Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4612 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני חושב שאופנוע דו"ש הוא דווקא כלי מצויין למתחילים, תנוחת הישיבה הגבוהה, יכולת התמרון בעיר, הקלילות שבתפעול...

אני לא יודע כמה הwr200 שווה אבל אני זוכר שבזמנו מכרתי כמה drz400 מוגבלים ל33 כ"ס, כלי מצויין, נוח גם בבין עירוני, יש את הסופר מוטו שנותן את כל היתרונות שציינתי מעלה בשילוב אחיזה גבוהה ונוחות עדיפה.

וכן, לקנות חדש זה לא רעיון טוב, שנה ומתקדמים. ותמיד מתקדמים.

אפילו אני עם ה900, לנסוע 200 זה לא בעיה, התאוצה מדהימה (אפשר לראות בסרטון שצירפתי בערך בדקה החמישית) ועדיין בא לי לשדרג ל2000 סמ"ק, סתם ככה בלי סיבה אמיתית.

אני כל שנה וחצי מחליף רכב ולא בדיוק יודע למה, ואני אדיוט, אני תמיד מקבל את הספין רגע אחרי שהשקעתי על הרכב טיפולים טסט וטיפול לצבע, לך תבין.

להגדיל נפח לאופנוע? אני אולי עדיין לא צעיר בתחום האופנועים, אבל למה באמת להגדיל נפח שכשאתה בכל מקרה מגיע למומנט מכובד בנסיעה עד 160 קמ"ש? אני לא מכיר הרבה מקומות בארץ שאפשר לעלות מעבר ל120 בכל מקרה.

I should win a fucking AWARD for being me

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יוסי, חצי שנה אחרי שיהיה לך רישיון בפועל+כלי כלשהו, תחזור על המשפט הזה בבקשה. חצי שנה זוז!

בכל מקרה הwr250x שהצעתי, הוא לא שטח, הוא סופרמוטו, הנוחות היא טובה יותר מאשר של אופנוע שטח כי האופנוע הוא למטרת כביש, המושב אומנם צר למראה במיוחד עם תחפוץ בהרכבה, אבל תהיה בטוח שצמד הספורטיביים לא יותר נוחים, בטח לא בתנוחה שהם מציבים בפנייך, ובטח שהמושב שלהם לא נוח בכלל כמו שהוא נראה, ותהיה בטוח שכל קשר בניהם למילה "ספורט" היא קצת גבולית אם כל הכבוד, לעומת זאת, הסופרמוטו הוא לא רק כלי מצויין להתחלה בגלל חוסר בפלסטיקה\קלות טיפול\תנוחת רכיבה זקופה וכו', הוא גם כלי שאשכרה אפשר להנות איתו מ"פעלולים" (הרמות גלגל, החלקות זנב, סטופי, השכבות לזויות הזויות וכו')

פורסם

יוסי, האם חשבת לנסות את עולם השטח?

ברכיבת שטח יתגלה לך עולם ומלואו, ובלי סיכון של נהגי הארץ.

היום יש גם את מועדון "זולו" בפייסבוק, שדרכו מתארגנות כל שבוע רכיבות שטח משותפות.

אני חושב שכדאי לך לנסות, יש סיכוי שתתמכר.

559016_10151562527349049_265624603_n (1).jpg

פורסם

להגדיל נפח לאופנוע? אני אולי עדיין לא צעיר בתחום האופנועים, אבל למה באמת להגדיל נפח שכשאתה בכל מקרה מגיע למומנט מכובד בנסיעה עד 160 קמ"ש? אני לא מכיר הרבה מקומות בארץ שאפשר לעלות מעבר ל120 בכל מקרה.

אני לא יודע איך להגיד את זה מבלי להשמע מתנשא אבל כשתרכב תבין. על עצמי אני יכול להעיד שתמיד חיפשתי לעלות בנפח.

גם כשרכבתי על 600RR בשלב מסוים הוא הרגיש לי חלש כבר וחיפשתי לעלות הלאה.

