Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4440 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום היקרים.

אני מחפש רכב קטן שיהיה יציב על הכביש וחסכוני ככל האפשר בדלק (כמעט כל שבוע יש נסיעות מהמרכז לקריות)

עד כה היה לי יונדאי גטס ששירת אותי נאמנה.

כעת יש ברשותי סכום של כ45-50 אלף שח.

הציעו לי סוזוקי אלטו ידנית 2013 ב42 אלף ש"ח

עם 30,000 ק"מ, שנתיים אחריות יצרן ושנה אחריות מחברת ההשכרה.

נהגתי ברכב, לא ממש התחברתי לידני, הרכב נראה ומרגיש מצועצע.

עם זאת, הרכב על הנייר בטיחותי (6 כרית אוויר, ABS,ESP), אמור להיות חסכוני מאוד ועם "ראש שקט" לשנתיים לפחות.

אופציה אחרת היא לרדת בשנתון וללכת על רכב קצת יותר "גדול"

פיאט פונטו גרנדה\איבו רובוטית 2010+ בסביבות ה45-50 אלף ש"ח

יש לציין שמעולם לא נהגתי על רכב עם תיבה רובוטית, אך לא אכפת לי אם מורגשת העברת ההילוכים.

העיקר שאני אתעסק פחות בתפעול הרכב.

ה"הנהלה" נדלקה על הרעיון שיהיה לנו רכב חדש ומנסה לשכנע אותי למה לא ללכת על רכב "ישן".

אני פתוח לעוד הצעות מלבד הדגמים הללו.

נ.ב

* אני הולך להרכיב על הרכב גגון עם פס THULE לאופניים.

* לעיתים רחוקות מאוד של 5-6 פעמים בשנה לנסוע עם אוטו מלא (5 נוסעים)

* לא להציע לי דיזל מכיוון שהנסיעות יהיו בסביבות 17-20 אלף ק"מ בשנה.

תודה רבה מראש :wink:

פורסם

בסוזוקי אפשר להסיע עד 4 נוסעים,לכן היא יורדת מהפרק.

הפונטו איבו תתאים לך,יש לה גיר רובוטי לכן היא תהיה חסכונית,היא בטיחותית הרבה יותר לעומת המיני,וגם מרווחת יותר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בסוזוקי אפשר להסיע עד 4 נוסעים,לכן היא יורדת מהפרק.

הפונטו איבו תתאים לך,יש לה גיר רובוטי לכן היא תהיה חסכונית,היא בטיחותית הרבה יותר לעומת המיני,וגם מרווחת יותר.

כן אבל לא בגלל זה אני פוסל רכב . שכחתי לרשום שזה לא פוסל את הרכב.

התכוונתי לכך שהרכב יהיה לעיתים רחוקות מלא עם תיקים, תפוסה של כל המושבים ואופניים על הגג נסיעה ארוכה של 150 ק"מ.

השאלה היא האם להתפשר על רכב מצועצע חדש חדש או על רכב יותר ישן וטוב עם אופציה לתקלות ובלי אחריות כמו רכב חדש.

פורסם

האלטו אולי מלאה בכריות אוויר אבל עם ציון בטיחות נמוך מאוד של 3 כוכבים.

הפונטו תוודא שזה דגם עם הרבה כריות ולא 2 כמו שהיה בחלק מהם.

לפי דעתי עדיף את הפיאט בידני ואז היא תהיה חדשה וזולה.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

הפונטו פשוט רכב אמיתי,מרווח,יציב ובטיחותי.

האלטו סתם קובייה על גלגלים,נסעתי ברכב הזה פעם אחת בחיים ואני כבר שונא אותו.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אם כבר מכונית מיני יותר סבירה,

אז יש את הספארק עם מנוע 1.0, חדשה ב51 אלף ש"ח.

במשומשות יש את הi10 והפיקנטו שעדיפות על האלטו שהיא לדעתי מהפחות טובות בחבורה.

בסופר מיני אפשר לנסות לבדוק מכוניות אחרות, נסה לחפש סוזוקי ספלאש אולי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כיום מוכרים פיקנטו אוטומטית מאובזרת, יד 1 מליסינג עם 0 ק"מ - ב68K במקום 79K. אני מציע שתבדוק בכמה מציעים כיום פיקנטו חדשה כזו עם מנוע 1000 ידני, או אולי אפילו מחברות השכרה.

יש מצב שבתוספת לא גדולה לעומת האלטו, יהיה לך רכב נורמלי.

פורסם

איזה עוד סופר מיני חסכונית (לפחות 1:14 משולב) יש בשוק ברמת מחיר של 45-50 אלף שח שנתון 2010 ומעלה?

חבר אמר לי להתרחק מפיאט שמוכרים בחברות ליסינג\השכרה בגלל שימוש לא נכון בגיר וכתוצאה מכך לטווח קצת יותר ארוך זה יכול להגיע לנזקים גדולים בכיס.

פורסם

תקנה עם גיר ידני ואז לא יהיו לך נזקים בכיס.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

צחי,

בתקציב שלך אתה יכול למצוא פונטו איבו 2011 ידנית, פרטית.

בלי בעיות גיר, עם ים אבזור, אין בכלל השוואה בנוחות, ובתור רוכב אופניים אחד למשנהו אספר גם שהמושבים האחוריים 'משתטחים' וזה יכול לעזור מידי פעם במידה וצריך.

ולאשתך אתה יכול לומר שאיבו 2011 תרגיש הרבה, הרבה יותר חדשה מאשר אלטו 2013... הרכב מאובזר סוף הדרך, ומתומחר דפוק בגלל ששונאים בארץ פיאט. אין לו שום תחרות מבחינת תמורה למחיר כל עוד הביצועים הם לא פקטור בשבילך (האוטו חלש) - אני רכשתי איבו 2011 ידנית 45K פרטית עם בלוטות' מובנה סאנרוף מגנזיום ו'ריח של חדש' שעברה בדיקה ללא רבב בדיוק בתקציב שלך, וזה היה לפני חצי שנה... אין לי מילה רעה לומר על הרכב.

נ.ב. אני מרמת ישי, אם אתה מתישהו באזור (סינגל אלון הגליל / שמשית.. ;) אתה יכול לקפוץ ולחוש את הרכב בעצמך.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לאלטו, בגרסתה המאובזרת, ציון בטיחות של 4 כוכבים ב-ANCAP. הדגם שנבדק ב-EuroNCAP סבל מפחות אבזור בטיחות. בכל מקרה - מדובר בדגם מיושן שעומד בפני החלפה בחודשים הקרובים.

לפי התאור שלך הרכב המתאים ביותר לצרכיך הוא רכב כלשהו שיעשה את הדרך מביתך עד התחנה הקרובה של רכבת ישראל, ומשם צפונה ברכבת (ואם צריך - השלמה באגד\מטרונית).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...