Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,אני טס לברצלונה לשבוע קצת לפני פסח.

רציתי לקבל המלצות למקומות שאסור לי להפסיד בברצלונה/מדריד או בסביבת ברצלונה.

בעיקרון אני מתעניין בהכל-טבע,בתי כנסת,כניסייות,מוזיאונים,ספורט,רכב. בקיצור כל מה ששווה לראות אני רוצה לראות.

תודה לעוזרים!

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ברצלונה זה גאודי.

אתרי חובה:

סגרדה פמיליה, שדרות הרמבלה, הרובע הגוטי ושוק הבוקריה(שניהם ליד הרמבלה), קאזה מילה , פארק גואל, ברצלונטה.

לחובבי כדורגל ביקור באיצטדיון קמפ-נואו, במוזיאון ותצפית אל תוך האיצטדיון.

קוסטה בראבה עם העיירות חירונה ופיגרס נמצאת כשעה נסיעה מהעיר.

ביום א מומלץ להגיע למונסראט, כ 60 ק"מ מברצלונה.

המקום מיוחד, והמיסה בליווי האורגן היא משהו מצמרר-תענוג אמיתי.

יש אפשרות לבייקור באנדורה (עיר מדינה בפירינאים גבול צרפת), אבל זה יום ארוך שמתחיל מוקדם ונגמר מאוחר

כמובן לשוטט ברחובות, בחנויות ולאכול טפאס.

סלע

פורסם

מילה בסלע - סלע סיכם יפה.

ובכל זאת עוד כמה הערות:

1. למונסראט אפשר להגיע ברכבת - מה שמיוחד הוא שקטע העליה להר נעשה על רכבת שיניים. כאשר אני ביקרתי התאום בינה לבין הרכבת מצרצלונה גרם קצת בזבוז זמן בהמתנה, בשני הכיוונים. צריך לצאת מוקדם בבוקר ולתכנן יום שלם, כדי לטייל בשבילים סביב הפסגה לתצפיות, ולנסוע את שני קטעי הפוניקולר.

2. לגיחה לצפון אפשר להוסיף את אמפוריה-בראבה עם שייט בין הוילות.

3. ברצלונה היא מלכודת תיירים אחת גדולה - בשבוע שבו הייתי בה ניסו לכייס את אשתי לא פחות מ-4 פעמים (אני מתכוון פמספר הפעמים בו הצליחו לפתוח לה את התיק. היא היתה מאורגנת מספיק טוב כדי שיצאו בידיים ריקות), וכל ביקור במסעדה - אפילו מקדונלדס - נגמר באיזה נסיון להדביק לנו איזה מנה שלא הזמנו או סתם בניפוח מחירים.

לגבי מדריד (וסביבתה) - הן מצריכות טיול נפרד של שבוע-10 ימים (או יותר, ככל שאתה מרחיב את המעגל).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

סלע

המון תודה! רשמתי את כל מה שציינת ואני הולך לקרוא על האתרים האלה קצת באינטרנט.

sperial

קיוויתי שתגיב כאן כי נוכחתי לדעת שאתה מבין בטיולים וארצות.

לגבי המלכודת תיירים,זה עד כדי כך גרוע? איך זה בהשוואה לאמסטרדם,פריז או פראג ?

למדריד אנחנו רוצים לנסוע יום אחד כדי לבקר בכמה אתרים ולחזור למלון שלנו בברצלונה.

אנחנו טסים עם השטיח המעופף אבל אנחנו עצמאים לחלוטין ולא בקבוצה כי הזמנו רק העברה למלון,טיסה ומלון דרכם.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

מנסיוני בעבר הרחוק החברות האלה (השטיח המעופף, קשרי תעופה ודומותיהן) מציעות גם סיורים מאורגנים, אפילו עם מדריכים דוברי עברית, בהחלט יכולים להיות פתרון מצויין לסיורים מחוץ לעיר. כאשר ביקרתי בברצלונה לקחתי סיור כזה לקוסטה-בראווה והיה מצויין (אני כבר לא זוכר אם היה מדובר בסיור אחד או שניים, חלפו מאז כמע 8 שנים).

מבחינת מלכודות תיירים - ברצלונה היא כנראה בירת הכייסים של העולם, ואחריה רומא ופראג. בפריס לא נתקלתי בבעיה, אבל יש אזהרות מפני כייסים בכל תחנת מטרו וכנאה שהכייסים שם פועלים בשיטו לא שגרתיות, שמעתי למשל על מקרה שבו אחד מחבורה דחף ילד, ובזמן שהאבא ניסה ללעזור לו חתכו לא פאוץ' מהמותניים. באמסטרדם בכלל לא נתקלתי בנושא של פשע, אם כי מסתובבים שם הרבה טיפוסים מפחידים (קרוב לודאי מסוממים למיניהם). בכלל, המדינות דוברות הגרמנית וקרובותיהן נחשבות בטוחות יחסית, אבל באופן כללי צריך לנקוט באמצעי זהירות בכל מקום, בודאי מקום שאינך מכיר. את אשתי כייסו גם ברחוב הרצל בחיפה (שלפו לה מהתיק טלפון נייד, והטמבל שגנב אותו אפילו לא השתמש בו, מדובר בימים שכל דקה עלתה קרוב לשקל), ושמעתחי גם על כייסים בגרנד קניון.

