Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

harman kardon& mark levinson

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה שוכח שמרצדס לא מייצרים רק רכבי יוקרה.

הרי אפילו הדגם הכי זול של שלושת הגרמניות הוא יותר איכותי ויוקרתי מדגם מקביל של החברות האחרות.

מי אמר?

מה עם לקסוס ואינפיניטי? נראה לך שהם לא עומדים בסטנדרט של הרכבים הכי זולים של מרצדס וBMW? אתה חי בסרט.

אם אתה מבין מה היא ההגדרה של היי אנד אז אתה לא יכול להגיד שמרצדס היא חברת היי אנד.

תבין דבר פשוט מאוד,חברה שמייצרת גם מוצרים פשוטים לעולם לא תיהיה חברת היי אנד נקודה סוף פסוק.

אין פה וויכוח בכלל.

דגמים בודדים יכולים להיחשב כהיי אנד אבל כחברה ממש לא.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אמיר, אתה ממשיך להתווכח למרות שהרבה חברים פה מסבירים לך שאתה טועה, ובמקרה אלה לא סתם אנשים מהרחוב ששאלת לדעתם, אלא אנשים שחיים את התחביב הזה בודקים רכיבים אחד מול השני קוראים ביקורות באינטרנט ועושים ניסויים על בסיס שבועי/חודשי בין מפגש למפגש.

ההשוואות שלך לא קשורות לנושא, הסברה שלך מסתמכת דווקא היא על מיתוג ומחיר (שכמו שכבר נכתב במחירים נמוכים בהרבה אפשר להרכיב מערכות מתקדמות יותר בעזרת תכנון נכון ורכיבים שטובים יותר אך לא ממותגים, לדוגמא סקאן ספיק ברמקולים).

אין קשר לרמת הרכב ולזה שמותקנת בו מערכת כזו או אחרת לאיכותה, זהו נטו עניין כלכלי (ומפתיע אותי שאדם בוגר לא קולט את זה) של החברות.

כמו שאריק כתב, וכמו שציינתי לגבי מקינטוש (זה מה שהוא התכוון) שלא תמצא רסיבר ביתי שלהם במחירים שתמצא היום הרמן קארדון.

וכמו שכתבתי פה המיתוג והיוקרה שלהם נופל.

אתה מדבר על תשובות מתחמקות ואתה בעצמך מתחמק ומתעלם מטענות שלי ושל רבים אחרים פה בשרשור ודבק בשלך.

מעבר לזה נתתי לך את הטיעון המשכנע מכולם, יש לתחום הזה ענף תחרותי, נושא פרסים ומאוד קפדני בשיפוט שלו והחוקים.

מאוד מפותח ומגוון, יש שם גם תוצאות שמתפרסמות שחור על גבי לבן אתה מוזמן לבדוק. ותבדוק..

בכל מקרה המקרה לא נפתח על מנת ליצור מלחמה או וויכוח.

מאחל לך מכל הלב שהחיים יחייכו אלייך ותזכה לרכוש רכב כזה מתישהו בחייך רק אל תתקרב למפגשים שלא תתאכזב שמערכת בחצי מחיר הוציא לך את הלשון אל מול רמקולים שקועים שעולים בעת הפעלה..

פורסם

לא...

אתה כמו הקודם לפניך במקום לענות תשובה לעניין לשאלה בחרת להתחמק ולתת הרצאה...

זה שקראת ביקורות באינטרנט לא הופך אותך למומחה...

ואם אני עושה בדיקה לגבי הגדרה של היי אנד בכל מיני פורומים של אודיו ברשת ורואה שאין הגדרה חד משמעית למעשה, כאשר למעשה יש כאלה שרואים בגורם המחיר כגורם הקובע האם המוצר ו/או החברה הוא היי אנד, אז כנראה שמי שמטיף על היי אנד לא בטוח שבעצמו יודע לומר מה זה באמת.

בכמה פרסים הרמן ו/או JBL ו/או בוז ו/או באנג אולפסן זכו תאמין לי שאני לא צריך שאתה תספר לי, בייחוד כשמוסיקה שמעתי עוד הרבה לפני שנולדת... ובתור אחד שאפילו ללפטופ יש לו רמקולים של של הרמן ושכבר לפני שנים היה לו רסיבר של רוטל (אם אתה מכיר) תאמין לי שאני יודע לזהות איכות בפרט כשזה נוגע לסאונד.

