Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נדלן בלתי נסבל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למי קראת חזיר?

לי?

ובכן, שתדע אנוכי מעולם לא היה חזיר, מעולם לא ניסה לעשות "סיבוב".

קניתי דירת חמישה חדרים מקבלן, ראיתי את עצמי שם בעשור הקרוב, עם 2 ילדים (לפחות).

אבל היה מה שהיה ומגדל הקלפים, קרס.

החלטתי שהדירה חייבת להימכר, במחיר ריאלי ביחס למה ששולם לפני שנה.

הטלפון לא הפסיק לצלצל, ומעבר לקו היו מתווכים, משקיעים וסתם מתעניינים.

כמה "סיבוב" אתה עושה על הדירה?

זה מה ששאלו אותי מספר מתווכים.. הרי שאם הם ותיקים בתחום, השאלה יכלה להיחסך.

אבל נדמה שלעולם התיווך נכנסו כל מי שעתידו צפן לו עתיד בעבודה "כללית".

את רובם פיתה הכסף הגדול ויחסית קליל,

כיף, לא?

תלוי באיזה צד אתה...

נדמה כאילו מסתכלים רק על תשואה, "סיבוב" בעוד שנה,

שכחו שהתשואה יוצאת מכיסו של אדם?

איפה האנשים ההגונים?

אז אנוכי לקראת חתימת חוזה למכירת הבית.

חשבתי לקפוץ למספר קבלנים ולראות את מרכולתם.

"מגדלי יוקרה", עאלק.

1.32מ' על דירת חמישה חדרים 123 מ"ר. אכלוס? שאלה טובה - 30 חודשים.

מישהו פה שכח שמדובר בבאר שבע.

בעוד שנתיים זה יהיה שווה 1.6, אמר.

מאיפה אתה יודע? נתנו לך כוח עליון?

אולי תגיד לי מה ייצא בהגרלת הלוטו?

נדמה שכולם נותנים יד לעליית המחירים המטורפת..

קבלנים? למה לא, רק מרוויחים. לא הרבה השתנה בתעשיית הבטון, תאמינו לי.

בנקים למשכנתאות? בכיף, אם הוא לא יעמוד בתשלומים אני לוקח את הבית..

מתווכים? אני גם ככה לוקח 2 אחוז, אז מה אכפת לי שהערך של הבית יעלה..

בעלי דירות? המתווך אמר לי שהדירה שווה יותר, שיביא..

מדינה? הקרקעות עולות יותר

מס הכנסה? חובת תשלום מס לבעלי דירות שמכניסים מעל 5000 בחודש (בערך)

ומה עם אותו זוג צעיר שעד עכשיו חיו בשכירות ועכשיו רוצים נכס משלהם?

שימשיכו לחפש, בינתיים שימשיכו להביא תשואה..

חזירים, כולם.

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מחירי חומרי הבנין בשנים האחרונות הכפילו את עצמם אם לא יותר,בעיקר ברזל.

גם החזירות של האנשים הכפילה את עצמה אם לא יותר

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

לא טענתי שלא.

סה"כ חידדתי את מה שהבחור כתב בנוגע לבטון.

אבל תיקחו בחשבון שכל מדד המחירים עלה,לא שאני טוען שהמחירים שפוים אבל גם לקבלן יש עליית מחירים בין אם מדובר בחומרי בנין,בדלק לכלי העבודה ביטוחים ומשכורות שעלו.

פורסם

ומה עם אותו זוג צעיר שעד עכשיו חיו בשכירות ועכשיו רוצים נכס משלהם?

כתבת יפה והיה כיף לקרוא, אבל איבדת אותי בחלק של ה-"מגיע לי". (לך, להם... לא משנה)

יש דרך מאד אפקטיבית להוריד מחירים של מוצר והיא פשוט לא לקנות אותו. לא ידוע לי כרגע על משבר נדל"ן בתחום הדירות להשכרה, במיוחד אם מתרחקים קצת מהערים הגדולות, חבל שיותר אנשים לא מנצלים זאת. אז מבלי להיכנס עכשיו לכל הדיון ההיסטורי על מה יותר משתלם לאורך תקופה ארוכה וכו' - אני אומר בפשטות: מי שקיבל החלטה לקנות בכ"ז, שיבלע את הצפרדע שלו בשקט ויסתום את הפה. יש אלטרנטיבות, הכח בידי הצרכן, ואנשים שקונים רכוש בכסף שאין להם ואז מתלוננים שזה יקר לא יזכו ממני לשום רחמים או אמפתיה. 'צטערת.

פורסם
גם החזירות של האנשים הכפילה את עצמה אם לא יותר

בדקת פעם ממה מורכב מחיר הדירה שלך?

