Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר 10 שנים על הכביש וארבעה כלי רכב, החלטתי להוסיף לרשיון שלי תוספת לדו גלגלי,

בתור רווק שלא בקשר זוגי, בן 27, ללא מחוייבות (נוסע רוב הזמן לבד ברכב - בת הזוג הבאה תכיר אותי יחד עם האופנוע) ללא שימוש של ממש בתא המטען (לאחר שירדתי מכל הסטריאו לרכב, נשארתי בעיקר עם גלגל רזרבי וערכת עזרה ראשונה מתחת לדלת החמישית) ולאחר שהגעתי למצב שבמקרים חריגים אני אוכל להתארגן במהירות במידה ואצטרך רכב (חברים, משפחה, השכרה לטווח קצר) -

החלטתי להגשים חלום ולקנות אופנוע ספורט,

כרגע עדיין בשלב לימוד הנהיגה ומתלבט בין קאוואסקי נינג'ה 250 ולמול הונדה CBR 250 חדש מהיבואן.

אז החלטתי לשתף, מתישהו מגיעים למסקנה שחלומות צריך להגשים ואופנוע זה הדבר הראשון בסדרה.... :-D

* צירפתי תמונות של האופנועים האופציונליים לרכישה.

(אשמח להמלצות לאופנוע עד 33 כ"ס חדש ולציוד מגן איכותי).

יוסי.

KAWASAKI_zx_250r(1).jpg

cbr-250R2.jpg

I should win a fucking AWARD for being me

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קודם כל מזל טוב - בחירה מעולה. אין כמו דו"ג.

ועכשיו לחלק הפחות כיפי בשבילך.

1. למה שתקנה חדש? לא חבל על עשרת אלפים השקלים שזרוק לפח במקום לקנות קסדה איכותית וציוד מיגון ? קנה יד שניה, לא חסר כלים במצב חדש בני שנה ומטה.

2. עד כמה אתה מסודר עם העניין הזה שאתה תמיד - אבל תמיד תיסחב עם קסדה? אין איפה לשים אותה (זה לא קטנוע, אין "בגאז", בקושי מקום לארנק יש), ולקשור קסדה של 3500 שקל לרצפה עם מנעול רק כדי לגלות שכלב השתין עליה, זה לא תענוג. כנ"ל לגבי תיק גב (או מיכל אם תסתדר איתו) כמעט תמיד תצטרך להיות עם אחד.

3. האם שמת בצד כסף לביטוח, והאם אתה שוקל לעשות מקיף ? (מקיף עולה כ10-12% מערך האופנוע למקיף נגד גניבה או שריפה, ועד כ 20-22% מהאופנוע למקיף מלא)

4. מה לגבי מיגון ? חובה קסדה סגורה (אבוי לך אם תקנה קסדת חצי, עדיף שתשים אבטיח) - עדיף לקסדה איכותית ולא לקסדה ב 200 שקל שמקבלים במתנה. מעיל חובה, כפפות, חלפ"ס לחורף (בכלל אני ממליץ להתחיל בקיץ, לרכב את החודש-חודשיים הראשונים שלך בחורף זה כמו לעלות על פול-טריילר אחרי שהוצאת רישיון לרכב רגיל), נעלי רכיבה סגורות (סניקרס וחרטה כזה לא בא בחשבון אלא אם בא לך שטפי דם בפעם הראשונה שיעוף עליך מקל או אבן או במקרה הפחות טוב מדרכה.)

5. קח בחשבון שאופנוע מהסוג שאתה רוצה בא עם פלסטיקה, פלסטיקה עולה הרבה כסף. לצורך העניין החלקה במהירות של 10 קמ"ש עלתה לי 4000 שקל בתיקוני פלסטיקה. יש אופנועים מסוג NAKED שעם מגן טוב כל נפילה לא תעלה לך שקל או כמה מאות בודדים (נשבר ידית קלאטש \ ברקס וכו' ) - באופן כללי גם על אופנועי פלסטיקה אפשר להתקין מגיני החלקה (סליידרים)

