Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום קניתי תרכב לפני שבועיים בדקו לי אותו במוסך מורשה של מיצובישי והחליפו שמנים הכול בחינם במתנה שקיבלתי מהדואר שבדקתי מישכון לרכב. אמרו שאין בעיות מיוחדות וטימינג הרכב עשה ב 2010 אז לא צריך בנתיים רק להחליף לרכב שתי בולמי זעזועים אחוריים אמרו במוסך, ומה שהראו לי בבחינה של הרכב. הרכב עם 133K קילומטר מה אני צריך לעשות האלה איזה טיפולים בכמה קמ? אחרי כמה זמן? איזה שמן מנוע צריך? נוזל קירור מה הם מרווחי ההחלפה? מהו הנוזל המומלץ? שמן גיר מה הם מרווחי החלפה ומה הוא הנוזל החלופי לנוזל המומלץ ע''י היצרן?

אשמח לקבל כול מידע אחר תודה רבה

פורסם

לא בטוח בסוג השמן הרצוי במנוע הנ"ל אבל לדעתי הוא 10W40, רצוי שתשתמש בסינתטי מלא מחברה מוכרת כגון AGIP / LM / MOBIL1 (לא שמני מדבקה כגון אמריקן איגל שמי יודע איפה הוא מיוצר), עדיפות לפילטר שמן מקורי.

אם לאחר בדיקה במוסך לא מצאו ליקויים אז כנראה שאין משהו גלוי לעין כרגע, לאור זאת שמדובר במוסך שקיבל בדיקה בחינם ורוב המוסכים כמו כן מקום עבודה, רוצה להכניס לעצמו כסף, והוא לא מצא יותר מדי ליקויים אז אולי אין מה לחפש.

האם הרכב מגיב טוב, נוסע טוב, לא שורף יותר מדי שמן, אין בוצה במנוע, עובר טיפולים בזמן ועם חומרים טובים? זו הליבה של הבעיות בעקרון ומשם מתחיל הבלאגן אם לא שומרים כפי שצריך.

איפה הרכב טופל עד עכשיו? אם במוסך מורשה אז צריכים להיות רשומים אצלם כל הטיפולים במחשב - שמורים לפי מס' רכב.

מתי החליפו שמן גיר לאחרונה? רוב הזמן זה 45000/60000 ק"מ החלפה חלקית של כ-4 ליטר (תבדוק בספר רכב כדי להיות בטוח) ורצוי שמן סינתטי שתומך בתקן SPIII מהזכור לי, עדיף לבדוק גם בספר רכב (ולא בשמן גיר דקסרון!)

נ.ב טיפולים הם לכ- 10,000 ק"מ טיפול שוטף של החלפת שמן מנוע, פלאגים רצוי, פילטר שמן ובדיקה של שאר המכלולים, אם אתה נוסע הרבה בעיר ונסיעות קצרות אז זה גם מומלץ, אני למשל אוהב להקדים מעט ולעשות החלפת החומרים הנ"ל כל 7-9 אלף ק"מ כיוון שאני נוסע גם הרבה בעיר ולרוב גם נסיעות קצרות.

Opel Adam S 2017

• תוכן חדש...