Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היה לי כזה מצב:

אני נוסע בכביש עירוני בעל שני נתיבים עם מעבר חצייה, הכביש היה רטוב ונסעתי במהירות המותרת 50-45, שנחשבת למהירות גבוהה ומסוכנת לבלימה פתאומית.

לא הייתי הנהג היחידי על הכביש, מלפניי ובנתיב שלידי היו רכבים שנסעו כמוני.

מהמכולת או מהפינה של המדרכה בא הולך רגל זקן בן 70, ראיתי אותו במרחק של 70 מטר בערך. הוא התפרץ לכביש, הוא שם רגל על המעבר חצייה והתכוון לחצות. אני הרי הייתי במהירות גבוהה יחסית אז לא הייתה לי ברירה אלא לעצור חזק יחסית אבל בלימה מתונה כזאת (כדי גם שלא יכנסו בי מאחורה, והסתכלתי במראות). יצא מצב שכמעט דרסתי אותו כי הוא בזמן הזה המשיך לחצות, ועוד בא בטענות שאני הייתי צריך לתת לו זכות קדימה. באותו זמן שעצרתי לו מכונית בנתיב לידי המשיכה בנסיעה במהירות גבוהה ולא שמה לב אליו, יכלה לדרוס אותו. במזל הזקן לא נדרס ומכונית אחרת גם עצרה בפתאומיות כמוני על המעבר חצייה. וכמובן הוא צעק גם על הנהג.

הייתי יכול להתלונן עליו על זה שהוא התפרץ לכביש וכמעט הייתה תאונת שרשרת בגללו?

אני הייתי צריך לנסוע יותר לאט כי אז הבלימה הייתה יותר בטיחותית אבל זה היה המצב ולא הייתה לי ברירה..

פורסם

הולך רגל עובר במעבר חצייה, ראית אותו ממרחק מספיק, יש לו כאמור זכות קדימה. כל אלה מחייבים אותך לאפשר לו לחצות את הכביש. הרכב שנסע מימינך עבר כמובן על חוק.

המהירות הנכונה איננה המהירות המירבית המותרת אלא המהירות המתאימה לתנאי הדרך, כלומר כאשר הכביש רטוב אתה צריך לנהוג במהירות שתאפשר לך בלימה בטוחה. לא הבנתי מדוע "לא הייתה לך ברירה", יכולת לנסוע במהירות נמוכה יותר, ויכולת לבלום באפן אגרסיבי יותר (אני מניח כי רכבך מצוייד ב-ABS). מה מסוכן יותר? לפגוע בהולך רגל או להיפגע מאחור על ידי רכב אחר?

פורסם

מסכים איתך "עדיף" תאונה על להרוג בנאדם.. אבל אני לא הייתי הרכב היחידי על הכביש והיו מלפניי לפחות שלושה שנהגו באותה מהירות.. אבל הוא אפילו לא עצר לבדוק את המצב בכביש, ועד לפני 70 מטר ראיתי שהמעבר היה ריק..

תודה על התגובה

פורסם

לפי מה ששאתה מתאר נהגת לא לפי תנאי הדרך. יש מקומות שמותר 50 ואני לא עובר את ה20 כי יודע שיכולים להתפרץ לכביש ילדים ואנשים מבוגרים. מכולת זה מקום קלאסי לתקריות כאלה. במקרה הזקן עבר גם במעבר החצייה והיית צריך לתת זכות קדימה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
מסכים איתך "עדיף" תאונה על להרוג בנאדם.. אבל אני לא הייתי הרכב היחידי על הכביש והיו מלפניי לפחות שלושה שנהגו באותה מהירות.. אבל הוא אפילו לא עצר לבדוק את המצב בכביש, ועד לפני 70 מטר ראיתי שהמעבר היה ריק..

תודה על התגובה

איך ממצב בו אתה מודה שנהגת במהירות גבוהה מדי לתנאי הדרך ווחובתך אתה לתת זכות קדימה, אתה מתלונן על מי שזכות הקדימה שלו, שהוא אשם?!

איך?!

מה ההגנה שלך, "גם אחרים נהגו באותה מהירות כמוני..."

זה טיעון משפטי?!

זה טיעון מספרי התיאוריה של לימוד הנהיגה?!

דחילק, לתת זכות קדימה להולך רגל במעבר חצייה, זה בסיסי.

