Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אל תצפה מאנשים דברים שאתה בעצמך לא עומד בהם.

ואני מצטט אותך:

"אתאיסטים בעע"

כשתלמד לכבד יכבדו אותך, אם היית מכבד ולא כותב את ההודעה המטומטמת הזו כל הוויכוח הזה לא היה קורה.

וזה מראה את אי היכולת שלך לכבד דעות אחרות.

אני מקווה שהבנת איפה טעית.

יש אותך ביותר מתנשא? :?

ברור שאתה סובל מתסמונת ה"מילה האחרונה היא שלי" , למרות שביקשו כאן לחזור לשירשור המקורי ולשאלה שנשאלה,

אבל סבבה,ניתן לך להגיב לי שוב כדי שתצא גבר-גבר.

• תגובות 142
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גוטיה, משהו שחשבתי עליו. אולי מה שמפריע לאביך זה באמת הקטע של לא לצאת לצבא ולעבודה? אולי הוא חושש שתוותר על אורח חיים יצרני?

באאארור שזה לא מאפיין דתיים, באארור שזה סתם סטינגה, אבל אולי הוא חושש שלא תמצה את הפוטנציאל שלך?

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
בוא נדבר בהיגיון רגע, מה רע בזה שתהייה תחבורה ציבורית בשבת?

אני רוצה לתת נקודת מבט אחרת בקשר לתח"צ בשבת ובכלל לעסקים בשבת.

הוחלט שיום המנוחה השבועי במדינה הוא שבת על פי רוב. כשעסקים נפתחים בשבת, העובדים

הזוטרים בעסק מאולצים לעבוד ביום המנוחה שלהם. חלקם אוהבים את זה כי זה יותר כסף וחלקם

לא אוהבים את זה כי הם רוצים לנוח יום אחד בשבוע. לכן כשדורשים לפתוח עסקים בשבת צריך לחשוב איך זה לא פוגע

בעובדים שלמטה.

פורסם

החוק במדינת ישראל מחייב יום חופש אחד בשבוע.

זאת אומרת שגם מי שיעבוד בשבת יהיה מחוייב לקבל יום חופש אחד ביום אחר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בדיוק, אף אחד לא אמור לחייב אותך לעבוד בשבת כמו שאסור לחייב אותך לא לעבוד בשבת - יום חופש יהיה לך.

ג'יזס, איזה משפט מבלבל...

מצד שני, אם אתה מחליט שאתה שומר שבת, זה סוגר לך חלק מאופציות לתעסוקה ואתה צריך להבין את זה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
החוק במדינת ישראל מחייב יום חופש אחד בשבוע.

זאת אומרת שגם מי שיעבוד בשבת יהיה מחוייב לקבל יום חופש אחד ביום אחר.

בגלל זה רשמתי על פי רוב. זה קצת מבעס שרוב האוכלוסיה בחופש ביום שבת ואתה נמצא בעבודה ובתמורה מקבל יום חופש באמצע שבוע.

פורסם
בגלל זה רשמתי על פי רוב. זה קצת מבעס שרוב האוכלוסיה בחופש ביום שבת ואתה נמצא בעבודה ובתמורה מקבל יום חופש באמצע שבוע.

נהפוך הוא. אני למשל מעדיף לקבל חופש ביום בו החנויות פתוחות וניתן לנצל את החופשה ומצד שני לזכות ביום עבודה שבו ההכנסה גבוהה יותר. רווח מכאן ומכאן!

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

^זה שאתה מעדיף וחושב כך, לא אומר שהרוב מסכימים עם האמירה הזו.

מה לגבי בעלי משפחות? כל ילדי המשפחה ובן זוג אחד חופשיים בשבת כאשר הבן זוג השני עובד במקום לצאת לבילוי או כל פעילות אחרת?

מה לגבי אותו אחד שכל החברים שלו דווקא עובדים בעבודה שומרת שבת ומבלים בסופ"ש כאשר אותו אחד תקוע בעבודה?

