Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר בשברולט ספארק, צבע אפור עכבר מטאלי.

הרכב מחברת ליסינג אוויס, חדש מהניילונים, יהיה אצלי לתקופה של שנתיים וחצי הקרובות.

בתקופה כזו קצרה, לרכב שכרגע יצא מהיבואן, יש לי מה לחשוש מנזקי צבע לרכב?

*אין חנייה מקורה *אני לא מכסה את הרכב, וגם לא מתכוון לעשות את זה.

מבחינת שטיפה, אני מתכוון לעשות שטיפה שבועית, או פעם בשבועיים כשלחוץ בזמן, בחצר עם שמפו ייעודי וספוג.

בנוסף, אני עובר על הרכב עם מטלית לחה פעם ביומיים.

מעבר לזה, יש לי גם מנוי שנתי בחינם לשטיפומט (עד מרץ 2015), פעם בחודש ניקוי פנימי וחיצוני.

הייתם מתאמצים ומשקיעים מעבר לפעולות שציינתי, כשאני מדגיש שהרכב הוא של ליסינג ובכלל לא שלכם?

עם הפעולות האלו בלבד, אני אגיע למצב שבעוד שנתיים וחצי צבע הרכב מבחוץ יהיה ללא פגמים, או שיתחילו כבר קילופים ודהיות צבע כי לא עשיתי ווקס כל 3 חודשים כמומלץ? אני גר בשפלה אם זה משנה מבחינת אקלים (לוד).

ורק להדגיש, על ניקיון הרכב אני שומר בעצמי, כי זה בשבילי. הדאגה היא לשלמות הצבע החיצוני, כי כשאחזיר לאוויס את הרכב, הם יכולים לגבות ממני כסף על פגמים, ולא בא לי לגלות אם הכוונה בסעיף הזה בחוזה כוללת גם דהייה של צבע קיפולים וכו'!

מצד שני, אני לא רוצה ישר למהר ולהוציא כסף על וקס כל 3 חודשים אם זה יעזור לטווח הרחוק יותר, בו הרכב יהיה אצל אוויס והם יהנו מהפירות...

***אשמח לקבל המלצה על חומרי ניקוי, הכוונה היא לשמפו וספוג לניקוי.

מטלית ייעודית יש לי מההורים, לא יודע מה הסוג שלה אבל מרגישה די איכותית בניקוי ואין סכנה לשריטות ממנה..

פורסם

כול המכונות הללו ,משארים SWIRLS,לכדי כדאי לנקות בצורה ידנית.

גם אם לא תעשה ווקס או שום טיפול לא יהיו קילופים ברכב בן שנתיים.

אני מציע לקנות חומרים זולים של CARPLAN,יחסית למחיר הם נותנים אחלה תמורה,ווקס עולה בערך 35 שקל,הבקבוק יחזיק לך לשנתיים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אולי יקטלו אותי פה, אבל עד כמה שאני שרוט רציני בקטע של נקיון רכבים, אם אתה לא מתכוון לרכוש את הרכב מהליסינג אחר כך, אני אישית לא הייתי משקיע שקל מעבר לנקיון הפנימי כדי שיהיה לי נעים להיות ברכב, חיצונית לא הייתי משקיע בכלום, מכניס לשטיפומט וזהו, אולי שטיפה ידנית עם סבון כלים.

תאמין לי שבשנתיים וחצי לא יקרה לרכב כלום, שטפתי שמשך 10 שנים בערך טויוטה יאריס 2001 עם מברשת וסבון כלים ירוק לא קרה לרכב כלום, תקין עד היום, אומנם עם סווירלים אבל לא יותר מזה.

פורסם

זה הגיוני מה שאתה אומר,סך הכול הרכב אחרי השטיפות יהיה נקי.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה לכם על התגובות, אני מבין שאין טעם בווקס כמו שחשבתי, וחבל על הכסף שלי.

מבחינת חומרי ניקוי, זה מה שאני הולך להזמין, מה אתם אומרים?

שמפו עם וקס לרכב 1 ליטר

ספוג מיקרופיבר לרכב

ג'ילדה מעור צבי אמיתי 30X50 ס"מ (למרות שיש לי אחת טובה, אבל ישנה כבר. לא יזיק).

מגבונים לדשבורד ולפלסטיק (מגבון אחד לניקוי עם השטיפה השבועית, אז אריזה תספיק לי לחצי שנה).

סה"כ 132 ש"ח, כולל משלוח בדואר רשום.

לקנות או שיש המלצות אחרות?

פורסם

במקום המגבונים הייתי קונה בקבוק עם חומר יעודי עולה כמה עשרות שקלים אבל יספיק להמון המון זמן,חוץ מזה,הייתי מחליף לגילדה רגילה, חוץ מזה מצוין.

פורסם

חברת הליסינג לא תעשה כלום.

