Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4595 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קצת חיפפתי וישר הלכתי לסוף השרשור,

קראתי בקצרה שלא סיימת בגרות מלאה, הייתי ממליץ לך קודם כל להתחיל משם.

גש למקום שבו אתה יכול לשפר את הבגרויות ולהשלים אותם, זו מסגרת לכל דבר שם תכיר ותיחשף מחדש לאנשים בגילך ומכל גווני הקשת ומגוון התעסוקות. תוכל להיפתח מחדש ולהכיר תחומים שלא הכרת ומשם לקבל כיוון.

אני חושב שאחת הסיבות שאין לך מיקוד כל כך היא כי אין לך הרבה חיי חברה פרטיים מלבד אחיך ואמך וזה בסדר כי בחרת לתרום המון בבית ואני מכבד את זה מאוד - ערך המשפחה קיים בכל אדם, אצלך זה ערך עיקרי ביותר וזה לא דבר שלילי.

ככל שתיפתח ליותר אנשים שגם יהיו בני גילך ככה תוכל "ללכת" עם הזרם ולהבין מה אתה רוצה מעצמך.

במקביל הייתי ממליץ לעבוד בעבודות שירות/מכירות/תמיכה גם אם אינך קרוב לתחום רק מהסיבה שאתה צריך שיהיו סביבך אנשים שהם בני גילך ככה תוכל להשלים את הפערים שנעלמו אצלך מהתיכון ועד היום

Confidence In Motion

• תגובות 93
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה דעתך לרכוש מקצוע? אומנם התשובה המתקבלת כאן יכולה להיות "תשלים בגרויות, תמשיך ללמוד וכו'"

כיום יש מחסור במקצועות שנזנחו הצידה, מקצועות עם עבודת כפיים.

קח אינסטלציה, קח נגרות, בניין, טכנאי מיזוג והלאה.

יש עוד הרבה מקצועות שעשויים לעניין אותך.

קח אותי לדוגמה, (לא משנה מה אני עושה כרגע בחיי) אבל התחלתי ללמוד רצפות.

אחלה כסף, אחלה ביקוש. אני עדיין בשלבי למידה.

Gn'f'R

פורסם

דבר ראשון, לדעתי, תתרחק מחברות כ"א. כולם נבלות. עבודה בסיסית בשכר מינימום אתה יכול למצוא גם בכוחות עצמך.

תעבור אחד אחד בחנויות\מסעדות וכדומה ותנסה..זה לא תענוג של עבודות אבל זה יתן לך להשתפשף בעולם המעשה..

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

m3x7r3m3, תודה חבר, מסכים איתך.

אסור אף פעם להכליל, שום דבר.

אבל באמת שלחפש דרך כח אדם התגלה לי כלא הכי טוב. עבורי.

חיפשתי גם לבד, אני לא בן אדם עצלן.

אבל לא הצלחתי למצוא.

אולי אני לא מציג את עצמי נכון. אני לא באמת יודע.

אתחיל בזאת שקרית גת היא עיר מאוד קטנה. לא קטנה כמו מושב, אבל עיר קטנה מאוד.

אין פה הרבה מקומות למלצר, המקומות שיש - תפוסים על ידי בני נוער. שזה בסדר, כל הכבוד שהם מתפרנסים.

מקומות אחרים לעבוד - אני אישית בחיפושי, לא מצאתי. אולי לא חיפשתי טוב, אני לא יודע.

יש לנו 3 סופרים בסך הכל. מקומות העבודה שם מאוישות לרוב, כי האנשים בעיר צריכים להתפרנס.

זה בסך הכל מה שיש בקרית גת.

עיר מאוד קטנה. בלי הרבה תעסוקה, מלבד אינטל לבעלי השכלה וכישורים, יש גם HP אם אינני טועה, אבל זה לא עבורי.

הרבה הולכים לסביבה הקרובה: אשקלון, קרית מלאכי, קסטינה, באר שבע, אשדוד.

אבל אני לא באמת יודע מה אני אעשה שם. אני ארגיש שהלכתי לאיבוד.