ותאמין לי שלמפגשים אני כבר לא מרגיש צורך להגיע בפרט במקום בו אנשים כמוך נוטלים לעצמם את הזכות לחשוב שהם יכולים לקבוע לאחרים האם להגיע או לא.

HU:OEM+Genesis series 3 high level adapor AMP:Phoenix Gold RX 400.4 COMP:Morel Virtus 602 SUB: Sundown Audio E8

https://www.youtube.com/watch?v=jtQs-1_TH-Q

פורסם

ובנימה אופטימית זו מזל שחברת פאגאני החליטה להרכיב ביצירה האחרונה שלה הhuayra רמקולים של מורל.

BassHead:vamp:

פורסם

יווו איזו מריבה על כלום

:-D

הרמן הם יותר קונצרן מאשר חברה והם מחזיקים היום בשלל מותגים כולל הרמן קרדון עצמם.

מרק לוינסון הוא יצרן מגברים ויחידות ראש בפועל והוא זה שהציע את הסכום הנכבד העומד על 10K USD למי שיצליח לעבור אצלו בהצלחה מבחן עיוור ולהבדיל בין מגברים.

עד היום לפי מה שידוע לי - אף אחד עוד לא עבר את המבחן הזה בהצלחה.

מרק לווינסון הוא גם מעצב\ארכיטקט צליל ומערכות והסיבה שמותגי רכב יוקרתיים פונים אליו היא בכדי הוא יעצב להם מערכת ייעודית, ספציפית לרכב - ואז השם שלו נכתב כמיוחס למערכת אבל הרמקולים שמותקנים ברכבים האלה הם מן הסתם בכלל לא רמקולים של מרק לוינסון - הוא לא מייצר רמקולים.

בחלק מהרכבים האלה אני לא בטוח בכלל שאתם תדעו של מי באמת הרמקולים ובחלק מהרכבים אתם תוכלו למצוא רמקולים של יצרנים מוכרים יותר כמו ג'רמן מאסטרו למשל בחלק מרכבי BMW או גליידן או MBQ (לא פלא, מותגים גרמנים ברכב גרמני)

B&O הם ללא ספק מותג נחשק והמערכות שהן הרכיבו לאאודי מרשימות.

מגלישה בפורומים זרים אני רואה חדשות לבקרים רכבי יוקרה שמפרקים מהן את המערכות המקוריות, טובות ככל שיהיו - ברוב המוחץ של המקרים המערכות האלו מתוכננות על רכיבים פשוטים יחסית והמטרות העיקריות הן לשמור על משקל רכב נמוך ועיצוב מרהיב.

כבר כמה פעמים יצא לי לראות וופרים בדלתות עם תיבות ייעודיות מפלסטיק - זה נשמע לא רע אבל איך אפשר להשוות את זה לרמקול אפטר מרקט שיוצא מליין היי-אנד או סדרה גבוהה של יצרן מוביל בתחום - קצת קשה.

תביטו על HAT למשל - בתוך סדרת הלגטייה שלהם (סדרות לגטייה כיום) הם הוציאו סדרת קרבון מתוך מטרה עיקרית לתפוס נתח שוק של חובבי פורשה והם מייצרים וופרים קלי משקל שמתאימים ספציפית לרכבי פורשה אבל גם נמכרים כרמקולים היי-אנד קלי משקל לאנשים שהם חובבי נהיגה + אודיו שעדיין רוצים רמקול ברמה מאוד גבוהה ולשמור על משקל גוף נמוך ככל האפשר.

מנסיעה באינפיניטי (לא זכור לי הדגם המדוייק של ה35) ומנסיעה בלקסוס 450 ומנסיעה בקרייזלר 300C מהדורה מיוחדת ומנסיעה באאודי A6 4.2 בארה"ב אני יכול לאמר לכם שהמערכות האלה נשמעות טוב, באמת טוב בייחוד האינפיניטי והלקסוס

יש שם פוקוס לא רע, פירוט טוב, בידוד רעשים יוצא מן הכלל אבל המערכות האלו בסופו של דבר מתוכננות בכדי לתת חווית צליל טובה ועשירה לאלו שהצליל חשוב להם אבל לא באמת מתוכננת ל"אודיופילים" ואני בכוונה כותב אודיופיל במרכאות כי אני לא מאמין שאנו באמת פוגעים בהגדרה המילונית של המושג - והן גם מתוכננות להתאים לעיצוב ולמשקל הרכב אז יש כאן המון פשרות.