בדוק מה קרה למחירי הקרקע לבנייה (לא בשליטת היזם אלא בשליטת המדינה), עלות כוח האדם (לא בשליטת הקבלן ומרכיב לא קטן בעלויות), מיסוי, מימון (עסקים לא משלמים את אותה הריבית שאתה משלם), פרסום ושיווק.

כשהמחירים במשק עולים (מזון/דלק/ארנונה וכו') גם מחירי האדריכל, משרד הפרסום ושאר נותני השירותים עולים ומי שמשלם אותם הוא היזם. בשורה התחתונה קבלנים לא מלקקים דבש והתשואה על ההשקעה די נמוכה.

דריש, כדי שמחירי השכירות לא יזנקו מישהו צריך לקנות את הדירות. בלי דירות נוספות שיכנסו לשוק יווצר מחסור בדירות להשכרה וכשיש מחסור המחירים עולים.

מה שכן, זוגות צעירים לא ימותו אם יגורו בבתים ישנים ללא מעלית ובשכונות ותיקות. לא חייבים לקנות דירה חדשה במליון אם אין לך ואתה יכול לקנות דירה ישנה ברחוב מקביל ב 600K.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הברירה בידך-אתה יכול לקנות או להמתין.

אני ואשתי זוג צעיר עדיין ללא ילדים, חיים בשכירות, מעמד ביניים פשוט. דעתי האישית-אני לא רואה אותנו לוקחים משכנתה בעשור הקרוב אלא מנסים לחסוך לדירה וחיים בשכירות, ושבכלל-אין לי בעיה לחיות בשכירות כל החיים אבל לחסוך לילדים שלנו מספיק כסף כדי שהם יוכלו להסתדר בחיים ואולי לקנות דירה או לפחות לרכוש השכלה טובה בלי דאגות כלכליות. דירה זה לא *חובה* אלא משהו שיצטרך לחכות עד שנוכל להרשות לעצמנו. מספיק לראות את הנתונים בפרסומים האחרונים-יש אחוז הולך וגובר של משפחות שלא מצליחות להתמודד עם תשלום המשכנתה ונכנסות לברוך כלכלי.

ד"א-זה יכול לקחת עוד שנה, שנתיים, חמש, עשר שנים-אבל בסוף מחירי הדיור ירדו לרמה שפויה. צריך קצת סבלנות. ולצערי סבלנות זה לא משהו נפוץ אצלנו הישראלים.

פורסם

מה שנכתב לעיל, מדוייק.

המחירים הפכו להיות לא פרופורציונליים ובעלי הנכסים הפכו להיות חזירים.

המדינה, בעידוד סמוי, מטיסה את המחירים כלפי מעלה, מכיוון שכ-50% ממרכיב של שווי של דירה חדשה הינו מיסוי.

אין לי מושג כיצד הסאגה הזו תסתיים.

גילוי נאות:

הנני בעל משרד של הנדסה ושמאות מקרקעין, ומבצע מאות הערכות שווי של נכסים בחודש.

פורסם
כתבת יפה והיה כיף לקרוא, אבל איבדת אותי בחלק של ה-"מגיע לי". (לך, להם... לא משנה)

יש דרך מאד אפקטיבית להוריד מחירים של מוצר והיא פשוט לא לקנות אותו. לא ידוע לי כרגע על משבר נדל"ן בתחום הדירות להשכרה, במיוחד אם מתרחקים קצת מהערים הגדולות, חבל שיותר אנשים לא מנצלים זאת. אז מבלי להיכנס עכשיו לכל הדיון ההיסטורי על מה יותר משתלם לאורך תקופה ארוכה וכו' - אני אומר בפשטות: מי שקיבל החלטה לקנות בכ"ז, שיבלע את הצפרדע שלו בשקט ויסתום את הפה. יש אלטרנטיבות, הכח בידי הצרכן, ואנשים שקונים רכוש בכסף שאין להם ואז מתלוננים שזה יקר לא יזכו ממני לשום רחמים או אמפתיה. 'צטערת.

דריש, אתה צודק בטיעונך שאנשים צריכים להתנהל באחריות: לא לרכוש מה שאינם יכולים לעמוד בו.

כל אחד אחראי לעצמו.

כל אחד צריך להכיר את כללי המשחק: הון ומינוף, מרכז ופריפריה, בעלות ושכירות.

אבל, כללי המשחק אינם הוגנים. למעשה הם כמעט בלתי אפשריים.

בכך לא אשם רק הצרכן הבודד.

בכך אשמה המדינה.

אולי, אם תתעקש על אחריות הפרט- המצביע הבודד.

פורסם
מה שנכתב לעיל, מדוייק.

המחירים הפכו להיות לא פרופורציונליים ובעלי הנכסים הפכו להיות חזירים.

סליחה אבל למה בעלי הנכסים הפכו להיות חזירים?