פה אני מצטער מעט שאין לי אדם, חבר, מכר שייתן לי כיוון, שיושיט לי יד.

אני בטוח שאנשים ישמחו לעזור, אני רק לא מכיר את האנשים לצערי, ניתקתי קשר. אני הייתי שמח לעזור לו יכולתי.

לא אתייאש חבר, יהיה בסדר. נקווה.

בינתיים כל עוד אחי בדרך הנכונה, זה מצוין. לפחות אחד מאיתנו מצליח. אני שמח.

אם גם אני אצליח, מה טוב.

תודה לך.

_______

עידן ו, שלום חבר, זה בסדר שחיפפת, הגבת לי - על כן אני מודה לך.

אהבתי את שכתבת - אם אשלים בגרויות - אהיה חשוף לסביבה בת גילי, אכיר ככה חברים, חברות, אנשים.

אני מתחיל לעשות לי כמו רשימה, שעלי לעשות, בכדי למצוא כיוון - אכניס את "השלמת בגרויות".

אני לא באמת יודע איך אעשה זאת.

אתחיל לחפש בגוגל, בתקווה שאמצא תשובות.

אני מקווה שזה לא יקר.

לו היה לי מקום עבודה לעבוד בו, הייתי שמח, ככה לא הייתי דואג אם זה יקר.

אבל כפי שכתבתי לחבר למעלה, אני לא מצליח למצוא. לצערי.

הייתי שמח לעבוד בעבודות שכתבת לי, רק שפה בקרית גת אני לא רואה שדורשים.

אני מאמין שהייתי יכול לעבוד בצורה נפלאה עם אנשים.

אני אוהב אנשים, לעזור, לשמח, לשרת, לסייע, זה יכול לשמח אותי מאוד אם גם אצליח להתפרנס מזה, להכניס עוד כסף לבית.

כשיש עוד סכום כסף, מעבר לקצבת נכות, זה יכול לפתוח דלתות.

תודה עידן.

_______

locomotive, אני זוכר את הנושא שלך, על הרצפות.

משמח אותי לקרוא שאתה מתקדם. באמת לקחת את הנושא לידיים ואתה לומד, בקרוב תעסוק בו - משמח אותי מאוד.

אני ממש רואה שאתה רואה להצליח, אני רוצה לאחל לך מכל ליבי שתצליח חבר, מגיע לך.

עם השקעה קשה בסופו של דבר תבוא גם ההצלחה, תמשיך בדרכך. שמח לראות שמישהו נעול על כיוון מסוים והולך בו.

ללמוד מקצוע זה רעיון.

פעם מישהו אמר לי, אולי זה אפילו גולש פה בפורום.

ככל שיש לך יותר מקצועות, ככה יש לך יותר אפשרויות.

לאדם שיש לו רישיון נהיגה, רישיון משאית, תעודת טכנאי מזגנים, תעודת טכנאי מכונות כביסה - זה כבר המון אופציות.

הוא תמיד ימצא במה לעסוק, להרוויח, להיות פעיל במשהו.

רק בשביל כל הדברים האלה צריך כסף.

זה מסוג הדברים שלא כל כך נורא ללמוד, גם אם לאחר מכן לא תעסוק בהם.

לא כמו תואר, שצריך לחשוב טוב מה הולכים ללמוד, כי הזמן שיתבזבז והכסף.

אבל פה אם תלמד מסגרות, אני בטוח שמקסימום למקצועות כאלה זה שנת קורס, ויש לך תעודה ביד.

בהצלחה ערן.

_______

אליה, אני מסכים, זה גם מה שכתבתי ל m3x7r3m3.

מקווה למצוא משהו לעסוק בו.

תודה לך על ההתייחסות אליה.

_______

מצטער על התגובה הארוכה.

אשתדל לענות כך שלא אאלץ לענות לכולם בהודעה אחת.

תודה לכם שאתם מתייחסים, אני מעריך מאוד.