חוץ מזה לרכב מהר באופנוע נהיה משעמם די מהר, יש בארץ לא מעט כבישים מאוד טכניים ומלמדים שאפשר להעביר עליהם שעות, מניסיון שלי לפחות.

אגב, לא בשביל לבאס אותך או משהו אבל אין שום דבר ספורטיבי באופנועים שאתה מעוניין בהם אבל צריך להתחיל איפשהו ואני מניח שזאת התחלה די טובה.

מי שהציע שטח כי אין שם סיכונים של נהגים, ובכן בשטח יש לא מעט סכנות מסוגים אחרים ככה שזה לא שיקול לעבור לשטח בגלל פחות סכנה, ככה אני רואה את זה לפחות.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

מי שהציע שטח כי אין שם סיכונים של נהגים, ובכן בשטח יש לא מעט סכנות מסוגים אחרים ככה שזה לא שיקול לעבור לשטח בגלל פחות סכנה, ככה אני רואה את זה לפחות.

בשטח נפצעים לא מעט, אתה בהחלט צודק. (אני אישית סדקתי את הברך בנפילה בשטח. זה נגמר בסדק בלבד כי הייתי ממוגן באופן מלא).

עם זאת, הפגיעות בכביש הן קטלניות יותר. אני רוכב על דו"ש, כך שאין לי מניעה לעלות על הכביש, אך אני נמנע מכך ככל האפשר. לנסיעות יומיומיות אני משתמש בפרייבט.

לדעתי הכביש בהחלט מסוכן יותר.

פורסם
אני לא יודע איך להגיד את זה מבלי להשמע מתנשא אבל כשתרכב תבין. על עצמי אני יכול להעיד שתמיד חיפשתי לעלות בנפח.

גם כשרכבתי על 600RR בשלב מסוים הוא הרגיש לי חלש כבר וחיפשתי לעלות הלאה.

חוץ מזה לרכב מהר באופנוע נהיה משעמם די מהר, יש בארץ לא מעט כבישים מאוד טכניים ומלמדים שאפשר להעביר עליהם שעות, מניסיון שלי לפחות.

אגב, לא בשביל לבאס אותך או משהו אבל אין שום דבר ספורטיבי באופנועים שאתה מעוניין בהם אבל צריך להתחיל איפשהו ואני מניח שזאת התחלה די טובה.

ברור לי שה250 הן סוג של התחלה ושום רוכב וותיק לא יגיע ממש להגשמה עצמית עם מנוע בגודל כזה, אני רואה את זה פשוט בתור אופנוע התחלתי שלא ייחנק לי בכביש 6 לכיוון טבריה בשבת בבוקר ויהיה לו מומנט טוב לזינוקים + האצות ביניים סבירות ומעלה.

לגבי קפיצה לנפח גדול יותר כשכבר יש לך נפח מנוע מכובד, על זה דיברתי

אני לוקח משל מעולם הכביש, אני משווה את ה250 לסוג של פונטו ידנית זריזה ובתור נהג וותיק שאוהב מעט ללחוץ אתה עולה מדרגה למאזדה 3 מנוע 1600, משתעמם שם ועולה למנוע 2000,

אני בתור בעלים של רכב שני בעל מנוע 2.0 ו150 כ"ס אני יכול להגיד שגם המזדה 3 ספיריט סיפקה אותי וגם הגולף מספקת ביומיום.

GTI? הייתי רוכש אם הייתי מחפש להגיע מהר יותר ל180 מאשר היום, ואני לא, מסתפק בדגמי הביניים נכון לעכשיו

אני מניח שבאופנועים זה לא ממש רחוק.

פורסם

זהו שלא, באופנועים זה מרחק שנות אור וההשוואה למכוניות תלושה מהמציאות.

בכל אחד מאיתנו יש חוליגן, האופנוע פשוט מוציא אותו החוצה ואם נדמה לך שאתה תרכב רגוע על כלי עתיר סמ"ק אז אתה טועה ואתה תראה שברגע שתוכל לעלות לרישיון A אתה תרצה מהר מאוד לעלות בנפח למשהו מפלצתי יותר וחזק יותר , זאת בהנחה ואתה תמצא את הכיוון שלך בספורטיביים.

