Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4543 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הקדמה להנהלה - השאלה היא שאלה כללית שלא קשורה לשרשור השני שפתחתי על 'מכה קטנה' בעזיבת ברקס. נא לא לנעול, תודה מראש.

ולעניינינו -

כבר תקופה ארוכה מאד [שנים] שהפוקוס שלי משמיעה רעש של שריקה ברורה כשעוזבים את דוושת הברקס.

את הרעש הזה שמעתי ממספר אקזמפלרים של שכנים/מכרים, וכן גם במוסך מורשה.

כששאלתי במוסך - אמרו שזה תקין לחלוטין וככה זה בפוקוסים בשנים הללו. משהו שקשור לשסתומי יציאת אוויר או משהו כזה.

מכירים את התופעה?

פורסם

אני חושב שאני יודע למה אתה מתכוון, ואני אבקש אותך לבדוק משהו ובהתאם לתוצאה נתקדם;

כשאתה במהירות נסיעה אפסית , בין 0 עד ל- 10 קמ"ש, תנסה לבלום ע"י הבלם יד (זה לא ממש לבלום, אלא, יותר נכון להפעיל את הבלם יד)

בתנאי אחד, שאתה לא משתמש בדוושת בלם ברגל, אך ורק עם הבלם יד.

תלחץ על הניצרה של הבלם יד, תרים ותוריד את הבלם יד כמה פעמים, מתחילת מהלך לסוף מהלך. (לא לעזוב את הניצרה בזמן הבדיקה)

בו בזמן תשים לב אם אתה שומע את השריקה.

כל סוף הוא התחלה חדשה, העצב הוא סימן שבקרוב תבוא שמחה...

פורסם

תלחץ על הניצרה של הבלם יד, תרים ותוריד את הבלם יד כמה פעמים, מתחילת מהלך לסוף מהלך.

להרים את בלם היד עד הסוף ואז להוריד? (עם נצרה לחוצה כמובן)

פורסם
אני חושב שאני יודע למה אתה מתכוון, ואני אבקש אותך לבדוק משהו ובהתאם לתוצאה נתקדם;

כשאתה במהירות נסיעה אפסית , בין 0 עד ל- 10 קמ"ש, תנסה לבלום ע"י הבלם יד (זה לא ממש לבלום, אלא, יותר נכון להפעיל את הבלם יד)

בתנאי אחד, שאתה לא משתמש בדוושת בלם ברגל, אך ורק עם הבלם יד.

תלחץ על הניצרה של הבלם יד, תרים ותוריד את הבלם יד כמה פעמים, מתחילת מהלך לסוף מהלך. (לא לעזוב את הניצרה בזמן הבדיקה)

בו בזמן תשים לב אם אתה שומע את השריקה.

טוב, הבדיקה בוצעה, התוצאות חד משמעיות: נשמעת שריקה ברורה בהורדת בלם-היד.

אם כי אני חייב לציין שכשמורידים את הרגל מהברקס השריקה חזקה יותר.

מה עכשיו?

פורסם

אני שמח שעדכנת מהר, זה טוב.

לסיכום, אני מכיר את התופעה, ואם זה באמת מה שאני מכיר ואותו מקרה (לא ראיתי פיזית)

אזי, יש פיתרון, וזה לא: "שסתומי יציאת אוויר או משהו כזה". אלא, תחזוקה נכונה של הבלמים האחוריים.

זה לא משהו מסובך, אבל,חייב שמוסך ובעל מקצוע יעשה את זה, אתה לא יכול ואסור לך לעשות לבד:

במקרה שלך אני עושה 3 פעולות:

1. משייף את הדרם (יש לרוב קנט).

2. עושה פזה עדינה בנעליים.

3. מגרז נקודתית בעדינות במוקדים מסויימים במנגנון של הבלמים האחוריים, בגריז מיוחד שאינו נוזל

הערה חשובה: גריז רגיל למינהו שבא במגע או השפעה של חום = נוזל= מסוכן לפעילות הבלמים!! שימו לב!

4. מותח נכונה את הבלמים האחוריים מהריגולז'.

ובא לציון גואל

כל סוף הוא התחלה חדשה, העצב הוא סימן שבקרוב תבוא שמחה...

פורסם
אני שמח שעדכנת מהר, זה טוב.

לסיכום, אני מכיר את התופעה, ואם זה באמת מה שאני מכיר ואותו מקרה (לא ראיתי פיזית)

אזי, יש פיתרון, וזה לא: "שסתומי יציאת אוויר או משהו כזה". אלא, תחזוקה נכונה של הבלמים האחוריים.