אופנוע זה כיף גדול, זה אחד הדברים שהכי עושים טוב לנשמה - אבל זה גם לא קל ביום יום, ועוד יותר לא קל שאתה מבין שכמעט כל רכב על הכביש לא רואה אותך ממטר, ואתה לא מעניין אותו (כי הפלאפון \ האיפור \ הגילוח \ הסנדוויץ \ כוסית ברכב לידו מעניין יותר) וצריך להיזהר ולקבל ראיה רחבה - ולדעת לצפות את הרע מכל. לא מספיק להיות צודק - חייב להיות חכם. לזהות את המבט המנומנם במראה ולהתרחק, לזהות את הסטיה הקטנה ולהבין שהוא תכף פונה עליך וכו'.

בכל מקרה - סע בדרכים טובות ובזהירות, תשקיע במיגון איכותי, גם אם זה מסורבל, וחם , ומזיעים, וזה רק 3 דקות פה מטר ליד - תשקיע ! כי בסוף היום - זה יקבע אם תבלה שנה בבית לוינשטיין או רבע שעה במיון.

בהצלחה !

פורסם

מזל טוב, אתה מגשים גם את החלום שלי!!

כיף לך, אצלי אין מצב שהמשפחה והחברה יתנו לי להתקרב לדו גלגלי אז תהנה לך מכל רגע.

רק דבר אחד, לא עדיף לך לקנות לקראת הקיץ? בתור נהג חדש לא הייתי ממליץ לך להתחיל לרכב דווקא בחורף, עדיף שאת הניסיון תצבור בקיץ על כבישים יבשים.

בהצלחה!!!

פורסם

ראשית, ברוך הבא למשפחה :-)

מציע לך לפני שאתה רוכש את האופנוע לעשות עליו נסיעת מבחן.

בזמנו עשיתי נסיעת מבחן על ה-CBR ואחרי חמש דקות הבנתי שהסגנון רכיבה הזה הוא לא בשבילי (רכון מדי) ושהאופנוע בשבילי יהיה עם ישיבה זקופה.

בנוסף, אין נינג'ה 250 חדש. הנינג'ה עודכן והיום יש לו 300 סמ"ק ו- 39 כ"ס ולכן הוא לא מתאים לרשיון הביניים. שווה לבדוק אם מטרו מציעים גרסה מוגבלת.

נסיעות מבחן קראת?

http://cars.walla.co.il/?w=/4700/2624912

http://www.fullgaz.co.il/home/p/52203/

http://www.fullgaz.co.il/home/p/11122/

בכל מקרה, שני האופנועים טובים ויהיו אמינים לאורך שנים.

אין על ההרגשה של כלי חדש אבל לרוכב חדש אני אמליץ לרכוש יד 2 עם קילומטרז' נמוך כדי שיכאב לך פחות כשחלילה תחליק (והרוב מחליקים - אני החלקתי בגשם הראשון לפני שנתיים עם קטנוע בן חודשיים - מבאס בהחלט).

אני שמח שאתה חושב על מיגון ומקווה שיש לך תקציב מכובד לצורך כך.

ממליץ על קסדה מלאה (למרות שאני עם נפתחת - מעולה רק אם יש לך את המשמעת העצמית להקפיד לרכב איתה רק במצב סגור), מעיל עם מיגוני מרפקים, גב וכתפיים, כפפות קיץ וחורף ואל תשכח מגיני ברכיים (אחרי הנפילה הראשונה מבינים כמה זה חשוב).

אם אתה מאזור המרכז, עשה סיבוב באזור שוקן, יש שם המון חנויות. כמו כן, למשה מכלבוטקס יש שם טוב מאוד ברשת (הוא יושב ברחוב נגבה ברמת גן).

אם אתה הולך על ההונדה, אני ממליץ לך לרכוש אותו אצל תומר מהסוכנות המרכזית של הונדה בשוקן. הוא בחור זהב ובא לקראת הלקוחות בצורה פנומנלית.

בהצלחה.

פורסם

אחלה בחירה! ברוך הבא!

