Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

harman kardon& mark levinson

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4549 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה שלי לא הגיע סתם. נראה לי מאוד מיותר להכניס לתוך רכב ולא משנה סוגו מהו 8 ו 10 ו 12 רמקולים.. בפרט בחלק האחורי של הרכב. הרי את הסאונד אנחנו צריכים לקבל מקדימה( הבמה כביכול). מעניין מי ממליץ להם איזה מערכות להתקין איך כמה ולמה.?

😉

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גלעד, דבר ראשון המוסיקה שאנחנו שומעים מוקלטת בסטראו ולכן השימוש ביותר מזוג רמקולים וסאב הוא כביכול מיותר. ברכבי היוקרה למיניהם כל טוויטר /מידריינג' / סנטר מוגדר כ"רמקול" זאת אומרת שרק סט קדמי שלושה חלקים מוגדר כ6 רמקולים תוסיף על זה את העובדה שבהרבה מהרכבים האלו מותקנת מערכת מולטימדיה שבנויה לסראונד (בצפייה בסרטים וכו') ותקבל המון רמקולים ברכב.

hu:eclipse 7200 MK II ,amp:image dynamics q450.4+boston gt28+mono rockford 1501bd,comp:duble hertz mlk165+midrange hl70, subwoofer:fi q15

:evil:

פורסם
גלעד, דבר ראשון המוסיקה שאנחנו שומעים מוקלטת בסטראו ולכן השימוש ביותר מזוג רמקולים וסאב הוא כביכול מיותר. ברכבי היוקרה למיניהם כל טוויטר /מידריינג' / סנטר מוגדר כ"רמקול" זאת אומרת שרק סט קדמי שלושה חלקים מוגדר כ6 רמקולים תוסיף על זה את העובדה שבהרבה מהרכבים האלו מותקנת מערכת מולטימדיה שבנויה לסראונד (בצפייה בסרטים וכו') ותקבל המון רמקולים ברכב.

את האמת זה מה שגם עלה לי בראש.. עכשייו הבהרת לי את זה.!

😉

פורסם
קודם כל, ממש לא מתלהם, ואת "עלובה" רשמתי במרכאות אם לא שמת לב.

במקום לענות לי בסגנון של מה זה אומר, הייתי מצפה לתשובה אחרת,עניינית, שתבוא ותתייחס לעובדה/ות קיימת שיצרניות היוקרה/פאר לא שמות אצלן מערכות מתוצרת החברות שציינת, שכבודן כמובן במקומו מונח וחלילה לי מלזלזל בהן.

אם החברות האלה כל כך טובות, ושוב מבלי חלילה מלזלזל, מדוע חברה כמו מרצדס למשל לא משתמשת בהן?

ואם חברה למשל כמו לקסוס מחליטה לשים אצלה ב LS600H מערכת של לוינסון עם 19 רמקולים, אז כנראה שיש סיבה לכך.

דרך אגב, אם תכנס לאתר של B&O תראה שהתוצרת שלהן היא זו שנמכרת במרצדס, ב.מ.וו, אאודי ואסטון מרטין, אז כנראה שיש סיבה טובה מאד לכך.

אמיר,

אין לי תשובה עניינית בשבילך לשאלה למה החברות הגדולות לא סוגרות עסקה עם חברות הרכב היוקרתיות, אני עדיין לא עובד אצלם ולא יודע מה המניעים של כל צד ומה ייצא להם מזה.

אתה מוזמן לשלוח מייל לdls ולשאול למה לא חותמים חוזה עם וולבו.

הסיבה שלך, לפיה אתה קובע איכות של רכיב כזה או אחר ושופט בינהם היא כבר מופרחת לחלוטין ומתבססת על שם מותג, ללא שמיעה ובדיקה מקדימה.

אז יש ברכבי יוקרה מערכת של הרמן? להגיד שוב אז מה?? מה אתה בא להגיד בזה?

לכל ציבור חובבי האודיו יש מידע על תחרויות כמו emma ומוצרים זוכי פרסים של eisa מדי שנה ואת התוצאות רואים שם, דרך אגב dls המדוברת היא בין המככבות הגדולות שם.

