורת גז קסנון בטווחי טמפרטורה של 4000-7000K.

פורסם
יש לי בבית נורה של אוסרם, 4000K, אמנם היא די חזקה, אבל לבנה היא לא.

השאלה איפה נכנס ה4200 הזה בגוון הצבע.

לא תדע עד שתשווה.

ראיתי את ה-4200K של RING בפעולה באנגליה.

האלומה בהירה/לבנה אבל לא ראיתי אותה בהשוואה לדגמים של יצרנים

אחרים כך שקשה לי לתת לך תשובה מקצועית.

פורסם

תודה רבה על ההסבר המפורט , אשמח לראות אולי וידאו בלילה או תמונה של הנורה המדוברת , אני מתכוון לאור הלבן.

צהוב , יש לי כרגע באוטו ואני מרוצה ממנו אבל יהיה נחמד גם לבן, שוב, אני לא מדבר על תוספות מעבר לנורה פשוטה.

מה עלות המנורות הלבנות?

פורסם
תודה רבה על ההסבר המפורט , אשמח לראות אולי וידאו בלילה או תמונה של הנורה המדוברת , אני מתכוון לאור הלבן.

צהוב , יש לי כרגע באוטו ואני מרוצה ממנו אבל יהיה נחמד גם לבן, שוב, אני לא מדבר על תוספות מעבר לנורה פשוטה.

מה עלות המנורות הלבנות?

109 ש"ח לזוג [4200K]

פורסם

איזה תענוג, שירות טוב וכל כך נדיר בארץ.

מייל, קטלוג, הזמנה, אישור טלפוני, משלוח עד למקום העבודה, הכל תוך 12 שעות פחות או יותר.

פורסם

זוג H7 - דגם XENON LOOK טמפרטורת אור - 4200K - אלומה "לבנה" חוקית לכביש - 109 ש"ח לזוג.

מדובר במוצרים אירופאים כמובן ולא סיניים וכולם כאמור עם תקן אירופאי והם STREET LEGAL.

הרקולס,

נראה לי שאיחדת בין שתי סוגי נורות.

אני רואה שבאתר של RING יש שני דגמים:

XENON LOOK

XENON 4200K

XENON LOOK לא חוקית לכביש ולעומתה 4200K כן חוקית.

אני מניח שאתם מביאים את ה4200.

פורסם

האמת ? החוק אוסר על נורות מצופות בכלל עד כמה שידוע לי. לא מבין איך ה-4200 חוקית, גם אם היא מצופה "רק" בכחול בהיר.

פסיכו פאסאט 1.8T

פסיכו ג'טה 2.0 FSI

ו-205 1.4i שנת 98 :)

פורסם
109 ש"ח לזוג [4200K]

היי , מדובר על אור ל-ב-ן ? לא צהבהב , ולא כחול ולא בורדו .

מתאים לפריוס 2008 ? ומה עם הנורות פנים וחוץ האחרות , אינני יודע מה אני צריך , איזה דגם . מה עלותם ?

פורסם
הרקולס,

נראה לי שאיחדת בין שתי סוגי נורות.

אני רואה שבאתר של RING יש שני דגמים:

XENON LOOK

XENON 4200K

XENON LOOK לא חוקית לכביש ולעומתה 4200K כן חוקית.

אני מניח שאתם מביאים את ה4200.

אכן מביאים את ה-4200K

חוקית למהדרין.

פורסם
האמת ? החוק אוסר על נורות מצופות בכלל עד כמה שידוע לי. לא מבין איך ה-4200 חוקית, גם אם היא מצופה "רק" בכחול בהיר.

ה-4200K מורשת גם על פי התקינה האירופאית ומוגדרת STREET LEGAL

נורה שאינה מורשת מוגדרת 4X4 ONLY [בד"כ מ-4400K ומעלה]

• תוכן חדש...