Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעיה בתל אביב הייתה אחרת- החברות הגדולות (כגון AMPM וטיב טעם) יכולים להרשות לעצמם לספוג את הקנסות ואילו החנויות הקטנות לא (גם צויין שהייתה שיטה סלקטיבית ולא כולם קיבלו קנס. שזה אפילו גרוע יותר).

• תגובות 142
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אבל זה רק סימפטום אחד של הבעיה שהיא הרבה כוללנית ולא רק לענף המסחר.

זה היכולת של חברות קטנות להשאר רלוונטיות.

זה חנויות ספרים קטנות מול סטימצקי וצומת ספרים, זה חנויות קוסמטיקה פרטיות מול סופר פארם וניו פארם, זה מכולות מול שופרסל ומגה, זה פולגת מול יצרן סיני (שהשם שלו לא אומר כלום, אבל מחזיק מפעל בגודל של קריית גת ומייצר פי 500).

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
גוטיה, משהו שחשבתי עליו. אולי מה שמפריע לאביך זה באמת הקטע של לא לצאת לצבא ולעבודה? אולי הוא חושש שתוותר על אורח חיים יצרני?

באאארור שזה לא מאפיין דתיים, באארור שזה סתם סטינגה, אבל אולי הוא חושש שלא תמצה את הפוטנציאל שלך?

זו לא הדאגה שלו לפי הבנתי.

כל חיי החלום שלי הוא הצבא, אני לא בחור ממורמר שלא רוצה לעשות צבא ואם אני יעשה זה לבוא ב 09:00 ולצאת ב 16:00 ואסון גדול יקרה אם יצאתי ב 16:30.

אני שואף גבוה ומשקיע, אבא שלי היה בצנחנים, אחי שייטת 3 ואני מקווה (בעזרת השם :roll: ) לסיים את המסלול בשייטת 7 ולהמשיך שירות קבע שם.

פורסם

כוח הקנייה הוא אצל הקליינטים, ואם הפיצוציה הזו לא תהיה פתוחה, הם לא יקנו בשישי אלא ילכו עוד 500 מטר לפיצוציה שכן פתוחה בשבת ויקנו שם.

.

זו בדיוק הטענה שלהם שאם כל החנויות היו סגורות הקליינט היה יודע שהוא חייב לקנות הכל ביום שישי וכך החנויות הקטנות לא היו נפגעות.

פורסם
זו בדיוק הטענה שלהם שאם כל החנויות היו סגורות הקליינט היה יודע שהוא חייב לקנות הכל ביום שישי וכך החנויות הקטנות לא היו נפגעות.

אני לא רואה בזה שום פגיעה. בסופו של דבר לצרכנים יש את דרישותיהם. הדרישה היא מקום פתוח בשבת.

זה כמו שאתה דורש ברכב מושבי אלקנטרה והגה מצופה עור ואני אגיד שאני מייצר שברולט ספארק ואני נפגע מדרישותיך כי מרצדס כן מציעים את זה.

התחרות היא לא רק במחיר ומי שלא מסוגל לעמוד בה צפויה לו בעיה.

ליד בית שלי יש שווארמה שפתוחה בשבת ובכלל 24/7. זה לא מונע מבעליה להיות שומר מצוות (מסורתי אך ללא כיפה). בימי המנוחה הוא נח ויש לו עובדים שיחזיקו את המקום בשבילו.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

לכל אלה שהעלו את הנקודה שזה לא פייר שחנויות גדולות פתוחות בשבת והקטנות לא. אל תשכחו שנניח ולא היו קנסות וכולם היו יכולים להיות פתוחים בשבת זה גם לא היה קורה. בשבת וחג על העסק לשלם לעובד בין 100-200 אחוז פר שעה. האם חנות קטנה הייתה יכולה לשלם מעל ל 40 שקל לשעה לעובד? ומצד שני, לא עדיף להיות סגור בשבת ולא להרוויח מאשר כן להיות פתוח בשבת ולשלם לעובד מעל 40 שקל לשעה? אז על מה העסקים הקטנים מתלוננים בדיוק?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
בדיוק, אף אחד לא אמור לחייב אותך לעבוד בשבת כמו שאסור לחייב אותך לא לעבוד בשבת - יום חופש יהיה לך.

ג'יזס, איזה משפט מבלבל...

מצד שני, אם אתה מחליט שאתה שומר שבת, זה סוגר לך חלק מאופציות לתעסוקה ואתה צריך להבין את זה.

