Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הסנסטראק של מונרו נחשבים לבולמים מצויינים שמשלבים בין נוחות לביצועים ואינם מקוטלגים כבולמים משפחתיים ב-כ-ל-ל

על איזה רכב אתה מבסס את טענתך?

מבחינת ייעוד ספורטיבי (וולקן אכן נחשבת רכב ספורטיבי) הסנסטראק אינם משתווים לרמת בולמים

ספורטיביים יעודיים, ע"ע קוני צהוב.

שים לב לשאלתו ולבקשתו ותראה כי בולמים ספורטיביים יעודיים מתאימים לו הרבה יותר.

הסידרה הפשוטה של מונרו נקראת "רדיאל מאטיק" ומדובר בבולמי שמן נוחים מאוד, הסידרה הספורטיבית היא בכיוון ה"גז-מאטיק" - סידרה של בולמי זעזועים משולבי גז שמבטיחה יציבות ואחיזת כביש מעולה ואילו ה"סנסטראק" משלב את שניהם עם נטיה חזקה ל"גז-מאטיק".

גם אני יכולתי לדקלם את זה מתוך www.monroe.com... :wink:

השאלה היא על אילו מכוניות בדקת את שלל בולמי מונרו "המצויינים" שציינת.

MCS 2008

פורסם
מבחינת ייעוד ספורטיבי (וולקן אכן נחשבת רכב ספורטיבי)
תרשה לי לגכך: פחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח.

וולקן מקורית היא בסך הכל משפחתית חזקה עם ניחוח ספורטיבי. בינה לבין "רכב ספורטיבי" יש בערך הבדל...תהומי.

הסנסטראק אינם משתווים לרמת בולמים ספורטיביים יעודיים, ע"ע קוני צהוב.

לא ביצעתי מבחן השוואתי בין קוני צהוב לסנסטראק - וכל עוד לא בוצע אחד כזה, אין טעם לקטול את המונרו. מי שרוצה לשים קוני על וולקן - בבקשה, לדעתי מלכתחילה הוא לא היה צריך לרכוש את הרכב הזה.

ה-יופי בוולקן זה ה-שילוב המוצלח בין נוחות, התנהגות ותמורה למחיר. ברגע שהרסת את האיזון ופגעת בנוחות, הרסת את כל היופי שבזה (כי מגוון המכוניות שמציעות שילוב מצויין בין נוחות להנהגות שואף לאפס בתקציב הזה). לבולמים של סיטרואן, כידוע, יש את התכנון המדוייק והמעולה שלהם - וכל המוסיף גורע.

אתה יכול לשים כל בולם אחר קשיח או "טוב" יותר כמו הקוני, והאוטו באמת יהיה "שונה לגמרי" ממה שהכרת - אבל זה אף פעם לא יהיה כמו מה שזה תוכנן להיות.

לדעתי כל העניין הזה הוא פשוט עניין של השקפה אז אין הרבה מה להתווכח על זה, איש איש באמונתו יחיה. אם היתה לי וולקן (לא היתה ולא תהיה) לא הייתי בוחר בשום בולם אחר פרט למקורי של סיטרואן.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק נ. כתב:

וולקן מקורית היא בסך הכל משפחתית חזקה עם ניחוח ספורטיבי. בינה לבין "רכב ספורטיבי" יש בערך הבדל...תהומי.

מי שרוצה לשים קוני על וולקן - בבקשה, לדעתי מלכתחילה הוא לא היה צריך לרכוש את הרכב הזה.

תגיד איציק, מה נפל עליך?

לא מתאים לך לצאת עם משפטים כאלו לא קשורים. אם ZX וולקן לא נחשבת מבחינתך לרכב ספורטיבי אז מה כן?

הפכת את הוולקן למכונית סטייל וולבו T5..."חזקה ונוחה".

אני קניתי רכב חזק יחסית למה שיש לשוק להציע בתקציב שלי עם התנהגות הרבה הרבה מעל לממוצע אבל הפריע לי שהוא רך מדי, אז הקשחתי אותו, sfw?

לגופו של עניין.

אצלי בוולקן יש כרגע רביעית קוני צהובים בני חצי שנה בערך, למרות שה-setup עדיין לא הושלם (קפיצים קדמיים עייפים) ההתנהגות של האוטו מעולה לדעתי ואין זכר לתת היגוי. יכול מאוד להיות שכרגע אני עם צמיג רחב יותר מהמקור (195 לעומת 185) ולעובדה שהבולמים המקוריים אצלי היו מאוד עייפים יש השפעה ניכרת על מה שהיה לפני השיפור אבל גם אז אני לא זוכר שהיה יותר מדי תת היגוי (גם אז היו צמיגים חדשים לגמרי על האוטו).

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

Koni makes the excellent shocks, no doubt about it, and my experience with the Monroes (sensatrack) is that are basically a piece of crap... I'll recommend the original Citroen shocks over the the Monroes any day and the Konis over anything else

.BUT, and that is a big but, this is not the way to cure understeer to begin with, it will help a car to understeer less if the original shocks are wasted but not a solution to reduce understeer

.Moti

פורסם

לאוטו ספורטיבי חייב להיות הגה מתקשר (אחד כזה שיכול לתת לאצבעות שלך לחוש מה קורה בין

הגלגלים לבין רצועת האספלט שנמצאת שם למטה), אחיזת כביש טובה (לא מחייב :twisted:)

ומערכת מיתלים שלא תבודד את ישבנך מהאספלט, אלא תשדר אליך בדיוק מה קורה שם למטה

(בין אם אתה רוצה לדעה או לאו).

הוולקן היא רכב מספיק ספורטיבי (לגבי חזק, אני לא בטוח :wink: ), בטח ובטח לעומת מכוניות

רבות שמיוצרות כיום על ידי אותו יצרן.

הסנסטראק אינם משתווים לרמת בולמים ספורטיביים יעודיים, ע"ע קוני צהוב.
הכוונה הייתה עבור נהיגה ספורטיבית אשר לה מיועדת הוולקן.

בנהיגה מנהלתית (אותו cruising ב-110 באיילון) המונרו בסדר גמור. אינם מתנדנדים,

בעלי שיכוך טוב ונוחות מצויינת. הבעיה מתחילה אם דורשים מהם לפנות במהירות

שמעט גבוהה מהרגיל. הם אינם ספורטיביים ולכן קטנים על הפוטנציאל

של הוולקן. חבל להמליץ עליהם כאשר הם אינם מה שפותח הנושא מחפש.

דניאל, מחפש דברים אחרים באוטו שלו מאשר איציק. זה הכל.

MCS 2008

• תוכן חדש...