Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4596 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמע, אני מסכים עם המחמאות שניתנו לך כאן. אתה מתבטא יפה ואין ספק שיש לך יכולות, פשוט לא מצאת כיוון.

לדעתי תתחיל בהשלמת בגרויות. תנסה למצוא עבודה כלשהי לתקופה הזאת. תוך כדי השלמת הבגרויות תנסה לגבש לעצמך כיווני התעניינות ואפשרויות עתידיות למקצוע.

אתה יכול להסתכל כאן:

http://www.coursim.co.il/ui/site/pages/coursesbytag.aspx?tagid=109&ta=0

יש עוד כמה אתרים כאלה...

בכל מקרה, לדעתי, אל תוותר על השלמת הבגרויות.

בהצלחה!

SUBARU FORESTER SH

ALFA ROMEO 156 TS2.0

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

1)רשמת שהיית בכח אדם, ביקרת באחד או שהלכת לכמה? אם אני זוכר נכון אמורים להיות סביבות ה5 בתוך העיר.

2) למלגזן צריך קורס, למפעיל מכונה או פועל אריזה לא.

3) חברים של חבר עבדו בHP דרך כח אדם ברחובות, חבר באר שבעי נשלח למספר מפעלים בקריית גת. אני אנסה לברר באילו כוחות אדם מדובר היום או מחר.

פורסם

היי, הועלו כאן סוגיות רבות, אתייחס לחלקן בנקודות:

הפנייתך לסעוד: אל תיעלב, אתה צעיר, בעל נסיון מסויים וחסר נסיון באחרים. כ"כ יש כנראה דרישה בתחום. הפנייתך "מתבקשת" לכאורה. אין זאת אומרת שאין לך כישורים או שאתה צריך לממש ההצעה, כמובן.

ה"פיטורין" שלך מעיסוקך המשפחתי- ממש לא חד משמעי, עוד תעזור והרבה.

שרות צבאי- יש לך סיבה טובה למה לא, עושה רושם שהיית במקום הנכון לתרומה מקסימלית למשפחה. ככל שתתבגר משקל הנושא הזה יפחת.

תגובות שניתנו לך- טובות ומגוונות ומלמדות על כך שאין כוון אחד חד משמעי, יש יותר מדרך אחת נכונה. מציע לחזור על התגובות עוד מספר ימים , כולל התגובות המקיפות של ספריאל ועוד כמה שנכתבות מתוך נסיון חיים מסויים.

כשורים- ספריאל אינו טוען שיכולת ביטוי היא ה כשרון העקרי שלך, ודאי יש לך עוד. הוא טוען ואני מסכים שמתוך קריאת דבריך, צורנית ותכנית ניתן ללמוד בקלות כמה דברים: שפתך טובה, אתה מיטיב להתנסח ולהסביר עניין מורכב בצורה ברורה, אתה יודע להבחין בין רעיונות ולפתח נושא והכי חשוב- יש לך חשיבה לוגית ועקבית. יש גם גישה יסודית והתמדה, רצינות ואחריות מעבר לאופייני לגילך ורגישות עם מגבלותיה ובעיקר יתרונותיה.

אין זאת אומרת שאין לך כשורים נוספים אך אותם קשה לשפוט כאן. אינני יודע אם יש לך חשיבה ריאלית מתמטית, יכולת טכנית או "ידיים טובות". בגלל הזדמנויות לא רבות שהיו לך, אני תוהה עד כמה אתה יודע- יש לבדוק.

בהקשר זה לא יזיק לגגל" הכוון תעסוקתי" ולהתיעץ כאן באשר לתוצאות שמצאת.

תעודת בגרות- בעיני רבים היא יעד, בעיניי ואני מניח שככל שמתבגרים היא כלי. יש להשיגה אם אכן מקדמת אותך והדבר תלוי בדרך בה תלך.

קורסים והסמכות מקצועיות או עבודות בהן תוסיף ידע- בהחלט יכול להועיל כדי"לתפוס כיוון".

למודים אקדמיים- אני מניח שתקבל מילגות שונות ללימוד וקיום- עדיין, יהיה לא קל כלכלית. העלות אינה רק כספית אלא גם בזמן ששווה כסף. אין לי כמעט ספק שתצליח ברוב מדעי החברה והרוח, אך תרומתם המיידית לפרנסה מוטלת בספק . תחומים יותר "פרקטיים" כהנדסה וחשבונאות[אם אתה בעל יכולת לכך] דורשים זמן ומאמץ והכנה לימודית מתמטית- כדי שלא תנשור.

