Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4412 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

יש רכב הונדה סיוויק 98 ואני רוצה לשדרג אותה למאזדה 3 שנת 2007-2008,רציתי לשאול האם מאזדה רכב אמין והאם האחזקה שלו יקרה בטיפולים/חלפים.

הצאו לי רכב טוב בסוכנות TRADE MOBILE האם הם אמינים? ושווה לרכוש מהם?

תודה

פורסם

לי יש כזאת שנת 2008 כבר יותר מ-3 שנים. נקנתה עם 64,000 ק"מ והיום היא עם קצת פחות מ-110,000 ק"מ. מאז שקנינו אותה עד היום לא נתקלתי בשום בעיה. הכל עובד ותקין. טיפולים מומלץ לעשות כל 15,000 ק"מ או שנה - הראשון מביניהם. אני לא ממש מטפל בו בזמן + הוא שימש כרכב השכרה בעברו ועדיין הוא מתנהג כמו חדש בלי עין הרע. עלויות הטיפול/החלפים והאחזקה סבירות, בערך כמו כל משפחתית אחרת. הביטוח קצת יקר ביחס לרוב המשפחתומטיות האחרות.

צריכת הדלק שלי נעה בממוצע בין 1:10.5-1:12 בנהיגה רגילה, משולבת עירוני+בין עירוני. אם תלחץ על הדוושה חזק אל תתפלא שתקבל גם צריכה של 1:7 ואולי גם גרוע מכך. בסך הכל לא רכב חסכוני, אבל סביר ביחס למתחרות של אותן שנים.

בסך הכל רכב טוב למדי ביחס לשנתון שלו ולמתחרות הישירות שהיו לו באותה תקופה. אני אישית מאוד מרוצה ממנו וממליץ עליו.

בקשר ל"טרייד מוביל", אני לא ממש מכיר אותם. אבל אם הם הציעו לך מחיר טוב על מכונית שנראית שמורה, תבקש לקחת אותה לבדיקה ואם הכל יצא טוב - אין לך מה לחשוש. לפני רכישה כמובן חשוב שתבדוק אם אין נזילות, מכות פח/שלדה/שאסי ושכל המתגים החשמליים עובדים.

בהצלחה.

פורסם

אני נמצא כעת עם מאזדה מושכרת.

הרכב ממש צפוף במושב האחורי ולמעשה הלנסר 2004 שלנו הרבה יותר מרווחת.

בדוק שזה מתאים לצרכים שלך.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
אני נמצא כעת עם מאזדה מושכרת.

הרכב ממש צפוף במושב האחורי ולמעשה הלנסר 2004 שלנו הרבה יותר מרווחת.

בדוק שזה מתאים לצרכים שלך.

מסכים איתך שהמאזדה לא ממש מרווחת, והלאנסר קלאסיק מרווחת יותר. אבל עדיין בכל זאת אנחנו משפחה של 5 אנשים וגם בנסיעות ארוכות זה לא כזה גרוע ואפשר להסתדר. 2 אנשים מבוגרים מאחורה זאת כלל לא בעיה. בתקופה ההיא כמעט בשום משפחתית אי אפשר היה לשים 3 אנשים מאחורה בנוחות. הבעיה במאזדה היא לא בדיוק במרווח מאחורה, אלא בגישה אל המושב. הדלת הצרה והגג המשתפל מציעים גישה מוגבלת יחסית. אפשר להתרגל, אבל אם יש לך ילדים קטנים על כסאות בטיחות זה כבר קצת מציק.

פורסם

ל-3 יש כמה נקודות תורפה שאני מכיר וגם נתקלתי בהן אישית.

ראשון הוא הממיר הקטליטי שמחזיר נשמתו לבורא בסביבות 150 אלף קילומטרים, 4 אנשים שאני מכיר עם מאזדה 3 נאלצו להחליף אותו בסביבות הקילומטראז' הזה.

למזלי אצלי נדלקה נורת בדוק מנוע שבועיים או שלושה אחרי שרכשתי את הרכב מאלבר והם נשאו בעלות ההחלפה, אני שילמתי 300 ש"ח השתתפות עצמית.

הבעיה השניה היא בולמים, הבולמים הקדמיים מתבלים מהר ומתחילים לנזול, לא נדיר למצוא רכב עם קצת יותר מ-100 אלף קילומטרים ובולמים גמורים. נוחות הנסיעה וגם התנהגות הכביש נפגעים כשהבולמים לא במיטבם.

זרועות המוט המיצב האחורי גם כן נזקקות להחלפה בקילומטראז' דומה וגם הן משפיעות על נוחות הנסיעה ובעיקר על זוית הגלגול של הרכב.

לי אישית יש מאזדה 3 מודל 2008 כבר עשרה חודשים, הרכב שלי עמד למכירה ללא הצלחה לפני כחצי שנה והשבוע שוב נתלו עליו שלטים והוא מוצע למכירה גם באתר יד 2.

אני אוהב את ה-3 ולדעתי היא מציעה התנהגות כביש מעולה, עיצוב נאה וביצועים לא רעים (וגם לא מעולים).

האכזבה העיקרית שלי היא מהאקזמפלר הספיציפי שלי שמיהרתי לקנות בלי לחפש עוד קצת.

השוק של ה-3 במצב דיי רע היום מה שישחק לטובתך כקונה. אל תתפשר על רכב במצב רעוע ואל תתבייש להתמקח, אני אישית עם רכב שכל המחלות הנ"ל טופלו בו, מצב לא רע בכלל ומוצע במחיר ממוצע לשנתון 2008 וההתעניינות ממש אפסית. אני אנסה השבוע לגשת לטרייד אין כדי לראות כמה אצטרך להפסיד ולבדוק אם זה ישתלם.

• תוכן חדש...