Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל שלום , יש לי סובארו לגאסי שנת 99 נפח 1.8 ויש לי שלוש שאלות.

1. אני בודק שמן לעיתים קרובות בגלל שיש לי נזילה מאוד קטנה אבל בכל זאת , שאני בודק בבוקר שמן שהמנוע קר לגמרי אז המדיד מראה לי בערך סנטים מעל המקסימום, אבל אם אני בודק נגיד 5-10 דקות אחרי נסיעה ( שהמנוע עוד חם) התוצאה יוצאת תקינה והמדיד בידיוק באמצע , ממה זה יכול לנבוע?

2. אחרי ניקוז כל השמן בטיפול 10,000 (אני עושה לבד) כמה קילו אני צריך להכניס ?

3. האם מישהו יודע מה הצמיגות המתאימה לרכב שלי, כי לא מצאתי מידע על הרכב באינטרנט וכרגע אני משתמש במה שהמליצו לי שזה 10w40 ואני לא בטוח שזה השמן המתאים.

תודה רבה , אביב.

Using Tapatalk

פורסם

1. לאחר חניה ארוכה כל השמן יורד לאגן ולכן אתה רואה מפלס גבוה יותר. בבדיקה שמתבצעת מס' דקות לאחר כיבוי המנוע חלק מהשמן נמצא עדיין "במחזור" ולכן רואים מפלס נמוך יותר.

2. 4.5 ליטר. בכל מקרה לבדוק במדיד במהלך המילוי כלומר למלא כ 3-3.5 ליטר ואז לבדוק מפלס. להוסיף כמות של 200-300 סמ"ק ולבדוק שוב. לחזור

על הפעלה עד שמגיעים ל 1/2 במדיד. להניע את המנוע 20-30 שניות, לכבות, להמתין כמה דקות ולבדוק שוב.

להשלים את המפלס ל 1/2 במדיד. לבדוק שוב לאחר מס' שעות ולהשלים למקסימום אם צריך.

3. שמן בצמיגות 10W40 או 20W50 בתקן ACEA A2 או API SJ.

10W40 עדיף לדעתי.

פורסם

שלום אביב,

אענה לפי סדר השאלות.

1. המדידה הנכונה של מפלס שמן מנוע היא כאשר המנוע חם (טמפרטורת עבודה – לא התחממות יתר) ולא מיד לאחר הדממת המנוע. במצב זה אם רואים על המדיד בין סימון המינימום והמקסימום – תקין. כמובן שאת הבדיקה יש לבצע כשהרכב מאוזן.

2. מילוי שמן מנוע בטיפול – בעת החלפת שמן מנוע ומסנן שמן יש למלא 4.2 ליטר שמן.

3. צמיגות שמן מנוע – מבחינת היצרן יש טווח רחב של צמיגויות המתאימות למנוע. באקלים הישראלי מומלץ 10W40. מעוניין לשמור על המנוע... לך על חצי סנטטי איכותי (סנטטי מלא טוב יותר אך יקר ולא ישפר בהרבה).

מקווה שהצלחתי לעזור לך :)

פורסם
שלום אביב,

אענה לפי סדר השאלות.

1. המדידה הנכונה של מפלס שמן מנוע היא כאשר המנוע חם (טמפרטורת עבודה – לא התחממות יתר) ולא מיד לאחר הדממת המנוע. במצב זה אם רואים על המדיד בין סימון המינימום והמקסימום – תקין. כמובן שאת הבדיקה יש לבצע כשהרכב מאוזן.

2. מילוי שמן מנוע בטיפול – בעת החלפת שמן מנוע ומסנן שמן יש למלא 4.2 ליטר שמן.

3. צמיגות שמן מנוע – מבחינת היצרן יש טווח רחב של צמיגויות המתאימות למנוע. באקלים הישראלי מומלץ 10W40. מעוניין לשמור על המנוע... לך על חצי סנטטי איכותי (סנטטי מלא טוב יותר אך יקר ולא ישפר בהרבה).

מקווה שהצלחתי לעזור לך :)

בטח שעזרת, תודה רבה.

Using Tapatalk

• תוכן חדש...