Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פורד מונדיאו החל מ 2008

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4422 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המליצו לי על המונדיאו.

ראיתי שיש בנזין או דיזל, 2000 או 2300.

האם כל האופציות מומלצות? ומבחינת עלויות?

פורסם

מנוע הדיזל נדיר ביותר, ואם תצליח למצוא מונדאו כזאת למכירה ככל הנראה היא תהיה עם קילומטרז' גבוה מאוד.

בין השנים 2006 ועד סוף 2011 המונדאו שווקה עם מנוע בנזין 2300 עם תיבת הילוכים אוטומטית רגילה עם 6 הילוכים. המנוע מיושן ולא חזק, מספיק לתאוצות סבירות אבל לא מעבר (המנוע כן חזק יותר ממשפחתית ממוצעות בשנתון מקביל, אבל לא מול משפחתיuת מודרניות). כמו כן, המנוע הישן לא חסכוני יתר על המידה, עם צריכת דלק באזור ה-9 ק"מ לליטר ומטה (תלוי באופי הנסועה).

בשנת 2011 התווסף מנוע ה-2000 טורבו (EcoBoost) המשודך לתיבת הילוכים רובוטית כפולת מצמדים (עם מצמדים רטובים, בניגוד לתיבה בפוקוס ובפיאסטה החדשות אשר עם מצמדים יבשים). למנוע שתי גרסאות - 200 כ"ס ו-240 כ"ס. בארץ הגרסה הלא מאובזרת (Trend) מקבלת את המנוע החלש יותר והמאובזרת (Titanium) את המנוע החזק. ברוב שנת 2011 המנוע שווק רק בגרסה החזקה ברמת אבזור Titanium, מה שגרם לפער גדול מאוד במחירונים - מונדאו שנת 2011 עם המנוע החדש עולה במחירון כ-20000 ש"ח יותר ממונדאו שנת 2010. משנת 2012 התווסף המנוע החלש יותר ברמת גימור Trend, אולם הפער המשמעותי במחירון בין המנוע הישן (2300) לחדש (2000 טורבו בשני ההספקים) עדיין קיים. מנוע הטורבו החדש חזק משמעותית מהמנוע הישן (ה-2300), גם בגרסת ה-200 כ"ס וכמובן ב-240 כ"ס והמונדאו עם המנוע הזה היא בין המשפחתיות הגדולות החזקות ביותר (עד להופעת המאליבו החדשה השנה).

אם הממון מאפשר לקחת את הדגם החדש יותר עם מנוע ה-2000 טורבו, אני ממליץ עליו (אישית רכשתי מונדאו סטיישן שנת 2012 עם 200 כ"ס). ההבדל מתבטא במיוחד בהאצות ביניים, שבמנוע החדש מתבצעות בלי הורדת הילוך, עם משיכה חזקה מסל"ד נמוך מאוד.

פורסם

אני רק לא בטוח לגבי השנתונים שצוינו פה, נהגתי על אחת 2012 עד כמה שאני זוכר עם הנפח הקודם 2300 סמ"ק.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

ממה שאני מכיר, מנוע ה-2300 שווק רק עד 2011 (תקופה מסויימת במקביל למנוע ה-2000 טורבו), וגם זה בעיקר לחברות הליסינג (ללקוח הפרטי הייתה רק ה-2000 עם 240 כ"ס ברמת גימור Titanium). ייתכן שעקב מלאי כזה או אחר נרשמו מונדאו עם מנוע ה-2300 גם בשנת 2012.

פורסם

לי יש סטיישן 2011 עם מנוע 2300.

ממש לא מרגיש חלש, הגה מעולה.

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

היה

ברשותי שנת 2008 טיטניום.אוכל קצת יותר דלק מהממוצע לגודלו אבל רכב מדהים. אמין ומפנק מאוד.אכן המנוע הוא נק'

התורפה היחידה של הרכב אבל למי שנוסע רגוע זה מספק.

מחירו של הרכב נמוך מאוד יחסית לתמורה.

הרכב גדול ומרווח אבל גודלו מפריע קצת בחניות.

סהכ-מצטער שמכרתי.

פורסם

אין לי אפשרות כלכלית מעבר למונדיאו 2010.

האם אני יכול להבין שקנייה של 2009 או 2010 זולה משמעותית מהסגמנט שלה?

בהנחה שאני נהג רגוע שמחפש נוחות האם עלות הקנייה הזולה תתקזז בסופו של דבר עם צריכת הדלק המוגברת?

אם אני מוצא מונדיאו דיזל ההמלצה היא לא להתקרב אלייה?

פורסם
הדגם הנוכחי שווק מ-2008 ולא מ-2006.

2006-7 זה עדיין הדגם הישן.

צודק, התבלבלתי בשנתונים.

האם אני יכול להבין שקנייה של 2009 או 2010 זולה משמעותית מהסגמנט שלה?

בהנחה שאני נהג רגוע שמחפש נוחות האם עלות הקנייה הזולה תתקזז בסופו של דבר עם צריכת הדלק המוגברת?

אם אני מוצא מונדיאו דיזל ההמלצה היא לא להתקרב אלייה?

למונדאו אכן מחירון (ומחירים בפועל) נמוכים מהמקבילות בקרב המשפחתיות הגדולות, למעט אולי מהצרפתיות (C5 ו-407). האם המחיר יתקזז? זה תלוי בנסועה שלך ובצריכת הדלק שתגיע אליה אל מול המתחרות. חישוב כלכלי לרכב בן 4-5 הוא די בעייתי - מספיקה תקלה אחת בשביל להטות את הכף לכאן או לכאן. בכל זאת, אם הנסועה שלך לא גבוהה, ההבדל בצריכת הדלק אל מול המתחרות לא יהיה משמעותי (האוונסיס אשר היא מהחסכונית בקבוצה לא תעשה הרבה יותר מ-13 ק"מ לליטר, הפרש של אלפים בודדים בשנה).

מנוע הדיזל של המונדאו כשלעצמו טוב ואין סיבה לחשוש ממנו, הבעיה תהיה למצוא מונדאו דיזל (שלא לדבר על אחת שמורה ועם קילמוטרז' סביר). כשאני חיפשתי משפחתית גדולה מהר מאוד ירדתי מהדגמים הנדירים הללו (מונדאו דיזל, פיאט כרומה) פשוט בגלל העדר היצע בשוק.

• תוכן חדש...