פורסם

אם לא בראש שלך ללמוד אני הייתי הולך על הכיוון של לוקו, עבודות שתמיד צריך, תבדוק אולי דרך לשכת התעסוקה אפשר לקבל מימון מהמדינה למקצועות האלה.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

רחמים, קודם כל בית ספר ובגרות הם ממש לא מדד לשכל. אני היום נמצא בתפקיד ומעמד מקצועי (לא רק בארגון בו אני עובד אלא בענף כולו) מאוד מכובד ובבית הספר הייתי בתיכון של הברדקיסטים ובקושי סיימתי עם בגרות.

אני לא קונה את זה ששום דבר לא מעניין אותך. כשיש לך זמן פנוי אתה עושה איתו משהו והמשהו הזה יכול להעיד על תחומי העניין/ כישורים שלך.

אתה אדם שלמרות שאין מי שיכוון אותו ידע לפנות ולהגיע למי שיכול לכוון אותו (במקרה הזה הפורום הזה) וידעת גם להתנסח בצורה שתגרום לכולנו לרצות להושיט יד. זה ממש לא כישרון מבוטל.

אני מציע להשלים בגרות ואז ללכת לאבחון מצועי. אם יש לך ידיים טובו אתה יכול ללמוד את מקצועות התעשייה ואם יש לך נטייה הומאנית אתה יכול להיות עובד סוציאלי או אח בבית חולים שכולם יזכרו לטובה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אורי, זה רעיון, אני אלך השבוע ללשכת התעסוקה לברר, אולי אפילו יש להם מידע באתר.

אני אבדוק באתר, אראה מה התנאים, איזה קורסים יש, אני אעדכן. זה באמת יכול להיות רעיון.

זה גם יכול להיות נוסף.

נניח גם קורס כזה, גם להשלים בגרויות ביחד. לא רק להתמקד בקורס.

או גם קורס, גם עבודה. רק שעבודה אני לא מצליח למצוא. יש לי רישיון, אבל אין לי רכב קטן לבוא איתו לעבודה.

אני לא יכול להגיע עם הוואן שלנו לעבודה, זה גם לא אוטו שלי, זה אוטו לאחי, לצרכיו, ללימודים שלו.

Night Driver, כל הכבוד לך, שהגעת לאן שהגעת. יפה מאוד.

אני בטוח שכשאתה יכול, אתה גם עוזר למכריך וליקירך להתקדם ככה, בדרך בה הלכת.

אני מרשה לעצמי לומר זאת, כי התכתבנו בפרטי, עזרת לי מאוד בשיחות.

"- אני לא קונה את זה ששום דבר לא מעניין אותך. כשיש לך זמן פנוי אתה עושה איתו משהו והמשהו הזה יכול להעיד על תחומי העניין/ כישורים שלך."

באמת חבר, אני לא אשקר.

אין משהו שמעניין אותי, אני לא יודע, אני לא יודע איזה אפשרויות יש פשוט.

אני אנסה להמחיש, אם תשאל אותי איזה טעם של אלכוהול אני הכי אוהב, אני לא אוכל לענות לך.

כי אני לא שותה ולא מעשן. אני לא מכיר את הסוגים, הטעמים. אותו הדבר פה חבר, אין לי דוגמאות שאני אענה לך מהם.

אני אוהב להתעסק במחשב.

אני קורא הרבה דברים שלאחר מכן אני משתדל להעבירם לאחי.

על העצמה אישית, NLP, פסיכולוגיה חיובית, ניהול כלכלה נכונה, תחזוקת הבית, מתכונים, בישול, עצות לחיים, סיפורים.

מתעדכן ברפואה, אם יש פתרון למחלה, אם יש פתרונות, איזה מכשורים חדשים יש שיכולים להקל על חיי האדם.

אוהב לשתף מהידע שלי, לעזור לאחרים כשאני יודע את התשובה ולסייע, באתרים, בפורמים, בחיים.

את המחמאה שנתת לי לאחר מכן, היא לא מגיעה לי.

כי את העזרה הציעו לי חברי הפורום, באותו נושא שפתחתי, בפורום הכללי, הם עצמם הציעו לבוא ולעזור לי.

שזה דבר פשוט נפלא. אם הייתי מבקש, זה יפה מאוד אם הם היו מסכימים.