ניתן להירשם לאוניברסיטה הפתוחה לה יש סניפים למשל: בבאר שבע, ירושליים, אשדוד, רחובות הקרובות אלייך יחסית והננדסה בסניף בתל אביב. אין צורך בבגרות מוקדמת ופסיכומטרי אך הרמה גבוהה ואם תפנה לתחום מתמטי מכינה כלשהי היא חובה.

גם היכולת להציג עצמך- לפני ואחרי לימודים, חשובה. הסבר ואל תתנצל, בטחון עצמי מוגזם הוא מגוחך אך בטחון עצמי סביר הוא הכרחי.

מאמין שתגיע להחלטות טובות.

פורסם

לא הספקתי לעבור על הכל,אעבור בלילה.

אתה יכול להתחיל בסאגה ארוכה של השלמת בגרויות והתחלת לימודים באוניברסיטה.

יש מלגות גם-אני לא יודע מה הליך הקבלה,אבל מקבלים.

אם יש לך רשיון נהיגה אתה יכול לעשות קורס ולהיות מורה נהיגה.

זה מצריך השקעה לא גדולה ברכב וזה עסק.

זה מקצוע שחייב בו יחסי אנוש טובים-אתה עובד עם בני אדם והרבה עם נוער,סבלנות ואכפתיות.

והמשכורת,אם אתה עובד הרבה ועם לקוחות טובה מאוד.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

sperial, מסכים עם דבריך.

שמח שהגעת לפה והחלטת להישאר, גם אתה הרווחת, גם אנחנו הרווחנו עוד חבר.

כל הכבוד ליוסי, לא ידעתי שיש לו שני תארים, זה בהחלט הישג יפה מאוד.

אהבתי את מה שכתבת פה, אני מסכים מאוד -

"-אפשר ללמוד תחום מסויים ולעסוק באחר, ועדיין הלימודים לא היו בזבוז זמן או כסף.

יש הנראה מרכישת השהכלה עצמה ומכל תחום שתלמד תוכל להפיק תועלת גם אם בהמשך תעסוק בתחום אחר."

תודה רבה לך, מאחל לך בהצלחה במקצוע שלך.

______

dorsht, היי דור, דיבר איתי חבר פורום על האוניברסיטה הפתוחה, בזמנו כשהוא היה אצלי.

זה יהיה מאוד קשה ללמוד שם.

במיוחד לבחור כמוני, שהוא ללא תעודת בגרות, אין לי את הבסיס של הבסיס. זה יהיה קשה.

גם התואר בדרך כלל קשה יותר בפתוחה, זה רעיון טוב מאוד לאנשים חזקים, עם אופי מיוחד. בהחלט רעיון לאנשים כאלה.

תודה על הרעיון.

בהצלחה גם לך אם אתה גם מתלבט בסוגיה הזאת.

______

roi, תודה רבה, לא אוותר, אעדכן פה בתשובות שאקבל ממשרד החינוך.

נכנסתי לאתר שצירפת, סיננתי לאזור הדרום, מבין כל הקורסים, יש כמה שנראים נחמדים.

אבל אני סתם בחרתי אותם, אין לי שום דבר אליהם, אני אפילו לא יודע מה הסיבה שבחרתי.

1. ייעוץ מס
  2. השקעות בשוק ההון
  3. הנחיית קבוצות
  4. עיתונאות, יחסי ציבור ודוברות
  5. ניהול עסקים משפחתיים וקמעונאיים
  6. הנהלת חשבונות 1+2 בסיסי ומתקדם

מקווה למצוא את הכיוון.

______

kookoo, היי חבר, אני מבין שאתה קרית גתי? נחמד מאוד.

הייתי בכח אדם שיש בקניון, נכנסתי לכל כח אדם שיש. הם כולם מרוכזים בקומה אחת למעלה.

יש גם כח אדם בישפרו סנטר, גם שם הייתי. כולם שאלו במה התעסקתי, והציעו סיעוד, או אין להם מה להציע.

שאלתי מדוע כולם מציעים סיעוד, הם אמרו שיש להם משרות שחסרים עובדים בהם.

אני גם לא בחור שנראה גדול וחזק, אולי בגלל זה לא מציעים לי הרבה דברים. גם אין לי מה להציע.

אם תקבל מידע שיעזור לי, זה יהיה נחמד מאוד, אני מודה לך.

______

[פנדוב, היי פנדוב, נחמד לראותך כאן.

מקווה שהכל טוב אצלך.

אהבתי איך שבחרת להתנסח.

חילקת הכל לנקודות, ניסוח קצר וקולע, כל הכבוד.

