Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4369 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע מה כתב דריש ומדוע נחסם.

אני כן יודע שאבחנתו הראשונית לגבי מבנה משפחה בישראל היא נכונה עד מאוד. אני מתגורר היום בשכונה יקרה יחסית, ואכן שם רוב אלה ש"עשו" כסף (להבדיל מירשו) הם גברים שהנשים שלהן נשארו בבית. לומר כי הן נשארות בבית כי הגברים עושים מספיק כסף זה כמובן סילוף, משום שבזכות העובדה שהן מסירות מה"גברים" את כל טרדות הבית - יכולים הגברים להתרכז בלהביא כסף. לכשעצמי, הלוואי שהיה הפוך ואני הייתי מטפל בבית :-) אבל האמת היא, שמשום שעבודתה של אשתי מאפשרת את זה, כשהילדים חולים היא זו שנשארת עימם, משום שאין לנו סבתא/סבא שיכולים לעשות זאת. והאמת היא שזה המצב כמעט בכל משפחה שאני מכיר, גם אצל שותפי היקר שאשתו היא מרצה באוניברסיטה.

אגב, עידן, מה עושה אשתך בהונג-קונג? אני שואל לא כי להקניט אלא כי בד"כ האשה נגררת אחרי הרלוקשיין של הבעל, ומקסימום מסדרים לה איזו עבודה בשגרירות, שמכניסה לה בד"כ עשירית ממה שמכניס הבעל, ומאפשרת לה כמובן להיות עם הילדים וכו'...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין לי ילדים, אני לא רוצה ילדים, ולא אוהב ילדים.

ת'כלס, החיים ילמדו אותך שאתה לא מחליט... :lol:

אתה לא מחליט אם כן, וגם לא אם לא.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

בר, הוא פגש את אשתו שם, אז זה כבר משנה את הסיפור, היא לא עשתה רילוקיישן בשבילו.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
ת'כלס, החיים ילמדו אותך שאתה לא מחליט... :lol:

אתה לא מחליט אם כן, וגם לא אם לא.

זה בסדר, תמיד יש את האמצעי מניעה האולטימטיבי :-P :

sandals.jpg

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לא ברור לי איך אתה הולך להסתדר עם 2700 שקל לחודש (השכר של 2 העוזרות יחדיו).

בארץ, באזור המרכז, זה מה שלוקחת עוזרת לשעה (וגם זה בלי פאנלים, בלי חלונות, ורק אחרי שמסדרים את הבית לפני שהיא מגיעה)

:-)

עידן, מה עושה אשתך בהונג-קונג?

אני לא הוא, אבל עם שתי עוזרות היא כנראה בעיקר עושה חיים :-D

(מגן על הראש כדי לא לחטוף כאפות מכל הפמיניסטיות בשרשור הזה)

עריכה אחרונה על ידי Fazer
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

זה בסדר, תמיד יש את האמצעי מניעה האולטימטיבי :-P :

sandals.jpg

כבר ראיתי אנשים שמסתובבים ככה, עם הילדים שלהם במקומות ציבוריים. מה שגרוע זה שגם הילדים שלהם מסתובבים ככה.

הפיתרון האולטימטיבי זה קרוקס וגרביים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

היתרון בקרוקס זה שלא רואים את החורים בגרב

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם

1. עם מכנס קצר רואים מצוין.

2. החורים זה כדי לנקז החוצה את כל הכבוד העצמי שלך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

להשוואה:

teva-sandals-crocs-and-white-socks.jpg

פורסם (נערך)
~

,,,,,זו תורת הגזע המקומית על רגל אחת, בלי קשר לדעתי האישית בעניין..

,,

במילים אחרות - גזענות היא לא אחת הבעיות שלי, אני שונא את כולם באופן שווה.

