Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4381 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אופניים חשמליים לא מיועדות לעצלנים. הן כן מיועדות לחסכון בהוצאות, ליצירת סביבה ירוקה, חסכון בזמן, ובין היתר כיסוי מרחקים שקשה מאוד לכסות עם אופניים רגילים.

מיצינו את הרעיון שהצעתם לעבור לאופניים רגילים. תפדלו אתם בחום יולי אוגוסט 8-10 ק"מ (ולפעמים יותר), ואז נדבר. מי שרכיבה באופניים זורמת בעורקיו ימצא שם את מקומו. רוב משתמשי האופניים החשמליים אלו אנשים רגילים, מרביתם אפילו לא בכושר מי-יודע-מה.

מה ההבדל בחשיפה לתנאי הדרך בין אופניים רגילים לחשמליים? רעש ה-זזזז של המנוע החשמלי מפריע לך להיות קשוב? צריך ריטלין?

לגבי ההליכה והצפצוף - יותר ממסכים איתך. מדרכות נועדו להולכי רגל בראש ובראשונה. לרכובי אופניים אין זכות לצפצף או להזיז הולך רגל בעת הליכתו. מה שכן, המחסור החמור במסלולי רכיבה על אופניים מוביל אותנו גם לשם - בעיקר בצירים מרכזיים.

את מדמיין רוכב אופניים רוכב בציר ז'בוסטינסקי? ואז תבוא בפורום ותצעק שהאופניים מפריעים לך לסוע בכביש. אז איפה יסעו?

אני רוצה לציין פה שהרוכבים שאתם מדברים עליהם הם קומץ של ילדים רפי שכל שנולדו להורים חסרי עמוד שדרה שלא טרחו לחנך אותם כיאות, וזו התוצאה.

אתם לא רואים את הרוכבים הטובים, אלו שמכבדים את הסביבה על כלליה וחוקיה, מכיוון שהם רוכבים רחוק מעיניכם.

כניסת האופניים החשמליים לישראל זה צעד משמעותי שמשנה את פני התחבורה בארץ ועושה הרבה הרבה טוב. לתת לזה ליפול יביא לסבל רב יותר של משתמשי הדרך, כמו גם עושר רב לבעלי האינטרסים המקורבים לשלטון.

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
וואו אני מופתע מהתגובות לנושא.

האם עם אופניים רגילות/רולרבליידס/סקייטבורד קורקרינט לא ניתן לפצוע עוברי אורח?

הדבר היחידי שהייתי ממליץ בנושא הוא להגביל את אותם הכלים ל25-30 קמ"ש ומוסיף שיעור בבית הספר לגבי הבטיחות שלהם ,שיעור בעל נוכחות חובה מטעם משרד התחבורה ,מבלי למצוץ עוד כסף, ורק אז מי שלא ישתתף בו ייקנס ,מהירות שניתן בקלות להגיע עם אופנייים רגילות.

הרי גם כלים לא ממונעים ניתן למסות,בואו ניתן מס לגולשים בים, למתאמנים במכוני הכושר שחלילה לא יפגעו במישהו עם המשקולות ואני יכול להמשיך עם הדוגמאות עוד שעות.

קודם, מסכים שעקרונית אופניים חשמליים הם ברכה: כלי לא מזהם וזול שמקל על הפקקים ומפנה מקומות חנייה.

אני גם מסכים שצריכה להיות אכיפה בנושא - הבעיה היא ששנינו יודעים באיזו מדינה אנו חיים ולכן אין מצב שתהיה פה אכיפה נורמלית (בעיקר כשאין רישוי ואין דרך לקשר בין הרוכב לאופניים).

אבל בראש ובראשונה צריך אכיפה על גילאי הרוכבים - איך שלא תהפוך את זה - ילד ממוצע בן 12 לא מסוגל לשלוט באופניים על כביש, ורכיבה על המדרכה מסוכנת מידי להולכי הרגל.

