Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Citroen C5 mk3 שנת 2010: קצת בעיות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3629 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב אצלי מאז אוגוסט עם 107,500ק"מ. מנוע 2.0L ללא טורבו עם גיר אוט' מסוג AL.

במעמד הקנייה הכל היה תקין, הרכב נבדק היטב (בדיקת מחשב במוסך מורשה), עבד חלק.

לפני חודש-חודשיים שמתי לב לרעידות בהגה, בעיקר מנוע קר (בוקר). רעידות שבאות מעבודה לא חלקה של סל"ד מנוע. גם בתאוצה הרגשתי "נפילות" בזינוק של הרכב. חוץ מזה הכל תקין, בנסיעה וכד.

לפני שבועיים שמתי לב, כי הרכב לא סוחב כראוי. הרעידות לאחר ההתנעה פתאום מורגשות יותר. ע"מ להאיץ את הרכב צריך ללחוץ על דוושת גז אגרסיבי יותר.

הפאזה האחרונה התחילה לפני שבוע: שמתי לב על צריכת הדלק מוגזמת: הצריכה עלתה ב-15%-20%.

אני מתכוון להתחיל מההתחלה: טיפול + החלפת פילטרים, מצתים. החלפת תחנת דלק.

אשמח לחוות דעת המומחים או מנוסים ברכבים צרפתיים (פג'ו / סיטרואן מנוע 2L RFJ).

אין שלמות, לך על בחירת (ליבך) כיסך! עכשיו CitroenC4_Picasso&Peugeot308

Fiat Brava / Volvo850 / CitroenC5 mk1 & mk2_HDI & mk3 / Skoda OctaviaTD / Peugeot407 & 207

פורסם

אין לי תשובה בשבילך, אבל גם אני קניתי לפני שלושה חודשים רכב דומה דגם פרימים והסבתי אותו לגז.

ומאז יש לי בעיה בקרוס קנטרול , לא עובד.

אשמח לדעת מה הייתה הבעיה ברכב שלך א שתעדכן אותנו.

2

פתחתי דף פייס בוק לסיטרואן C5

ובלוג

אשמח שתיכנסו ותתנו לנו מידע חשוב.

פורסם

יכול להיות מצתים , חוטי הצתה ,מסנן דלק ,פילטר אויר .

צריכת דלק מוגברת לדעתי מורידה את הסיכוי לבעיה בפילטר דלק אבל מצתים וחוטי הצתה בהחלט יכולים להסביר את כל התופעות ביחד.

צפה להוצאה לא נעימה בכיס (לא מכיר סיטרואן אבל בפזו שהיתה לי זה היה 4 ספרות גבוה).

אבל הבעיה שאתה כבר חודשיים נוסע ברכב עם בעיה במנוע ולא מטפל.

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם
יכול להיות מצתים , חוטי הצתה ,מסנן דלק ,פילטר אויר .

צריכת דלק מוגברת לדעתי מורידה את הסיכוי לבעיה בפילטר דלק אבל מצתים וחוטי הצתה בהחלט יכולים להסביר את כל התופעות ביחד.

צפה להוצאה לא נעימה בכיס (לא מכיר סיטרואן אבל בפזו שהיתה לי זה היה 4 ספרות גבוה).

אבל הבעיה שאתה כבר חודשיים נוסע ברכב עם בעיה במנוע ולא מטפל.

אני הייתי מגדיר את עצמי כמשתמש מתקדם בכל הקשור לרכב, ומאוד מנוסה בקשור לסדרה C5 של סיטרואן. אז מזמן הפסקתי להתרגש מכל גחמה של הצרפתייה. עם זאת המחשב לא מראה שום תקלה (כן כן, יש לי גם מחשב... אפילו 2). אז כנראה מדובר ברמה נמוכה עד בינונית של הכשל.

אני מאוד נוטה לחשוב כמוך בנושא מערכת הזרקה. עם זאת, לגבי פילטר דלק - בעייתי, הפילטר כאן זה משהו רציני (פירוק החלפה).

אני אתחיל בטיפול שגם כך צריך לעשות בקרוב, ונראה. אני חושש מדלק, שבארץ באיכות ירודה ואף מהול לעיתים קרובות.

Fiat Brava / Volvo850 / CitroenC5 mk1 & mk2_HDI & mk3 / Skoda OctaviaTD / Peugeot407 & 207

פורסם
אין לי תשובה בשבילך, אבל גם אני קניתי לפני שלושה חודשים רכב דומה דגם פרימים והסבתי אותו לגז.

ומאז יש לי בעיה בקרוס קנטרול , לא עובד.

אשמח לדעת מה הייתה הבעיה ברכב שלך א שתעדכן אותנו.

2

פתחתי דף פייס בוק לסיטרואן C5

ובלוג

אשמח שתיכנסו ותתנו לנו מידע חשוב.

אין לי פייסבוק. אני מוכן לעדכן אותך דרך האתר הזה ואתה תמשיך בהפצה נרחבת.

עכשיו הדעה שלי לגבי התקלה שלך: אין ממש קשר בין התקנת המערכת גז לבין הכשל במנגנון שיוט, אלא אם פגעו לך בחיווט בזמן שהתקינו מודול בורר גז/דלק בתוך הדאשבורד. האם ישנה הודעת שגיאה כאשר אתה לוחץ על הפעלת שיוט או פשוט לא מגיב לך?