לגבי להיסחב עם קסדה, כן זה יכול להיות מאוד מעצבן לפעמים, אני בטוח שייקח לך הרבה זמן עד שתשים לב שזה מעצבן, לרוב תיקח את הקסדה איתך לכל מקום, כדי שיזהו אותך כ"אופנוען", סוג של התלהבות מתחילים, קורה לכולם.

יותר מעצבן מהקסדה, זה להיסחב עם מעיל בקיץ, והרבה נוטים לוותר עליו בגלל זה, תהיה עם משמעת עצמית ואל תוותר לעצמך, אתה לא מבין כמה זה יכול להציל אותך.

אתה תתחיל להעריך את התא מטען שעד היום לא שימש אותך, פתאום קסדה כפפות מנעולים כיסויים, תיק על הגב לכל מקום\תיק מיכל וכו', אם יוצאים לאן שהוא, אז המושב לידי שמור בדרך כלל לציוד רכיבה.

הביטוח יקר, יקר מאוד, ובמעמדך, אני ממליץ לעשות מקיף, שברים בפלסטיקה עולים יקר, שניר נתן לך דוגמא לנזק שקרה לו ב10 קמ"ש, עלה לו 4000 ש"ח! אם נתחשב בעובדה שהסיכוי שתיפול, במיוחד כרוכב מתחיל בחורף (לא מאחל,אבל קרו דברים מעולם) אז אני ממליץ לספוג את העלות של המקיף, זה גם ייתן לך ראש שקט מפני גניבה, שזה לא ייתן לך מנוח נפשי בלי מקיף (היום פורצים כל דבר אפשרי,מנעולים זה עבודת ילדים) בכל מקרה, בתור בעלים של אופנוע נייקד, החלקה ב10 קמ"ש, עלתה לי 30 שקל, עלות של ידית קלאץ', אז אם כל ההבנה של ההתלהבות מאופנועי "ספורט", אם אתה לא מתכוון לבטח במקיף, אז עדיף שתקח אופנוע אם כמה שפחות פלסטיקה, אני לא אומר לקנות נייקד כפשרה, אבל אופנועי "שטח" יתנו לך לא מעט פוזה, יותר שימושיות, ויהוו כלי מצויין להתחיל איתו.

המרווח טיפולים באופנועים קצרים יותר, והטיפולים יקרים יותר בשיקלול סופי מאשר תחזוקת רכב, יש נטייה לחשוב שאופנוע זה זול לאחזקה, אז זהו, שלא, אבל ממש ממש ההפך הגמור.

אופנוע זה אהבה, אופנוע זה לנפש, זה לחפש דרך מעניינת להגיע לכל מקום, זה לחזור מוקדם בשישי רק כי בשבת בבוקר יהיה כיף יותר, זה לדאוג לו כמו ילד, זה לנקות לשמן לגרז, לפרק ולהרכיב, זה ללמוד כל יום משהו חדש, זה ערימות של אנדרלין, זה לראות כל רכיבה בתור הנאה ולא כמטרה להתניידות, זה לחפש תירוץ לנסוע, זה לקצר זמנים וזה כיף אחד ענק!! אבל זה מסוכן וכדי שתיתמגן טוב, תבטח את עצמך, וקח הכל לאט, אל תמהר לחקות רוכבים מנוסים יותר, הניסיון יגיע גם אלייך.

ואם להמליץ לך על כלי להתחלה, הcrf250l\sm יכול מאוד להתאים, מנוע של cbr250, פוזה של שטח, ויכול להיות אחלה חבר להתחלה.

בהצלחה!

פורסם

הגשמת חלומות? שיקולים פרקטיים? bitch please.

אני נותן לזה חצי שנה עד שנה, או עד ההתרסקות הרצינית הראשונה שלך.

באופן אישי בחרתי להניח את התחביב הזה בצד עד שאחזור למדינה קצת יותר סובלנית כלפי רוכבים.

פורסם

אני גם בדיוק התחלתי ללמוד, אבל אני משאיר את הרכב.

מעולם לא הבנתי למה הפלסטיקים המסריחים האלה שלא עושים כלום עולים כזה יקר וכולם דופקים את הראש כשאחד נשרט קצת.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

למומחי האופנועים, למה אף אחד לא מסביר לו שקודם מתחילים מכלי קטן ואז עוברים הלאה (משמע להתחיל מקטנוע), כל אופנוען שאי פעם שאלתי הסביר לי את זה חד וברור, אני לא רוצה לטעות בהסבר אז אשמח לקבל כזה מאחד שמבין.