לגבי ההשוואה לאופניים לא ממונעים - הסיכוי שיגיעו למהירות של 45 קמ"ש לאורך זמן, ומצב עמידה, הוא אפסי.

עריכה אחרונה על ידי Asaf-R

.We apologise for the inconvenience

פורסם

עזוב את נושא הרישוי (והוא דרוש, כדי להגביל יכולות של הכלי שנמצא בידי נהגים חסרי אחריות) - אבל עניין הביטוח חיוני. מי יפצה את הנפגעים בתאונות? והליך רישוי, כולל מספר, משלים זאת כדי לאפשר זיהוי ודאי של רכב המעורב בתאונה. הרישוי לא חייב להיות יקר, אגרה של 100-200 ש"ח לשנה או אפילו השיטה שמקובלת בגרמניה לדו"ג: מספר רישוי המונפק על ידי חברת הביטוח. מסתיים הביטוח - יש להנפיק מספר רישוי חדש על ידי רכישת פוליסה.

בינינו - גם לדרישה לרישוי הנהגים יש צד חיובי: לאלץ אנשים להפנים את חוקי התנועה בגיל צעיר. אפשר לבחון בני 14 בדיוק כמו בני 16.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

האופניים החוקיים (עד 25 קמ"ש, pedelec) מסוכנים פחות או יותר כמו אופניים לא חשמליים. הם שוקלים בערך אותו דבר ולא נוסעים הרבה יותר מהר.

והם חוקיים בלי שום חובת רישוי/ביטוח/רשיון נהיגה פחות או יותר בכל העולם. בארה"ב מותרים גם הספקים הרבה יותר גבוהים.

אני ברמת העיקרון בעד אופניים חשמליים - אני חושב שזה פתרון תחבורה נכון בגוש דן ולא צריך להרוג את זה (חובת רישוי טסטים וכו' יהרגו את זה לגמרי).

מצד שני המצב בו האופניים הנ"ל מעורבות בתאונות עם נזקי גוף והטיפול הרפואי נופל על מערכת הבריאות ואין פיצוי כספי לנפגע (כי הפוגע בד"כ בורח) - לדעתי בלתי נסבל.

אז יש דילמה איך להסדיר את הכיסוי הביטוחי של הדבר הזה.

אפשרות אחת - לחייב ביטוח חובה לפי מספר שלדה, לתת לחברות הביטוח למכור פוליסות באיזה מחיר שהן רוצות ולחייב את הפול למכור פוליסות לכל דורש במחיר קבוע (וגבוה).

זה לא לגמרי פותר את בעיית הפגע-וברח אלא אם כן מכניסים את הכלי הזה למטריה של חוק הפלת"ד ואז בפגע-וברח הפיצוי יהיה ע"י "קרנית".

אפשרות שניה - לחייב ביטוח לנהג ולא לכלי. נקוב בשם. בעייתי כי הכלים הנ"ל לעתים משמשים כמה נהגים ואם מישהו יתן לחבר לעשות סיבוב אז אין ביטוח.

אפשרות שלישית - להמשיך עם המצב הקיים שהטיפול הרפואי נופל על מערכת הבריאות והפיצוי אמור לצאת מהכיס של האשם בתאונה. בדיוק כמו עם אופניים רגילים שפוגעים בהולך רגל (וכבר היו בעבר כמה תאונות קטלניות כאלו. מעט אבל היו.)

אפשרות רביעית - לגבות איזשהו מס גלובלי מכל הענף הזה של אופניים חשמליים (הכי הגיוני מס מיוחד על הרכישה, כי האפשרויות האחרות דורשות רישוי ומנגנון פיקוח וכו') שיכסה את העלות של כיסוי ביטוחי גלובלי לתאונות במעורבות של הכלים האלו.

אפשרות לא כל כך הוגנת כי אין הבחנה בין נהג זהיר לנהג מסוכן.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אפשרות שלישית - להמשיך עם המצב הקיים שהטיפול הרפואי נופל על מערכת הבריאות והפיצוי אמור לצאת מהכיס של האשם בתאונה. בדיוק כמו עם אופניים רגילים שפוגעים בהולך רגל (וכבר היו בעבר כמה תאונות קטלניות כאלו. מעט אבל היו.)