פורסם

דלק לא טוב היה לדעתי גורם לרכב לרעוד גם בסרק וגם לסלד לא יציב.

בגלל שכתבת צריכת דלק מוגברת אז אני מניח שזה לא פילטר דלק (כי זה היה גורם לחוסר דלק למנוע).

אגב גם מצתים לא סגורים טוב (מהודקים מידי או חופשיים מידי ) יכולים לגרום לתופעה .

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

פורסם
שקלת תוספת לדלק (חד פעמי 80-90 ש"ח)?

באמת לא חשבתי על פתרון חמוד הזה. אני כבר היום אקנה אחד ואוכל לגלות תוך שבוע, האם הייתה השפעה על הבעיה. תודה

פורסם
דלק לא טוב היה לדעתי גורם לרכב לרעוד גם בסרק וגם לסלד לא יציב.

בגלל שכתבת צריכת דלק מוגברת אז אני מניח שזה לא פילטר דלק (כי זה היה גורם לחוסר דלק למנוע).

אגב גם מצתים לא סגורים טוב (מהודקים מידי או חופשיים מידי ) יכולים לגרום לתופעה .

לא יודע. הטיפול האחרון היה ב8.2012 ומאז הרכב עבר בקושי 10000 ק"מ. מאחר ולא הייתה הבעיה הזאת עד 11.2013 אני משער כי אם מצתים - אז "גמורים", אבל לא טיב הסגירה. אבל אני הולך להחליף אותם בכל מקרה. פתחתי שרשור אחר לגבי איסוף מידע אודות הטיפולים בדגם הזה. יש לי חוברת טכנית אודות דגמים ישנים, לדגם זה טרם מצאתי משהו.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=4197769#post4197769

פורסם

הצריכה עלתה ב-15%-20%, נראה לי יותר מידי. בשנה אחרונה רכב שלך נסעה מאט ויכול להיות נסיעות קצרות. תוסף ונסיעות ארוכות ומהירות ינקו מערכת הזרקה, אחר-כך תבדוק ותחליף פלגים כולל טיפול שמנים ומסננים.

אל תשכח לעדכן בפורום. בהצלחה.

CITROEN C5 X7 2013

CITROEN C5 II 2006

OUTLANDER 2013

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

בעיה מעניינת היה לי משהו דומה בדגם mk1 ולא מצאתי פתרון עד שדחפתי את הרכב למגרש, מצאת פתרון לבעיה?

פורסם

לא חושב שיש סיבה להשתמש בתוסף עבור רכב יחסית חדש. אני בטוח ב100% שתוסף יהיה כמו כוסות רוח למת, כך שחבל על כספך.

MX-5 :arrow: THANK YOU

ALFA 159 :twisted:

פורסם
אז גם הדגם mk3 חובב מוסכים? או שהוא אמין?

מדובר ברכב חדש לגמרי, ולא מתיחת פנים של הדגמים הקודמים: עיצוב, פלטפורמה, עיצוב פנים ואיכות ההרכבה. אין ספק כי על הכוונת מהנדסים שמו מכוניות גרמניות, ולכן גם העיצוב והאיבזור הותאם להתחרות בגרמניות (A4, PASSAT וכו.). בחרתי לקנות רכב עם מנוע אטמוספרי ותיק ואמין , אשר נבדק לאורך השנים. אין שום טענות. תיבה ברכב רציפה ולא רובוטית (כמו ב-C4 PICASSO, אשר הותאמה למנוע טורבו, ושמעתי תגובות לא ממש מחמיאות, ותלונות לגבי שניהם: גיר רובוטי ומנוע טורבו). כמו כן 2010 שנה אחרונה בה נמכר הרכב עם מתלים אלקטרו-פנאומו-הידראוליים.

סה"כ רכב אמין ללא תקלות - במשך השנה הקלנדרית שהיה לי לעולם לא ביקרתי במוסך. דבר היחיד אשר הטריד אותי (משהו שלא הצליחו לאתר ולפתור): כאשר רכב עם מנוע קר (כלומר לאחר ערב-לילה בחניה) - חייבים לתת לרכב לעמוד כדקה עד שהסל"ד של מנוע יתייצב (לחכות לצ'וק אלקטרוני להפסיק לפעול - ראה שירשור הזה).

פורסם

לגבי השרשור: לרכב הוחלפו מצתים (גם הקודמים היו חדשים), השתמשתי כמה פעמים בתוסף דלק וגם בדלק 98. בוצעה החלפה של פילטר אוויר. אין שום תקלה במחשב. רכב נוסע מצויין ושום בעיות. צריכת הדלק תקינה בהתאם להרגלי הנסיעה ואין חריגות. אז אני העדפתי להשאר עם התופעה ולא לתת לגעת במכונית יותר מדי.

לא חושב שיש סיבה להשתמש בתוסף עבור רכב יחסית חדש. אני בטוח ב100% שתוסף יהיה כמו כוסות רוח למת, כך שחבל על כספך.

נכון נאמר.

• תוכן חדש...