מעבר לזה בתור חובב גדול של התחום וגם אחד שנסע פה ושם במותגים כמו מרצדס bmw קאדילק ועוד (לצערי לא יצא לי ברולס רויס) אני יודע להבדיל בין מערכות ששמעתי במפגשים ושלי לבין מערכות שדורשים עליהם פי 2 במחיר כי זה מקורי של רכב יוקרה.

רוצה לדעת למה לקסוס שמה מערכת עם 19 רמקולים?? מאותה סיבה שאתה מתלהב מזה! זה נשמע מפוצץ וזה שיווקי!

ברוב הזמן (|השמעת מוזיקה) רוב הרכיבים לא עובדים אלא רק בסרטים או רצועות (סינגלים) שהוקלטו מראש לסראונד.

בכל מערכת סאונד, גם ביתית (שכאמור הסלון שלך הרבה יותר גדול ואקוסטי מרכב) בזמן ניגון מוזיקה תנגן סטריאו ללא רמקולים אחוריים/סנטר.

איך מספיקים 2 רמקולים לסלון גדול ולרכב הקטן לא? מעניין...

אתה מוזמן גם לשוטט קצת בפורום לברר על השהיות זמנים tc או ta ולבדוק השפעות הפעולה הזו על הפירוט והצליל.

מעבר לזה יש גם מידע על התנגשות גלים ותבניות התאבכות בפיזיקה תיכונית 5 יח"ל אם אתה רוצה ממש הסבר מדעי למה ריבוי אלמנטים לא מומלץ.

מעבר לזה, קרא את שאר תגובות חברי הפורום ואל תתעלם, הכי קל זה לעמוד על שלך.

נ.ב

היום כבר אפשר למצוא רסיברים ביתיים של הרמן קארדון סביב 2000 שקל ואם תתאמץ אפילו פחות, זה מבחינתי ירידה ביוקרה.

רסיבר של מקינטוש לדוגמא לא תמצא במחיר כזה, אולי אולי משומש בן יותר מ10 שנים וזה גם אולי.

פורסם
Having said that...

אז אני בא ושואל, מדוע חברות כגון DLS, סלסטרה וכו', טובות יהיו ככל שיהיו, אינן נבחרות לביצוע שיתופי פעולה עם היצרניות הנ"ל ואינן חזקות מבחינה שיווקית, כשם מותג לצורך העניין, כמו הרמן קרדון למשל. מדוע חברה שוודית (במקור) כמו וולוו, לא מתקינה אצלה מערכות מתוצרת DLS שהיא גם למיטב ידיעתי שוודית.

הכול עניין של עלות,אני בטוח שחברות כמו בוס והרמן קרדון שעובדות חזק מאוד עם יצרני הרכבים,נותנות מחיר טוב בהרבה מאשר שDLS וhertz וfocal יכולים לתת. בשורה התחתונה,שמעתי מערכות מקוריות ברכבי יוקרה,מערכות שהעלות שלהן כתוספת היא נעה בין 30-50K. אף אחת מהפעמים לא נפלתי מהרגלים,ותמיד יצאתי בהרגשה שהמערכת שלי שעלתה חצי +- מהמערכות האלו נשמעת הרבה יותר טוב. מה זה תורם 19 רמקולים ברכב? אני יגיד לך מה,לכיס של היצרנית. חבר התקין בS8 מערכת פשוטה עם מגבר של הרץ מהסדרה הפשוטה וקומפוננטים של הרץ מסדרת האנרג'י והוא היה מרוצה ממנה הרבה יותר מאשר מהמערכת המקורית עם ה10 רמקולים(גם מוגברים ע"י מגבר מקורי)

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
הרי את הסאונד אנחנו צריכים לקבל מקדימה( הבמה כביכול). מעניין מי ממליץ להם איזה מערכות להתקין איך כמה ולמה.?

כמו שכתב הבחור השני, אכן כשרושמים 18 רמקולים זה כי הם מתייחסים לכל רמקול בנפרד, מעבר לזה אכן המערכות ברכבי יוקרה הן מערכות סראונד לתאימות עם יתר המולטימדיה.

מעבר לזה אני שוב מזכיר- ברכבי יוקרה לרוב לא תמצא מערכות מופרזות עם סאבים ומגברים ושלל קבלים וכו', מי שקונה סדרה 5 או סדרה 7 בהרבה מקרים בכלל לא נוהג ברכב אלא יושב מאחור ולכן משקיעים גם ב"במה אחורית".

