Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Scirocco VS A3

Fright
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4471 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אהלן, בדומה ל-Scipopo, אני גם בעלים של שירוקו 1.4 160 (ידני) בצבע אדום. הרכב לטעמי יותר יפה מהאודי. המנוע דורש שיפור על מנת להרגיש שהוא "חי". במצב רגיל, הוא די עצל עד שמתחילים לגלוש להילוך השלישי - שם הוא מתחיל לשיר (לעבור את המהירות החוקית בצורה די מהירה). הוא מושך מצויין אח"כ (רצועת כוח מאוד רחבה).

להגיד שהוא סופר ספורטיבי? קשה לי לומר. אולי אני לא הבנאדם לשאול כי אני דווקא נוהג עם הרכב בעדינות. נהנה מהמומנט בסל"ד הנמוך ולא מרגיש צורך להיכנס לסל"ד הגבוה. מה שכן, הייתי אומר שהרעש שמופק מהמנוע הזה הוא לא ממש סקסי. חסר לו בס.

יש את נושא האמינות, שלי לא יצא לחוות (אני עם הרכב 3+ שנים עם 50+ אלף קמ"ש). המנוע לא שרף גרם של שמן. מצד שני, לא יודע אם הייתי נכנס לנושא האמינות גם של ה-DSG. לך תדע.

סה"כ הרכב מצויין - השאלה היא כמה ספורטיבי אתה חושב שהוא?

פורסם

גם לחוסר בס יש פיתרון, אולי הכי פשוט וזול שקיים.

ALL IN ALL, אני חושב שלבחור צעיר שמחפש רכב מושך, בטיחותי, זריז במידה מספקת, זה יכול להיות רכב מעולה.

ככל שהזמן יעבור יהיה ניתן להתקדם עם הרכב ולהפיק ממנו עוד יותר.

"יאללה בירי".

פורסם

מבחינת ביצועים אני נוטה לכיוון השירוקו... כרגע יש לנו VW Tiguan 2.0 TSI DSG, אני ממש אוהב את המנוע ואת הצליל... אבל עם כל הכבוד זה לא רכב ספורט. מיציתי את העניין של גיר DSG, זה כיף והכל אבל אני יותר רוצה להרגיש את הרכב. אם אקנה את השירוקו בגרסת 2.0 TSI DSG, אקבל רכב עם נתונים טובים יותר אבל אני לא מרגיש שעשיתי בזה כלום, כי סה"כ יש לנו כבר רכב עם אותו מנוע ואותו גיר... יש לי כאן הזדמנות לקנות רכב שיהיה ספורטיבי באמת (אז זהו, שלא! הגבלת עצמך לשני רכבים אלו אז אין לך הזדמנות כפי שאתה חושב. אכן רכבים טובים ומהירים אבל הם לא ספורטיביים באמת), ואני מאוד רוצה לקנות רכב עם גיר ידני (בלי קשר, אני רוכב גם על אופנוע CBR250R ומאוד ניהנה מההילוכים, גם בטיסות לחו"ל אני תמיד משכיר רכב ידני)(1. יפה שהצלחת למצוא מקומות שמשכירים רכבים לנהגים בני 18. 2. וגם כשמצאת מקום שכזה אז אתה לא "משכיר", אתה "שוכר". הרץ/אויס/יורופקאר זה ה"משכיר") . מאוד אוהב את הקטע של ביצועים, הרעש של המנוע (במיוחד TSI :twisted:)... הבעיה שבארץ ניתן להשיג שירוקו ידנית רק בנפח 1400 סמ"ק עם 160 כ"ס.

במידה ואני אקנה את השירוקו, אקנה אותה בדיוק כמו בתמונה.

בעניין הידני אני מסכים איתך, על אף שברור שמבחינת ביצועים עדיף DSG על ידני. אבל אני אוהב ידני מבחינת חווית הנהיגה.

לגבי המראה, לדעתי השירוקו הוא רכב מכוער. וגירסה חדשה שלו תהפוך אותו גם לפחות עדכני. אם זה משנה לך אז זכורשה A3 יצא לשוק רק לאחרונה.

