Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יונדאי i20 - דיבורית, רמקולים, (ועוד קצת)

ohad1g
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4158 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם,

לאחר עזרה שקיבלתי בפורום המלצות לקניה, החלטתי על קניית יונדאי i20, שתיקנה מאחת מחברות הליסינג (המסירה של הרכב תהיה השבוע).

הרכב האחרון בו נהגתי היה מגאן פלואנס ועל כן היה מאובזר כהלכה, לפחות בהיבט הטכנולוגי, דיבורית בלוטות' בילד-אין עם תמיכה ב-A2DP, מערכת רדיו סבירה וכו'.

ברור לי שה-i20 פשוט לא ב"אותה רמה" כמו הרכב הקודם אולם הייתי מעוניין ב-2 דברים עיקריים:

1. דיבורית לרכב

2. שיפור הסאונד ברכב

לגבי נקודה 1 - מקריאה בפורום הבנתי שאחת הדיבוריות המומלצות היא ה-TK30 של מוטורולה, ולכן הזמנתי אותה מאיביי. הייתי מעוניין שהיא תתחבר למערכת המקורית של הרכב. האם יש צורך בכבל נוסף לטובת זה, ואם כן, איזה?

לגבי נקודה 2 - אני מעוניין במינימום האפשרי כלומר שמירה על המערכת המקורית של היונדאי, ללא תוספת של מגבר (או מנחתים), אלא רק תוספת רמקולים (או החלפת רמקולים אם השיפור יהיה משמעותי). מה לדעתכם יהיה הכי יעיל? תוספת של 2 רמקולים 6x9 על המדף? תוספת של 2 רמקולים 6.5 מאחור (קואקסיאליים או קומפוננט)? החלפת הרמקולים הקדמיים ברכב? (גם הם 6.5, קואקסיאליים או קומפוננט)?

נוסף על כך הייתי מעוניין לחבר עוד כ-2 כבלים לסוויץ' של הרכב, האחד עבור גלאי רדאר מסוג צ'יטה והשני עבור מצלמת דרך על החלון.

האם ניתן להתקין את הכל אצל מתקין אחד? האם יש מתקינים באיזור תל אביב שיהיו מוכנים להתקין דיבורית שלא נקנתה דרכם ויבצעו התקנה איכותית (גם עבור שאר החלקים שאני מעוניין להתקין)?

תודה לכולם על העזרה.

אוהד

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ל-I20 מערכת סאונד מפתיעה מאוד באיכותה המקורית.

ממליץ לך לרכוש זוג קואקסיאליים אחורים - אני רכשתי את ה-HED65 ושומעים מעולה. את הקדמיים תשאיר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה Nakamichi.

כמו שאני מבין אתה ממליץ על התקנת 2 רמקולים בדלתות מאחור ולחסוך את הצורך בעשיית חורים במדף האחורי בשביל רמקולים 6x9.

האם יש סיבה ספציפית להעדיף את הרמקולים שציינת על אחרים? האם נהוג להגיע למתקין עם שלל ציוד שלא נקנה אצלו (דיבורית, רמקולים וכו') ולשלם לו רק עבור התקנה? האם יש מתקינים כאלו באיזור תל אביב?

במידה ואין סיבה ספציפית לבחור ברמקול *הזה*, האם יש פרמטרים חשובים בבחירת הרמקול (מלבד המידה הפיזית)? אין לי בעיה להוציא 800 ש"ח על רמקולים (במקום 300 ש"ח או פחות על רמקולים מהדגם שציינת) כל עוד ההבדל יהיה ניכר.

תודה.

אוהד

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הרמקולים שציינתי נבחרו לא עקב חיסכון אלא עקב המלצה שהתבררה כנכונה מאוד.

רמקול יקר ללא מגבר לא ינוצל כראוי ולא יישמע טוב.

הסט הזה נותן תמורה מעולה למחיר.

אם אתה מאיזור ראשל"צ אתה מוזמן לבוא לשמוע אצלי איך שומעים - תופתע לטובה.

מקובל להגיע למתקין עם ציוד ולשלם על התקנה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ההמלצה שניתנה היא לא להתקין רמקולים 6x9 על המגש (ואני לא רואה סיבה שהוא לא יוכל "לסחוב" אותם), אלא להתקין רמקולים 6.5 בדלתות מאחור.

תסתכל למשל ביו טיוב תרשום: MB LOW HERTZ hyundai i20 (אני לא מצליח לפרסם קישורים)

סרטון שלישי, דקה 0:40 זה נראה כאילו המגש הולך לקרוס,

וכל פעם שאני אפתח את תא המטען כל הכבלים יהיו חשופים, ואם מקפלים את הספסל האחורי איך הרמקולים ישבו כמו

שצריך עם המגש?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תסתכל למשל ביו טיוב תרשום: MB LOW HERTZ hyundai i20 (אני לא מצליח לפרסם קישורים)

סרטון שלישי, דקה 0:40 זה נראה כאילו המגש הולך לקרוס,

וכל פעם שאני אפתח את תא המטען כל הכבלים יהיו חשופים, ואם מקפלים את הספסל האחורי איך הרמקולים ישבו כמו

שצריך עם המגש?

אתה קצת מפספס, ומשווה קלמנטינות לאבטיחים.

הלינק שהפנית אליו ביוטיוב הוא של וופר gzpw15 xq, מדובר על וופר באס (Low Hertz) מפלצתי עם אלמנט ענקי (רק תסתכל על תמונות והמפרט שלו ברשת).

ואת זה אתה משווה לרמקול Mid בתצורת 2Way או 3Way?

אני לא חושב שיש או תהיה בעיה כלשהי לשים רמקולים כאלו על המדף האחורי.

לגבי סידור כבלים? הייתי מתייעץ עם מתקין מנוסה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• שבועיים מאוחר יותר ...

אז רק כדי לעדכן.

היום התוקנו ברכב:

1. דיבורית מוטורולה TK-30 שהוזמנה מאיביי

2. רמקולים JBL שנקנו בארץ (בדלתות מאחור)

3. חיווט עבור צ'יטה ו-DVR

ההתקנות בוצעו אצל עילית קאר (יוסי אלפיין) - האמת, בחיים שלי לא ראיתי כזה בית מרקחת להתקנות.

אני מאוד מרוצה גם מהתוצאה הסופית וגם מהעבודה עצמה (פשוט חוויה לראות מקצוען עובד, אפילו אם מדובר על התקנה סטנדרטית ולא על משהו קוסטום).

תודה על שלל העצות כאן בפורום (וגם לאלו שייעצו ועזרו בהודעות פרטיות).

מעכשיו אני אחזור לקריאה פאסיבית (עד הפעם הבאה).

תודה!

אוהד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...