אצלי ברכב תמצא סט קומפוננט קדמי+ סנטר, סט קומפוננט אחורי +רמקולים וסאב במגש האחורי מתחת לשמשה כך שבכל נקודה בה תשב תשמע מצויין.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
Having said that...

אז אני בא ושואל, מדוע חברות כגון DLS, סלסטרה וכו', טובות יהיו ככל שיהיו, אינן נבחרות לביצוע שיתופי פעולה עם היצרניות הנ"ל ואינן חזקות מבחינה שיווקית, כשם מותג לצורך העניין, כמו הרמן קרדון למשל. מדוע חברה שוודית (במקור) כמו וולוו, לא מתקינה אצלה מערכות מתוצרת DLS שהיא גם למיטב ידיעתי שוודית.

דבר ראשון על פוקל ודינאודיו אני יודע בדוודאות שהם מייצרות סטים בשיטת plug&play למגוון רכבים חדשים, jl audio מייצרת תיבות לסאבים (עם הסאב) מותאמות אישית להמון כלי רכב.

למה הם לא סוגרות עסקה עם יצרניות הרכב? לפי ראות עיניי, נטו עניין כלכלי.

למה להשקיע מאות דולריםעל סט, כשסט בייתי שנכנס להגדרת "היי אנד" מחברה "הייאנד" עולה 150 דולר, במקום קרוס יקר שמים קבל קטן וסליל (מה שיוצר חיתוכים בסלופ 6 , ולא תמיד בריא, אבל זה כבר סיפור אחר.

כנס למדיסאונד, תראה איזה יופי של שמות אתה יכול לקנות בכלום כסף, באמת.

שים לב שציוד יכודי לרכב מחזיק שנים, ואיפה הציוד המקורי? לייצר מוצר שמחזיק שנים עולה כסף, וגם באסטון מרטין (למשל) הם רוצים להשאיר כמה שיותר מהכסף אצלהם.

SCANSPEAK

פורסם

ניתן לכם דוגמה מופרכת קצת , מה יותר מהיר פרארי בדגם החזק ביותר שלה או סופרה ששופרה בצורה לא סטנדרתית בכלל?

עכשיו בואו נישאל למה פרארי לא מרכיבים אותם חלקים שאפשר לשים בסופרה ולהגיע לביצועים הרבה יותר גבוהים?

יש אנשים שלא מחפשים להיכנס לשוק sq או שאפילו לא יודעים מה הוא וכשהם מקבלים רשימה של תוספות לבחירה שביניהם מערכת הרמן קרדון עם 19 רמקולים נשמע מפציץ. כמו בשוק ליסינג שהלקוח בוחר צבע שנקרא אפור מהפנט וכשהוא מקבל את האוטו הוא קולט שזה רק כסף :)

HU: Clarion CZ702 AMP 1 : Celestra FA475x

AMP 2: Phoenix Xenon 400.1 Sub: Seas Lotus

COMP : Ground Zero Uranium

[h=1][/h]

פורסם

חבר'ה בואו נעשה סדר בדברים.

הרמן קרדון לא חברת היי אנד, ולא חברה שמייצרת רמקולים לרכב לשוק הרחב.

מה שכן בקר חברת הבת של הרמן היא חברה גרמנית שכל היעוד שלה זה ייעוץ בנוגע למולטימדיה לחברות הרכב הגדולות, לכן בהרבה רכבים נראה מערכות מולטימדיה של בקר עם רמקולים שממותגים כהרמן קרדון בגלל השם החזק של המותג בשוק האודיו הכללי, בדיוק כמו שנאמר פה זה שם נחשב בתחום הקולנוע הביתי ומוכר לציבור הרחב.

כמו כן אודי מתייעצים עם באנג אנד אולפסן ומתקינים רכיבים שלהם בגלל שחברה זו באופן מוצהר עוסקת בעיצוב בדיוק כמו ואפילו יותר ממה שהיא שעוסקת בתכנון הרמקולים עצמם! בבאנג אנד אולפסן משלמים הרבה מאוד על העיצוב וקצת פחות על היכולת, גם אם היא עדיין ברמה גבוהה.