אם לא מקבלים אותך לעבודה בגלל אי עבודה בשבת, אתה יכול לתבוע אותו, כנ"ל אם מכריחים אותך.

הבעיה היא שמי שכן רוצה עובדים בשבת ימצא תירוצים אחרים למה לא לקבל אותך לעבודה.

ויש מפעלים שפתוחים בשבת, אינטל בקריית גת נסגר רק ביום כיפור.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• חברי המעגל הראשון
פורסם

סתם אנקדוטה שחצי קשורה לדירדור (שרשרור שהתדרדר) :

ביום שישי שהיה, הייתי בפריז ליד מסעדה בשם ציפורה.

המסעדה כשרה, מה שלא הפריע לה להיות מלאה באותו זמן בעשרות חובשי כיפות שבדיוק חגגו קבלת שבת.

זה לא היה על הגבול של שבת, זה היה בתוך השבת, ועדיין המקום כשר וכולם שמחים.

כנראה שהיהדות והכשרות הם מושגים נורא גמישים :-)

פורסם

שעות פתיחה זה חלק מהשירות, תרצה או לא, בימי חול או בשבת.

למשל בימי חול כשאני צריך לקנות ברגים או דיבלים, אני יכול ללכת לטמבוריה או לחנות כלי עבודה שמוכרים בזול אבל פתוחים עד 17:00-18:00, או לקנות במחיר פי 3 ב-ACE שפתוח עד 21:00-22:00.

אני בתור הלקוח עושה את החשבון של עצמי מה כדאי לי, להוציא עוד 7-8 שקל על חבילת דיבלים או לצאת מוקדם מהעבודה כדי להגיע בשעות הפתיחה.

אני לא קונה וכנראה לא אקנה בטמבוריה בגלל שעות הפתיחה שלהם.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
תודה על התגובה שקשורה לנושא :)

אני שמח שאצלך במשפחה המצב של הדת פתוח ומבינים אחד את השני (גם אם זה היה אחרי הרבה מאוד הסברים)

אצלי בבית אמא, אחותי ואחי בעדי. הבעיה היא אבא (אדם חשוב לי מאוד, ומודל לחיקוי).

לא מוכן לקבל את זה ומתוך כבוד החלטתי שאני לא חובש כיפה, אך ממשיך בדרכי.

אצלי זה הפוך. אני היחיד שלא רואה איך הפירה שאני אוכל הופך אותי לאדם רע. המשפחה שלי אפילו לא שאלה אותי למה. הם פשוט קיבלו את זה שאני לא אדם דתי, ושום דבר לא השתנה חוץ מזה שאני צריך להקפיד להשתמש בסכינים בצבעים שונים לכל מאכל שאני אוכל. מה הסיבה שאביך לא מוכן לקבל את זה שאתה "מתחזק"? הרי בנאדם הגיוני לא יפסול את זה סתם ככה. כנראה שיש סיבה או חשדות מאחורי זה. לכן, אולי כדאי שתברר עימו בדיוק מה מדאיג אותו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

יש בחו"ל הרבה יהודים שומרי מצוות שנוסעים בשבת לבית הכנסת.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
יש בחו"ל הרבה יהודים שומרי מצוות שנוסעים בשבת לבית הכנסת.

יש גם הרבה יהודים בארץ שמסתובבים בשבת עם כיפה ואייפוד.

או שהולכים עם כיפה לבנה בצום אבל לא צמים.

יש עוד הרבה דוגמאות מצחיקות שפגשתי בחיים.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
סתם אנקדוטה שחצי קשורה לדירדור (שרשרור שהתדרדר) :

ביום שישי שהיה, הייתי בפריז ליד מסעדה בשם ציפורה.

המסעדה כשרה, מה שלא הפריע לה להיות מלאה באותו זמן בעשרות חובשי כיפות שבדיוק חגגו קבלת שבת.

זה לא היה על הגבול של שבת, זה היה בתוך השבת, ועדיין המקום כשר וכולם שמחים.

או ש.... ערכו שם קבלת שבת?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

מה שראית עם מסעדת ציפורה, דומה למה שיש בבית מלון ואצל הרבה דתיים שמארגנים ארוחת שבת.

משלמים מראש על הסעודה, מכינים את האוכל לפני יום שבת ופשוט מתארגנים במקום.

בארץ גם תוכל לראות גם סידור כזה, בעיקר חברות קייטרינג שמארגנות שבת חתן.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...