דווקא הרוב לא מתלהבים מהרעיון של עבודה מהשבת, כי כסף זה לא הכל בחיים.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

על פי הידוע לי אסור להכריח יהודי לעבוד בשבת. זה לא משנה אם אתה עובד בחברה גדולה ומפונפנת או פועל שחור עם מעסיק מבאס. אם תיתן שידרכו עליך אז ידרכו עליך, אם לא אז לא.

ואני דיברתי רק על עצמי ודעותיי. אני מניח שמשפחה שרוצה לטייל תעדיף לעשות זאת בשבת, ואז רוב העסקים הגדולים (חברות ההיטק למשל) מרכזות את כל ימי החופש של העובדים ליום אחד, שבת, בו הן סגורות והנה לנו חופש יחסית מאוזן לכולם.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

מישהו באמת חושב שחברות שלא מתעסקות ישירות בבידור או פעילויות משפחתיות (שבכל מקרה עובדות בשבת), או מסעדות או משהו בסגנון, יפתחו בשבת?

למה שבהיי-טק יעבדו בשבת?

אלא אם כן יש איזה מנהל שממש משעמם לו בחיים, תאמינו לי שאף מנהל לא יבקש שאנשים יבואו לעבוד בשבת.

גם המנהל רוצה לנוח לפעמים.

פורסם

מי שיפתח את העסק בשבת זה מי שזה כלכלי בשבילו לפתוח בשבת, בדיוק כמו היום, ההבדל היחיד הוא שהיום עסק שרוצה לפתוח בשבת בודק האם כלכלי לו הוצאות + קנס על פתיחה בשבת למול ההכנסות בשבת, והקנס עצמו לא יהיה רלוונטי יותר אז זה יהיה הוצאות מול הכנסות כמו בשאר ימי השבוע.

בהיי טק כנראה שלא יתחילו לעבוד בשבת, מהסיבה הפשוטה שבשבת מקבלים משכורת מוגדלת, וגם ככה שכר הבסיס הוא דיי גבוה.

ההוצאות מול הכנסות פה פשוט לא משתלמות, עדיף להם להפעיל את החברה בימי חול, המשכורות יותר זולות והעבודה מתבצעת באותה צורה. זה מה שהביא הרבה חברות גם לבחירה לסגור את החברה בימי שישי ולהוסיף שעה לכל יום בשבוע (בתשלום של שעות נוספות כמובן).

וככה זה יעבוד בכל מקור תעסוקה שזה לא כלכלי בשבילו לפתוח בשבת.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לפני כמה חודשים כשהיה את הבלאגן עם פתיחת החנויות בתל אביב בשבת, ראיינו כמה בעלי פיצוציות וחנויות מזון קטנות. הרבה מבעלי החנויות התקוממו על כך שיש עסקים שפתוחים בשבת. הם טענו שאם החנויות לא היו פתוחות בשבת אז הלקוחות היו קונים הכל ביום שישי וכך הפדיון של יום שישי היה מפצה על סגירת החנות ביום שבת ובעלי החנויות היו יכולים לנוח. אך בגלל שחלק מהחנויות פתוחות בשבת אז הלקוחות יודעים שאם הם צריכים משהו אז יש באפשרותם לקנות בשבת וכתוצאה מכך הפדיון ביום שישי לא גבוה וזה מאלץ גם את אלה שרצו לסגור בשבת לפתוח.

בעל עסק יכול לדרוש מעובדיו לעבוד בשבת והוא כמובן יהיה בחופש וכך שוב נדפקים העובדים שבתחתית שרשרת המזון.

פורסם

בתחשיב כלכלי קר - אם הפדיון ביום שישי (שהוא גם ככה יום עבודה מקוצר) לא מספיק גבוה - יסגור בשישי (קיבל יום חופש) ויפתח בשבת.

אבל הם רוצים לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, לסגור בשבת, ושהקליינטים יקנו בשישי את מה שהיו קונים בשבת.

כוח הקנייה הוא אצל הקליינטים, ואם הפיצוציה הזו לא תהיה פתוחה, הם לא יקנו בשישי אלא ילכו עוד 500 מטר לפיצוציה שכן פתוחה בשבת ויקנו שם.

את אותו הפדיון הם לא יקבלו והם יודעים את זה, בגלל זה הם פותחים בשבת.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...