אבל כשהם מציעים, זה פשוט נפלא. לא חשבתי אפילו שיציעו דבר כזה. זה מדהים לדעתי. מראה על האנשים פה.

על אבחון מקצועי חשבתי.

פשוט זה יקר מאוד. אני לא אוכל.

כי אצטרך לבקש כסף מאמא, והכסף כרגע לא מספיק, בזמן האחרון הקצבה לא מספיקה. אז לא אוכל לבקש.

אחפש באינטרנט אולי יש דרכים לאבחן את עצמי לבד.

אם הייתי יודע שזה יהיה כל כך קשה.

דבר אחד אני בטוח, שבן אדם צריך שיהיו סביבו אנשים. חברים.

כי אם הייתי מכיר עכשיו אנשים, חברים, הייתי יכול אולי להיעזר בהם. אם הם היו שמחים לעזור לי כמובן.

אולי מישהו היה מכיר מישהו שמחפש עובד, הייתי יכול להוכיח את עצמי, שאותו אדם יהיה גאה בי שלא אכזבתי אותו,

ושאותו מעסיק יהיה מרוצה ממני, שאני אשמח אותו ואעשה את העבודה בצורה הטובה ביותר שאני יכול.

פורסם

אמרו פה כמעט הכל ובאתי רק לחזק

לא קל להתחיל 'מחדש' בגיל 21, אבל אני מבטיח לך, זה משהו שתצטרך לעבור עוד הרבה פעמים בחיים שלך. (למצוא כיוון זה משהו שאני מוצא את עצמי עושה לפחות פעם פעמיים בחודשים בימים אלו.)

צחוק בצד, תמיד נתקלים במצבים שדורשים אדפטציה ושינוי, אתה מצאת את הפורום הזה שיעזור לך ויתמוך בך, זה נהדר והענות כאן מציתה בי מחדש את האמונה באנשים. מקווה שתמצא את הדרך הנכונה שלך מבין עשרות ההצעות.

גם לי אין בגרות, משום הייתי עצלן ובלי זין ללמוד. זה לא יעצור אותך אם תבחר ללכת לעסוק במקצוע שאפשר ללמוד לבד או בקורס. זה לא עצר המון אנשים מוכשרים וחשובים אחרים.

הכי חשוב לדעתי זה שתנצל את ההזדמנות הזאת, אתה תגדל בצורה משמעותית אם תוכל לראות את השינוי קורה בעצמך, תבין איפה קשה לך, ותתאמץ לדחוף יותר חזק, החיים זה כמו אופניים, אם קל לך אתה בירידה.

דרך אגב, שלא תחשוב שמישהו מוכשר במשהו סתם ככה, כישורים ויכולות אלו דברים שנלמדים בזעה ודם, אם תתמיד במשהו, כנראה שתצליח בו. (ריאלי כן? תנפנף בידים גם 100000 פעם אתה לא תעוף)

בהצלחה

פורסם

מתנצל מראש, קראתי את ההודעות הראשונות של סופרמן ועל השאר רפרפתי.

אמנם אני לא מקריית גת, אבל קשה לי להאמין שחסר שם תעסוקה. האזור תעשיה אצלכם ענק (בקנה מידה של דרום הארץ) ובאמת שלא חסר שם מקומות עבודה.

אם אתה מרגיש שאתה הולך לאיבוד גש לחברות כח אדם, אמנם התנאים דרכם בדרך כלל יהיו פחות טובים מאשר אם תתקבל לעבודה ישירות דרך המפעל אבל גם זאת התחלה בשביל להרגיש את הקרקע.

אני יודע בוודאות שחברות כח אדם שולחות אנשים מבאר שבע לעבוד בקריית גת גם עבור משרות פשוטות כמו מלגזן או פועל אריזה, אז בתור מקומי לא צריכה להיות לך בעיה.

פורסם

היי רחמים,

קודם כל פשוט כל הכבוד לך על כל מה שאתה עושה עבור המשפחה, ויתרת על עצמך בשבילהם וזה לא מובן מאליו.