ודבר אחרון, לכל המזלזלים בJBL, דעו לכם שJBL מייצרת את הרמקולים היקרים והאיכותיים בעולם כיום!

תחת חטיבת JBL Synthesis יש חברות כמו revel שלא רק שהיא כמה רמות מעל באנד אנד אולפסן היא מתחרה באופן ישיר למוצרי ההיי אנד של חברות כמו B&W, דיינאודיו, מוראל, סונוס פאבר ועוד רבים וטובים, ואף משתמש בטוויטרים של סקאן ספיק.

כמו כן JBL Synthesis אחראית על אחד מהרמקולים הריצפתיים הכי נחשבים בעולם, האוורסט אשר נמצא הרחק בתוך התחום היותר יקר שקיים בתחום זה:

http://www.proaudiodealer.com/jbl-synthesis-everest-in-room-system/

אז תעשו את ההבחנה בין מיתוג בחברות הרכב הגדולות ששם השם והעיצוב חשובים יותר לבין היכולת האמיתית של חברה כמו הרמן על כל מותגיה לעומת חברה עיצובית כמו באנג אנד אולפסן או חברה כמו בוס שגם היא יותר SHOW NO GO.

~ COMP-morel maximo 6.5 SUB-helix db 12 AMP-helix db four H.U-alpine bt177

פורסם

מיתוג לא מחייב איכות כאמור.

הרמקולים של בוס למשל מספקים פתרון לא רע עבור מי שרוצה מערכת קולנוע ביתית עם רמקולים קטנים ונסתרים ככל הניתן.

כמובן שזה בא על חשבון סאונד, הם נותנים סאונד סביר אבל אין להם אפשרות לתת פאנצ'יות ועומק כמו רמקול רצפתי או רמקול מדף איכותי.

בגלל מגבלת מקום שקלתי לפני 3 שנים לרכוש מערכת שלהם לבית, לבסוף החלטתי שאני לא רוצה להתפשר והלכתי על B&W- עולם אחר לגמרי.

B&O אכן מתמקדים יותר בפן העיצובי ומספקים איכות סבירה אם כי לא תואמת (בעליל) את התמחור.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
חבר'ה בואו נעשה סדר בדברים.

הרמן קרדון לא חברת היי אנד, ולא חברה שמייצרת רמקולים לרכב לשוק הרחב.

מה שכן בקר חברת הבת של הרמן היא חברה גרמנית שכל היעוד שלה זה ייעוץ בנוגע למולטימדיה לחברות הרכב הגדולות, לכן בהרבה רכבים נראה מערכות מולטימדיה של בקר עם רמקולים שממותגים כהרמן קרדון בגלל השם החזק של המותג בשוק האודיו הכללי, בדיוק כמו שנאמר פה זה שם נחשב בתחום הקולנוע הביתי ומוכר לציבור הרחב.

כמו כן אודי מתייעצים עם באנג אנד אולפסן ומתקינים רכיבים שלהם בגלל שחברה זו באופן מוצהר עוסקת בעיצוב בדיוק כמו ואפילו יותר ממה שהיא שעוסקת בתכנון הרמקולים עצמם! בבאנג אנד אולפסן משלמים הרבה מאוד על העיצוב וקצת פחות על היכולת, גם אם היא עדיין ברמה גבוהה.

ודבר אחרון, לכל המזלזלים בJBL, דעו לכם שJBL מייצרת את הרמקולים היקרים והאיכותיים בעולם כיום!

תחת חטיבת JBL Synthesis יש חברות כמו revel שלא רק שהיא כמה רמות מעל באנד אנד אולפסן היא מתחרה באופן ישיר למוצרי ההיי אנד של חברות כמו B&W, דיינאודיו, מוראל, סונוס פאבר ועוד רבים וטובים, ואף משתמש בטוויטרים של סקאן ספיק.

כמו כן JBL Synthesis אחראית על אחד מהרמקולים הריצפתיים הכי נחשבים בעולם, האוורסט אשר נמצא הרחק בתוך התחום היותר יקר שקיים בתחום זה:

http://www.proaudiodealer.com/jbl-synthesis-everest-in-room-system/

אז תעשו את ההבחנה בין מיתוג בחברות הרכב הגדולות ששם השם והעיצוב חשובים יותר לבין היכולת האמיתית של חברה כמו הרמן על כל מותגיה לעומת חברה עיצובית כמו באנג אנד אולפסן או חברה כמו בוס שגם היא יותר SHOW NO GO.