פורסם

תיקון קטן לפות"ש,המנוע בטיגואן מפיק170כס ובשירוקו 211,גם נתוני המומנט שונים,יתקנו אותי חובביvag בפורום,אם אני טועה.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם
אהלן, בדומה ל-Scipopo, אני גם בעלים של שירוקו 1.4 160 (ידני) בצבע אדום. הרכב לטעמי יותר יפה מהאודי. המנוע דורש שיפור על מנת להרגיש שהוא "חי". במצב רגיל, הוא די עצל עד שמתחילים לגלוש להילוך השלישי - שם הוא מתחיל לשיר (לעבור את המהירות החוקית בצורה די מהירה). הוא מושך מצויין אח"כ (רצועת כוח מאוד רחבה).

להגיד שהוא סופר ספורטיבי? קשה לי לומר. אולי אני לא הבנאדם לשאול כי אני דווקא נוהג עם הרכב בעדינות. נהנה מהמומנט בסל"ד הנמוך ולא מרגיש צורך להיכנס לסל"ד הגבוה. מה שכן, הייתי אומר שהרעש שמופק מהמנוע הזה הוא לא ממש סקסי. חסר לו בס.

יש את נושא האמינות, שלי לא יצא לחוות (אני עם הרכב 3+ שנים עם 50+ אלף קמ"ש). המנוע לא שרף גרם של שמן. מצד שני, לא יודע אם הייתי נכנס לנושא האמינות גם של ה-DSG. לך תדע.

סה"כ הרכב מצויין - השאלה היא כמה ספורטיבי אתה חושב שהוא?

תודה רבה על התגובה המפורטת, עזרת לי מאוד!

כמה ספורטיבי אני חושב שהוא? מאמין שבערך כמו שאתה חושב שהוא. רכב עם לוק ספורטיבי (לא מאוד ספורטיבי, אבל מינימליסטי ואני אוהב את זה). מנוע מצויין, לא נותן ביצועים כמו של רכבי פורמולה... כן? את זה אני יודע מניסיון...

עם שיפור מראה אפשר לגרום לו להיראות מדהים (ואם כבר מדברים על ספורטיבי... ספורטיבי יותר). לדוגמה, רפליקה של שירוקו GTS.

עם הזמן, אפשר לטפל במערכת פליטה בשביל ה"בס" שדיברו עליו למעלה. תוכנת מנוע וכו'.

לשאלה שלך בקצרה - AS IS הרכב ספורטיבי. לא "לא ספורטיבי" ולא "ספורטיבי מאוד"... פשוט ספורטיבי. לא מפלצת...

חשוב לי לדעת מה אתה חושב אחרי התגובה שלי. הבנתי את הרעיון? אני על הגל?

פורסם

אם אתה לא מחפש משהו שהוא "הארד-קור", השירוקו הוא אחלה של פתרון. נוח לנסיעות יום-יומיות, בעייתי טיפה בחניות (הרכב בעל דלתות ארוכות שנפתחות בשלבים - תעשה נסיעת מבחן על הרכב ואתה תבין על מה אני מדבר). מנוע מצויין, גיר מצויין (ידני, כן?), נראה טוב מבפנים ומבחוץ. פוטנציאל השיפורים לא ענק אבל אישית גם לא הייתי נכנס לזה. מקסימום תוכנה + מערכת פליטה. בלי הנמכות ושטויות כי לטעמי זה יהפוך את הרכב כבר למשהו לא נוח בעליל.

אם אתה מתלבט על צבע, אדום או כחול זה לדעתי הצבעים הכי יפים לרכב הזה :) אני משוחד.

אגב, לגבי נושא של פקקים (ידני...), בגלל המומנט הרב בסל"ד הנמוך, אפשר להיות עצלן בהורדת הילוכים וגם הרכב "גולש" מעצמו (כמעט כמו באוטומט). צריכת דלק שלי בין 1:14-15 (כולל לחיצות פה ושם) בנסיעה 70% בין עירונית ו30% עירונית. אני מחפש לאחרונה רכב שיחליף את השירוקו ובגלל החבילה הכוללת שנותן הרכב, מאוד קשה לי למצוא משהו במחיר סביר שאני מרגיש מהווה שדרוג שווה. ראה הוזהרת!

פורסם
1.

