Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני כשעה, BoazB11 כתב:

האוטו התכווץ 

זה קורה לכולם (;

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

משהו קצת טכני לצלמים ביננו.

למי שלא רוצה תמיד את העיבוד הסלולרי הקבוע לתמונות, זה שמאזן חשיפה תמיד בין האזורים הכהים לבהירים, מוסיף חידוד וניקוי רעשים חזק (כמוני), אני התחלתי להשתמש באפקליציית Fusion. היא בתשלום של כ-30 ש״ח בשנה (יש גם תשלום קבוע משתלם, אבל אני לקחתי שנה לניסיון ולראות מה מתפתח, כי גם Snapseed שבבעלות גוגל מראה התקדמות בכיוון ויש לה אינטגרציה טובה עם Google Photos, אבל זה עניין אחר...).

זו אפליקציית מצלמה ועיבוד (פילטרים) שמאפשרת גם להוציא RAW מאייפון רגיל, עם רזולוציה מלאה של החיישן (אופציה שחסומה בפרו, וגם שם כוללת עיבוד מסויים). זה מאפשר לתת לוק שונה לתמונות, אבל דורש ידע והבנה בצילום ועיבוד תמונה. 

יש גם אפשרות לשחק עם העיבוד אחרי הצילום, אם מצלמים ב-RAW. כ-Editor היא פחות טובה מ-Snapseed, אבל אפשר לשלב את תהליך העיבוד כך שמצלמים RAW ב-Fusion ואחרי כן עורכים ב-Snapseed, אם לא אוהבים את התוצאה.

המטרה שלי היא דווקא להכיר את האפליקציה טוב מספיק ולצלם ישר את הקובץ המעובד על ידה (HEIF באייפון, JPG באחרים).

אני עוד צריך להתרגל לעבוד איתה, אבל התוצאות מעניינות ופחות, נגיד, סינטטיות.

בכל מקרה, לצלמים/מבינים אני לגמרי ממליץ גם לשחק עם Snapseed בלי קשר. יש לה הרבה יכולות.

נ.ב. צריך לזכור שלאייפון הרגיל חיישן פחות טוב מה-פרו, גם אם זה פרו בן 4 ויותר. 

נ.ב.נ. כמובן שלפעמים יש לעיבוד המתוחכם של אפל יתרונות, בייחוד באור נמוך, אם רוצים תמונה שפשוט חשופה באופן ״אידיאלי״. האייפון לגמרי עושה קסמים עם חיישן קטן, אבל כאמור, הלוק הוא די אחיד.

למי שמעניין אותו:

דוגמא (לא קבצים מלאים, רק העתק-הדבק להמחשה)

image.thumb.png.2ecd4d907de73b8326209d1ddefedaff.png

image.thumb.png.9506a001210469468f4bfac0ac50d254.png

• רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

^

תודה על הפוסט הזה. בשביל אחד כמוני  שלמד צילום עוד בימי הפילם, ועדיין עובד עם פוטושופ במקרים רבים, ה-Snapspeed בעיניי זה מעשה כשפים. לא רואה משהו שאתה רוצה לבצע כ-Tweek בתמונה ואין שם.

בכלל, להריץ סתם ai על תמונה מביא תוצאות שפעם היינו צריכים לשבת עליהן שעות בפוטושופ. גלקסי S25 אולטרה שעברתי אליו מגלקסי A72, שלכשלעצמו מספק תוצאות עדיפות בשל החומרה המתקדמת.

פורסם

פאלו, אני הסתקרנתי דווקא מהסדנה הקטנה הזו. 

אתה יודע לומר מה מייצרים שם? 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 4 שעות, yohai71 כתב:

תודה על הפוסט הזה. בשביל אחד כמוני  שלמד צילום עוד בימי הפילם, ועדיין עובד עם פוטושופ במקרים רבים, ה-Snapspeed בעיניי זה מעשה כשפים. לא רואה משהו שאתה רוצה לבצע כ-Tweek בתמונה ואין שם.

הסוגיה העיקרית שיש לי היא שתמונה על סלולרי היא מאוד קטנה וקשה לראות כמה היא באמת טובה על מסך כזה קטן.

לפני 3 שעות, ברווז כתב:

פאלו, אני הסתקרנתי דווקא מהסדנה הקטנה הזו. 

אתה יודע לומר מה מייצרים שם? 

מטקות.

עשינו סיור בת״א שעובר בין בתי מלאכה ועסקים קטנים בת״א.

היינו אצל כורך ספרים, יצרן גומי (מגומי אמיתי, מעצים... שהוא אושיית פורום לשעבר, חן פרחי), יצרן מטקות (מה שבתמונה), מתקן ראדיטורים שעוסק בפיסול מחלקי מתכת, חנות תבלינים ופיצוחים אותנטית (שמוכרת פיצוחים מגרעיני מישמיש, גוגואים, ב-280 שקל לקילו ובטעם מדהים), ויש להם עוד ברשימה. היה מרתק.

https://www.facebook.com/watch/?v=467916342326042

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, falou כתב:

מטקות.

לרגע חשבתי ככה בעצמי, אבל הסתייגתי קצת כי זה נראה עבה מדי (והעיגולי סיבית לא מתאימים כל כך לשימוש לדעתי). 

בכנות, עבר לי בראש גם שזה אולי בסיס למגשים קטנים ועגולים או אולי אפילו קרשים לאוכל, "charcuterie board" מה שמאד לא הסתדר לי עם הסנדוויץ'...

מגניב, תודה!

עריכה אחרונה על ידי ברווז
  • אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חודש מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...