Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניסור בבטון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים. מחפש בעל מקצוע לפתיחת חלון במרתף. המידות של החלון רוחב 55 אורך 40 . אשמח להמלצות. תודה.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם
בדקתם לפני כן קונסטרוקטיבית שאפשר לעשות זאת? והטיפול במוטות הזיון הגלוי שיחשפו?

מאיפה אתה?

מה שרשמת זה סינית בשבילי. אנחנו באמצע שיפוצים. אני מניח שמי שמבצע את השיפוץ ידע לענות על זה יותר טוב ממני. אני מרחובות. יש לציין שזה קיר פנימי ולא חיצוני. כוונתי שזה חדר בתוך מרתף.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

אתה מניח הנחות מסוכנות מאד. במיוחד לאור הרמה המקצועית של שיפוצניקים בארץ (גם בלי קשר לרמתם הם לא מוסמכים לקבל החלטות כאלה). אתה עלול למצוא את עצמך עם בעיה חמורה במהלך או אחרי השיפוץ, כשקירות בבית יתחילו לזוז והיו מקרים מעולם (אפילו בפורום היה שירשור כזה).

תוודא טוב טוב שאתה מקבל חוות דעת מקצועית מגורם מוסמך לפני שאתה פוער חלון בקיר בטון.

פורסם

+1.

לשיפוצניק אין אינטרס לומר לך את האמת לפעמים.

גם לא בטוח שתוכל לתבוע אותו עקב נזקים שיגרמו לך, שכן הם לא מוסמכים לכך.

תבין, קיר בטון יצוק (כך הבנתי מדבריך) לא עושים סתם, בד"כ. בחלק מהמבנים קיר זה נקרא "קיר נושא".

קיר בטון, קורות בטון ועמודים משמשים כאלמנטים קונסטרוקטיביים שמחזיקים יחד את המבנה כולו כמכלול שלם.

לא הייתי פותח אף פתח, לפני שהייתי בודק בתכניות ומקבל אישור מגורם מוסמך (במקרה הזה, הנדסאי או מהנדס בניין רשוי עם הרשאות חתימה).

מה יקרה אם תפרוץ ללא בדיקה ובסוף יתברר שפרצת אלמנט קונסטרוקטיבי? בגדול, במקרה הטוב, התקרה תשקע, האלמנטים שבתקרה ילחצו על האלמנטים שמתחת עקב חלוקת משקל שונה (כולל המשקוף, למשל), ידפקו על הדרך את המשקוף, יגרמו לסדיקה של קירות, לחוסר פילוס של הרצפה, רוצה שאמשיך?

במקרה הגרוע, דברים פשוט יקרסו.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

תודה לכולם . מסתבר שבאותו קיר כבר פתחו מעבר . אז לגבי החלון זה אותו רעיון. אני מניח שאם נביא חברה רצינית ולא איזה חאפר הוא יתריע על בעייתיות ? או שאני חי באשליה ?

פורסם

קח מהנדס יועץ, ואם מאשר מצא קבלן לביצוע.

יקר יותר, אבל מוריד את ניגוד האינטרסים ומאפשר לתבוע את ביטוח האחריות המקצועית של המהנדס אם הוא פישל.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אלא אם הדלת היא הרחבה (כלפי מטה בלבד) של אותו החלון, זה שיש חלון באותו קיר, לא אומר כלום.

(וזה אגב גם לא אומר בהכרח שמי שחתך את אותו חלון ידע מה הוא עושה).

ברגע שאתה זז בציר האופקי (ימינה או שמאלה), אתה עלול לחתוך זיון שהוא קונסטרוקטיבי.

מהנדם יודע להחליט לפי עובי הפלדה ומיקום (מבחינת עומקן בקיר) של רשתות הזיון בתוך הקיר.

הקבלן שלך יצטרך "לגלח" לו פס ברוחב של 10 ס"מ ובעומק של 5 ס"מ, בסיתות לכל אורך הפתח המתוכנן, בערך בגובה של 120 ס"מ מפני הריצוף.

רק אז הוא יבוא, יבחן, ויחליט. חו"ד (חתומה,בכתב) שכזו עולה כמה מאות שקלים, אבל עשויה לחסוך הון.

אגב-רצוי מאד שגם הפועל שמסתת את ה"דוגמא" לא יהיה סתם סודני עם אזניות, או שלכל הפחות הקבלן או מנהל העבודה ישגיחו עליו, כדי לעצור בזמן, אם חו"ח יהיה ברור על פניו שהסיתות חושף זיון תומך, ולא סתם רשתות דקות.

רק לצורך הבנת המטריה-

קיר בטון, ברוב המקרים הוא בדיוק כמו כמו קיר בלוקים. יש לו "עמודים" ו"מילואה".

רק שבמקום שהמילואה תהיה מבלוקים, גם היא עשויה מבטון+שתי רשתות דקות המרוחקות כ-5 ס"מ ממישורי הקיר (החיצוני והפנימי).

באיזור ה"עמודים", תמצא רשת יותר צפופה, שעוטפת 4 ברזלים עבים הרבה יותר. (יוצר מעין WIRE FRAME של "עמוד")

ההבדל הוא, שבקיר בלוקים+עמודי בטון, כל שיפוצניק מתחיל, יודע לעצור כשהוא מגיע לבטון.

כאן, כשהכל מבטון, זה כבר מצריך עין מקצועית.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

רוצה לחדד. שאלתי לגבי פתיחה של חלון מצד ימין לדלת שאותה כבר ניסרו . הכנה לדלת כבר נחתכה בבטון. עכשיו מחפשים מישהו שיעשה את החלון. החלון הוא בנפרד לדלת. וזה על אותו קיר בדיוק. אני אעלה תמונה שיהיה ברור .

IMG_5263.jpg

IMG_5262.jpg

פורסם

טוב, לכל הפחות הצד של הדלת שצילמת, לא פגע בשום דבר קונסט'.

אתה יכול לראות את הרשתות שדיברתי עליהן, בחתך הקיר. ברזל דק, רשת לא צפופה (רואים במשקוף העליון את העיגולים).

עכשיו, תראה למה אני מתכוון.

מצ"ב קטע תכנית קונס' של מרתף רנדומלי שבחרתי מהארכיון.

אתה יכול לראות שכל הקירות מקווקווים באותה צורה. (מסמן בטון)

לצורך ההדגמה, נניח שאת הדלת פתחנו בדיוק ברווח שבין עמודים 18 ו- 19 (בחלק השמאלי תחתון בשרטוט).

עד עכשיו הכל בסדר.

אבל אם את החלון נפתח משמאל או מימין לדלת, אנחנו כבר נפגע בעמודים הללו (התחום שלהם מסומן במלבן ירוק), מה שבמקרה של השרטוט הספציפי אומר, 3 קומות שנוחתות ישר על הראש של מבצע החיתוך...

וכבר היו דברים מעולם, ואפילו לא כ"כ מזמן.

Untitled-1.jpg

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

שיקולים של עיצוב (בטון חשוף), מיגון, בידוד רעש טוב יותר, ויש שמשתמשים בקיר בטון לצורכי חיזוק המבנה ברעידות אדמה (קשור למרכזי כובד בבניין וכו').

זה ממה שאני יודע, בטח יש פה יותר מבינים ממני, שכן אני רק סטודנט שנה שלישית בהנדסת בניין.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

• תוכן חדש...