Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4198 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה לכל מי שענה והביע את דעתו. באופן אירוני הצדק אכן עם המוכר והחנות.

המכוער בסיפור הזה הם פערי המחירים במכשיר שמיועד לגיל השלישי. מדובר במכשיר סיני של Mio מדגם s510f.

לאותה אישה המכשיר נמכר ב 600 ש"ח כאשר מחירו הזול ביותר בזאפ עומד על 348 ש"ח (ותכל'ס שווה בדיוק חצי מזה, מכשיר סיני פשוט עם טכנולוגיה של לפני עשור).

מה שמקומם במיוחד הוא העובדה שמדובר במכשיר לגיל השלישי ואין שום צדק או הסבר לפער המחירים הזה למעט העובדה של שימוש בשיטת "מצליח" תוך ניצול תמימותם של קהל היעד.

החנות אגב שייכת לרשת של דינמיקה סלולר, ואם רשת כזו מרשה לעצמה לתקוע מחיר כזה לאנשים תמימים - כף רגלי לא תדרוך שם לעולם.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבעייה הגדולה בתאוריית המשק החופשי שכולנו חיים לפיה (שכאמור לכל צד בעסקה ניתנו כלים הפוכים ושווים) היא שמתכנני המודל הזה לא הביאו בחשבון שלא כולם (כמו למשל ילדים, מבוגרים מאוד, לוקים בנפשם או בשכלם וכו') יודעים איך להשתמש בכלים שניתנו להם, ולכן בהכרח לאורך זמן, נוצרת מערכת שנוטה לכיוון אחד, הסוחר (יש כמובן תיקונים למודל הזה בכל מה שקשור לאפוטרופסות וכו').

ולכן נוסד הביטוי "היזהר הקונה", משמע, שעל הקונה לשאוף ולהשתמש בכל הכלים שנתנו לו במסגרת המודל (וכיום, במהפכת האינפורמציה זה הרבה פחות קשה מלפני 20 שנה לדוגמה), צרכנות נבונה זה אומר לדעת להשתמש בכל הכלים שינתנו לך בצורה נבונה ולהגיע למצב בו הצדדים בעסקה (פחות-או-יותר) שווים.

פורסם

אתה צודק ולכן רשמתי שהצדק עם המוכר, "כשר אבל מסריח".

אין כאן שום דרך להגן על אולכוסיות פגיעות והן לחלוטין נתונות לחסדיו של המוכר, פה הבעייה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
"כשר אבל מסריח"

בכנות? אני לא רואה מה מסריח פה. המוכר תמחר מוצר ב X ש"ח, וכל עוד הוא גבה מהאישה את הסכום הזה, אין פה שום סירחון. יקרן? אולי, אבל המחיר הזה (כפי שכתבו לך) יכול לנבוע מסיבות רבות, אוביקטיביות וסוביקטיביות.

לך תסביר את זה לאנשים שחושבים שרגולציה זו מילה גסה.

רגולציה היא חיובית וטובה, כשהיא נעשית בחוכמה ובזהירות. אני לא מכיר אף שוק אחד בעולם שבו קיימת רגולציה לגבי מחירים של מכשירי סלולאר. ישראל, אגב, היא מהמדינות המובילות בעולם (מבחינת רגולציה לטובת הצרכן) בשוק הסלולאר: אסור בחוק למכור מכשירים נעולים לרשת (למהלך כזה יש מעט מאוד תקדימים בעולם), אסור לכרוך מכשיר וחבילה, וכן הלאה.

פורסם

מצטער, אם זו תפיסתך ואתה לא רואה את הניצול כאן אז אין לי מה להוסיף חוץ מאשר להמליץ לך להעמיק את הידע של הערך "מוסר".

איתמר

פורסם

באתר של דינמיקה הוא מופיע במחיר 499 שח

http://www.dynamica.co.il/%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9D/770--mio-s510f.aspx

לחנות בקניון שמחזיקה מוכרים ומלאי ומשלמת שכר דירה ודמי אחזקה הזויים, יש עלויות שונות מאשר לחנות אינטרנטית שעושה דרופשיפינג להזמנה שלך, ולכן יכולה למכור במחירים הרבה יותר טובים.

כמו כן מחירים נמוכים להפליא בזאפ יכולים לנבוע ממכשירים מוחדשים הנמכרים כחדשים או ממוצרי פיתיון שלא ממש קיימים במציאות

בלי קשר לחנויות שמתמחרות לפי הפרצוף שלך, לא הייתי נכנס בכלל

פורסם

תודה. ייעשה בירור.

אם אכן מדובר בטעות של המוכר אז העסק כבר יריח יותר טוב. הרבה יותר טוב.

