Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4449 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני כמה ימים התנפץ לי המנגנון הרמת חלונות בדלת הנהג, הלכתי לאיש מקצוע שהחליף לי מנגנון, הכל עבד הוא סגר את הפאנל של הדלת.

הגעתי הביתה הנעילה המרכזית הפסיקה לעבוד, השלט נועל אך ורק את דלת הנהג(בעבר גם שהייתי ידנית לוחץ על הנעילה מבפנים בדלת הנהג זה היה נועל את כל הדלתות, עכשיו זה הפסיק), בנוסף השלט לא תמיד פותח את דלת הנהג, פעם כן פעם לא אבל תמיד נועל.

מה יכולה להיות הבעיה? יש מצב שזה פיוז שרוף? האיש מקצוע נגע בכיוונים או משהו כזה אולי? התקשרתי אליו ובאתי והוא אומר לי שזאת לא אשמתו ושהוא נגע אך ורק במנגנון הרמת חלונות, אבל זה צירוף מקרים מאוד מוזר.

פורסם

כרגע זה לא עוזר לי ממש, ה"טענתי" "טענתו" דיברתי איתו הוא אומר שזה צירוף מקרים ובלה בלה.

השאלה מה אני יכול לעשות? מה לדעתכם הבעיה?

פורסם

אתה יכול לדבר איתו שוב ולהסביר לו שלא הגיוני שהרכב נוסע שנים (כנראה) בלי הבעיה הזו ויום אחד, לאחר שהרכב נמצא ברשותו, המערכת לא מתפקדת מיד כאשר אתה יוצא מהעסק שלו. אם שכנוע באשמתו לא יעזור, אתה יכול לתקן בעצמך את התקלה ולתבוע אותו בתביעות קטנות.

פורסם

לא כתבת איזו שנת יצור הרכב.

אם תוסיף, אוכל לומר לך היכן נמצא מודול נעילה בדגם שלך.

זו ממש לא "הצטרפות מקרים".

תגיע למקום בו התחבר המתקין עם מרים השמשות. הסוד נמצא שם.

באקסנט מוסיפים אקטואטור שני חוטים ע"מ להתחבר עם שלטי הנוחות למערכת הנעילה של הרכב.

זה שדלת הנהג ננעלת, מוכיח שהוא עובד ומחובר למע' שלטי הנוחות.

לעומת זאת, מע' הנעילה המרכזית של הרכב ככל הנראה נותקה בשוגג. (כן, בהחלט יתכן גם שזה נתיך).

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

הרכב הינו שנת 2000, עברתי על הפיוזים וכולם תקינים.

הקטע המוזר זה שהוצאתי את הפיוז של DOOR LOCK והמערכת נעילה עדיין פועלת, זאת אומרת כשאני לוחץ בשלט דלת הנהג ננעלת.

פתחתי את הפאנל של דלת הנהג, עושה רושם שהכל מחובר, מצאתי את שני החוטים שדיברת עליהם גם.

פורסם

אעדכן,

פתחתי את הפאנל שוב, והחלטתי הפעם לנתק את כל החיבורים למנוע החשמל שאחראי על הנעילה, הוצאתי את הקליפס ומה אני מגלה? שאחד החוטים פשוט נקרע מהבית שלו(כנראה האיש מקצוע הפעיל יותר מידי כוח או בטעות משך וזה נקרע), בכל אופן, החזרתי את החוט למקום והכל עובד כמו שצריך, תודה על העזרה.

פורסם

אסביר שוב.

נעילת דלת הנהג ע"י שלטי הנוחות היא פונקציה שנוספה ע"י מתקין ישראלי, זה שהתקין את שלטי הנוחות.

אותו אקטואטור פועל על נתיך עצמאי, או ללא נתיך כלל, ולכן זה ממשיך לפעול.

אם תפרק את דיפון הדלת עצמו, תמצא שם מעין בוכנה שחורה, שמחוברת במוט מתכת למובילים של מנעול הדלת, וששני החוטים שלה מתחברים למוח שלטי הנוחות.

שיטת החיבור באקסנט (מאחר ומודול הנעילה בנוי כחלק מהBCM ולא ניתן להתממשקות כמו בשאר הרכבים), היא לדמות, ע"י אותו אקטואטור חשמלי נוסף, את נעילת דלת הנהג, כאילו היא ננעלה באופן ידני,מהכפתור הפנימי, או ע"י המפתח.

ככל הנראה, אותו מתקין לא ידע, או לא הכיר את האקסנט, וניסה להתממשק לBCM, וניתק (או פגע) במודול הנעילה.

צריך לבחון את איזור העבודה שלו ולנסות לשחזר את מה שנפגע שם.

*לפני שאתה נכנס לסכסוך עם המתקין- קח בחשבון גם, שיתכן שאכן ישנה הצטרפות מקרים, בה כשל מודול הנעילה בסמיכות מפתיעה להתקנת מרימי החלונות.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

• תוכן חדש...