אני מסכים עם כל דבריך. אין לי כל כך מה להרחיב, לא להעמיס כמובן.

אתייחס רק לנקודות שראיתי לנכון לכתוב קצת.

באמת חבל שאני עצמי לא יודע אם יש לי "חשיבה ריאלית מתמטית".

כי אני זוכר שמאוד אהבתי מתמטיקה. אהבתי לחקור את התרגילים, את הדרך, איך מגיעים לפתרון.

אני תמיד הייתי אוהב לנסות להגיע לפתרון בדרכים אחרות, לחקור, להבין.

אבל בגלל שבבית ספר אם אתה נעדר מספר פעמים - אתה לא ניגש, אז לא ניגשתי אפילו לא ליחידה אחת.

אותו הדבר בלשון והבעה.

ידיים טובות אני גם לא יודע אם יש לי.

אני משתדל לעשות מה שאפשר לבד בבית. כי בדרך כלל בעלי מקצוע זה יקר מאוד, עבורנו לפחות.

אבל אולי מה שאני עשיתי עד היום זה לא נחשב, אז באמת אנו לא יודעים.

כתבת שיש לבדוק אם ישנן יכולות, שהרי אני בעצמי אפילו לא יודע, מעניין אותי איך בודקים דבר כזה.

הייתי שמח להיות יד ימינו של בעל מקצוע כל שהוא, לעזור לו, ללמוד. אבל איזה אדם יסכים לכך ידידי?

מי יעסיק אדם שהוא איננו מכיר אותו, וייתן לו להיות יד ימינו, שאעזור לו במה שצריך?

אני חושב שדברים כאלה קיימים בסרטים. את האמת ממש חבל, הייתי שמח.

גם אני מסכים שקורסים והסמכות יכולים רק לעזור.

כמובן שלא להתפזר יותר מדי, ולא לחשוב שככל שיש לי יותר קורסים והסכמות, כך אני שווה יותר.

אבל בהחלט מספר מצומצם של קורסים והסכמות יכולים להועיל. כמובן שזקוקים לשם כך לכסף, אז קודם צריך עבודה.

תעודת בגרות אני אכן אשיג, מקווה.

כי אני רוצה ללכת בכיון של לימודים אקדמאים, אם אני יכול, אני חושב שזה כדאי.

אך מצד שני אני לא יודע לאיזה כיון באקדמיה אני שואף.

תודה שהתייחסת פנדוב ידידי.

______

Apple, שלום תפוח, אני זוכר אותך מנושא אחר.

תודה על הרעיונות. אני אתחיל להתעניין בקשר להשלמת בגרויות.

הכרתי בחור נחמד מאוד מהפורום שהמלצתי לו שיהיה מורה נהיגה. יש אנשים שיש להם את הכישרון הזה.

בהצלחה תפוח, אני מבין שאתה כרגע בעבודה, מאחל בהצלחה.

______

מרק10, שלום מרק.

אין לי חברה, למען האמת לא הייתה לי.

אני זוכר את הימים שהייתי יוצא עם חברים, כשהייתי צעיר. הייתי קצת עוזר בבית.

לא כמו היום בכל אופן, כשאני מסוגל לעשות כמעט הכל לבד.

אני זוכר באותם ימים היו לי מספר קשרים, אבל לא חברה. לא הייתי מקדיש לזה זמן כל כך.

היה נחמד מאוד, עם החברים, והבנות. הייתה תקופה שהיינו יוצאים, או אפילו סתם היו מתקשרות והיינו מדברים

שעות או מתכתבים, או קובעים שהיום נפגשים על הספסל, ואני מתרגש, אבל בסופו של דבר אף פעם לא עשיתי עם זה משהו.

לא שמרתי על קשר, לא יזמתי מעבר.

היום יהיה קשה למצוא חברים, חברות, בנים בנות.

אני גם מאמין שחברה למישהו שכרגע אין לו כל כך כיוון בחיים, איזו חברה תרצה אותו?

קודם צריך שיהיה לך חיים בכדי שתכניס בחורה לחייך. כרגע אין לי מה להציע.

פורסם
sperial,

מרק10, שלום מרק.

לא שמרתי על קשר, לא יזמתי מעבר.

היום יהיה קשה למצוא חברים, חברות, בנים בנות.

אני גם מאמין שחברה למישהו שכרגע אין לו כל כך כיוון בחיים, איזו חברה תרצה אותו?

קודם צריך שיהיה לך חיים בכדי שתכניס בחורה לחייך. כרגע אין לי מה להציע.

