Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מראה ימנית לפיאסטה נגנבה לי, רק הזכוכית, ללא המנגנון. התקשרתי למוסך מורשה שם דרשו 400 ש"ח (מניח שפלוס מע"מ). הזמנתי מאיביי את היחידה המקורית מגרמניה (ארץ ייצור הרכב) ב- 137 ש"ח, כולל משלוח. כלומר, ליבואן שולי רווח של 300% !!! (כנראה שגם יותר - מכיוון שרכישה בכמויות מוזילה את עלויות המשלוח ועלות היחידה).

חשוב לפרסם מקרים כאלו, על מנת להוקיע את החזירים וכדי לעזור ללקוחות למצוא דרכים שיאפשרו לעקוף את היבואנים היכן שניתן.

פורסם

זה לא רק פיאסטה . תאמין לי יצאת בזול במורשה.בדר"כ הם בגלל לא טורחים להחליף את הזכוכית ומחליפים את כל המראה עד לברגים שמחברים אותה לרכב. שולפים ומרכיבים חדשה. 1200 ש"ח לפני מע"מ.לעומת זאת , אם תלך לזגג מצוי, הוא חותך לך מראה במקום, לוקח דבק סיליקון שחור ומדביק על ההריסות. 150 ש"ח. עשיתי את זה פעם אצל זגג באזור התעשייה של חולון. עבד יופי.הוא אפילו קילף את סליל החימום ומהישנה והדביק לזכוכית החדשה.

פורסם

לפני שאתה רושם 300% - קח בחשבון את עלויות מיסי יבוא ומע"מ.

ואחרי זה תחשוב כמה פיאסטות יש בגרמניה וכמה כאן - וקח בחשבון את רווחיות בהחזקת מלאי לפיאסטה שם וכאן.

בכל מקרה - מחירי חלפים בארץ יקרים לעומת חול בצורה גבוהה מדיי.

איפה האחים שר הכלכלה ושר התחבורה שיעשו קצת סדר ויעזרו לעם ישראל?...

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

Croc הכל טוב ויפה, אבל כמה דברים שאנשים לא חושבים עליהם.

יבואן קונה את החלק ב 30 אחוז ממחיר השוק של אותו חלק בחו"ל, שולח כמויות גדולות (אני מתאר לעצמי שאם זו לא הזמנה מיוחדת אז במשלוח ימי), יש הסכמי סחר בין אירופה לישראל ולכן, עד כמה שידוע לי, אין מכס. כמו כן כל שאר המסים נמוכים יותר בגלל עלות מקורית נמוכה יותר וחלוקת עלות המשלוח על מספר גדול של מוצרים.

משהו מאוד לא בריא בתמחור של היבואנים עם הזמנת חלק בודד, לאחר משלוחים בתוך אירופה, תשלום מע"מ מקומי (בדר"כ באי באי לא מזכים על המע"מ) רווח של החנות וספקים בדרך ובנוסף לכך משלוח אווירי לישראל יוצא יותר זול, ועוד בסדרי גודל.

פורסם

קוראים לזה ריכוזיות והיעדר תחרות, המאפיינים שוק קטן עם רגולטור חלש (במקרה הטוב) או מושחת (במקרה הגרוע). למה היבואנים דורשים מחירים כאלו? כי הם יכולים. אנחנו לקוחות שבויים. בכל מקרה, הבעיה היא ברגולטור שאינו מטפל כראוי בקרטלים ובמונופולים. אז כשמדובר במראה, אני מזמין באיביי, אבל מה בדיוק אני יכול לעשות כשמדובר במנוע? גיר? חלקים נפחיים אחרים?

• תוכן חדש...