אבל הבעיה בברצלונה אינה רק בכייסים - אלא כל מיני פטנטים אחרים. אתה מגיש שטר של 50 אירו ומקבל עודף מ-20, וההחלפה כל כך מיומנת שאינך יכול לטעון ששילמת בשטר של 50. לכן כדאי לפרוט שטרות גדולים במקומות אמינים, כגון בחנויות כלבו, או לשלם בהם כך שתקבל עודף של 10-20 אירו. או שדוחפים לך לחשבון מוצרים שלא קנית (נתקלתי בעקר במסעדות). מעניין שבמדריד הבעיה היתה הרהבה פחות חמורה, חוץ. מאיזה טיפוס שהתקרב מאמר לנו I want your money, אבל בן ה-20 נראה עלוב, פתחנו צעד ושנינו (היינו כבני 52-53) השארנו לו אבק במעלה גבעה.

ובעניין היותר נעים של אתרים - תוסיף את הקאמפ נואו, נסיעה לשולי העיר אבל חויה נחמדה, וכמובן יש חנויות עם כל ה-merchandize של בארסה. חוץ מזה ממליץ על מוזיאון מירו על המונטג'ואיק, וכן על המזרקות המרקדות במורדות הגבעה (הגישה מפלאסה אספניה, והמזרקות מופעלות רק פעמיים או שלוש בשבוע, בד"כ בסופי שבוע, בדוק מראש).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אפילו מקדונלדס - נגמר באיזה נסיון להדביק לנו איזה מנה שלא הזמנו או סתם בניפוח מחירים..

מי שמגיע לברצלונה ובמקום לאכול ב"לה בוקריה" אוכל במקדונלד, מגיע לו שינקנקו אותו בחשבון!:lol:

לא כל אחד כמוני, עולמי סובב סביב האוכל, ולכן אי אפשר לפסוח על שוק "לה בוקריה" שנמצא באמצע שדרות הרמבלה.

אם אתה כבר בשוק, תאכל באחד מהדוכני מזון/מזנונים שפרושים שם, טעם גן עדן.

בנוגע למלכודות תיירים, אני תפסתי צועניה בת 10 עם היד שלה, עמוק עמוק בתוך כיס המכנסיים שלי, באלוהים, עוד מעט היא הייתה בברך! :shock:

תפסתי לה את היד, וצעקתי עליה באיטלקית "היידה למשטרה" (למי שתוהה, אמרתי היידה בכוונה והיא הבינה מצוין), פתאום הייתי בתוך סיטואציה של קוסטריצה, שני שוטרים קלטו את העניין, ניגשו אלי מרחוק תוך שריקה במשרוקיות, ותוך כדי שהם ניגשים אלי הקיפו אותי איזה 10 ילדות צועניות בתחנונים שאני אשחרר את אחותם.

לא הייתי משחרר בחיים אבל זוגתי רחמנית בת רחמנית, העבריינית שוחררה לדרכה לצוד תייר אחר, אחד עם כיסים פחות עמוקים ויותר מלאים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

אני חושב שאני פשוט אשים את הדברים החשובים בתיק גב עם מנעול קטן על הריצרץ' כי אני לא חושב שמישהו ינסה לגנוב לי אותו מהגב (בכל זאת 130 קילו על 188 סנטימטר של תייר :lol:)

לגבי הכסף הבנתי אותך.

ולעיניין אחר,מה מצב התחבורה הציבורית בברצלונה? ומה הדרכים הנהוגות כדי להגיע מברצלונה למדריד?

עריכה: אם כבר אני מפציץ בשאלות...כמה עולה חניה לשבוע בנתב''ג?

עריכה אחרונה על ידי GABIUBOGI

פורסם

באגירה - אתה צריך להתבגר, ולהבין יש אנשים שחיים במציאות של אשה שומרת כשרות (אם כי מאוד לייט) וילדים צעירים שלא יאכלו מה שלא נראה כחזה עוף.

ואחרי הלוקשין שמכרו לי באיזה מסעדה ביום הראשון (פיצה בגודל של מטבע של שני יורו במחיר כפול) הלכנו "על בטוח".