מאחר ולקרוא בפורום אתה יכול - מצורפים עבורך מחקרים אשר מגדירים את התנהגותך - קרא והפנם

[הזכויות שמורות ל =proxima; לדעתי אתה טועה, ,, אני צודק גם אם כולם טועים. []

א נורמליות ( מצב לא תואם נורמות חברתיות ) - התפתחות ערכים השונה מהסביבה החברתית הנורמלית

( וזה מזלך - בפורום יש הרבה לא נורמליים :roll: )

נורמה: דפוס התנהגות מקובל בחברה. נורמות מסוג Mores מוגדרות ככללי מוסר,

בעוד שנורמות מסוג Folkways מוגדרות כ"התנהגות עממית".

נורמה משקפת תבניות התנהגות המצופות בחברה מסוימת, מקבוצות ויחידים.

נורמה היא, למעשה, אמונה משותפת לגבי מהו "נורמלי" בחברה .

כך שמי שאינו עוקב אחר הנורמות מוענש על ידי הפעלת סנקציות ותיוג שלילי.( נחסמתה ובצדק )

בורות פלורליסטית: מצב פסיכולוגי בו למרות שהתנהגותו הפומבית של הפרט זהה להתנהגותם של האחרים,

מאמין הפרט כי דעותיו ושיפוטיו שונים משלהם.

אפקט הצדקת היתר: הנטייה לפרש התנהגות בהדגשת יתר על סיבות מצביות בולטות ולא לייחס דגש לאישיות.

ניכור החברה: תפיסת האדם את החברה כפונקציונלית ויחסית לצרכיו.

( מותר לו לשתות מהמים של החברה ולהשתין בהם במקביל )

פרקסיס: השתקפות סובייקטיבית של המציאות החברתית בתודעת האדם.

בקיצור אחי - קר שם בחוץ , אם לא תעבוד על עצמך תשחרר קצת , תצחק ותהנה , לא יהיה לך טוב גם בכל מקום אחר .

מאחד שאתה יודע שאוהב אותך (והשקיע בהרבה הודעות פרטיות ) - אייל .

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)

אגב, עידן, מה עושה אשתך בהונג-קונג? אני שואל לא כי להקניט אלא כי בד"כ האשה נגררת אחרי הרלוקשיין של הבעל, ומקסימום מסדרים לה איזו עבודה בשגרירות, שמכניסה לה בד"כ עשירית ממה שמכניס הבעל, ומאפשרת לה כמובן להיות עם הילדים וכו'...

כמו שליעד כתב- אישתי לא נגררה להונג קונג אחרי, היא הגיע לכאן בגפה, אנחנו הכרנו בהונג קונג.

אישתי מעצבת תכשיטים במקצועה וכיום היא עצמאית בתחומה ובעלת חברה לעיצוב\ייצור תכשיטי יוקרה.

שנינו עובדים במשרה מלאה, אישתי עובדת בממוצע כ-12 שעות ביום, פעם ראשונה כי היא לא טיפוס שיכול לשבת בבית בלי עבודה ופעם שניה כי המחייה בהונג קונג מאוד מאוד יקרה וכדי לכלכל משפחה עם 2 ילדים ורמת חיים נאותה צריך ש-2 בני הזוג יעבדו.

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
יש שינויים בחיים, והם יכולים להיות מפתיעים מאד.

+1

למזל בחיים יש משקל גדול יותר ממה שמיוחס לו. מי שמפנים את זה יתנהל בהתאם.

ועניין נוסף:

יש דברים שהם כמו ביצת קינדר. אתה קונה שוקולד אבל יש שם עוד משהו. יש אפילו מי שמצפה להפתעה הזו.

תיבת ההודעות הפרטיות בפורום היא סוג של הפתעה. מקבלים פניות כאלו ואחרות.

נוצר קשר ביני לבין yossim. לא מכירים עד היום. אבל נגיעה בנקודה בעיתוי מתאים גרם לי לכתוב 2 פוסטים למענו. בכיף גדול!