תחשוב הפוך מה יש לבחורה להציע לך ולא מה שאין לך.

איזה כייף לי :)

פורסם

תשמע, רחמים, אתה ממעיט בערכך...אבל מאוד.

ואם כבר אנחנו בשמות פרטיים, ועל מנת לכבד אותך כמו שאתה מכבד את חברי הפורום, אז שמי הוא משה.

התייחסו פה כבר לעניין הכתיבה אז לא אתייחס לכך.

לעניין הבגרות, גם לי אין. אני בן 26, בקושי סיימתי תיכון, הייתי צריך לריב עם המנהל תיכון שלי כדי שיחתום לי על התעודת גמר של 12 שנות לימוד, כי מתוך 4 שנים בתיכון, הייתי בבית ספר, ברצף, בסך הכל שנה אחת. בשלוש האחרות הייתי מגיע אחת לשבוע-שבועיים. אז גם לי אין תעודת בגרות.

אני לא חושב שזה חובה, זה בטח לא יכול להזיק, אבל אני ממש ממש לא חושב שזה חובה.

לעניין הלימודים הגבוהים, גם אני ניסיתי. אפילו עברתי בשביל זה לחיפה כדי ללמוד בטכניון. לא עברתי את מבחני הכניסה למכינה. גם אחרי קורס הכנה למכינה. נכשלתי במבחן במתמטיקה שמקביל ברמתו לכיתה י'.

את כל המתמטיקה התחלתי ללמוד מאפס, ממש מכלום, בפסיכומטרי, שגם הוא בסופו של דבר לא עזר לי כי לא הלכתי ללימודים גבוהים. הנה, גם אני לא ידעתי מה הכיוון...

גם אני עד היום לא יכול לשים את האצבע על כיוון שבו אני רוצה ללכת. עשיתי קורס של מנהל רשתות מחשבים, סיימתי אותו, אבל אני עובד באולם תצוגה של יבואן רכב. כאשר כבר הגיעה ההזדמנות לעבור לעבוד בתחום אותו למדתי, אני קצת מהסס כי אני אוהב את העבודה שלי אבל לא חושב שאוכל להמשיך בה כל החיים. עכשיו אני לא ידוע מה לעשות...להמשיך או להחליף?

למה אני מספר את כל זה? כדי להראות לך שגם מבוגרים ממך (אמנם לא בהרבה) גם לא בדיוק מצאו כיוון. נכון, כנראה שיש לי יותר כיוון ממך, אבל גם אני לא יודע לאן להמשיך.

כשהשתחררתי, עבדתי בשרות ומכירה בחברת סלקום, אחרי זה באבטחה, היום באולם תצוגה, והעבודה הבאה כנראה בתחום המחשבים. שים לב שכל אחד מהתחומים שונה ממשנהו (עבודה באולם תצוגה ובסלקום, למרות הדימיון, שונה בתכלית השינוי).

דווקא בגלל כושר הביטוי שלך, הייתי מנסה את חברות הסלולר. זה עבודה מעצבנת, שצריך בה הרבה סבלנות לאנשים ויכולת לספוג בלי יכולת להגיב, אבל יש בה גם פוטנציאל לכסף לא רע בכלל, וברוב החברות הגדולות אפשר לעבוד בחצי משרה (מה שנקרא משרת סטודנט[אפילו שאימך סטודנט]) על מנת שיהיה לך זמן להמשיך לטפך באחיך ובאמך כשצריך.

הם גם דיי גמישים עם העדרויות. כשעבדתי בסלקום הייתי דופק להם ברז לפחות פעם בשבוע. מילה לא שמעתי. ולא הייתי המוכר הכי תותח. ההיפך, הייתי בין הגרועים. תבדוק את העניין.

לעניין החברה, אתה שוב ממעיט בערכך. אתה לעולם לא יכול לדעת אם הבחורה שעומדת לידך בתור בסופר היא לא בדיוק כמוך או אחת שבדיוק מתאימה לך. באמת, אבל באמת, שאי אפשר לדעת. אתה יכול להציע לבחורה הרבה מאוד, אבל אתה שוב, ממעיט בערכך!

באמת שאתה חייב להתחיל להאמין בעצמך. אם אתה לא תאמין בעצמך, אף אחד אחר לא יאמין בך.

אסיים במשפט שאמא שלי אמרה לי פעם, כאשר התלבטתי אם לחתום קבע בצבא מעבר לשנת קבע שכבר עשיתי.