כמובן שיש את אלה שהולכים לכיוון של הכלים הנוחים והרגועים. כל אחד בסופו של דבר מוצא את הנישה שלו.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

אני הגעתי במקרה לקרוזר, אחרי משחק קטן איתו הוא בהחלט מספק אותי אבל תמיד אני פוזל לכיוון אחר ואני מאמין שכאשר אוכל ארכוש אופנוע נוסף מנישה אחרת.

אני לא חושב שה250 הללו באמת שווים את הכסף, מבחינת תמורה כמובן, הם לא ספורטיבים, הם רק נותנים כל החסרונות של אופנוע ספורט.

שוב, תנוחת רכיבה ונוחות, לי אישית יותר נוח על drz מאשר על אופנוע שכזה, מבחינת מהירות ואפשרויות עקיפה, הוא יספק את הסחורה.

haters will hate

פורסם

קרא את זה

לגבי הדיוק 390 - מבחן בעברית

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

"כוח באופנוע גורם לך להיות רגוע יותר ברכיבה. לדעת שאתה יכול לצאת מסכנה על ידי משיכת מצערת. לדעת שאפשר להרכיב מישהו גם אם הוא לא היה מתקבל ל"לרדת בגדול" בשל עודף משקל. לדעת שיש לך משהו חזק. שיש על מי לסמוך רק תעשו טובה, אל תראו את הקטע הזה למי שלא אופנוען, אין ספק שהוא יחשוב שאתם משוגעים"

אני דווקא מבין מאוד,

גם ברכב, יש הבדל ענקי בין הגולף 150 כ"ס שיש לי לבין הפונטו 01' (לצורך העניין) של חבר או האקסנט 96' של חבר אחר, בכבדות של הרכב כשאתה לוקח איתך נוסעים (אני כמעט לא מרגיש הבדל עם 4 אנשים ברכב, אצלם זה פשוט סיוט), כשאתה רוצה לתת קיק בכדי לברוח ממשהו או לרדוף אחרי משהו אחר, כשאתה רוצה לתת את מכת הגז הקצרה והנכונה בידיעה שזה ההבדל מבין להימעך ע"י פול טריילר באמצע כביש הערבה או לברוח ממנו בשנייה האחרונה.

בהתחלה האקסנט נראית לילד בן 17 אולי בתור כלי מעולה להתניידות ב4 גלגלים, יש איפה להושיב חברים ובני משפחה ועם קצת מזל היא תגיע אפילו לאילת, מתישהו.

ברור לי שכוח זה דבר חשוב, במונח של האופנועים, הייתי שמח לנהוג על הגולף 150 כ"ס ולא על האקסנט, וברור לי ש250 זוהי רק ההתחלה של משהו שגם באופן קבוע לנסיעות יומיומיות ירגיש חלש אחרי תקופה קצרה.

בהתחלה זה נותן וזה נחמד ובלה בלה בלה, לאחר מכן ברור לך שזה כבר מזמן לא מספיק.

הנקודה שלי היא, 250 זה התחלתי וזה נחמד וזה זריז קצת בעיר וזה מגיע למהירויות לא חוקיות, אבל לא יותר מזה, זה פשוט לא "ספורט".

אבל,

עדיין קשה לי להבין מדוע אדם שהוא לא רוכב ספורטיבי וממוקצע בתחום יצטרך אופנוע כבד יותר מסתם לצורך העניין סוזוקי SV650.

יש הבדל בין נפח כזה לנפח כפול משלו, מעבר למומנט בנסיעות של עד 160 קמ"ש?

פורסם

לSV650 יש 82 כ"ס, שזה בסדר גמור, גם 64 הסוסים של הורסיס 650 מספקים, החסרון של הנינג'ה הוא שאין דבר כזה שיוט רגוע, הוא מעולה עד הכביש המהיר, שם הוא בסדר ל20 דקות ואז הוא נהיה קצת מעיק. אחרי 35 דקות בכביש מהיר אני בד"כ אעשה הפסקה.