אם אני משקיע מליון שקל אסור לי לקבל תשואה ברוטו של 5% לשנה (לפני הוצאות אחזקה, פחת, שוכרים שבורחים וכו')?

אני בטוח שגם אתה לא תערוך שמאות באלפייה אם אתה יכול לקבל 3K ולא משנה כמה עולה לך באמת לעשות את השמאות. אתה לא בית תמחוי וכשאתה משקיע אתה רוצה להרויח מההשקעה שלך.

פורסם

כדאי לך קצת להיות מעורב בשוק.

גם את מחירי השכירות בפריפריה כבר ניפחו.

ככה זה שכל דירה זולה, במקום לדבר כמה היא טובה למגורים, מדברים על כמה תשואה אפשר לעשות מהשכירות שלה.

אין אלטרנטיבה ללגור בבית.

וכיום אם המצב זה או לקנות בית מהקבלנים החזירים או להשכיר אצל הבעל דירה החזיר שקנה מהקבלן החזיר (וכמובן חייב שיהיה לו איזה רווח) אז אני מעדיף את אופציה א'.

אם אני משקיע מליון שקל אסור לי לקבל תשואה ברוטו של 5% לשנה (לפני הוצאות אחזקה, פחת, שוכרים שבורחים וכו')?

אני בטוח שגם אתה לא תערוך שמאות באלפייה אם אתה יכול לקבל 3K ולא משנה כמה עולה לך באמת לעשות את השמאות. אתה לא בית תמחוי וכשאתה משקיע אתה רוצה להרויח מההשקעה שלך.

אני יגיד לך מה זה חזירות.

חזירות זה שהבעל דירה שלך מעלה את השכ"ד, סתם כי הוא יכול לקבל על הדירה שלו יותר.

חזירות זה חוזים דרקוניים שיש לחלק מהדירות.

חזירות זה להביא לך דירה במצב קטסטרופלי ולבקש שכ"ד כמו של דירה נורמלית.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

כמה "סיבוב" אתה עושה על הדירה?

זה מה ששאלו אותי מספר מתווכים.. הרי שאם הם ותיקים בתחום, השאלה יכלה להיחסך.

נדמה כאילו מסתכלים רק על תשואה, "סיבוב" בעוד שנה,

שכחו שהתשואה יוצאת מכיסו של אדם?

קטע מוכר אצלם זה הסיבוב הדבילי הזה שלהם, הרי אין פה שום סיבוב.

קנית לפני שנה במליון? היום אתה מוכר ב 1.2 מיליון? אבל כל המחירים בכל הארץ עלו, ל 1.2 מיליון שלך יש כח קניה זהה לכשהיה לך רק מיליון.

הסיבוב היחידי פה יהיה אם תעבור לגור באוהל ואז יש לך 1.2 מליון בכיס ועשית סיבוב של 200K ש"ח.

אבל דחילק, עם כזאת יתרה בחשבון הבנק, תגור באהל?

לך תקנה לך בית :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני יגיד לך מה זה חזירות.

חזירות זה שהבעל דירה שלך מעלה את השכ"ד, סתם כי הוא יכול לקבל על הדירה שלו יותר.

חזירות זה חוזים דרקוניים שיש לחלק מהדירות.

חזירות זה להביא לך דירה במצב קטסטרופלי ולבקש שכ"ד כמו של דירה נורמלית.

הוא מעלה את שכר הדירה כי הנכס שהוא נותן לך שווה יותר. אתה לא מבקש העלאה מהמעסיק שלך כדי לקבל יותר על אותה העבודה?

לגבי חוזה ומצב הנכס, לא מתאים לך אז אל תחתום. אם הוא מבקש על דירה הרוסה את אותו המחיר שמבקשים על דירה טובה אז קח את הדירה הטובה.

תבין, הוא מחזיק את הדירה כדי להרויח עליה. לא כדי להיות פילנטרופ.

פורסם

שורש הבעיה הוא אך ורק היצע וביקוש.

ההיצע של דירות חדשות באיזורים הרצויים (בעיקר מרכז) - עלוב.

ולכן המחירים טסים למעלה.

הדבר היחיד שיכול לרסן את המחירים הוא בנייה של עשרות אלפי דירות חדשות באיזור המרכז-השרון.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

לפחות עשר שומות בחודש אני מבצע בחינם, בעיקר לזכאי משרד השיכון ועוד כל מיני מסכנים שהגורל היכה בהם ללא רחמים.

חזירות זה לבקש 30-40% יותר משווי הנכס הריאלי.

אני עובד חזק מאוד בתחום לא מעט שנים, ואני רואה את העיניים הגדולות גם של המוכרים וגם של המתווכים.

זו לא עלייה ריאלית.

משהו השתנה בגישה של המוכרים בשנתיים האחרונות, בעיקר בשנה האחרונה.

• תוכן חדש...