Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איסור עישון בזמן נהיגה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4554 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל המעשנים אינם עם שתי ידיים על ההגה.

לא כל הלא מעשנים נוהגים עם שתי ידיים על ההגה.

המודגש אינו מדוייק. נכון ברוב המקרים, אך יש יוצאים מן הכלל.

יש את אלו המחזיקים את הסיגריה בפה לאורך כל העישון, ומאפרים רק בזמן עמידה בפקק או רמזור.

רק אומר.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 120
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תמיד עישנתי ברכבים שלי , עכשיו מעשן , ואתם יודעים מה - אני גם אמשיך לעשן ברכבים שלי כי לא מעניין אותי מה כל הצדיקים האלו יגידו , נקודה .

הרכב שלי , אני עושה בתוכו מה שבא לי , ואף אחד לא ידחוף את האף שלו פנימה .

ואם אני , חס וחלילה , מתישהו אעשה תאונה , אז תאשימו אותי על זה שעישנתי\גירדתי ביצים\אכלתי\מיצמצתי והשד יודע מה .

כי תאונות לא קורות רק בגלל עישון הסיגריות ברכבים , אז צאו מהשטויות שלכם ובמקום זאת תדחפו רעיונות לחוקים הרבה יותר חכמים שיעזרו לכולם בכבישים .

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

פורסם

בטח שנדחוף, אחרת איך תתקן את מנהגיך הקלוקלים והמסוכנים?! וזה עוד רק אנחנו, "צדיקים" (?), שכמותנו. כשיעצור אותך שוטר, אז הוא ידחוף לא רק את האף אלא גם דו"ח נחמד.

אבל מילא. מה שמדאיג אותי זה שאם אני לא אדחוף את האף שלי לאוטו שלך, אתה תדחוף את האף של האוטו שלך לתוך הרכב שלי. ואז מה תגיד?! או שאולי נכון יותר לא להניח שבכלל תוכל (פיזית!) להגיד משהו אחרי ההתנגשות?

נכון, התנגשויות לא קורות רק בגלל עישון הסיגריות ברכבים. התנגשויות לא קורות גם רק בגלל שכרות או אי-שמירת רווח, אפילו שאלו גורמים מאוד משמעותיים. אפילו בהסתכלות על התנגשות בודדת ונתונה בדרך כלל אין גורם אחד ויחיד שגרם להתנגשות. אז?

שלא יהיה ספק: עישון הסיגריות פוגע ביכולת הנהיגה. מלבד מה שהוא על פי רוב דורש הסרת ידיים מן ההגה, הוא מסיח את הדעת בהרבה דרכים נוספות: טעם, ריח, הדאגה שלא להפיל את הסיגריה הלוהטת או להתיז גצים בחלל הרכב (בעיקר כאשר נקלעים למצב חירום) או הדאגה לאחר שהסיגריה כבר נפלה, וזה רק חלק מהסיבות למה לא כדאי לעשן ולמה הנדסת האנוש ברכבים כיום היא כזו שבה המאפרה פחות נגישה לידי הנהג.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
סיגריות בשום פנים ואופן לזרוק מהחלון אבל אפר?

מה הלכלוך שיוצר האפר על אלספט?

מה קרה לך, זה מוסיף אחיזה לצמיגים. מיועד בעיקר לבעלי הצמיגים הסיניים.

תכלס? האפר לא ממש יוצא משהו על האספלט. אני חושב שעל כביש שעוברים בו הרבה רכבים רוב האפר עובר בכלל לשוליים / מחוץ לכביש.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

בתור מעשן זה מסוכן לנסוע ככה, לחבר שלי לפני שנתיים באמצע נהיגה נפלה לו הסיגריה מהלחץ הוא ניסה לכבות אותה ולא שם לב והתנגש בעץ ,יצא בנס רק עם רגל שבורה.

אבל מצד שני גם היצרניות רכב מועדדות את התופעה בכל רכב כמעט יש תא קטן לאפר/בדילים של סיגריות.

פורסם

נכון, התנגשויות לא קורות רק בגלל עישון הסיגריות ברכבים.

תראה לי בבקשה סטטיסטיקה אחת, מקרה יחיד, של תאונה שנגרמה בגלל שהנהג עישן ונרשמה כגורם לתאונה.

אולי אז אני אסתכל על התגובה המוגזמת שלך כעניינית.

*ולא, אני לא מדבר על מקרים כמו שציין לוקו152 אלא על עישון שגרתי.

לפי מה שאתה, וכל מי שמצודד בדיעה שלך פה בשירשור, הייתי אמור לעשות כמה אלפי תאונות עד היום.

ברזומה יש רק אחת, שקרתה כשלא עישנתי, אגב. 2 הידיים היו על ההגה, וסיגריה לא הייתה לי ביד בכלל.

