Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4198 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התמימות שלכם הורגת אותי. רק בריאות.

כל כך התרגלתם לשיטת ה"דפוק אותי" הישראלית ונהייתם פשוט עיוורים והולכים כמו עדר, אתם לא מבינים שדברים לא צריכים להתנהל ככה והסיבה בגינה הם מתנהלים ככה היא בדיוק בגלל אותה אדישות ששורצת בקרב חלק מהמגיבים בשרשור.

אני מרגיש שאני נלחם בתחנות רוח ואין לי מה להוסיף מעבר למה שנאמר. אעדכן בכל התפתחות.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש פה התנגשות בין 2 ערכים, ה"שוק החופשי" והגינות בסיסית.

איתמר, גם בעיניי זה לא מוצא-חן ולכן אני מתנגד לאסכולת השוק החופשי בכל רמ"ח אבריי (סביר להניח שאם הייתי חי בארה"ב בשנות החמישים והשישים היו זורקים אותי לכלא באשמת קומוניזם), אבל, צריך להבין שנרצה או לא, אנחנו חברה קפיטליסטית, אין הגינות בסיסית בכל מה שקשור להתנהלות עסקית (ג'ורג' קרלין זצ"ל דיבר על זה באחד מההופעות שלו), היינו רוצים שתהיה, אבל בפועל כל צד צריך לשמור על האינטרסים שלו ורק שלו.

כשר לחלוטין אבל מסריח.

אני לא רואה לאן אתה תוכל להתקדם מפה.

פורסם

אמרתי, אני מסכים שהעסק כשר. אותי מקומם העניין של הפער במחירים וההתנערות של החנות בתירוץ עלוב ושקרי, שזו כבר רמאות לשמה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
המחירים לא "צריכים" שום דבר. אתה רוצה שהם יהיו כאלה. הרצון שלך לא מחייב את המוכר לשום דבר.

לא לגמרי נכון: אם הם היו אומרים "יש לנו מחירים אחרים באינטרנט כיון ששם אנחנו לא צריכים להחזיק חנות, מוכרים, וכולי" זה עוד היה סוג של הגיוני, אבל למכור תירוץ על הפרש במחיר בגלל ביטוח-שקר-כלשהו שלא מוזכר בשום מקום ולא שאלו אותה אם היא רוצה לרכוש, כבר נכנס לתחום האפור-כהה של הונאה.

פורסם
לא לגמרי נכון: אם הם היו אומרים "יש לנו מחירים אחרים באינטרנט כיון ששם אנחנו לא צריכים להחזיק חנות, מוכרים, וכולי" זה עוד היה סוג של הגיוני, אבל למכור תירוץ על הפרש במחיר בגלל ביטוח-שקר-כלשהו שלא מוזכר בשום מקום ולא שאלו אותה אם היא רוצה לרכוש, כבר נכנס לתחום האפור-כהה של הונאה.

אני מסכים אתך, ועדיין אני חושב - במיוחד בעולם של היום עם האינטרנט וכולי - שכל מה שצריך לעשות זה להתאמץ קצת, ממש קצת, ולמצוא חנות אחרת ולא ללכת לחנויות כאלו לעולם.

זה יפתור את הבעיה בצורה הרבה יותר יסודית והרבה יותר טובה, בלי להתערב לאף אחד בחיים.

דני

פורסם

אני נלחמתי ביותר תחנות רוח ממך וניצחתי לא מעט. השאלה היא אם באמת נעשה כאן עוול. אני האחרון שרגיל לשיטת הדפוק אותי.

חנות שמוכרת במחירים יקרים זה לא "לא מוסרי", "לא ערכי" או כל דבר אחר. זאת זכותה המלאה של כל חנות למכור בכל מחיר שהיא רוצה. ובעסקה כזאת גם אם היה נכנס נער בן 14 או אשה בת 80. המוכר לא אמור לעשות מבחן בקיאות צרכני לכל לקוח. אין קשר לזאפ או כל משהו אחר. נכנסת, קנית? בעיה שלך. תתמודד כמו ילד גדול. אחת הדברים שמציקים לי זה שאתה רואה לקוחות בארץ שדורשים פיצויים גם כאשר אין להם שום הצדקה לכך.

לגבי השלב השני של הסיפור שלך שבו טענת שדינמיקה הוסיפו ביטוח ללא כל אישור של הלקוחה. זאת כבר הונאה לכל דבר וענין. אם אין שום תיעוד ושום פירוט של הסעיף הזה בחשבונית או בכל מסמך אחר, אז זאת עבירה חמורה. גש לחנות ותגיד להם שאתה מעוניין בהחזר על כל העסקה תמורת המכשיר. אם הם יסרבו תעבור למכתב רשום להנהלת החברה. ומשם לבית המשפט.

פורסם

קשה מאוד ולפעמים בלתי אפשרי להתחרות עם המחירים הכי זולים בזאפ.

לפחות מהניסיון שלי חלק גדול מהמחירים הזולים הם עם קאץ'. ערכות חסרות - חוסר בכרטיסי זיכרון, אוזניות, כבל נתונים וכו'.

בהרבה פעמים מדובר במכשירים מחודשים (כרגע בעיקר S2 ו S3). לפעמים מפורסם בזאפ תת דגם שלא קיים ואז מה שכן יש במלאי הוא בתוספת מחיר (לדוגמא תוספת עבור מכשיר שמתאים באופן מלא לרשת פלאפון). לפחות עכשיו אין יותר את הבלוף של תוספת על צבע או על עברית.