העניין מסתכם ב"רכב שנראה במיטבו" או שתסתפק ב"רכב ליסינג מן השורה"

האם תהנה לנהוג או לצאת בסופ"ש על רכב מבריק ללא פגם או שתעדיף לא לבלוט יותר מדי וגם לא לדאוג לרכב.

אם תבחר באפשרות הראשונה, תדאג לקנות ווקס/אוטם איכותי מהמותגים המובילים ושאר אביזרים כגון כפפת כותנה/מיקרופיבר ומגבת ייבוש ייעודית.

אם האפשרות השניה מתאימה לך יותר, כל הדברים שציינת מצויינים לתחזוק רכב ברמת ה "ליסינג".

.When a man opens a car-door for his wife, it's either a new car or a new wife

טבלאות השוואה לפולישים,פדים ועוד.

פורסם

1. את המגבונים להחליף למוצר הזה? מבריק אקולוגי לדשבורד ופלסטיק.
  2. ג'ילדה אני אחליף לזאת אם אתה ממליץ: ג'ילדה סינטטית מחוררת. במעט זולה יותר.

דרך אגב, נתקלתי בשרשור הזה מהפורום על סרטון הדרכה לשטיפת רכב של חברת פורד. שם בכלל לא מציינים ג'ילדה, אלא מטלית ניקוי ממיקרופייבר. אפשר הסבר מה ההבדל בין השתיים? יכול להיות שאני לא הבנתי נכון את הייעוד של הג'ילדה, היא בעקרון מייבשת, מנקה שמשות או מה בדיוק?

Dani.E, אני בוחר באפשרות השנייה. זה סה"כ ספארק, גם אם תהיה מצופה בזהב היא לא תמשוך תשומת לב מרוב שעמום :-P.

שהרכב יהיה נקי סה"כ מבחוץ ולא יראה מגעיל מכתמי אבק, מספיק טוב בשבילי.

פורסם

1-כן אתה יכול כזה.

2-לא הייתה לי מחוררת,לכן לא יודע יעילות,הייתה לי כזאת:

http://www.carplan.co.il/sg_product~TXC001~6~0.htm

המטלית סופגת יותר,לא צריך לסחוט כול פעם כמו גילדה,אבל היא יקרה יותר.

פורסם

אז מטלית וג'ילדה הן לאותו השימוש, רק ביתרון שציינת לטובת המטלית.

אבל למה המטלית יקרה יותר? היא עולה רק 12 ש"ח, אפשר לקנות שתיים כאלה במחיר של גילדה אחת כמעט, והן לא נראות לי חד פעמיות...או שהן נהרסות מהר או מה?

עריכה:

נראה לי שבלי קשר אבחר בג'ילדה.

תודה רבה לכולכם על העזרה, יום ראשון אזמין את המוצרים :-)

פורסם

אל תשכח שאתה צריך מטלית גדולה ולא קטנה,בקטנות אני משתמש לניגוב הווקס,יש כאלה שאומרים שהיא גם יותר עדינה כלפי הצבע,אני אישית משתמש בכזאת,אבל גם גילדה תעשה אחלה עבודה.

פורסם

מה זה משנה שהרכב של חברת הליסינג? בסופו של דבר הוא שלך לשנתיים הקרובות,

אין כמו הרגשה של נסיעה על רכב נקי ומטופח, שמור עליו כמו שצריך, אתה רק תהנה.

פורסם
מה זה משנה שהרכב של חברת הליסינג? בסופו של דבר הוא שלך לשנתיים הקרובות,

אין כמו הרגשה של נסיעה על רכב נקי ומטופח, שמור עליו כמו שצריך, אתה רק תהנה.

נקי הוא יהיה, הרי ציינתי למעלה שאני אתחיל לעשות ניגוב כל יומיים עם מטלית לחה+שטיפה שבועית+פעם בחודש שטיפומט לשנה הקרובה. הפעולות האלה ישאירו את הרכב נקי מספיק.

אבל לפי התגובות, מהווקס תהנה רק חברת הליסינג והקונה העתידי, אז למה שאני אוציא מהכיס הפרטי שלי?

פורסם
נקי הוא יהיה, הרי ציינתי למעלה שאני אתחיל לעשות ניגוב כל יומיים עם מטלית לחה+שטיפה שבועית+פעם בחודש שטיפומט לשנה הקרובה. הפעולות האלה ישאירו את הרכב נקי מספיק.

אבל לפי התגובות, מהווקס תהנה רק חברת הליסינג והקונה העתידי, אז למה שאני אוציא מהכיס הפרטי שלי?

בסדר, ווקס לא חובה. תן שטיפה מדי פעם, שמור על פנים הרכב נקי ומסודר ותתייחס אליו בדברים קטנים כמו לשלך.

אם לדוגמא לרכב הפרטי שלך לא היית נותן למישהו לעלות עם איזו גלידה - גם לרכב הליסינג אל תתן.

ואם תעשה ווקס קל פעם בשנה בשביל ההרגשה הטובה שלך לא ייקרה כלום, אבל זה כבר מותרות :wink:

• תוכן חדש...