עכשיו לדעתי כדי להתחיל את פרק ב' בחיים שלך, כמו שכולם אמרו כאן אתה צריך קודם כל להבין בעצמך מה אתה אוהב.

אני אתחיל מהבגרויות. אם אתה רואה את עצמך מתעניין בכל הקשור להנדסה ומחשבים ואתה מעוניין גם ללמוד, הדבר הראשון שתצתרך לעשות זה להשלים בגרויות. לדעתי אולי כדאי לך ליצור קשר עם מוסדות לימוד באזור שלך ולברר מה הדרישות "המינימליות" כדי להתקבל לתואר בנושא שאתה מעוניין בו וככה להתמקד על המקצועות שתצתרך להשלים. לך למפגשים ותיראה אפילו אם יש להם מכינה בשביל לחסוך את כל הסיפור.

לדעתי יכול להקל עליך אם תלך למכללה עם שכר אוניברסיטאי, כמובן שבמכלללות הדרישות פחות גבוהות מאוניברסיטה אבל אם יש שם שכר אוניברסיטאי יהיה לך יותר קל לשלם להם את שכר הלימוד.

לגבי המקום עבודה,

אני חושב שיכול לעשות לך טוב לעבוד בתחום המכירות ולתת שירות ללקוחות, בתור אחד שעבד בזה הרבה מאוד זמן וגם אחד שאוהב לעזור ותרום, יש בזה תחושת סיפוק, כמובן שגם לרוב תכיר הרבה אנשים בני גילך ותיצור חברויות חדשות ( אני את חברה שלי הכרתי בעבודה ), ככה שזה גם יכול לתרום לך.

ספורט מעניין אותך? אם לא, נסה אולי להתחיל להתאמן וכך ליצור לך תחביב חדש ואולי אפילו תתאהב ותרצה לעסוק בתחום.

מחשבים מעניינים אותך? לא חסרים היום מקומות לעשות בהם קורס טכנאי PC, אולי לא מרוויחים בזה הון אבל אפשר להתפרנסוגם לעסוק במשהו שאתה אוהב.

אלו רק דוגמאות ואני מקווה שהבנת את הרעיון, אתה צריך גם לחשוב מה יותר מעניין אותך ואני בטוח שאם תמצא ותשתף יהיה קל יותר להציע לך דברים...

פורסם

DaviX, אני שמח שבאת לחזק, תודה.

למה כתבת שלמצוא כיון זה משהו שאתה עושה פעם בכמה חודשים? אתה מבולבל מאוד?

אני מקווה שתצליח להיסגר על כיון, להינעל.

אולי אפילו העצות פה יעזרו לך. אולי אפילו יש עוד כמה במצבי, בחורים, או צעירים, או אחרי צבא, שקוראים ומשכילים.

אכן מצאתי את הפורום, אני שמח מאוד.

יש פה אנשים יקרים מאוד שהציעו לי את עזרתם כשחששתי מאוד בנהיגה, כשרכשנו רכב גדול.

אני אפילו מדי פעם מדבר עם כמה חברים, במיוחד עם חבר מסוים אני בקשר בהודעות, כיף לי מאוד שזכיתי להכיר.

אני בהחלט לומד מכל תגובה כאן, משתדל לנצל כל תגובה לשאוב ממנה כמה שיותר. לכן אני כל כך שמח שמגיבים לי.

תודה, בהצלחה גם לך, שתמצא כיון חבר.

kookoo, תודה שהתייחסת, אין על מה להתנצל, משמח אותי מאוד כל תגובה.

אכן איזור התעשיה שלנו ענק.

אבל לצערי המקומות מאוישים. אני לא יודע אם זה בגללי, או שככה אמרו לי.

אבל אחרי שהבנתי שזה המצב, הבנתי שזה הגיוני. זו עיר קטנה, שכל מקום עבודה פנוי מאויש מיידית.

כי אנשים מחפשים פה תעסוקה, להתפרנס.

כתבת עבודות שלצערי אני לא אוכל לעבוד בהם, כי אצטרך לעשות קורס עבורם.

מלגזן, או עבודות אחרות שצריך קורס.