גם לבעל אופניים לא ממונעים כדאי לבטח עצמו נגד נזקי צד ג' ובמיוחד נזקי גוף, שעלולים להיות יקרים מאד.

אאל"ט ביטוח כזה כלול במרבית פוליסות ביטוח הדירה, או שניתן לרכוש כיסוי כזה במסגרת אותו ביטוח. אבל כיון שביטוח דירה אינו חובה כדאי מאד לכל אחד לודא כי הוא מכוסה (ובינינו - מניסיוני האישי, כדאימאד לבטח את הדירה).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

איך שלא תסתכלו על זה- המצב כרגע הוא שילדים בני פחות מ-15 נוסעים על כלים ממונעים שיכולים בקלות להגיע למהירות של 60 קמ"ש ואף יותר בלי לדעת את חוקי הדרך ובלי לדעת את מקומם בכביש. הם מהווים סכנה לעצמם, למשתמשי הדרך האחרים ולעוברי אורח שהולכים במדרכות.

כבר קרו לי כמה "כמעט ו..." במקום בו אני גר, ילדים שלא הגיעו אפילו לגיל חטיבת ביניים לפי המראה פשוט חוצים מעגל תנועה ב40-50 קמ"ש בלי להסתכל בכלל לצדדים ובלי פחד. בחודשים האחרונים מאז שהחל הטרנד הזה אצלי בשכונה אני נזהר שבעתיים כשאני נוסע במקום מגוריי וגם בכל איזור עירוני אחר ודואג לחפש את הילדים הללו.

יש להסדיר את העניין הזה בחוק. אבל כמו כל דבר במדינה המעוותת הזאת כנראה שגם החוק הזה יתעוות כדי לקחת עוד כסף מהאזרחים. זה לגיטימי שילדים ומבוגרים יסעו בכלים הללו ובפרט שידעו את חוקי הדרך, תמרורים, שלטים, זכות קדימה או בקיצור שיעברו סוג של תאוריה לפני הנסיעה על כלי רכב ממונע מכל סוג שהוא.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

לא צריך שום מס ושום אגרה על אופניים! מספיק עם השחיטה הזאת כבר. די!

עושקים את האזרח גם במסים דרקוניים על כל שטות אפשרית ואשכרה יש פה אנשים שבעד המס הזה?? מה נסגר אתכם?

אדם ממוצע משלם מינימום 1000 ש"ח בשנה רק על אגרת רישוי רכב, שלא לדבר על עוד 96 ש"ח אגרת טסט, דלק עם מס בלו של 3.5 ש"ח לליטר ומס של 49 אחוז על ייבוא חלקי חילוף לארץ, מה שמעלה את המחיר ב200-500 אחוז לפעמים ואתם עוד רוצים מס על אופניים? יופי, מי שמחזיק שני רכבים יצטרך לשלם גם על האופניים מחיר ראשוני וגם אגרה שנתית שבסך תעלה את המחיר בעוד כמה אחוזים.

ואני לא מאמין שאנשים חושבים שחובה לבטח אופניים(?!) למה? בשביל לעשות את חברות הביטוח עוד יותר עשירות? בשביל שיעשקו אתכם כמו שעושקים את רוכבי הדו גלגלים? אני למדתי שאיפה שלא תהיה לאזרח ברירה הוא ישלם ביוקר(ע"ע ביטוח חובה)

אם כבר הלכנו רחוק אז אני מצידי בעד מס אוויר שכל אזרחי מדינת ישראל יצטרכו לשלם על האוויר שהם נושמים אותו.. האיכות היא לא על אחריותם אגב

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם (נערך)

כאשר אתה או מישהו מבני משפחתך תעשו תאונה באופניים ותצטרכו לשלם כמה עשרות אלפי ש"ח תמורת טיפול רפואי, נניח באיזה רגל שבורה, תדבר אחרת. ואם הפגיעה תהיה במישהו שבגלל זה מפסיד ימי עבודה זה יכול להגיע לעוד כמה עשרות אלפי ש"ח לחודש. זה יכול לרושש משפחות. וד"א - אותו הדבר בביטוח דירה, או ביטוח של נזקי חיות בית (אם אתה מחזיק בכלב והוא ינשוך מישהו אתה עלול להתבע בסכומים גדולים מאד), או עוד כמה ביטוים נגד קטסטרופות של נזקים לך או לצד ג'.