איך זה שלא עשיתי תאונות בזמן שעישנתי? איך זה שלא עשיתי תאונה כשקרתה לי תקלה עם החלק הבוער של הסיגריה? איך זה שלא עשיתי תאונה כשהדלקתי סיגריה תוך כדי נהיגה? או חיפשתי את המאפרה (שזכתה, אגב, לתאורה היקפית כדי שאוכל למצוא אותה בחשיכה בקלות)?

אה, ועוד אני לא רק מעשן, אני לפעמים גם מעיז, dare I say it, להגביר או להנמיך את הווליום במערכת, רחמנה ליצלן! ועוד עם היד שעסוקה בלהחזיק את הסיגריה, מטלה הדורשת ריכוז גבוה במיוחד (להחזיק את הסיגריה דורש כוחות מנטליים של לא פחות מאורן זריף וקור רוח של צוללנית כרישים במחזור).

איך לא עשיתי תאונה? עכשיו בילבלת אותי. זה לא הגיוני. אני לא אמור להיות חי! במיוחד בגלל שאני עישנתי!!! או בגלל שנהגתי תוך כדי? אתה רואה מה עשית לי? :lol:

פורסם

חברים,

עצם קיום מצית/מאפרה לא מעיד על כך שהיצרן התכוון שתעשנו בזמן נהיגה. לפעמים ממתינים בתוך האוטו בחניה בגשם, לפעמים סתם בזמן עצירה.

הפריטים האלה הם גם נחלת העבר (זכר לתקופה חשוכה בה המעשנים הרימו ראש, תרתי).

אצלי על סוכך השמש של הנהג יש מראה (עם דלת כיסוי כמובן) אז היצרן התכוון שאתאפר בזמן נהיגה?

יש גם תא מטען, ואני לא פותח אותו בזמן נהיגה.

פורסם

נמשיך את אותו קו היגיון.

[ציניות]זה שיש רדיו ברכב, לא אומר שהוא תוכנן לשימוש בו בזמן הנהיגה כי זה מסיח את דעת הנהג.

כמו כן, גם השימוש בבורר הטמפרטורה של המזגן ושאר הכיוונונים שלו, לא נועדו לשימוש בזמן הנהיגה. כי צריך להוריד את היד ממהגה עבור זה, וחלילה גם להוריד את העיניים מהכביש לרגע.[ציניות\]

מספיק עם השטויות האלו.

אתם, הלא מעשנים שמעולם לא עישנו, אתם לא יודעים עד כמה זה קל ולא משמעותי לעשן תוך כדי נהיגה. זה לא צורך יותר יכולת מאשר לחשוב מחשבות תוך כדי הנהיגה, או יכולת לחשב כמה מעלות לסובב את ההגה כדי לקחת סיבוב. זה חלק ממך, חלק מתפעול של הרכב ושלך באותו הזמן.

אתם, המעשנים, מה אתם מתווכחים?... תנו ללא מעשנים לחשוב מה שהם רוצים, וזהו. הם לעולם לא יבינו מה זה ואיך זה, אלא אם יתחילו לעשן. מה שמפיל את חובת ההוכחה עליכם, וזה משימה בלתי אפשרית.

נכתב ע"י מעשן לשעבר, מאדה (סיגריה אלקטרונית) בהווה.

פורסם

אפשר לעשות הכל תוך כדי נהיגה - עד שיש פעם אחת בה נדרשת תגובה מיידית ויעילה, ואז כל חלקיק שניה קובע.

באותו רגע כל חלקיק שניה יקבע גורל הנוסעים והרכב.

חבל שתהיה תאונה אחת מיותרת. ואפילו רק פעם אחת. הנזק יכול להיות קריטי.

גם שיחה בטלפון עם דיבורית היא קלה לביצוע - ורבים סבורים שהיא גורמת הסחת דעת ופוגעת בריכוז.

חן צודק וגמני סבור שעל הנהג לנהוג. במצבי שלוה יחסית אפשר לכוון מערכת כזו או אחרת, אבל הכל תוך עירנות למתרחש. הכנסת גורם עם אש והתעסקות בו לסביבה עלולה להזיק. משהו טוב לא יהיה בה.

לדעתי מי שרוצה יכול לעצור לרגע, לצאת ולעשן לו מחוץ לרכב. אולי גם יהנה יותר.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
היום חשבתי על זה לעומק, למה מותר לעשן בזמן נהיגה? יד אחת של הנהג תפוסה עם הסיגריה, הנהג חלקית עסוק בסיגריה ולא בנהיגה. אולי הנושא קצת פחות חמור מנהיגה ודיבור בטלפון אבל יש מספיק אנשים שמתקשים לנהוג ועדיין מעשנים.