אבל - בחלק מרכבי היוקרה - ואני מדבר על רכבי יוקרה ברמה אחת למעלה מלקסוסים ואינפיניטי ואקורה שהם בסה"כ פס ייצור אמריקאי לטויוטה, הונדה וניסאן - ברכבים כמו בנטלי למשל או פרארי אתם יכולים לבקש להעביר את הרכב דרך סדנאת סאונד ושם כבר להרכיב מערכת היי-אנד קאסטום על פי דרישות הלקוח ולא על פי מעצב מערכות שנבחר ע"י היצרן.

כן היי אנד לא היי אנד מבחינתי -

ברגע ש:

רמקול יכול לשחזר גלי קול מבלי להתעוות או לסטות בצורה מורגשת מההקלטה החשמלית.

מגבר יכול להעביר אות ללא עיוותים, רעשים, אבדן שליטה על האלמנט

יחידת ראש מוציאה סיגנל נקי

התוצאות יהיו טובות מאוד, המערכת תישמע מדהים בהינתן התקנה ויכולת כוונים טובה

ו99% מהאנשים החברים בפורום הזה לא יוכלו בכלל לאמר מה הם באמת שומעים ובאיזו רמה המערכת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לא...

אתה כמו הקודם לפניך במקום לענות תשובה לעניין לשאלה בחרת להתחמק ולתת הרצאה...

זה שקראת ביקורות באינטרנט לא הופך אותך למומחה...

ואם אני עושה בדיקה לגבי הגדרה של היי אנד בכל מיני פורומים של אודיו ברשת ורואה שאין הגדרה חד משמעית למעשה, כאשר למעשה יש כאלה שרואים בגורם המחיר כגורם הקובע האם המוצר ו/או החברה הוא היי אנד, אז כנראה שמי שמטיף על היי אנד לא בטוח שבעצמו יודע לומר מה זה באמת.

בכמה פרסים הרמן ו/או JBL ו/או בוז ו/או באנג אולפסן זכו תאמין לי שאני לא צריך שאתה תספר לי, בייחוד כשמוסיקה שמעתי עוד הרבה לפני שנולדת... ובתור אחד שאפילו ללפטופ יש לו רמקולים של של הרמן ושכבר לפני שנים היה לו רסיבר של רוטל (אם אתה מכיר) תאמין לי שאני יודע לזהות איכות בפרט כשזה נוגע לסאונד.

ותאמין לי שלמפגשים אני כבר לא מרגיש צורך להגיע בפרט במקום בו אנשים כמוך נוטלים לעצמם את הזכות לחשוב שהם יכולים לקבוע לאחרים האם להגיע או לא.

לא זכור לי איפה רשמתי שאסור או מותר לך להגיע למפגש.

לא זכור לי שאנחנו מכירים ואתה כבר קובע את גילי והשכלתי.

אני לא התחמקתי, אני דווקא עניתי לעניין, אתה זה שמספק תשובות של ילד "זה מותקן ברכב יוקרה זה חייב להיות טוב" (אז תסתכל על הדבשת שלך לפני שאתה מעביר ביקורת).

לא אמרתי שאני מומחה.

שים לב בכלל שלא נכנסתי להגדרת היי אנד וזה גם לא מעניין אותי אז שים לב למי אתה מגיב ובאיזה הקשר.

שים לב לאילו פרסים החברות האלו זוכות, ישנם גם הרבה פרסים על עיצוב so what?

ממש לא מעניין אותי ולא מצביע עלייך כאחד שמבין זה שיש לך רמקולים של הרמן ללפטופ, זה רק מצביע על למה אתה נפגע כלכך כי אנחנו לא אוהבים את הציוד שלך.

כשתתבגר ותקבל מה שאנשים אומרים לך (כן אנשים ולא אחד שמתווכח) אז בכיף אכנס איתך לדיון גם פנים מול פנים, בינתיים משום מה אתה עונה בתקיפות ובגישה מגעילה אז אני פה סיימתי.