"תמיד תקבל החלטות בעצמך. להתייעץ זה נחמד ואפילו חשוב, אבל תמיד תזכור שמי שצריך לחיות עם ההחלטות האלה בסופו של דבר, הוא אתה."

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

אתה צריך להשלים את מה שהפסדת בזמן שעזרת למשפחה. בגרויות זה חלק מזה אבל בעיקר קשרים עם אנשים ועם העולם שמחוץ לבית. נראה שחסרות לך כמה שנים מזה וזה יוצר לך בעייה שעדיף שתפטר ממנה עכשיו מאשר מאוחר.

תעצום את העיניים ותחלום לרגע. איפה אתה רואה את עצמך בעוד 10 שנים? מה תרצה לעשות? מה תרצה שיהיה לך? (לא רק חומרית).

תכתוב כל דבר שקפץ לך לראש.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

מרק10, זה יהיה קצת לא יפה מצידי.

לחשוב מה יש לבחורה להציע לי, כשלי אין מה להציע לה.

היא גם רוצה מישהו שיש לו מה להציע.

לא יודע, מרגיש לי לא יפה. גם בנוסף מרגיש לי שיהיה קשה למצוא ככה מישהי.

בנוסף, איך אמצא? שהרי אני ללא קשרים מרק ידידי.

לאדם במצבי, אני חושב שאומרים לנסות לעצור אנשים ברחוב, אבל זה לא אני, לא אצליח לעשות כך.

יהיה קשה מאוד למצוא מישהי.

יהיה צריך להיכנס למסגרת כל שהיא, לאחר מכן אני מאמין שזה לא יהיה מסובך מדי. אם הכל יסתדר.

השאלה היא באיזו מסגרת להיות.

הכי חשוב כרגע, בעדיפות עליונה - עבודה, פרנסה לבית, מקור הכנסה נוסף.

יש לזה המון היתרונות.

הרחבת מעגל האנשים, יצירת קשרים, הכרת חברים חדשים, הכרת בנות, אולי אכיר מישהו שגם בעבודה בדיוק

באותו מצב כמו שלי - אוכל לעזור לו, לייעץ לו, לשמח אותו.

בנוסף, אכניס כל חודש סכום כסף, שיעזור לי, למשפחתי, לקנות דברים שלא היינו מרשים לעצמנו.

לא לפחד כמה יגיע בסוף החודש, לחיות ביותר רוגע. יש המון היתרונות אם להיות כנה, עבודה כרגע בעדיפות עליונה.

כי כל זמן, כל יום שעובר, אני פשוט מפספס.

כמובן, תוך כדי, לחפש, ללמוד, להתקדם. כי אין זה אומר שאני עובד, שאני לא יכול גם לחפש / ללמוד. וודאי שלא.

קל לכתוב, כמה קל. קשה במציאות.

שהרי חיפשתי, ולצערי לא מצאתי. כל שנותר לי הוא לקוות שאמצא, במהרה.

גישתך אולי הנכונה מרק ידידי, אבל אני בחור צעיר, יכול להיות שאני אולי לא מבין זאת עכשיו. אבל מודה לך על כך.

GhostBuster, שלום לך ידידי,

שמח שכתבת את שמך, שם יפה - משה. נעים לי מאוד משה.

קראתי את תמצית סיפור חייך, אם אפשר לקרוא לזה כך.

כל הכבוד לך לאן שהגעת. מאמין שככול שתשקיע, תתקדם מעלה מעלה. נראה שאתה לא מוותר לעצמך.

כל הכבוד על האופי.

אם הייתי יודע איך להתקבל לעבודות שציינת, שהמלצת, הייתי עושה זאת כבר מחר.

לצערי אני לא יודע, או לא מכיר כיצד ואיך.

חושב אולי אם הייתי בתל אביב, היה קל יותר. אבל אם ואם, כבר כתבתי בהודעות לפני שצריך להפסיק עם האם.

משפט יפה אמרה לך אמך, אישה חכמה.

אני שמח ואוהב להתייעץ איתכם, אני מרגיש שיש פה אנשים טובים ונפלאים, שבאמת אכפת להם ממני.

שכל מי שקורא ומגיב, אכפת לו באמת ובתמים לעזור לי, להושיט לי יד.

המטרה כמובן בסופו של דבר, לעשות החלטה. אך בינתיים נראה שיש עוד דרך ארוכה עד ההחלטה.

אני רק מתחיל לגשש - לבדוק השלמת בגרויות. להמשיך לחפש עבודה, מה שכרגע לא הולך לי כל כך בקלות לצערי.