פורסם

להתבגר? מה זה נותן ה"להתבגר" הזה?

בנוגע לכשרות, לי סיפרו שהחמון איבריקו נקרא ככה כי הוא בהשגחת הרב איבריקו, מה לא?:wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

למזלי אין לי בעיית כשרות ואני אטרוף כל מה שאני אקבל (אם זה אכיל כמובן)...

אבל אני אמנע מכניסה למקומות מפוקפקים.

פורסם (נערך)
להתבגר? מה זה נותן ה"להתבגר" הזה?

לחשוב כמו אבא לילדים, עם כל המשתמע מכך. כמובן כאשר יש לך כאלה. הם משנים הרבה בחיים.

וכיון שאיני מבין מה מקור ה"בגירה" אני מנסה לקשר את הכינוי לנושא :wink:

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

כרגיל, ההמלצות של סלע וספריאל מצוינות, הנה עוד כמה:

אין שום סיבה, צורך או הגיון לנסוע מברצלונה למדריד ולשרוף שעות בנסיעה.

עוד המלצת הימנעות- פואבלו אספניול בברצלונה- מיותר.

אם רוצים לצאת לטיול יום מאורגן מברצלונה באחד הימים, בסדר. מעבר לזה- מיותר. לא נוסעים לעיר תוססת כדי לבדוק מה יש מחוץ לעיר.

בקצה אחד של הרמבלס כיכר גדולה עם חנויות, חלקן חנויות ענק כקורט אינגלז- לעלות למעלה ולהשקיף על העיר.

בקצה השני של רמבלס ישנו הים, מרכז מסחרי נחמד ויקר על הים ואקווריום מומלץ.

ישנו גם גן חיות ללא כלובים ועם הופעות דולפינים, לשיקולך.

בחזרה לרמבלס לא רחוק מן הים ישנו פלאו גואל, [בשונה מפארק גואל] שווה ביקור. זו יצירה של גאודי.

בשכונת איקסמפלה , לא רחוק מקאסה מילה ישנה קאסה בטליו, לא רחוק גם חנות עיצוב גדולה ומרשימה. באחת מהן ניתן ןרצוי לבקר וכן לעלות על הגג, שתיהן של גאודי. באותה שכונה- איקסמפלה ישנם בתים נוספים יפים מאת אדריכלים נוספים. כ"כ יש בשכונה זו שוק חביב אם כי פחות גדול ותוסס מבוקריה[שנמצאת על הרמבלס]

ברובע הגותי כדאי לשוטט, ברחבת הקתדרלה מופעי רחוב ברמה גבוהה ויש בייניים נוספים. וככרות מענינות. זורמים עם הרחוב ומציצים במפה.

ברחוב מונטקדה ישנו מוזיאון פיקסו קטן ושלל גלריות.

ישנן מסעדות טובות בשלל מחירים וישנה גם רשת לא גדולה בשם טאפאס - טאפאס- רמה סבירה, מחירים סבירים ואפשרות לטעום שלל דברים, זה לא גורמה, זה נחמד.

פורסם

[פנדוב

תודה לך!

מה עם מרכזי קניות? יש משהו שכדאי להתמקד בו?

אני רוצה לרכוש נעליים ברמה גבוהה לאבא שלי כי הוא אף פעם לא מוצא משהו בארץ שיתאים לו.

פורסם

תראה מדובר בעיר גדולה ועשירה, כך שיש הרבה מאוד חנויות יוקרה. כמרכז קניות זכור לי רק El Corte Ingles כלבו עצום של איזה 8-9 קומות שלא קשה ללכת לאיבוד בתוכות. באופן בסיסי יוקרתי, אבל עם לא מעט מציאות. מכל מקום - כפי שכבר כתבתי קודם - הביקור שלי בברצלונה היה עם ילדים ויועד יותר לטיול ופחות לקניות.

וד"א - אבא שלך נוסע אתך? כיון שלקנות נעליים בלי הרגליים זה בעייתי מאד.

פורסם

זה תמיד הקאץ',אבא שלי לא טס כי הוא מפחד לטוס ומעדיף להישאר ולנהל את העסק המשפחתי שלנו.

כל פעם כשאני נוסע ליעד כלשהו אני קונה לו נעליים ע''י מידות ושרטוט...עד היום הבאתי לו במצטבר 10 זוגות בערך וכולן התאימו בול,הרוב מגרמניה.

יש לו תסמונת מוזרה שגורמת לכך שגדלה לו עצם עגולה על הרגל (בכל רגל) וזה מקשה עליו ללבוש הרבה סוגי נעליים,משום מה כמעט לכל האירופאים יש את התסמונת הזאת ולכן הרבה נעליים שם מותאמות כך שהחלק העליון נמתח בכל חלקו.

• תוכן חדש...