שבוע טוב.

פורסם

יווו איזו מריבה על כלום

:-D

הרמן הם יותר קונצרן מאשר חברה והם מחזיקים היום בשלל מותגים כולל הרמן קרדון עצמם.

מרק לוינסון הוא יצרן מגברים ויחידות ראש בפועל והוא זה שהציע את הסכום הנכבד העומד על 10K USD למי שיצליח לעבור אצלו בהצלחה מבחן עיוור ולהבדיל בין מגברים.

עד היום לפי מה שידוע לי - אף אחד עוד לא עבר את המבחן הזה בהצלחה.

מרק לווינסון הוא גם מעצב\ארכיטקט צליל ומערכות והסיבה שמותגי רכב יוקרתיים פונים אליו היא בכדי הוא יעצב להם מערכת ייעודית, ספציפית לרכב - ואז השם שלו נכתב כמיוחס למערכת אבל הרמקולים שמותקנים ברכבים האלה הם מן הסתם בכלל לא רמקולים של מרק לוינסון - הוא לא מייצר רמקולים.

בחלק מהרכבים האלה אני לא בטוח בכלל שאתם תדעו של מי באמת הרמקולים ובחלק מהרכבים אתם תוכלו למצוא רמקולים של יצרנים מוכרים יותר כמו ג'רמן מאסטרו למשל בחלק מרכבי BMW או גליידן או MBQ (לא פלא, מותגים גרמנים ברכב גרמני)

B&O הם ללא ספק מותג נחשק והמערכות שהן הרכיבו לאאודי מרשימות.

מגלישה בפורומים זרים אני רואה חדשות לבקרים רכבי יוקרה שמפרקים מהן את המערכות המקוריות, טובות ככל שיהיו - ברוב המוחץ של המקרים המערכות האלו מתוכננות על רכיבים פשוטים יחסית והמטרות העיקריות הן לשמור על משקל רכב נמוך ועיצוב מרהיב.

כבר כמה פעמים יצא לי לראות וופרים בדלתות עם תיבות ייעודיות מפלסטיק - זה נשמע לא רע אבל איך אפשר להשוות את זה לרמקול אפטר מרקט שיוצא מליין היי-אנד או סדרה גבוהה של יצרן מוביל בתחום - קצת קשה.

תביטו על HAT למשל - בתוך סדרת הלגטייה שלהם (סדרות לגטייה כיום) הם הוציאו סדרת קרבון מתוך מטרה עיקרית לתפוס נתח שוק של חובבי פורשה והם מייצרים וופרים קלי משקל שמתאימים ספציפית לרכבי פורשה אבל גם נמכרים כרמקולים היי-אנד קלי משקל לאנשים שהם חובבי נהיגה + אודיו שעדיין רוצים רמקול ברמה מאוד גבוהה ולשמור על משקל גוף נמוך ככל האפשר.

מנסיעה באינפיניטי (לא זכור לי הדגם המדוייק של ה35) ומנסיעה בלקסוס 450 ומנסיעה בקרייזלר 300C מהדורה מיוחדת ומנסיעה באאודי A6 4.2 בארה"ב אני יכול לאמר לכם שהמערכות האלה נשמעות טוב, באמת טוב בייחוד האינפיניטי והלקסוס

יש שם פוקוס לא רע, פירוט טוב, בידוד רעשים יוצא מן הכלל אבל המערכות האלו בסופו של דבר מתוכננות בכדי לתת חווית צליל טובה ועשירה לאלו שהצליל חשוב להם אבל לא באמת מתוכננת ל"אודיופילים" ואני בכוונה כותב אודיופיל במרכאות כי אני לא מאמין שאנו באמת פוגעים בהגדרה המילונית של המושג - והן גם מתוכננות להתאים לעיצוב ולמשקל הרכב אז יש כאן המון פשרות.

אבל - בחלק מרכבי היוקרה - ואני מדבר על רכבי יוקרה ברמה אחת למעלה מלקסוסים ואינפיניטי ואקורה שהם בסה"כ פס ייצור אמריקאי לטויוטה, הונדה וניסאן - ברכבים כמו בנטלי למשל או פרארי אתם יכולים לבקש להעביר את הרכב דרך סדנאת סאונד ושם כבר להרכיב מערכת היי-אנד קאסטום על פי דרישות הלקוח ולא על פי מעצב מערכות שנבחר ע"י היצרן.