בכבישים טכניים אגב, לנינג'ה יש יכולות מפתיעות מאוד, ועם הרוכב הנכון אתה תסע גם בקצב של אופנועי 600.

בכל אופן - אני חושב שהדיון גולש למקומות לא רלוונטיים, יש לך כמה אופציות בסביבות ה30K:

1.נינג'ה 250 - שנתונים 2010-2012 - רק למצוא אחד שמור.

2.סיביאר 250 - שנתונים 11-12

3.DRZ400, עד שנת 2006 כולל (משנת 2007 הוא מתאים לרשיון A בלבד), החסרון - גניב מאד, קשה יותר למצוא אחד שמור, ביטוח יקר משמעותית.

4. WR250 סופר מוטו - יקר לרכישה אבל אחד הכלים הטובים בקטגוריה.

4א. גם לHM ולהונדה (שזה בערך אותו הדבר) יש גרסאות סופרמוטו לכלים שלהם.

5. דיוק 200\390 - כלים כיפיים, גניבים יחסית - ה390 כנראה הכלי הכי שווה בקטגוריה - לרעתו עומד הביטוח, וחוסר היכולת לפתוח את ההגבלה בהמשך.

6. אופנועי 600 מוגבלים: sv650, מונסטר 696(לא ממש בתקציב) וכו' - יקרים יותר משמעותית לאחזקה (טיפולים וביטוח) - אבל נותנים הרגשה של אופנוע אמיתי.

7. עוד שתי אופציות מעניינות הם הוולף של סאן יאנג והאינאזומה של סוזוקי - שני ניקדים קטנים, תכלס - לדעתי הם עגלתיים מדי.

8. יוסאנג - ה250 החדש שלהם אמור להיות לא רע, אבל התנוחה שם עוד יותר קיצונית, בנוסף יש להם קרוזר עם אותו המנוע, אם זה מעניין אותך.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

אז אם אני מגלה מבחר של כלים מוגבלים ל33 כ"ס,

למה פשוט זה כ"כ קל במדינה להביא אותם מוגבלים או להגביל אותם בארץ (איך שלעזאזל הם לא עושים את ההגבלה)

למה פשוט אחרי שאתה מגדיל את הרשיון לA בלתי מוגבל, אין אפשרות פשוט ללכת להסיר את זה באישור איפשהו

במקום לפתוח בהליך של מכירה קנייה והפסד ירידת הערך של האופנוע שלך מלכתחילה?

אני יודע שלמדינה שלנו חסרים כמה ברגים, אבל זה באמת מטומטם.

לפי הנתונים פשוט, ההעדפה הראשונה שלי הייתה לרכוש נינג'ה 300 מהחברה,

אם לא לפי תקני רשיון חדשים מלכתחילה שמתאימים גם לו בA1 אז לפחות לרכוש אותו מוגבל אולי ואז לאחר הצגת רשיון מתאים לאחר שנה פשוט לשחרר את ההגבלה בתשלום איפשהו.

לא נשמע לכם הגיוני?

בתור העדפה שנייה אני רואה את הCBR בתור מתחרה מוביל, לפחות על הנייר ומתגובות של רוכבים.

פורסם

התשובה לשאלה שלך נמצאת על גבי פתק קטן שמכניסים למעטפה אחת לכמה שנים.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

חברים עפתם על הבחור! תצאו מהסרט שאתם חיים בו בבקשה.

הבנאדם רוכב חדש ומתחיל וה250 המודרנים מושלמים למשימה הזאת. לא חזקים מדי, תנוחה לא ספורטיבית מדי, אפשר ללמוד להשכיב איתם וגם לחיות איתם ביום יום.

בין שני המתמודדים שהצגת- הנינג'ה הקטן יהיה הספורטיבי יותר, הCBR טוב יותר ליום יום.

הWR250X הוא גם אופציה מצויינת, ממליץ לך לרכב על שלושתם לפני קבלת החלטה.

בהצלחה, תרכב בזהירות ותהנה!

אלון.

מנהל תחום אופנועי שטח בחברת HM-MOTO, יבואנית אופנועי SHERCO, AJP וRIEJU

• תוכן חדש...