מצאתי איזה משהו בגוגל, לא יודע מי עומד מאחורי זה אבל נראה לי הנושא דורש חקיקה

http://www.hukim.co.il/law/670

אני לא מעשן וגם לא מסכים איתך:

בניגוד לסלולרי, הסיגריה אינה דורשת מצב של קשב.

כלומר ריכוז בסיגריה (כמו בשיחה טלפונית).

חוקרים מצאו כי דיבורית אינה מורידה את שיעור התאונות.

משמע הבעיה אינה בעצם ההחזקה של הסלולרי אלא מצב הריכוז שנדרש במהלך שיחה (דבר שאינו מתרחש ע"י סיגריה):

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2340236/Hands-free-devices-NO-safer-using-phone-wheel-distract-slow-reactions.html

לטעמי סיגריה לא יכולה לגרום לתאונה אלא אם כן נכנס לך עשן לעין שיגרום לך לעצום אותם בדיוק לשניה.

אגב אותה תגובה נגרמת בזמן עיטוש ואולי לקצת יותר משניה.

פורסם
אפשר לעשות הכל תוך כדי נהיגה - עד שיש פעם אחת בה נדרשת תגובה מיידית ויעילה, ואז כל חלקיק שניה קובע.

באותו רגע כל חלקיק שניה יקבע גורל הנוסעים והרכב.

חבל שתהיה תאונה אחת מיותרת. ואפילו רק פעם אחת. הנזק יכול להיות קריטי.

גם שיחה בטלפון עם דיבורית היא קלה לביצוע - ורבים סבורים שהיא גורמת הסחת דעת ופוגעת בריכוז.

חן צודק וגמני סבור שעל הנהג לנהוג. במצבי שלוה יחסית אפשר לכוון מערכת כזו או אחרת, אבל הכל תוך עירנות למתרחש. הכנסת גורם עם אש והתעסקות בו לסביבה עלולה להזיק. משהו טוב לא יהיה בה.

לדעתי מי שרוצה יכול לעצור לרגע, לצאת ולעשן לו מחוץ לרכב. אולי גם יהנה יותר.

מחזק, הבעיה עם התעסקויות שונות ברכב היא שבמצב אמת בו נדרשת תגובה מהירה של הנהג, כל הסחה כזאת שווה זמן, וזה דבר שאין במצבים כאלו.

אני מנסה לחשוב איך מישהו חושב לעשות ירידת חירום לשול אפילו עם יד אחת בלבד, יש תמרונים מצילי חיים שצריך לעשות אותם ב100 אחוז ריכוז ושתי ידיים.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

יש כלכך הרבה דברים מסוכנים:

בני-אדם באופן כללי מסוכנים, אז אולי כדאי שכולם ילכו עם מחסום פה, אזיקים, ומשקולות על הרגליים?

כיסא זה דבר מסוכן, אפשר ליפול ולשבור את הראש אז אולי כדאי שנעמוד כל היום?

תנור עלול לשרוף את הבית אז אולי לא נשתמש בחימום?

מזגן עלול לגרום לקצרים בחשמל מה עלול להביא לשריפה אז אולי לא נשתמש בקירור?

גז עלול לגרום שריפה ואף למוות אולי לא נשתמש בגז?

סלולרי עלול לגרום לסרטן אולי לא נשתמש בסלולרי?

רכב עלול לגרום למוות אז אולי נלך ברגל?

אולי לא נלך ברגל כי השמש עלולה לגרום לסרטן?

אתה מבין לאן זה הולך?

בקיצור לא כל מותרות / צורכים נבדקים על פי מקרה קיצון להיפך! הם נבדקים על פי סטטיסטיקה מאוד ברורה.

ולכן רוב הזמן סיגריות לא גורמות לתאונות... בניגוד לסלולרי שמביא להמון תאונות.

הנה מחקר על סיגריות ותאונות:

http://www.tobaccoinaustralia.org.au/3-18-smoking-motor-vehicle-crashes-and-other-injur

שבתחילת המחקר טוען במהלך עישון סיגריה בן אדם מאבד 12 שניות של ריכוז (אבל לא כתוב האם זה במהלך כל "7" הדקות של העישון).

בארה"ב בטווח של 5 שנים מעשנים גרמו ל-1% מסך התאונות וזה ללא סטיית תקן ותאונות שהיו מורכבות מעוד פרמטרים כגון סלולרי (עישן ודיבר בטלפון)...

בקיצור אתה מגיע למספרים נמוכים מאוד שסותרים את מה שנאמר השירשור הזה וסה"כ זה חוק שבעיקר ימרמר אנשים ולא בהכרח יגרום לירידה בתאונות הדרכים. אני דווקא חושב להיפך... אם מעשן יאלץ לעלות לרכב ללא האפשרות לעשן הוא יהיה עצבני יותר ויגרום לתאונות רבות יותר.