Miata ND2

פורסם

הוא מתכוון להתחיל מ-250 סמ"ק, זה נחשב אצלך גדול? :roll:

קטנוע ואופנוע הם דברים שונים בתכלית והאחד אינו מהווה המשך של השני.

אם "אחד שמבין" הסביר לך שצריך להתחיל מקטנוע, אז צר לי, אבל הוא לא.

נראה שלפות"ש יש הבנה די ברורה, גם אם קצת אופטימית מדי, של הדרך בה הוא הולך.

פורסם
למומחי האופנועים, למה אף אחד לא מסביר לו שקודם מתחילים מכלי קטן ואז עוברים הלאה (משמע להתחיל מקטנוע), כל אופנוען שאי פעם שאלתי הסביר לי את זה חד וברור, אני לא רוצה לטעות בהסבר אז אשמח לקבל כזה מאחד שמבין.

הוא מתכוון להתחיל מ-250 סמ"ק, זה נחשב אצלך גדול? :roll:

קטנוע ואופנוע הם דברים שונים בתכלית והאחד אינו מהווה המשך של השני.

אם "אחד שמבין" הסביר לך שצריך להתחיל מקטנוע, אז צר לי, אבל הוא לא.

נראה שלפות"ש יש הבנה די ברורה, גם אם קצת אופטימית מדי, של הדרך בה הוא הולך.

אני רואה את עצמי בתור וותיק על הכביש, עם 10 שנות רישיון פעיל שמתוכן שנתיים של גם עבודה בתור נהג של אחרי הצבא, בנוסף נהג עירני חד וזהיר, לא מתבייש לומר גם הרבה יותר מאחרים, אחד שתמיד ידע שצריך להסתכל ולשים לב ל360 מעלות מסביבך.

אני לא אופטימי מדיי לגבי המצב, כרגע אני בשלב שעורי הנהיגה, את הרכישה של הכלי אני אבצע כמובן אחרי החורף (פברואר) ולא מחר בבוקר, אני מעלה את הדיון מעכשיו כי אני רוצה לסגור את כל ה"מסביב", אילו אופנועים יש, מה כדאי וממה כדאי להיזהר.

ברור לי שארגיש את הצורך בבגאז' רק לאחר שאפרד ממנו, אולי אני גם אתחיל לצאת עם מישהי רצינית שתגיד לי גם בשלב מסויים שזה "אני או האופנוע", אז שתגיד...

השורה התחתונה היא שבחיים האלו, לא כל הזמן יש לך את ההזדמנות לעשות כל מה שאתה רוצה, ובזמן שכן יש אפשרות חבל לתת לאדישות ולפחד מהשונה לעצור אותנו.

עושים רשיון, קונים כלי, מתאים מצויין לא מתאים - יש יד 2 !

פורסם

השורה התחתונה היא שבחיים האלו, לא כל הזמן יש לך את ההזדמנות לעשות כל מה שאתה רוצה, ובזמן שכן יש אפשרות חבל לתת לאדישות ולפחד מהשונה לעצור אותנו.

לצערי, כשאתה רוכב על דו"ג בישראל, יש סיכוי טוב שזו תהיה משאית שתעצור אותך.

כפי שאמרתי - אתה חי בסרט, התגובה האחרונה שלך רק מחזקת את האבחנה הזאת. אתה נשמע כאילו איזה קואוץ' שטף לך את המוח וכעת אתה מנסה להוכיח משהו למישהו או אולי לעצמך. לצערי הסטטיסטיקה לא מבחינה בין סוגי רוכבים שונים, כפי שניתן ללמוד משלל מקרים קשים שארעו בשנים האחרונות.