אם הרמן קרדון לא חברת היי אנד אז מה היא בדיוק?

http://www.askmen.com/top_10/cars_150/194c_car_list.html

במקרה כתבה מעניינת שמצאתי

HU:OEM+Genesis series 3 high level adapor AMP:Phoenix Gold RX 400.4 COMP:Morel Virtus 602 SUB: Sundown Audio E8

https://www.youtube.com/watch?v=jtQs-1_TH-Q

פורסם

שוב,הרמן קרדון היא לא חברת היי אנד,כנראה אתה בכלל לא מבין את המושג חברת היי אנד.

להרץ יש סדרת מוצרים היי אנד,אז הרץ היא חברת היי אנד?

להרמן קרדון יש מוצרים זולים לצד מוצרים בינונים ולצד מוצרי היי אנד,זה מה שהופך אותה לחברה רגילה.

חברת היי אנד מייצרת מוצרי היי אנד בלבד.

לדוגמא מרצדס וBMW הן לא חברות היי אנד,לעומת זאת פרארי ולמבורגיני כן.

והכתבה הזו שהבאת,פשוט בדיחה.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
שוב,הרמן קרדון היא לא חברת היי אנד,כנראה אתה בכלל לא מבין את המושג חברת היי אנד.

להרץ יש סדרת מוצרים היי אנד,אז הרץ היא חברת היי אנד?

להרמן קרדון יש מוצרים זולים לצד מוצרים בינונים ולצד מוצרי היי אנד,זה מה שהופך אותה לחברה רגילה.

חברת היי אנד מייצרת מוצרי היי אנד בלבד.

לדוגמא מרצדס וBMW הן לא חברות היי אנד,לעומת זאת פרארי ולמבורגיני כן.

והכתבה הזו שהבאת,פשוט בדיחה.

בדיחה?

מרצדס לא חברת היי אנד?

אתה טוען כאן משהו שספק רב ביותר אם עיתונאי רכב אחד בכל העולם יסכים עימו, אז אתה מוזמן להסביר ולתמך בהוכחות את טענתך זו.

HU:OEM+Genesis series 3 high level adapor AMP:Phoenix Gold RX 400.4 COMP:Morel Virtus 602 SUB: Sundown Audio E8

פורסם

תפסיק לצטט כל הודעה זה מציק בעין.

ולעניין,מרצדס היא לא חברת היי אנד,אתה פשוט לא מבין את ההגדרה.

היא חברה שמייצרת גם רכבי יוקרה וגם רכבים פשוטים.

תחפש בגוגל את הפרוש של ההגדרה hi end.

וכן הכתבה הזו פשוט בדיחה אם הוא בחר את המערכת של הA8 כהכי טובה שהוא שמע.

ועוד במקום ה8 המערכת המקורית של הלנסר החדשה:roflmao:

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

במקום לענות לעניין את מתחמק.

איזה רכב בדיוק של מרצדס הוא רכב פשוט?

הרי אפילו הדגם הכי זול של שלושת הגרמניות הוא יותר איכותי ויוקרתי מדגם מקביל של החברות האחרות.

ולגבי הגדרת היי אנד, בדקתי זאת לגבי אודיו והתברר לי עד כמה אתה טועה בעצם...

בארה"ב הפרארי הכי זולה עולה 192,000 דולר, האסטון מרטין 122,000 שזה כמו המחיר הבסיסי של אאודי R8, וזה אגב כ-20,000 דולר פחות ממה שעולה ב.מ.וו 760 אז...?

יגואר בדגם XJ עולה אפילו 10,000 דולר יותר יקר מהב.מ.וו הזה שלא לדבר על הXK שעולה 174,000 דולר, מזארטי נמכרת אפילו ב-65,000 דולר ומנגד למשל מרצדס SL600 עוברת את ה-210,000 דולר... אז מה קובע אצלך מהו מוצר ו/או חברת היי אנד? המחיר? האיכות של המוצר?

האמת שהיא שההגדרה של המונח הזה היא אמורפית !

• תוכן חדש...