יום טוב!

פורסם

הנה מחקר על סיגריות ותאונות:

http://www.tobaccoinaustralia.org.au/3-18-smoking-motor-vehicle-crashes-and-other-injur

בארה"ב בטווח של 5 שנים מעשנים גרמו ל-1% מסך התאונות וזה ללא סטיית תקן ותאונות שהיו מורכבות מעוד פרמטרים כגון סלולרי (עישן ודיבר בטלפון)...

כמעט כל ההתנגשויות כוללות יותר מגורם אחד. אבל מספיק שתוציא רק את אחד מהגורמים, אפילו זה בעל התרומה הקטנה ביותר לקיום ההתנגשות - והסבירות שההתנגשות עדיין תקרה היא אפסית. לכן, לדעתי (ולדעת כלל המומחים שאת עצתם ביקשתי) מומלץ שלא לעשן תוך כדי נהיגה.

לפי מה שאתה, וכל מי שמצודד בדיעה שלך פה בשירשור, הייתי אמור לעשות כמה אלפי תאונות עד היום. ברזומה יש רק אחת, שקרתה כשלא עישנתי, אגב. 2 הידיים היו על ההגה, וסיגריה לא הייתה לי ביד בכלל. איך זה שלא עשיתי תאונות בזמן שעישנתי? איך זה שלא עשיתי תאונה כשקרתה לי תקלה עם החלק הבוער של הסיגריה? איך זה שלא עשיתי תאונה כשהדלקתי סיגריה תוך כדי נהיגה? או חיפשתי את המאפרה (שזכתה, אגב, לתאורה היקפית כדי שאוכל למצוא אותה בחשיכה בקלות)?

יש גם נהגים שנוסעים שיכורים מדי שבוע ולא מעורבים בהתנגשויות. יש נהגים שנוסעים על צמיגים גמורים וכמעט ללא אויר ושורדים וככה גם אנשים שלא שומרים רווח ועוד עבירות חמורות. זו סטטיסטיקה או מזל, תלוי במתבונן. אבל בניגוד לסטטיסטיקה או מזל של כרטיסי לוטו, כאן מספיקה פעם אחת - ואין נסיון שני.

בכל מקרה, לא אמרתי שמדובר באיזשהו גורם משמעותי להתנגשויות, אבל בהחלט מדובר במשהו מסוכן שרצוי להימנע ממנו.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

יש גם נהגים שנוסעים שיכורים מדי שבוע ולא מעורבים בהתנגשויות. יש נהגים שנוסעים על צמיגים גמורים וכמעט ללא אויר ושורדים וככה גם אנשים שלא שומרים רווח ועוד עבירות חמורות. זו סטטיסטיקה או מזל, תלוי במתבונן. אבל בניגוד לסטטיסטיקה או מזל של כרטיסי לוטו, כאן מספיקה פעם אחת - ואין נסיון שני.

בכל מקרה, לא אמרתי שמדובר באיזשהו גורם משמעותי להתנגשויות, אבל בהחלט מדובר במשהו מסוכן שרצוי להימנע ממנו.

יש גם מטוסים שמתרסקים לאדמה, ויש גם אניות שטובעות. זו סטטיסטיקה או מזל, תלוי במתבונן.

מה הקשר?

שכרות משנה את התודעה, ולכן גם אסורה על פי חוק. היא משפיעה על הריכוז של הנהג.

צמיגים שחוקים, זה טיפשות של מי שמוכן לנהוג ברכב עם צמיגים כאלו. הם תאונה שמחכה להתרחש.

אנשים שלא שומרים רווח, נהנים לרוב מאנשים שמגיבים אליהם בזמן ולמעשה מצילים אותם.

בכל מה שתיארת כאן, אין שום דבר שיכול להיקשר אפילו בעקיפין לעישון תוך כדי נהיגה.

משהו מסוכן שרצוי להימנע ממנו? מסכים אתך. עדיף לא לעשן, נקודה. אני מצטער שהתחלתי בכלל, לפני אי אילו שנים, כי קשה להיפטר מההרגל היקר הזה.

אבל מה שעשיתם מזה, עם השלכות על נהיגה, רבותיי- הגזמתם לגמרי.

אני חוזר ואומר: באותה מידה בדיוק, אסור גם להשתמש במזגן, לשנות את הווליום ברדיו, להוריד את הסך שמש, להעלות את הסך שמש, ועוד. כל אלו מהווים את אותה הסחת דעת בדיוק כמו הסיגריה.

ובינינו, אם יש אדם שאין לו את הקואורדינצייה האפסית הדרושה לעישון בזמן נהיגה, עדיף לכולם שלא יהיה על הכביש ממילא.

• תוכן חדש...