3. מבחינת ביצועים - שני המנועים מספיקים בהחלט, גיר ה-DSG למעט אמינות טוב יותר מגיר ידני. הוא זריז יותר, חסכוני יותר - רק יתרונות. ההתעקשות על ידנית אינה הגיונית, אבל אם בא לך, אז בא לך...

קשה לי להאמין שאני קורא את השורה הזאת בפורום רכבים??!

אפתור לך את הבעיה בצ'יק, אין יבוא של שירוקו 2.0 ידנית.

ובסכום נמוך יחסית אתה יכול לגרום ל1.4 160 להיות זריזה מאוד , ומפתיעה.

בכל מקרה, לקראת סוף השנה אמורה להגיעה אלינו מתיחת הפנים של השירוקו, עוד פאקטור שיכול להוות מכשול עבורך.

נכון בהחלט שהוא יכול בסכום נמוך יחסית לשפר את השירוקו 1.4TSI אבל צריך לקחת בחשבון את נושא האמינות של המנוע ז"ל שידוע כאחד

שפוגש את בורא עולם מוקדם מהצפוי.

תחכה להגעה של לאון קופרה החדשה, רוב הסיכויים שהיא תגיע גם בגרסה ידנית.

בוודאי שהיא מגיעה בגרסה ידנית,

אבל מהו התקציב של פות"הש? לא בטוח שתיכנס הקופרה החדשה או כמה מהרכבים האחרים שהוצעו כאן.

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

ובתקציב של 200000 אני הייתי לוקח מרצדס cla ידנית...

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

ואגב לטיגואן יש 180 כ"ס והוא די עצל. רק כשהעליתי את זה של אשתי ל-260 כ"ס ויותר הוא התחיל לזוז...

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם
ואגב לטיגואן יש 180 כ"ס והוא די עצל. רק כשהעליתי את זה של אשתי ל-260 כ"ס ויותר הוא התחיל לזוז...

נכון בהחלט שהוא יכול בסכום נמוך יחסית לשפר את השירוקו 1.4TSI אבל צריך לקחת בחשבון את נושא האמינות של המנוע ז"ל שידוע כאחד

שפוגש את בורא עולם מוקדם מהצפוי.

בוודאי שהיא מגיעה בגרסה ידנית,

אבל מהו התקציב של פות"הש? לא בטוח שתיכנס הקופרה החדשה או כמה מהרכבים האחרים שהוצעו כאן.

המנוע? אני דווקא קראתי שהמנוע הוא מצויין... קראתי שהבעיות מגיעות מהDSG ולא מהמנוע... תקן אותי?

חח באמת? אני דווקא חשבתי שהוא טיל... אם אתה אומר שהוא יכול לזוז אפילו יותר... נחמד ואחלה אופציה :)

פורסם

.

הדברים נכתבו לגבי טענה שה DSG מהיר וחסכוני יותר מידני.

קטונתי, אבל אני חושב שזה נכון. ה DSG, כמו רובוטיים מודרניים אחרים, מספקים ביצועים טובים יותר מידני וגם צורכים פחות דלק. או שלכל הפחות מספקים נתונים דומים.

כך שבהתעלם מבעיות אמינות ועליות מדובר בגיר שהוא אובייקטיבית טוב יותר ביחס למדדים הללו.

לגבי התחושה, זה כבר עניין אחר.

פורסם

אז תלמד משהו.

מזמן העולם התקדם הלאה והגיר הידני כבר לא מציע כלום (ויש לי רכב ידני).

פורסם

כלום זו מילה גדולה מאד.

אני לחלוטין לא מסכים.

בתור מישהו שרכש קופרה 1.4 מהחברה והחליף אותה אחרי 4 חודשים ו-5K ק"מ בעד הלאון קופרה הנוכחית אני יכול להגיד חד משמעית שהגיר הידני נותן (לי) המון.

בעיקר, הנאה, תחושת שליטה על הרכב ועוד...

אבי ז"ל תמיד אמר, אני לא אנהג על רכב אוטו' כי אני מפחד להירדם על ההגה וידני מכריח אותך להיות יותר עירני.

אבל שוב, בעיקר, הנאה.

וזה - דבר מאד אינדיבידואלי.

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם

גם עם ה-DSG אתה יכול להעביר הילוכים כל היום, רק ששם רגל שמאל נחה.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• תוכן חדש...