כן היי אנד לא היי אנד מבחינתי -

ברגע ש:

רמקול יכול לשחזר גלי קול מבלי להתעוות או לסטות בצורה מורגשת מההקלטה החשמלית.

מגבר יכול להעביר אות ללא עיוותים, רעשים, אבדן שליטה על האלמנט

יחידת ראש מוציאה סיגנל נקי

התוצאות יהיו טובות מאוד, המערכת תישמע מדהים בהינתן התקנה ויכולת כוונים טובה

ו99% מהאנשים החברים בפורום הזה לא יוכלו בכלל לאמר מה הם באמת שומעים ובאיזו רמה המערכת.

סוף סוף תגובה לעניין!!!

HU:OEM+Genesis series 3 high level adapor AMP:Phoenix Gold RX 400.4 COMP:Morel Virtus 602 SUB: Sundown Audio E8

https://www.youtube.com/watch?v=jtQs-1_TH-Q

פורסם

אני בכלל לא מבין מה הויכוח פה?

יש לחברות הללו שם? כן, מה חשבתם שמרצדס/אודי/במו ושאר השמות שנזרקו פה ימכרו רכב במחיר מופקע (לעומת רכבים אחרים, עם כל עניין הביצועים שאותו נשים לרגע בצד, בפקק כולם נוסעים אותו דבר).

ואת הרכבים "המפנקים" ימכרו עם מערכת כמו שיש בפיקנטו חדשה? מה יגיד העשיר לחברים במגרש הגולף (סתם סטירה, לא להפגע)? חבר'ה אני צריך המלצה למגבר,סט קדמי וסאב, אבל עם מנחת כי אני רוצה לשמור על השליטה ממהגה, 25K, יאאלה תנו המלצות?

לא, החברה דאגה להבליט שם טוב על איזה סטיקר בתוך הרכב, שישמעו קצת יותר טוב מברכב סטנדרטי, למען האמת שומעים ברכבים האלה דיי טוב, כמה טוב? מספיק בשביל שרובם לא ירגישו שחסר להם משהו, ובשביל ההרגשה הטובה גם שמה למערכת תג מחיר רציני.

וזה שזה חברות אחרות? אז מה? פולקסצווגן נותנים לבוש לייצר להם משאבות דלק, זה עושה את בוש מיוחדת? לא, פשוט זכתה במכרז, בית גרמני, הכל מסתדר, קוראים לזה היום "אווטסורסינג" וזה עובד כמעט בכל תחום, חברה א' לא מבינה/רוצה להבין/מרגישה שזה גדול עליה משהו בתחום מסויים אז היא נותנת לחברה ב' להתעסק עם זה - במקרה של רכיבי איכות עדיף שלחברה ב' יהיה שם מפוצץ.

גם פיוניר לא מייצרת את הרכיבי DSP במכשירי ה PRS, היא העבירה את האחריות הזו ל BURR BROWN, AKM, וזה הלב של המכשיר.

ישבתי בביואיק שלטענת הבעלים המערכת המקורית שווה 35K שקל, לא להיט, ודאי שלא בסכום הזה, כנ"ל בלנד קרוזר, מודה ומתוודה שאם היו בבעלותי לא הייתי רץ להחליף שם ציוד, אבל לא יודע אם מה שיש שם היה עומד בעומס לאורך זמן, זה לא נשמע ככה בכל אופן.

SCANSPEAK

פורסם

יש עוד אלמנט שאנשים שוכחים.

המחיר שמשלמים עבור מערכת עם שם מפוצץ ברכב יוקרה, הוא גם עבור שעות הפיתוח וההתאמה של המערכת לרכב.

תתארו לכם, שהייתם מקבלים תשלום עבור זמן התקנה,בידוד,בחירת הרכיבים,בניות,כיוונים ועוד התאמות כאלו ואחרות מבלי לפגוע בשימושיות של הרכב - אז גם על סט טמפו הייתם משלמים הרבה כסף.

• תוכן חדש...