חבל לי שקרית גת זה לא כמו תל אביב מבחינת מקומות תעסוקה לצעירים.

כוונתי היא מלצרות, או עבודות כלליות, למשל אפילו מכירות (הכל מאויש, אם יש פנוי, אשמח אם תקשרו אותי, מוכן

להודות אפילו אם תרצו לשלם מהשכר שאקבל, אני אישית לא מצאתי), או איש תמיכה או כל דבר שלא דורש תעודה / קורס / צבא או כל דבר שאין לי לצערי.

בכח אדם הייתי.

לצערי הניסיון לא הכי נחמד איתם.

פירטתי פה באחת ההודעות. אתה יכול למצוא, אם תלחץ בדפדפן על "עריכה" ואז "חפש" ותכתוב "כח אדם".

בתור מקומי יש לי בעיה לצערי.

אני בטוח שאם הייתי מכיר אנשים, לא הייתה לי בעיה.

אבל לחשוב על אם לא יוביל אותי לשום מקום, אז אפסיק. אני צריך לחשוב מה אני עושה.

תודה שהתייחסת.

היי יניב,

תודה לך, כל הכבוד לכם שאתם מנסים לעזור לי.

בקשר לבגרויות אני אכן צריך לבדוק. אני אבדוק זאת.

אצור קשר עם משרד החינוך, אברר איזה מקצועות חסרים לי, איך אני משלים.

לאחר מכן אבדוק בלשכת תעסוקה לגבי קורסים.

גם אם אני רוצה ללמוד באוניברסיטה, אני חושב שקורס לא יזיק.

לגבי לימוד במכללה, אני לא יודע מה אני רוצה ללמוד, לכן אני לא יודע מה אעשה שם.

פתחתי את הנושא בכדי לקבל כיון.

למרות שלדעתי אני קודם צריך למצוא לי מקום פרנסה, כי השלמת בגרויות, לימודים - הכל עולה כסף.

גם אם נקבל מלגה, אם יסכימו, זה עדיין יהיה צריך להשיג כסף.

לגבי מקום העבודה, מאוד קרץ לי מה שכתבת.

חבל שאתה לא מקומי, מהעיר. הייתי שמח אם היית מקשר אותי או מדריך אותי, כיצד למצוא עבודות כאלה.

הייתי שמח גם להודות, כי אני יודע שזה לא משהו שאנשים עושים. למשל לתת מהשכר כסף, או את המשכורת הראשונה.

תודה יניב.

פורסם

רחמים - אתה צריך לחשוב בצורה קצת יותר רחבה. הכתיבה שלך מראה כמה דברים חשובים וחיוביים:

1. אתה יודע להציג את השאלות הנכונות. כך אתה גם זוכה לתשובות הנכונות. כבר מעיד על יכולות שאתה חושש שחסרות לך.

2. מתוך הכתיבה בפורום ברור לי שאינך יכול לדעת היכן טמונות היכולות שלך. אולי בבית הספר נדחקת בגלל המחוייבות שלך לאחיך, אבל זה לא אומר שאין לך יכולות, אולי אפילו בולטות. זה אומר רק שעד כה לא היתה לך אפשרות לבטא אותן. לך ללמוד משהו ותגלה מה מתאים לך. השלמת בגרויות תהיה רעיון טוב הן כבסיס להמשך לימודים, אבל - יותר מכך - יאפשרו לך לגלות מה מעניין אותך ובמה אתה טוב. אולי תגלה יכולת במתמטייקה, ואולי תגלה שאתה מתמטיקאיגרוע אבל מצויין בשפות, או במשפטים (במסגרתהאזרחות) או בתחומים אחרים שלתמד. ואולי דווקא מתאים לך לחזור כל יום מהעבודה עם ידיים מכוסות בגריז או בגדים ספוגי אבק בניין או כל מלאכת כפיים אחרת - מצויין. לראות מכונה שבנית את חלקיה במו ידיך, או לראות רצפה מעוצבת יכולות בהחלט או כל אומנות (בשורוק) אחרת יכולות להביא אותך לסיפוק מקצועי ועל הרך גם לפרנס אותך היטב. נתקלתיפעם בלקוח שמטפח מטעים במושב בגליל, והיה נדמה לי שהוא מתיחס לעבודתו מצד אחד באהבה, אבל מצד שני קצת כאילו היא נחותה. התגובה שלי היתה - בלי אנשים כמוך כולנו נהיה רעבים.

