Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4460 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי פה לאחרונה הרבה פוסטים לגבי צריכת שמן של כל מיני רכבים. האם זה הגיוני שרכב חדש / צעיר יחסית יצרוך כל כך הרבה שמן? איך יכול להיות שמנועי בנזין תקינים, שעובדים בעומס סביר אוכלים שמן בכמויות שדוברו בחלק מהפוסטים?

המדד היחיד שיש לי לגבי צריכת שמן, הם הרכבים שבבעלותי: גולף 1.8 שנת 1997 ואופל זאפירה 1.8 שנת 2007, בשניהם צריכת השמן היא אפסית, אם בכלל. הנסיעות שלנו הן משולבות, עירוני ובין עירוני.

אשמח לקבל דעות / עובדות בעניין.

Golf MK3 1997 1.8

פורסם

צריכת שמן במנועים זה עניין של מזל, של תכנון המנוע, של שגרת תחזוקת הרכב ואיכות החומרים ושל הרגלי הנהיגה. אין כלל אצבע, אין נוסחת קסמים ואי אפשר להכליל בעניין.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

למה צריכת שמן של רכב חדש זה עניין של מזל ? בתיכנון, ייצור והרכבה נכונים אני לא רואה סיבה מהותיית להבדלים בצריכת שמן של 2 מנועים שיצאו מאותו קו ייצור למעט הבדלים קטנים בצריכת השמן שנובעים מטולרנסים של הייצור של חלקי המנוע.

איזה כייף לי :)

פורסם

אין כאן שום עיניין של מזל, ואני בדעה שמנוע תקין וללא פגמים מובניים בתכנון + נהיגה סבירה לא אמור לצרוך שמן מעבר למשהו כמו חצי ליטר ל 10.000 ק"מ או פחות מזה.

פורסם

לא פעם, לאחר כמה אלפי קילומטרים ואף יותר, צריכת השמן יורדת בהשוואה לתחילת דרכו של המנוע.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

מזל כי יש רכבים שיורדים עם פגם מובנה במנוע, "לימונים". באחוזים מספרם זניח, אבל קיים.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
ובמידה שההרצה לא נעשתה נכון? צריך פשוט לחיות עם העובדה שהאוטו צורך שמן?

כן.

לדוגמה משפחתי לפני הרבה שנים -1988- הדודים שלי קנו רכב חדש בזמן שהילד הוציא רישיון.

הוא לקח את הרכב ביום הראשון וקרע לו את צורה.

הרכב אכל שמן כל הזמן (נדמה לי משהו סדר גודל של 1 ליטר כל 2500 ק"מ)

נמקר לאחר 5 שנים עם 150000 ק"מ.

• תוכן חדש...