זה לא משהו מסובך, אבל,חייב שמוסך ובעל מקצוע יעשה את זה, אתה לא יכול ואסור לך לעשות לבד:

במקרה שלך אני עושה 3 פעולות:

1. משייף את הדרם (יש לרוב קנט).

2. עושה פזה עדינה בנעליים.

3. מגרז נקודתית בעדינות במוקדים מסויימים במנגנון של הבלמים האחוריים, בגריז מיוחד שאינו נוזל

הערה חשובה: גריז רגיל למינהו שבא במגע או השפעה של חום = נוזל= מסוכן לפעילות הבלמים!! שימו לב!

4. מותח נכונה את הבלמים האחוריים מהריגולז'.

ובא לציון גואל

כיוון שאני לא איש טכני, נניח שאני מצלם את ההודעה שלך ומראה את זה למוסך. כמה הוא ייקח לי על העבודה לדעתך?

פורסם
הקדמה להנהלה - השאלה היא שאלה כללית שלא קשורה לשרשור השני שפתחתי על 'מכה קטנה' בעזיבת ברקס. נא לא לנעול, תודה מראש.

ולעניינינו -

כבר תקופה ארוכה מאד [שנים] שהפוקוס שלי משמיעה רעש של שריקה ברורה כשעוזבים את דוושת הברקס.

את הרעש הזה שמעתי ממספר אקזמפלרים של שכנים/מכרים, וכן גם במוסך מורשה.

כששאלתי במוסך - אמרו שזה תקין לחלוטין וככה זה בפוקוסים בשנים הללו. משהו שקשור לשסתומי יציאת אוויר או משהו כזה.

מכירים את התופעה?

אתה מתאר רעש רק בזמן עזיבת הדוושה או כל זמן שהדוושה אינה לחוצה והרכב בהאטה ?

פורסם

.

צריך להיזהר בעניין של המלצות לתפעול בלם יד בזמן נסיעה. זה גם מוציא קצת מהריכוז.

במקרה הזה מניסיוני גם בעמידה במקום בשטח ישר לגמרי - לשים ב-P, להוריד בלם יד ולהעלות אותו שוב ושוב להוריד, בלי ללחוץ על הברקס, הרעש יישמע בבירור מהחלק האחורי.

גם אצלי בפוקוס 2008 יש את אותו רעש. הבלמים נבדקו במוסך, בזמן טיפול על ידי פתיחת הדרמים. גם לי נאמר שהתופעה מוכרת, הבלמים תקינים ולא לעשות כל מיני דברים להעלמת הרעש. אלא להמשיך ליסוע ככה עד שיגיע יומם של הבלמים להחלפה (כנראה בטווחים של 100 אלף ק"מ). כמובן שניקו את אבק הרפידות, כיוונו את הרגולאז' - הרעש נחלש מאוד או נעלם (לא זוכר) וחזר אחרי לא הרבה זמן.

הרעש המדובר, הוא רק בעזיבת הדוושה.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
אתה מתאר רעש רק בזמן עזיבת הדוושה או כל זמן שהדוושה אינה לחוצה והרכב בהאטה ?

אך ורק בעת עזיבת דוושת הבלם

פורסם

אצלי בפוקוס 2008 היה אותו רעש .

פרקתי את הדרמים ,וגרזתי את כל נקודות המגע בין מתכת למתכת .

הרעש נבע בנקודת החיבור בין הבוכנה ההידראולית לסנדלים .

שבועיים היה שקט אך הרעש חזר .

יש פאק בתכנון החלק ונקודת המגע שלו .

פורסם
אך ורק בעת עזיבת דוושת הבלם

קורה רק בנסיעה או בעמידה במקום ? כי אם בעמידה במקום אז זה באמת רעש של משיכות אויר ממגבר הבלם

פורסם

אצלי, גם בנסיעה גם בעמידה. בדיוק אותו רעש. במוסך אכן ווידאו שהרעש גם בנסיעה וגם בעמידה. לדעתי, הצליל של משיכת אוויר מעט שונה.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם
אצלי, גם בנסיעה גם בעמידה. בדיוק אותו רעש. במוסך אכן ווידאו שהרעש גם בנסיעה וגם בעמידה. לדעתי, הצליל של משיכת אוויר מעט שונה.

כנ"ל אצלי. שמח לשמוע שמדובר בפגם סדרתי.... מה שנקרא "צרת רבים"....

אז סיכמנו שאין מה לעשות עם זה והרעש תקין כפי שאמרו במוסך?

פורסם
עם מנוע דומם אתה גם שומע ואחרי כמה לחיצות של בלם זה מפסיק אז זה תקין לגמרי וזה רעש עבודה של הבוסטר

זה בדיוק.

ולבורים - מהו הבוסטר?

תודה מראש...

• תוכן חדש...