תודה.

hgilad123, היי, אהבתי מאוד את ההודעה. חיכיתי להודעה כזאת - תודה לך.

איפה אתה רואה את עצמך בעוד 10 שנים? אני רואה את עצמי עובד בעבודה, עבודה שאני מרגיש סיפוק,

שאני שמח לעבוד בה, עבודה שאני יודע שעושה משהו משמעותי.

יש לי מקום עבודה יציב, קבוע, יש לי מסגרת. יש לי בשביל מה להתעורר בבוקר.

אני אוהב את המקום עבודה שלי. את המעסיק שלי, הבוס. אני בקשר טוב עם שאר העובדים, שאר האנשים.

שאר העובדים. אני מסיים את יום העבודה בצהריים, אחרי שעבדתי משעה מוקדמת בבוקר.

מה תרצה לעשות? לא יודע חבר. אני מתנצל, אבל אין לי תשובה לזה.

מה תרצה שיהיה לך? (לא רק חומרית). ארצה לעבוד בעבודה ולהרוויח כסף בעבור משפחתי.

כסף שאיתו אוכל לעזור לי ולמשפחתי, מעבר לקצבת נכות. שנוכל לחיות חיים קצת יותר מהנים.

שלא נצטרך לחשוב פעמיים לפני רכישת כל דבר. שלא נפחד להשתמש במים, בחשמל בלי לחשוב אם הקצבה תספיק עד סוף החודש.

שאוכל לשמח את אחי עם דברים מתוקים, חטיפים, לא רק כשנותנים לנו.

שאוכל לקנות לאמא מתנות, לשמח אותה, לעשות לה טוב. לשדרג לאחי את הכיסא גלגלים שלו. לרכוש לו אביזרים שיסיעו לו.

ארצה שיהיה לנו בית נגיש, רחב, שלא יהיה קשה להיכנס לחדרים עם הכיסא. שתהיה מקלחת גדולה ונוחה.

שיהיה חדר לכל אחד.

ארצה שיהיה לנו היכן לצאת לטייל, שנהיה הרבה בים, שנשמח ונהיה מאושרים.

ארצה לשמח אחרים, לעזור לבעלי מוגבלויות, לשמח את הילדים, לעזור למשפחות שקשה להם, אני יודע כמה זה קשה.

ארצה לקנות מצרכים, לשים בשקיות וקופסאות, לתת לאנשים וללכת מהר בלי שיראו שזה אני, כמו שהיו עושים לנו, כי אני מרגיש תחושה שאנו חייבים להחזיר.

ארצה שתהיה לי יכולת להשפיע, בעניין נגישות. שלא יהיה מצב שיש מדרכות לא נגישות במקום מסוים, ונכה צריך לרדת לכביש מסוכן.

לרכוש השכלה, להצליח בחיים, לא לוותר לעצמי. לא להתייאש רק בגלל תקופה מסוימת בתיכון. פשוט לא להרים ידיים.

ארצה שתהיה לאחי זוגיות. שיהיה שמח, מאושר. שתמצא תרופה למחלה הארורה הזאת. שלא יהיו יותר חולים.

ארצה שאנשים יתחילו להתייחס לכל אחד שווה בשווה. שלא יהיה הבדלים. שלא יצחקו אחד על האחר.

שתהיה אהבה בין אנשים, כמו אח לאח, משפחה. עזרה.

שאמי תהיה שמחה ומאושרת, שתזכה לראות אותי ואת אחי מתחתנים, נכדים.

ארצה שתהיה לי זוגיות שמחה ומאושרת, ילדים שאחנך אותם לדרך ארץ, שיגדלו, לראות אותם מחייכים ומאושרים.

כמה כתבתי. אמרת לי לכתוב כל דבר שקפץ לי לראש, יש לי ראש מאוד מוזר חבר.

ערבבתי המון דברים, אין ספק. אבל באמת שאני מודה לך מקרב לב. זה היה משחרר ומהנה מאוד.

אם יש לך עוד תרגילים כאלה, תרגיש חופשי, בשמחה.

אם יורשה לי להוסיף משהו קטן -

ארצה שאבי יבוא אלי, ויגיד לי אם הוא מתחרט, אם הוא מתנצל על איך שהוא התנהג פעם.

שאם זה היה קורה עכשיו, אם הוא היה מתנהג אחרת. אחרי שהוא ראה אותי ואת אחי. את ילדיו.

אם מרגיש לו החמצה ופספוס שהוא לא זכה להכיר אותנו. אם הוא באמת לא רוצה להכיר אותנו בימי חייו.