איתמר

פורסם
מצטער, אם זו תפיסתך ואתה לא רואה את הניצול כאן אז אין לי מה להוסיף חוץ מאשר להמליץ לך להעמיק את הידע של הערך "מוסר".

כשמישהו מפסיק להגיב לגופו של עניין ומתחיל להגיב לגופו של כותב זה בדר"כ אומר שאין לו באמת טיעונים טובים, אבל למרות זאת:

:arrow: אם המכשיר היה מפורסם בחלון ב 500 ש"ח וכשהמוכר ראה אדם שפחות מבין הוא היה מוכר לה ב 550 ש"ח סתם כי הוא יכול, אז הוא גנב, פושע, שודד, וכל כינוי לא מוסרי אחר. כיון שלא טענת שהמחיר שהוא גבה ממנה היה שונה מהמחיר שהוא גובה מכל לקוח אחר שנכנס לחנותו, אין כאן שום עניין מוסרי, סתם מוכר יקרן וכלום מעבר לזה. זה שאותך בתור לקוח מבאס שהוא יקרן זה סיפור אחר ומובן לגמרי, וזה שאתה רוצה להוציא קיטור זה גם בסדר, אבל זכותו של המוכר לדרוש את המחיר שנראה לו הגיוני. זה מזכיר לי קצת את כל אלו שפותחים שרשורים בסגנון של "איך החוצפן הזה מעיז לדרוש מעל למחירון על האוטו שלו - הרי ידוע שהדגם הזה נמכר מתחת למחירון!!!!!!11111" - הוא מעיז כי זה רכושו וזכותו לתמחר אותו כרצונו. במוצרים שאינם בפיקוח זכותו של המוכר לקבוע את המחיר שנראה לו הגיוני, וזכותך כקונה להחליט אם לקנות או לא לקנות את הרכוש שהוא מוכר, ואין כאן שום עניין לא הוגן או לא מוסרי (ושוב, זה בהנחה שהמוכר לא "תקע לה מחיר" שונה מהמחיר שמופיע בחלון הראווה שלו).

:arrow: ניצול? של מה? של מי? האם אתה מצפה מכל מוכר שרואה אדם מבוגר (נגיד מעל גיל 60 לצורך הדוגמה) לפתוח לו זאפ/מחירון לוי יצחק/כל תיעוד אחר של מחירי השוק, ולהכריח אותו לבצע סקר שוק? הכלל אומר "אדם לאדם - אדם" (כלומר לא להיות זאבים אחד לשני, אבל גם אין שום צורך להיות מלאכים אחד לשני, אלא רק לנהוג כמו שאדם סביר היה נוהג).

:arrow: הכי חשוב (ומעניין שלא התיחסת לנקודה הזו): אתה הרי לא באמת יודע למה הוא יותר יקר מזאפ, ואתה מניח שהוא סתם רוצה לדפוק קופה. אולי מבנה העלויות שלו שונה ולכן הוא לא יכול למכור במחירי זאפ? אולי (כמו שקורה רבות בזאפ) כשתתקשר לחנות אז יגידו לך "המחיר שמופיע בזאפ הוא בלי עברית, עברית זה עוד 200 ש"ח", והוא מוכר את זה כבר עם עברית - או כל פונקציה אחרת לצורך העניין? אולי אלו שמוכרים בזאפ מוכרים מכשירים בלי קופסה והוא מוכר מכשיר מקורי וסגור? אולי הוא קונה מהיבואן הרשמי ואלו שבזאפ "מביאים במזוודה"? אולי הוא יושב במקום שגובה דמי שכירות גבוהים במיוחד? יש אלף ואחת סיבות לשוני במחירים שהם לאו דווקא רצון לעשוק את הצרכן הפשוט - ובמקביל יש חנויות שגובות מחיר יקר כי הן יחודיות באזור, כי אין להם מתחרים, וכדומה. ושוב: לא רוצה? אל תקנה.

אני חושב שבזאת קצת מיצינו את הטיעונים בעד ונגד, וכיון שאין לי ספק שלא נשכנע אחד את השני, אני מציע (למען שלום בית) שנסיים בזה 8)

פורסם

למכור ביוקר זה לא פשע וגם לא הונאה. זו פשוט עסקה. טובה או לא - תחליט לבד.

למה זוג משקפי שמש עולה מאות שקלים? למה בקבוק בושם עולה מאות שקלים?

לא נאה לך - אל תקנה. אבל אל תאשים את המוכר בשום דבר, כי הוא לא חייב למכור את הסחורה שלו במחיר שנראה לך.