3. קרא קצת את ההודעות שלך בפורום. הן מעידות על כושר ניתוח וביטוי מצויין. אתה מציג את הבעיות בצורה מסודרת, מפרק את התשובות לרכיבים ועונה לכול אחד מהם באופן סדור. חיפשת כשרון: מצאתי לך אותו. נצל אותו, כושר ביטוי הוא הבסיס לכל המקצועות עתירי המלל, בסי טוב לכתיבת תשובות מסודרות במבחנים בספרות, תנ"ך או אזרחות, אבל גם כתב אישום או הגנה לבית המשפט או תיעוד של פעולה של מכשיר שתכננת.

4. אתה מדבר על עבודה בעבודות מזדמנות ולא מקצועיות. צ,טערת - ככה לא בונים עתיד. אה רואה את עצמך ממלצר כל חייך? בישראל זה לא מקצוע לטווח ארוך. אז אם מדובר על תקופת ביניים או על עבודה חלקית במקביל ללימודים - מצויין. אבל אתה צריך לקבוע לך סדר עדיפויות. וסדר העדיפויות הוא ללמוד מה שיקדם אותך בעתיד - אם זה בגרות ולימודים על תיכוניים, ואם זה מקצוע ידני. עבודה מהסוג שעליה אתה מדבר אינה קריירה אלא רק משהו זמני. כמובן שאם תחליט להיות מלגזן או מנופאי עליך ללמוד מקצועות אלה בצורה מסודרת (ושיהיה לך ברור - מנופאות היא מקצוע מורכב מאוד), ולהקדיש לכך את הזמן הדרוש.

ועוד הערה באיזה מקום במהלך השרשור התיחסת לסיעוד כמקצוע בעייתי. מתאוריך את הטיפול באחיך נראה שאתה אוהב אדם ואוהב לעזור לאנשים בצרה. מצקוע הסיעוד המודרני הוא הרבה יותר מאשר לרחוץ חולים או להביא להם סירים. מדובר במקצוע המחייב הכשרה אקדמית (דיברנו על בגרות?) ואנשי הסיעוד הם מרכיב חשוב ביותר ברפואה, העבודה מחייבת להיות "ראש גדול" והמשך לימודים רצופים. אבל אם תבחר במלול ז - הבגרות היא שלב חיוני. וד"א - מחסור באחים ואחיות הוא כללי בעולם המערבי כולו. מדובר במצוע עם עתיד טוב לרוכשים אותו, גם אם העבודה קשה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

sperial, תודה על התייחסותך.

תודה לך על המחמאות.

הכתיבה זה הודות למנהלים פה.

אני אכתוב סיפור קטן, בימים הראשונים שהגעתי לכאן, הייתי מתנסח בניגוד לכללי הפורום.

לאחר אזהרה אחת, למדתי שיש דרך להתנסח, נכנסתי לנושא שהיה פה פעם, שלימד איך להתנסח בצורה נכונה.

מאז אני לא מקבל אזהרות, ומשתדל להתנסח בצורה שהחברים יבינו.

אז תודה לפורום.

אני גם חושב שהשלמת בגרויות תהיה רעיון טוב.

אני צריך לברר איזה בגרויות חסרות לי? איך אני משלים?

אני מבטיח לברר ולעדכן פה, אני באמת רוצה שזה יהיה נושא שאני אפעל, ולא רק אכתוב. אני מבטיח.

נתת המון דוגמאות, היה נפלא לקרוא.

מקווה שגם אני אמצא את המקצוע המתאים לי.

אתייחס בקצרה לאח, לסיעוד, אני פשוט מרגיש שאם אעסוק בזה ביום יום, לא ישארו לי כוחות לבית.