אולי משהו יותר פשוט. תתקל עם האופניים באחוריה של מרצדס ותשבור לה את הפנס האחורי. אני מניח שהתביעה תגיע לכמה אלפי ש"ח. לי קרה דבור דומה - כילד פגעתי עם הקורקינט שלי באיזה רכב ושברתי לו פנס. ההורים שלי שילמו תמורת התיקון.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

בתור רוכב אופניים (לא חשמליות חס ושלום) אני מחזק את הדעה שחייבים להסדיר את נושא האופניים החשמליות בחקיקה. מדובר בקטנוע לכל דבר. נמאס לראות כל יום ערסים לא מגולחים רוכבים על אופניים חשמליות עם כפכפים ומחזיק ביד טלפון. מדובר בפריצה בחוק שחייבים לסגור ושעה אחת קודם. גיל מינימלי, ביטוח חובה ואגרת רישוי. לא מתאים לכם? תקנו אופניים מתקפלים רגילות ותזיז קצת את התחת.

פורסם

אם הם מתכננים לעשות זאת, שיעשו זאת על חשבונם, אבל כמובן שזה חלום ורוד שלי.

באותה טענה אני יכול לומר פה - לכמה מכם יש ילדים וקניתם להם רכב חשמלי שיושבים בו ונוסע, אז גם אותו תצטרכו להעביר רישוי?

נ.ב כמו שכתבתי באיזה אתר על הנושא - החקיקה הבאה - מס על ראייה.

Opel Adam S 2017

פורסם

ליאב - אתה לא יודע להבחין בין תפוחים לחצילים.

רכב של ילדים נוסע קמ"ש בודדים, בדרך כלל בשטחים פרטיים או לכל היותר שטחים ציבוריים עם הולכי רגל בודדים, ובודאי שאינם נוסעים בכבישים.

האופניים החשמליים (בלשון זכר!!) נוסעים על מדרכות הומות אדם או על כבישים עמוסי מכוניות. הפוטנציאל של רוכביהם לפגוע ולהפגע הרבה יותר גדול.

בעבר היה סוג רכב שכונה "אופניים עם מנוע עזר" - היה מדובר בכלי שכונה "טוסטוס" ומבנהו דומה לזוג אופניים כבדים שהונעו על ידי דוושות וצויידו במנוע קטן (דומני עד 50 סמ"ק ומהירות מוגבלת ל-40 או 50 קמ"ש). רכב זה היה מחוייב ברישוי וכך גם רוכבו שנדרש למבחני נהיגה שניתן היה לעבור החל מגיל 16 (באותם ימים רשיון למכונית היה רק מגיל 18 ). סוג רכב זה נעלם לאחר שהופיעו מנועי 50 סמ"ק חזקים שלא עמדו במגבלו המהירות.

האופניים החשמליים אמורים לתפוס את אותו פלח שוק שמילאו בעבר "אופניים עם מנוע עזר", ולכן מוצד שהחקיקה בעניינם תהיה דומה.

לגבי ביטוח - בשני פוסטים קודמים בשרשור ציינתי את חשיבותו וכי ביטוח ללא זיהוי הרכב - כלומר נשיאת מספר רישוי - אינו יעיל (מבחינת צד ג'), ולכן מחוייב גם רישוי.

פורסם
אין שום הגדרה שונה לאופניים האלה מאשר "קטנוע ללא חוקים".