אני נזכר בו בימים האחרונים, בלי שום סיבה. אין לי במי להיזכר.

אבל שיר ששמעתי, משפט בו גורם לי להיזכר. אולי זה הגיל, או השאלות שצצות פתאום.

המילים שהוא אומר, בבית השני. בדקה 28.

PLr6mC94Avc דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם

לפי דעתי תחפש עבודה כלשהי, משהו יחסית פשוט, חנות מלצרות או מה שבא לך. קח לעצמך חופש שנה אחת, רק של עבודה, תעשה מה שבא לך. במהלך הזמן הזה, תכיר את עצמך, ותנסה להבין מה אתה אוהב. יהיה לך יותר זמן לעשות דברים שבא לך.

אחרי זה תתחיל לחשוב מה בא לך לעשות ואיפה אתה יכול ללמוד את זה(בהתחשב באזור מגורייך), בין אם זה לימודי תעודה, לימוד מקצוע או לימודים אקדמים. אם תחליט על לימודים אקדמיים אז להשלים בגרות שלמה יהיה בזבוז של זמן וכסף. לדעתי תבחר לך מוסד אקדמאי שאפשר ללמוד בו מה שאתה רוצה ותעשה בו מכינה אקדמאית, ככה גם תהיה לך מסגרת וגם לא תצטרך לשפר דברים שאולי לא הכרחיים, וכמובן אחרי זה גם פסיכומטרי.

בכל מקרה, בהצלחה במשך הדרך ובמה שתבחר לעשות!

פורסם
,

מה תרצה שיהיה לך? (לא רק חומרית). ארצה לעבוד בעבודה ולהרוויח כסף בעבור משפחתי.

כסף שאיתו אוכל לעזור לי ולמשפחתי, מעבר לקצבת נכות. שנוכל לחיות חיים קצת יותר מהנים.

שלא נצטרך לחשוב פעמיים לפני רכישת כל דבר. שלא נפחד להשתמש במים, בחשמל בלי לחשוב אם הקצבה תספיק עד סוף החודש.

שאוכל לשמח את אחי עם דברים מתוקים, חטיפים, לא רק כשנותנים לנו.

שאוכל לקנות לאמא מתנות, לשמח אותה, לעשות לה טוב. לשדרג לאחי את הכיסא גלגלים שלו. לרכוש לו אביזרים שיסיעו לו.

ארצה שיהיה לנו בית נגיש, רחב, שלא יהיה קשה להיכנס לחדרים עם הכיסא. שתהיה מקלחת גדולה ונוחה.

שיהיה חדר לכל אחד.

ארצה שיהיה לנו היכן לצאת לטייל, שנהיה הרבה בים, שנשמח ונהיה מאושרים.

ארצה לשמח אחרים, לעזור לבעלי מוגבלויות, לשמח את הילדים, לעזור למשפחות שקשה להם, אני יודע כמה זה קשה.

ארצה לקנות מצרכים, לשים בשקיות וקופסאות, לתת לאנשים וללכת מהר בלי שיראו שזה אני, כמו שהיו עושים לנו, כי אני מרגיש תחושה שאנו חייבים להחזיר.

ארצה שתהיה לי יכולת להשפיע, בעניין נגישות. שלא יהיה מצב שיש מדרכות לא נגישות במקום מסוים, ונכה צריך לרדת לכביש מסוכן.

לרכוש השכלה, להצליח בחיים, לא לוותר לעצמי. לא להתייאש רק בגלל תקופה מסוימת בתיכון. פשוט לא להרים ידיים.

ארצה שתהיה לאחי זוגיות. שיהיה שמח, מאושר. שתמצא תרופה למחלה הארורה הזאת. שלא יהיו יותר חולים.

ארצה שאנשים יתחילו להתייחס לכל אחד שווה בשווה. שלא יהיה הבדלים. שלא יצחקו אחד על האחר.

שתהיה אהבה בין אנשים, כמו אח לאח, משפחה. עזרה.

שאמי תהיה שמחה ומאושרת, שתזכה לראות אותי ואת אחי מתחתנים, נכדים.

ארצה שתהיה לי זוגיות שמחה ומאושרת, ילדים שאחנך אותם לדרך ארץ, שיגדלו, לראות אותם מחייכים ומאושרים.

הטקסט הזה...אין לי מילים.

Gn'f'R

פורסם
זו לא צורה טובה לחשוב על עצמך.

סליחה על הבוטות, אבל הבעיה העיקרית שלך היא שאין לך אמון בעצמך. אתה מזלזל ומעליב את עצמך בצורה שאם היית עושה כך לאדם אחר, היית חוטף סטירה.