אני נמצא ברחובות ומוקף חנויות מתחרות. אני יכול להעיד שאנ יותר זול משמעותית מבחינת מחירי המכשירים. אבל עדיין לא ברמה של הכי זול בזאפ. את המיו אני מוכר ב 449 ש"ח. כמובן שאם לקוח יתמקח אז אני לא אטום ויכול להיות שאני אתגמש מעט. אבל מבחינת המיקום והמחירים באזור אני זול. וזה מבחינתי מה שקובע.

אסף

פורסם

מהסיבות שציינת לגבי הקומבינות של החנויות אני משתדל לקנות בחו"ל. המוכר הסיני הכי מפוקפק באיביי לא עושה קומבינות כמו בחנות במרכז תל אביב.

פורסם

איתמר ,חברת דינמיקה הינה ממזמן רשת שלא יודעת לתת שירות (וזה עוד בלשון המעטה).ידידה רכשה אצלם אייפון חמש ,כעבור חודשיים פסק האייפון מלפעול. חיש קל הובא לחנות דינמיקה .כעת ,כעבור חודשיים של טרטורים אין פלאפון ויש כל מיני תירוצים משונים.

נ.ב.

היא לא היחידה שמלינה על הרשת הזו.

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם

לנושא המקורי - אני מאד לא אוהב את התופעה הזאת של זעם צדקני על "עושק" כביכול, כאילו הורינו וסבינו הופכים לנכים אחרי גיל חמישים ולא מסוגלים לעשות סקר שוק או להפעיל אינסטינקטים צרכניים בסיסיים. כמעט לכל "אדם מבוגר" (גם כן חתיכת ביטוי מכובס ודבילי) יש מישהו במשפחה או בין החברים שיכול לעזור במשימות מסוג זה, כך למשל אמי מבקשת ממני שאטפל בשבילה בקניות דומות וחבריה זוכים ממני לייעוץ וליווי צמוד. בדיוק באותה מידה אני יכול להתייעץ איתם על נושא שהם בקיאים בו, כל אחד ומה שהוא יודע. אנחנו חיים בישראל ואלו חוקי המשחק כאן (גם אם התופעה בגדול קיימת בכל מקום, כאן זה ממש חוק טבע). אין לנו על מי לסמוך מלבד על עצמנו ולבכות על כך שזה המצב לא יעזור לאף אחד, צריך לחפש פתרונות ולא תירוצים. אז כמו שלא הולכים לקנות רכב יד שניה בלי להסתכל בקארזפורום, כך גם לא הולכים לקנות מכשיר אלקטרוני בלי להסתכל בזאפ או לפחות להרים טלפון לאיתמר (שם גנרי). ככה החיים עובדים, לפעמים צריך לבקש עזרה מאחרים ולא הביישן למד (בכל גיל).

לעניין החלק השני - כמובן שהביטוח זה בולשיט וכאן הם כבר הכשילו את עצמם. אישית אני בספק אם הייתי טורח להתעסק בזה (אני מרוויח יותר מההפרש הזה בשעה), אבל אם כבר החלטת להילחם על הצדק אז אני מאחל לך הצלחה. כמאמר המשורר, "תדפוק אותם מתוך אידאולוגיה".

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

בדיוק שנה מאז המקרה, והפעם הגדילה לעשות דינמיקה סלולר והחלה לגבות הוראת קבע בסך 20 שקלים לחודש.

למה? ככה. כנראה כי היא יכולה. שיטת מצליח קוראים לזה. שיטת מצליח בתמחור גבוה ללקוח מוגבל ותמים, שיטת מצליח בדחיפת "אחריות" בטוענה שקרית ושיטת מצליח בהוראת קבע שאף אחד לא אישר. ככה סתם, פתאום הופיעה שורה בחיוב של הישראכרט החודש.

פשוט להתפוצץ על החברה העלובה הזו. הפעם לא אשתוק. יש גבול לכל תעלול.

איתמר

פורסם (נערך)

ועל סמך מה החלה הגביה? האם יש מסמך כלשהו שעליו חתמה הקונה אשר מתיא אותה?אם המסמך לא קיים הרי שמדובר בגניבה, פשוטו כמשמעו, עניין למשטרת ישראל.אם המסמך קיים בחנות אך לא אצל הקונה יש בעיה מבחינת חוקי הגנת הצרכן שכן המסמך חייב להמסר לה. הבעיה היא שהחנות יכולה לטעון שהמסמך נמסר והקונה לא שמרה אותו - ולך תוכיח שאין לך אחות.

בכל מקרה - כנראה צריך להוצא מכתב רשום ב-3 העתקים לחנות, לחברת האשראי ולמועצה לצרכנות (או אחת מתכניות העיתונות העוסקות בתחום, "הכל כלול ממש תאהב לטפל בעניין) ולהכחיש את העסקה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נאדה. שום מסמך, שום חתימה ושום נעליים.

גם כאשר אימי ניגשה לחנות לעמת את המוכרת עם המחיר המופיע באתר (שכזכור היה 499 שקלים בעוד אימי שילמה 599 שקלים) נאמר לה שה 100 שקלים האלה הם עבור "אחריות", אחריות שאמא שלי לא רצתה, כלל לא הוצעה לה ולא מצויינת בקבלה.

כנראה שככה עובדת הרשת, שיטת מצליח הישנה והטובה. עוד אתמול נעשו פניות לכמה גורמים, בעידן האינטרנט זה כל כך קל ופשוט, חבל שיש חברות עלובות שלא מבינות את זה.

איתמר

• תוכן חדש...