אפשר לנסוע עליו בכל גיל, על מדרכה או על כביש, בלי חוקי תנועה, בלי ביטוח במקרה ופצעת מישהו, עניין של זמן עד שיקרה מקרה של איזה נער שמת בגלל השטות הזאת וסוף סוף יכניסו חוקים בהילוך גבוה על האופניים השטוטיות האלה.

ומי שגר כלכך קרוב לעבודה, שייסע באופניים רגילים, גם ככה יש לו מקלחת, וגם ככה זה יותר בריא.

מסכים עם כל מילה. פעם טוסטוסים היו נחשבים לאופנים עם מנוע עזר וכמובן שהיו מחויבים ברישוי. היום, כמו שאתה אומר, אלה קטנועים עם פאדלים לעזר. פשוט פרצה בחוק שצריך לתקן במהרה.

פורסם

עושקים את האזרח גם במסים דרקוניים על כל שטות אפשרית ואשכרה יש פה אנשים שבעד המס הזה?? מה נסגר אתכם?

אדם ממוצע משלם מינימום 1000 ש"ח בשנה רק על אגרת רישוי רכב, שלא לדבר על עוד 96 ש"ח אגרת טסט, דלק עם מס בלו של 3.5 ש"ח לליטר ומס של 49 אחוז על ייבוא חלקי חילוף לארץ, מה שמעלה את המחיר ב200-500 אחוז לפעמים ואתם עוד רוצים מס על אופניים? יופי, מי שמחזיק שני רכבים יצטרך לשלם גם על האופניים מחיר ראשוני וגם אגרה שנתית שבסך תעלה את המחיר בעוד כמה אחוזים.

ואני לא מאמין שאנשים חושבים שחובה לבטח אופניים(?!) למה? בשביל לעשות את חברות הביטוח עוד יותר עשירות? בשביל שיעשקו אתכם כמו שעושקים את רוכבי הדו גלגלים? אני למדתי שאיפה שלא תהיה לאזרח ברירה הוא ישלם ביוקר(ע"ע ביטוח חובה)

אם כבר הלכנו רחוק אז אני מצידי בעד מס אוויר שכל אזרחי מדינת ישראל יצטרכו לשלם על האוויר שהם נושמים אותו.. האיכות היא לא על אחריותם אגב

1. למה לעזאזל שאגרה לאופניים יעלו אלף ש"ח. אם אני מבין נכון, אגרה עבור קטנועים היא לעשרות שקלים בלבד.

2. ביטוח ורישוי הם חובה ברגע שאתה נמצא על הכביש (או על המדרכה) ואתה יכול פוטנציאלית לסכן הולכי רגל.

ושוב אני שואל - מה ההבדל בין אופניים חשמליות שיכולות להגיע ל45 קמ"ש לבין קטנוע שמחויב ברישוי?

ואם התשובה שלכם היא "צריך להגביר את האכיפה על האופניים" - איך תעשו זאת בלי בדיקת רישוי שנתית?

.We apologise for the inconvenience

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
אף פעם לא הבנתי את הקונספט של אופניים חשמליים, כאילו הבנתי שזה מיועד לעצלנים, אבל מה הבעיה בקצת לפדל? גם שורפים קלוריות ושומרים על גזרה, והכי חשוב חשופים יותר לתנאי הדרך. חוץ מזה, לא הגיוני שאני אלך ברחוב וכל פאקינג חמש מטר מצפצפים לי מאחורה כדי לפנות את הדרך. הלו! מדרכה זה להולכי רגל ולא ל"אופניים" עם מנוע V8 בעל 600 כוחות סוס!

גם אני לא מבין מה הקונספט של מכונית. הרי סוס זה לא יקר, לא מזהם (חוץ מפלוצים) והמזון שלו זול הרבה יותר מדלק. רכיבה גם דורשת רמה מסויימת של כושר גופני ולכן היא בריאה יותר מנסיעה במכונית.

יש מיסים שצריך כדי לשמור על סדר מסויים ויש מיסים מפגרים שהם עושק. זה לא.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...