Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, קניתי שבוע שעבר רכב חדש קיה פיקנטו אוטו׳ ex.

אני לא כל כך מבין בסוגי החומרים והשטיפות, ולא רוצה ללכת סתם לאיזה מקום שיעשו לי שריטות על הרכב..

אני מאוד מקפיד על ניקיון באופן כללי, ואני רוצה שזה יהיה גם באוטו( רכב ראשון שלי ).

הבנתי שלרכב חדש מומלץ לעשות סוג של ציפוי שישמור על הצבע בהתחלה..

אשמח מאוד אם תמליצו לי על איך ואיפה מומלץ לנקות את הרכב? ובאילו חומרים מתאימים..

חוץ מניקיון בפעם הראשונה אשמח להמלצות לניקוי שוטף וכללי.

אני גר באיזור הצפון(עכו), אם יש מקום מומלץ שהשירות שם מקצועי ולא ״חאפר״ באיזור שלי אשמח אם תמליצו לי..

ואגב לשטוף את הרכב באופן עצמאי הייתי שמח אבל אין לי אפשרות.

תודה רבה מראש(;

פורסם

ציפוי מומלץ תמיד , גם לרכב חדש וגם לרכב משומש , זה כולל חידוש של הציפוי אחת לתקופה .

את הציפויים בוא נחלק ל-2 סוגים , אחד הוא ציפוי מדבקה (שקופה לרוב) שמטרתו למנוע את כל הנזקים (כולל "שריטות קנאים") לרכב אך הוא לא נפוץ עקב מחיר גבוה (כמה אלפי שקלים לכיסוי חלקי) והשני הוא ציפוי כדוגמת הווקס שאותו בוודאי אתה מכיר (אם לא מרכבים , אז מנעליים צבאיות) .

אפשר להרחיב ולומר שמלבד הווקס יש עוד מגוון תחליפים שיוצרו בטכנולוגיות המודרניות (תשמע את השמות ציפוי נאנו , קרמי וכו') , אך אין צורך להרחיב היות ואתה גם ככה תהיה מוגבל לציפוי בו משתמשים במקומות עליהם ימליצו לך (שאר חבריי הפורום מאזור הצפון) .

בכל מקרה , הציפויים האלו מספקים הגנה לכמה חודשים (החל מחודשיים-שלושה לווקס "פשוט" ועד לשנה-שתיים במקרה הטוב ביותר בציפוי מתקדם) מפני מפגעים סביבתיים (שמש , לחות , אבק ושאר המזהמים הנישאים באוויר וכו') .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם
שלום, קניתי שבוע שעבר רכב חדש קיה פיקנטו אוטו׳ ex.

אני לא כל כך מבין בסוגי החומרים והשטיפות, ולא רוצה ללכת סתם לאיזה מקום שיעשו לי שריטות על הרכב..

אני מאוד מקפיד על ניקיון באופן כללי, ואני רוצה שזה יהיה גם באוטו( רכב ראשון שלי ).

הבנתי שלרכב חדש מומלץ לעשות סוג של ציפוי שישמור על הצבע בהתחלה..

אשמח מאוד אם תמליצו לי על איך ואיפה מומלץ לנקות את הרכב? ובאילו חומרים מתאימים..

חוץ מניקיון בפעם הראשונה אשמח להמלצות לניקוי שוטף וכללי.

אני גר באיזור הצפון(עכו), אם יש מקום מומלץ שהשירות שם מקצועי ולא ״חאפר״ באיזור שלי אשמח אם תמליצו לי..

ואגב לשטוף את הרכב באופן עצמאי הייתי שמח אבל אין לי אפשרות.

תודה רבה מראש(;

אם יש באפשרותך לשטוף את הרכב לבד אני ממליץ לך קודם כל להתחדש בשואב אבק טוב ומכונת שטיפה בלחץ,ציפוי אני מאמין שקיים אצלך על הרכב כי הוא חדש,את התשובה נשאיר למבינים יותר,לגבי ציפוי עתידי אתה יכול להשתמש באוטם צבע מחברה איכותית כמו מנזרנה או כימיכל גייז או מגווירס,כמובן שלפני זה אתה צריך לעשות תהליך פלסטלינה על מנת להסיר מזהמים ולכלוכים אחרים שנידבקו לפח ולאחר מכן אוטם,חומרים לפנים הרכב יש לך מבחר עצום של חברות,אני אישית משתמש לפלסטיקה פנימית בסילק שיין של כימיכל גייז ולחיצונית באופטי בונד,יש לך לריפודים ושטיחי הרכב חומר של אוטוגלים שהוא מצויין ממה שהבנתי,חומר ניקוי כללי של מגווירס מעולה להורדת כתמים ולניקוי הפלסטיקה לפני יישום חומר מגן,מברשות למקומות לא נגישים הם גם כדאיות,ומטליות,אני בכללית ממליץ לך לקרוא טוב את המאמר של אלון בר alonbar שניקרא המדריך המלא לדיטיילינג,ברוך הבא למועדון חולי הניקיון ברכב

m7kj.jpg
פורסם

קודם כל תודה רבה על המשוב המהיר.

כמו שציינתי אין באפשרותי לשטוף באופן עצמאי, אין לי מקום נוח לשטוף וגם מבחינת הזמן זה בעייתי גם לומד גם עובד, ככה שכל היום די תפוס.

מפאת חוסר ידע מוחלט, אשמח להכוונה יותר ממוקדת לסוגי החומרים והחברות, גם במידה וארצה לשטוף לבד..

ויותר מחפש מקום שיוכל לעשות את זה בשבילי ולדעת מה בערך טווח המחירים.

ציפוי זה בעצם ווקס? הבנתי שמומלץ לעשות כל שלושה חודשים עד חצי שנה לפחות, בלי קשר אם האוטו חדש או לא...

תודה רבה.

פורסם

מקום שיעשה זאת בישבילך זה מכון שטיפה אבל הם משתמשים בחומרים שלהם,אלא אם כן תילך למכון שטיפה עם החומרים שלך והציוד ותתן להם לעשות זאת בישבילך,או שתחפש פה מישהו מהאיזור שלך שיעשה זאת בישבילך,יש כל מיני שירותים כאלה אני מאמין שמישהו מכיר ויענה לך על זה

בכל מקרה,חומרים לניקוי שאני משתמש בהם ומרוצה:

ניקוי פנימי:

ניקוי הפלסטיקה+כתמים על שטיחי הרכב והריפודים:apc של מגווירס

שימור והגנה על הפלסטיקה Chemical Guys G6 Hyper Coat

תחזוקה שוטפת של הריפודים ושטיחי הרכב:כרגע קצף לשטיחים של סנו,בעתיד שמפו לבד ושטיחים של auto glim

ניקוי חיצוני במידה ויהיה לך את האופציה לשטוף לבד אני ממליץ על מכונת שטיפה בלחץ,אם לא אז שטיפה בשיטת ה2 דליים עם שמפו חזק Meguiar's Gold וכפפת מיקרופייבר איכותית,

m7kj.jpg
פורסם

אתה משתמש בחומר אחד לניקוי הפלסטיקה הפנימית וחומר אחר לשימור? מה סדר ואופן השימוש?

ואת כל המוצרים שרשמת ניתן לקנות בקישור שנתת?

מה זה כפפת מיקרופייבר איכותית? תוכל להמליץ לי על אחת?

אם אני רוצה לשים ווקס אני עושה את זה לאחר השטיפה? ואיך בדיוק?

אשמח אם מישהו ימליץ לי על מקום שנותן שירותים מסוג זה.

• תוכן חדש...