מה השלב הבא, אתה תיכנס לצומת בו יש לך שלט "תן זכות קדימה" ותתלונן על זה שרכב עם זכות קדימה "התפרץ" לך לצומת?

זו חובתך לנהוג במהירות שתאפשר לך להאט לפני מעבר חצייה. כל זמן שהולך הרגל לא התנהל באופן לא סביר (ואני לא מניח שהקשיש לך ניתר במפתיע למעבר בין השיחים...), האחריות כולה עליך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אם אני הייתי הולך הרגל הייתי קודם עוצר וחושב מתי בטוח לעבור וגם לראות את הנהגים אם שמו לב אלייך ולאלו שעוצרים לך.. לא כל הנהגים עוצרים בימינו.. ואולי גם אתה נוהג לעשות ככה..

בכל מקרה.. אפשר לנעול את האשכול

פורסם

פות"ש, יש לך סבא? היה לך? יש לך לב או קרחון בחזה? מה זה צעקתי על הקשיש?

כאשר מגיעים לגיל 70/80/90 (לא משנה) לא כל החושים עובדים בצורה חדה, ואצל חלק מהקשישים גם קו המחשבה לא חד כמו פעם. עדיין, אותו אדון קשיש חצה במעבר חצייה, ועשה הכל נכון. אז אולי הוא לא אמד היטב את המרחק והמהירות שלך, אבל למזלנו הוא לא צלף. אני מצטער לבשר לך, אבל בטענות אתה יכול לבוא רק לעצמך ולאותו השמוק שצעק על הקשיש על זה שהוא חוצה במעבר חצייה. בשבילך, חשוב שתבין שאתה לא בסדר כאן. הקשיש עשה הכל נכון. חלק מהשיפור בנהיגה זה לדעת מה עשית לא בסדר. למזלך זכית בשיעור שנגמר ב"כמעט". הרבה אנשים לומדים רק לאחר מעשה.

שתהיה שבת שלום.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אתה מחויב על פי חוק לתת זכות קדימה להולך רגל !

לא פעם האטתי מהירות מקסימלית כמעט לאפס, כי לא היה לי שדה ראיה למה שהולך במעבר החציה.

אם הזקן היה נפגע, אז לא רק שזו אשמתך, זו אשמתך פי כמה וכמה!

תגיד תודה שזה נגמר ככה. יש כאלו שלומדים את זה בדרך הקשה.

המקרה האחרון שקרה לי על הפסים, היה עם נהגת מפגרת שהעזה לצפור לי בשיא חוצפתה, כשאני עובר במעבר החציה.

הכביש היה רטוב מהגשם הראשון באותו היום, ומיד אחרי שעברתי היא יצאה בפרפור באקסנט GTI שלה, וכמעט מצאה את עצמה חונה על רכב חונה. לצערי היא לא. אולי הייתה לומדת לקח.

פורסם

יש לך את הפרטים של הולך הרגל?

אתה מכיר אותו?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אגב, על פי החוק,נהג מחוייב להאט לפני מעבר חצייה, ובמקרה הצורך אף לבצע עצירה מוחלטת.

תקנה 67, אם איני טועה.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

תקנה 67 לתקנות התעבורה למי שהעלה:

67. (א) נוהג רכב המתקרב למעבר חציה, והולכי רגל חוצים במעבר, יאפשר להם להשלים את החציה בבטחה ואם יש צורך בכך יעצור את רכבו לשם כך.

(ב) מעבר החציה המחולק על ידי שטח הפרדה, יראו כל חלק ממעבר החציה כמעבר נפרד.

לעניין עצמו - הולך רגל הוריד רגל למעבר החצייה - עליך לעצור נקודה סוף פסוק.

אגב 70 מטרים בשביל 45-50 קמ"ש זה יותר ממספיק, אתה עובר בסה"כ כ-14 מטרים בשנייה, גם אם ניקח זמן תגובה של שנייה (וזה הרבה יותר מדי באיזור של מעבר חצייה) זה 14 מטרים, עוד כ-10-15 אפילו 30 מטרים לעצירה מאוד מאוד מתונה והגעת לפחות מ-45 מטרים, יש לך עוד יותר מ-25 מטרים.

או שאתה לא יודע מה זה בלימת חירום ונדמה לך שזו הייתה בלימה רק מתונה ולא בלימה חלבית לחלוטין, או שאתה לא נסעת במהירות הזאת.

הגזמת לחלוטין, ואין לך מה להלין על ההולך רגל (זקן או לא).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...