דני

פורסם

אין לי דבר וחצי דבר נגדך, יש לי עניין לא ברור עם הסינגור הזה על התמחור הגבוה, שברור כשמש שהוא מפקיע מחיר, פשוט כי הוא יכול.

האם קיים עוד מכשיר סלולרי שפער המחירים בו על פי זאפ (ויסלחו לי כל יפי הנפש שחושבים שזאפ הוא לא מקום טוב להשוואות מחירים) מגיע ל 70%? וזאת כאשר מדובר על יבואן יחיד ורשמי?? ואני לא מדבר על מכשירים נכחדים וכאלה שסתם מוצגים באתר ואינם נמכרים בשוק. בדקו מחירים של מכשירים פופולריים מאותו היבואן, פער המחירים מגיע לאחוזים עד עשרות אחוזים בודדים, לא יותר.

אני מסכים לחלוטין שהמוכר (או הרשת) יצאו נקיי כפיים, זכותם לדרוש איזה מחיר שהם רוצים בגלל 1001 סיבות, מה עוד שהעיסקה בוצעה ללא כל הפעלת לחץ או שיכנוע. יש לי בעייה עם ניצול התמימות של קהל היעד לו מיועד המכשיר, ומי שלא מבין את המשמעות של הדבר הזה אז חבל. ישראליות במיטבה. בראבו.

איתמר

פורסם
יש לי עניין לא ברור עם הסינגור הזה על התמחור הגבוה

אנא קרא שוב את התגובות (שלי ושל אחרים): אף אחד לא מסנגר על תמחור גבוה, וכולם חושבים שה"עונש" לחנות שמתמחרת גבוה צריך להיות ברור ופשוט - לא לקנות שם יותר - ביקוש והיצע כבר יעשו את שאר העבודה.

פורסם
באתר של דינמיקה הוא מופיע במחיר 499 שח

http://www.dynamica.co.il/%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9D/770--mio-s510f.aspx

לחנות בקניון שמחזיקה מוכרים ומלאי ומשלמת שכר דירה ודמי אחזקה הזויים, יש עלויות שונות מאשר לחנות אינטרנטית שעושה דרופשיפינג להזמנה שלך, ולכן יכולה למכור במחירים הרבה יותר טובים.

המחירים שמוצגים ב"חנות האינטרנטית" צריכים להיות זהים למחירים בחנות, בטח כאשר מדובר ברשת גדולה ומכובדת. אם אותה אישה הייתה רואה את המחיר בחנות המקוונת לפני הרכישה בפועל זה המחיר שהיא הייתה מקבלת במעמד הקנייה, אין כאן שאלה.

אותה אישה חזרה היום לסניף של דינמיקה ואמרה שהמחיר באתר עומד על 499 ולא 599. הנציגה, בלי טיפת מצמוץ מסרה לה שהיא רכשה עם המכשיר גם ביטוח, לכן המחיר יקר ב 100 שקלים. מיותר לציין שאין כל אזכור למילה ביטוח בחשבונית, לא ניתנה כל תעודה או מסמך ולא הוזכרה שום מילה נושאת השורש ב.ט.ח ו/או אם היא מעוניינת בכך במעמד הרכישה.

באותה הזדמנות גם בדקתי באתר של דינמיקה ורציתי לרכוש את המכשיר עם ביטוח. מה רבה הייתה הפתעתי כאשר גילתי שאין בכלל אופציה כזו, המחיר 499 וזהו :roll:

הרמתי טלפון למוקד שירות הלקוחות בין שעות הפעילות המצויינות באתר. לאחר המתנה של 15 דקות התייאשתי.

עברתי לתותחים הכבדים. זה ממש לא סוף פסוק מבחינתי.

איתמר

פורסם

עכשיו אתה כבר נכנס לרמאויות ה"רגילות" של חברות הסלולאר (דינמיקה נקנתה לפני כמה שנים ע"י סלקום), שאוהבות להכניס לך "תוספות" שמעולם לא הזמנת. המחיר בחנות, אלא אם נאמר אחרת שכן לפעמים יש מבצעי אינטרנט, אמור להיות זהה למחיר באתר, ואם נכלל איזשהו סוג של ביטוח זה צריך להיות מצויין במפורש.

אני הייתי פונה למועצה לצרכנות ו/או לעיתונות.

פורסם
המחירים שמוצגים ב"חנות האינטרנטית" צריכים להיות זהים למחירים בחנות

המחירים לא "צריכים" שום דבר. אתה רוצה שהם יהיו כאלה. הרצון שלך לא מחייב את המוכר לשום דבר.

ירצו - יאכלו, וכולי.

דני

• תוכן חדש...