מאחל לו הצלחה וחושב שיש פה לא מעט אנשים שיש להם דברים מרתקים להוסיף לדיון ולזוויות שונות שלו. כמובן גם לבלוג עצמו.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם (נערך)
רוב אלה ש"עשו" כסף (להבדיל מירשו) הם גברים שהנשים שלהן נשארו בבית.

בזכות העובדה שהן מסירות מה"גברים" את כל טרדות הבית - יכולים הגברים להתרכז בלהביא כסף.

אני לא רואה את הקשר. אתה אומר בעצם שאם רק הגבר עובד ולא טרוד במתי להוציא את הילדים מהגן או פספס יום אחד כי הילד חולה, אז הוא יצליח לעשות את המכה? הכל תלוי בגובה המשכורת שנכנסת בתחילת החודש. אני לא מוצא את ההגיון במה שאמרת. אשמח אם תוכל להסביר.

והאמת היא שזה המצב כמעט בכל משפחה שאני מכיר, גם אצל שותפי היקר שאשתו היא מרצה באוניברסיטה.

זה משהו שעדיין טבוע בחברה (לצערי). אני חושב שכיום, אם שני בני הזוג עובדים במשרה מלאה ומטפחים לעצמם קריירה, אין סיבה שהאמא תיעדר יותר ימים או תצא מוקדם יותר ימים מהאבא. הבת שלי עומדת להתחיל משפחתון בספטמבר, ואני ואשתי נתחלק בלהביא אותה בבוקר ולהוציא אותה אחר הצהריים. ברור שכל מקרה לגופו- למשל האפשרות של אחד ההורים לעבודה מהבית או הורה שמקבל ממקום עבודתו יותר ימי חופש מההורה השני (אני מקבל יותר ימים מאשתי)

בד"כ האשה נגררת אחרי הרלוקשיין של הבעל, ומקסימום מסדרים לה איזו עבודה בשגרירות, שמכניסה לה בד"כ עשירית ממה שמכניס הבעל, ומאפשרת לה כמובן להיות עם הילדים וכו'...

את זה אני מכיר רק אצל עובדי מדינה, וספציפית לגבי השגרירות. לרוב המשכורת של עובד המדינה עם התוספת על השליחות גבוהה מספיק, תוסיף לזה את סעיף התשלום על דיור= אפס, ואם יש דירה בארץ שאפשר להשכיר - עוד יותר טוב. יוצא שכלכלית אין צורך שבן הזוג השני (יש גם נשים שיוצאות לרילוקיישן) יצא לעבוד, ותופרים לו איזה ג'וב קטן כדי שלא יטפס על הקירות. בחברות פרטיות אין את הדבר הזה. גיסי עובד באמדוקס בניו ג'רסי ואחותי חיפשה עבודה באופן עצמאי.

ד"א, עידן- בוא נסגור על מחיר המינימום שאמרת שדרוש כדי לחיות בהונגקונג (5000 דולר?) אבל סיבובים חופשי על המרצ :-P

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

שביט אני אסביר:

בחברה שלנו (ובכלל, לא רק בישראל, למרות שכאן זה בולט יותר מאשר באירופה או ארה"ב) בדרך כלל נשים מרוויחות פחות, מקודמות פחות, ומגיעות פחות למשרות ניהוליות (אלא אם הן מוותרות על הורות, למשל). זו עובדה. כמה נשים אתה מכיר שהקימו סטרט-אפ? שנמכר? אין. אז הגברים יוצאים להקים חברה, האישה הופכת בפועל לכמעט חד-הורית, ובסוף מגיע הכסף (או שלא, אני מדבר על המקרים שכן). ברור שלגבי שני שכירים "רגילים" (נניח עובדי מדינה, אוניברסיטאות, כו') המצב שונה.

ולגבי הנושא השני - כמה עובדות אתה מכיר (להבדיל מעובדים) שעשו רילוקיישן? בכל המקרים שאני מכיר, העובדים עברו לארה"ב/אחר, והאישה נשארה בבית עם הילדים [ובצדק - גם מדינה זרה וגם בלי תמיכת הורה?]. מש"ל.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...