האמת, זו גם הצורה שבה אני חושב על עצמי.

שמע, סופר-מן, בוא ואגיד לך דבר כזה: אין נוסחא בחיים.

תתפלא, אבל גם אני מרגיש חסר כיוון בחיים שלי.

הייתי בעבודה כזו, ובעבודה כזו, ועזבתי לנהל עסק עצמאי, וניסיתי ללמוד, אבל עדיין לא מצאתי את עצמי.

וכל עבודה שכזו, באה בצורה שונה, מהצורך המיידי שהיה לי בסביבה.

עבודה אחת של אחרי הצבא, שממנה פוטרתי ותוך יומיים מצאתי עבודה אחרת שמיררה לי את החיים מחד (אנשים לא שפויים במיוחד...) אבל הייתה סבבה מאידך (העבודה עצמה הייתה כיפית).

הפתיחה של העסק הייתה בזכות חבר ילדות. אם לא הוא, כנראה לא הייתי חושב על זה כל כך. הוא הציע לי שנים לפתוח איתו, אבל עד שלא חטפתי את הבום לפנים, לא חשבתי על זה ותמיד אמרתי לו שאין מצב ואני לא הטיפוס לזה. (מסתבר שלפחות חלקית צדקתי)

הסביבה, המכרים, תמיד יש ויהיו הזדמנויות. אתה אף פעם לא תדע מאיפה תחום מסויים יבוא לך, ומה אתה יכול ללמוד בשביל הכיף.

אתה תתפלא.

מאת ברווז בן 33, שעדיין לא מצא את עצמו. אולי זה כי הוא חושב שהוא ברווז.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לפי נסיוני הלא רב בכלל (בן 18 ), תמצא לעצמך מישהי, גם אם קשה ואתה לא יודע מאיפה.

היא יכולה להעניק לך כל כך הרבה, זה כיף שיש בנאדם שאתה אוהב ונתמך בו, וגם ההפך!

בקשר לעבודה, תלך תחפש אין מה לעשות, עבודה לא תבוא אלייך, תחפש בקיוסק, סופר, ועוד מה שיש בקריית גת שאני לא מכיר.

תתחיל לבסס לעצמך את החיים, אם תגיד כל הזמן אין לי מה להציע, לא למדתי כלום זה לא יועיל! דווקא ההפך תגיד לא למדתי, אבל יש לי המון מה להציע.

אתה אדם יחסית בוגר לגילך, לך למקום עבודה מסודר, תתן הסבר שאתה צריך להיות תמיד זמין לאחיך ותקבל עבודה.

אם אתה יכול להגיע לראשון אולי אני יוכל לסדר לך עבודה אם תרצה.

קומפוננט: מורל דוטק מגבר 1 : JL AUDIO 360.2

מגבר 2 : הייפוניקס BRX 2400.1D סאב : GROUND ZERO GZHW 12SPL

פורסם

רחמים אנסה לתת לך כמה עצות שלדעתי מהיכרות אישית איתך קצת יותר יתאימו לך. גש למכללת אחווה ותתחיל להשלים בגרויות, תקבל מהם מילגה + יש מצב שגם תקבל סכום חודשי למחייה (לא בשמיים אבל משהו) . ממליץ לך לכתוב קורות חיים שמציינים באלגנטיות שאין לך בגרות מלאה ולהתחיל לשלוח אותם למנועי חיפוש עבודה. לדעתי יתאים לך מאוד לעבוד בשירות לקוחות בחברת תקשורת, לדעתי אתה תתקדם שם מהר מאוד עם היכולות שלך. על הדרך תלמד ותשלים לך את הבגרויות. חוץ מזה יש שם מלא צעירים שייתנו לך רעיונות להמשך ולא חסר בחורות להכיר. בנוגע לבחורות: מצטער אבל יש לך כרגע אופי תמים ודי קל לניצול, ממליץ לך לצבור קצת בטחון ולפתח אסרטיביות. בגילך קשה למצוא בחורה שתדע להעריך את האינטלגנציה הרגשית שלך,לכן תצטרך לעבוד או להבליט תכונות אופי 'גבריות' יותר. אבל הכי טוב זה לא לרוץ ולחפש.. תפגין בטחון עצמי וקצת חוש הומור והבנות כבר יגיעו לבד. נ.ב לגבי האבא, אל תתעכב על העבר. העזיבה שלו הפכה אותך לגבר שאתה היום! ואם אתה שלם עם עצמך אז הוא עשה לך 'טובה'.

• תוכן חדש...