אני לא יודע אם אתה יכול להבין חבר, אבל אני מרגיש שאם אעבוד בזה, לא אצליח להסתדר בבית.

אני מעדיף להשאיר את זה בבית, פה זקוקים לי. כפי שכתבת, זה מקצוע מאוד קשה.

אני אף פעם לא מתאר את זה בהודעות שלי, כי אני אוהב את משפחתי, ואני עושה זאת באהבה ובשמחה.

לכן את המקצוע אני מעדיף לבחור כמשהו שונה לחלוטין. משהו שיעשה לי טוב בנשמה, שיתן לי סיפוק ואושר.

אם אוכל לעזור לאחרים, לאנשים, לחולים במסגרת התנדבותית - זה יהיה מבורך מאוד, זה יתן לי סיפוק.

אבל לא לעבוד בזה.

לעבוד אני ארצה במשהו אחר. אני מתעסק בזה בבית באהבה, אני חושב שצריך גם שיהיה קצת הפסקה. קצת משהו שונה.

עריכה: אני רואה שהוספת מספר דברים, אני כבר קורא, אתייחס אליהם.

עריכה 2: ראיתי חבר. הוספת בקשר לכתיבה.

אתה אומר כי זה הכישרון שלי? אני לא יודע. אני פשוט כותב. אני לא יודע אם זה כישרון.

אני יודע שיש פה בחור בשם יוסי, שהוא מתפרנס מכתיבה, אני באמת רואה שיש לו כתיבה מיוחדת.

אני מקווה שהכתיבה תעזור לי בהשלמת בגרויות בלשון והבעה.

לצערי לא הגישו אותי אפילו. חבל לי, כי אז הייתי יכול לגשת כשהייתי ילד, עם החומר טרי בראש, זה גם היה ממומן.

פורסם

זו בדיוק כוונתי: קיבלת הערה, הפנמת אותה, שיפרת את כתיבתך. כך לומדים.

אני הגעתי לפורום כאשר חיפשתי מכונית. התמכרתי אליו כיון שיש כאן הרבה אנשים שאני נהנה לקרוא את דברי החוכמה שלהם. אני לומד מהם, אני מנסה גם לחלוק אתם מהידע שלי.

הזכרת את יוסי פרנקוס. אין ספק שמדובר בדמות ייחודית. אבל שים לב - הבחור מוכשר, ארבל גם בעל השכלה. יש לו תואר שני באנתרופולוגיה, מה שמראה שהוא למד תחומים רבים ובין השאר למד לכתוב עבודות המציגות נושא בצורה מסודרת. בפוסטים שלך אתה מציג יכולת לכתוב בצורה מסודרת, אבל, כמובן, עליך להרחיב אופקים כדי להמשיך להשתפר. ועוד דבר שאתה יכול ללמוד ממנו: אפשר ללמוד תחום מסויים ולעסוק באחר, ועדיין הלימודים לא היו בזבוז זמן או כסף. יש הנראה מרכישת השהכלה עצמה ומכל תחום שתלמד תוכל להפיק תועלת גם אם בהמשך תעסוק בתחום אחר.

הצגת שאלה לגבי השלמת הבגרויות. אשאיר לך את העבודה לגלות מה עליך להשלים. רק שני רמזים: האחד הוא הגוף המנהל את התחום, האחר הוא הגוף שהכין (או אמור היה להכין) אותך למבחנים.

לגבי הסיעוד - אני בהחלט מבין אותך, אחרי עיסוק רב שנים בתמיכה באחיך אתה מחפש משהו אחר. לגיטימי לחלוטין. הנקודה שלי היתה שימי פלורנס נייטינגייל חלפו, והיום מדובר במקצוע תובעני ומתוחכם המצריך לימודים והשתלמויות ברמה גבוהה, ובהחלט נותן תמורה לעוסקים בו - הן כלכלית והן סיפוק מקצועי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קראתי את כל השרשור.

לדעתי שווה לך לשקול לעבוד ובמקביל ללמוד באוניברסיטה הפתוחה.

כך תוכל להרוויח כסף תוך כדי הלימודים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...