אני עוקב אחרי פורום האופנועים הסמוך כבר מספר שנים והתמונה חוזרת על עצמה כל פעם: רוכב חדש וסיבותיו הוא, אופנוע חדש, מיגון חדש, תחושות חדשות ונפלאות, חלק מקהילה, פשוט אידיליה... כעבור זמן מה הוא פותח שרשור "תבואו לבקר אותי באיכילוב", או במקרה הגרוע פותחים אחד בשבילו. אתה לא נשמע לי אופנוען הארדקור ובשביל הריגוש והסיפוק יש פעילויות אחרות ובטוחות יותר, לכן אני צופה לך את העתיד עליו כתבתי בהודעתי הראשונה.

אני מאד מקווה שתצליח להתחמק מהסטטיסטיקה ולהנות מחייך החדשים כרוכב, רק שמהיכרות אינטימית עם התחום בארץ ובחו"ל, אני לא כ"כ אופטימי.

פורסם

סתם שאלת עצלנות, מה הדרישות להוצאת רישיון אופנוע למי שיש לו כבר רישיון רכב (מעל 10 שנים)?

טופס ירוק, תאוריה, מספר שיעורי לימוד מגבלות בנפח מנוע וכ"ו.

בעבר שמעתי שמדובר בכמה שיעורים בודדים כדי ללמוד תפעול של הכלי ואז מבחן מעשי וזהו.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
קודם כל מזל טוב - בחירה מעולה. אין כמו דו"ג.

ועכשיו לחלק הפחות כיפי בשבילך.

1. למה שתקנה חדש? לא חבל על עשרת אלפים השקלים שזרוק לפח במקום לקנות קסדה איכותית וציוד מיגון ? קנה יד שניה, לא חסר כלים במצב חדש בני שנה ומטה.

2. עד כמה אתה מסודר עם העניין הזה שאתה תמיד - אבל תמיד תיסחב עם קסדה? אין איפה לשים אותה (זה לא קטנוע, אין "בגאז", בקושי מקום לארנק יש), ולקשור קסדה של 3500 שקל לרצפה עם מנעול רק כדי לגלות שכלב השתין עליה, זה לא תענוג. כנ"ל לגבי תיק גב (או מיכל אם תסתדר איתו) כמעט תמיד תצטרך להיות עם אחד.

3. האם שמת בצד כסף לביטוח, והאם אתה שוקל לעשות מקיף ? (מקיף עולה כ10-12% מערך האופנוע למקיף נגד גניבה או שריפה, ועד כ 20-22% מהאופנוע למקיף מלא)

4. מה לגבי מיגון ? חובה קסדה סגורה (אבוי לך אם תקנה קסדת חצי, עדיף שתשים אבטיח) - עדיף לקסדה איכותית ולא לקסדה ב 200 שקל שמקבלים במתנה. מעיל חובה, כפפות, חלפ"ס לחורף (בכלל אני ממליץ להתחיל בקיץ, לרכב את החודש-חודשיים הראשונים שלך בחורף זה כמו לעלות על פול-טריילר אחרי שהוצאת רישיון לרכב רגיל), נעלי רכיבה סגורות (סניקרס וחרטה כזה לא בא בחשבון אלא אם בא לך שטפי דם בפעם הראשונה שיעוף עליך מקל או אבן או במקרה הפחות טוב מדרכה.)

5. קח בחשבון שאופנוע מהסוג שאתה רוצה בא עם פלסטיקה, פלסטיקה עולה הרבה כסף. לצורך העניין החלקה במהירות של 10 קמ"ש עלתה לי 4000 שקל בתיקוני פלסטיקה. יש אופנועים מסוג NAKED שעם מגן טוב כל נפילה לא תעלה לך שקל או כמה מאות בודדים (נשבר ידית קלאטש \ ברקס וכו' ) - באופן כללי גם על אופנועי פלסטיקה אפשר להתקין מגיני החלקה (סליידרים)

אופנוע זה כיף גדול, זה אחד הדברים שהכי עושים טוב לנשמה - אבל זה גם לא קל ביום יום, ועוד יותר לא קל שאתה מבין שכמעט כל רכב על הכביש לא רואה אותך ממטר, ואתה לא מעניין אותו (כי הפלאפון \ האיפור \ הגילוח \ הסנדוויץ \ כוסית ברכב לידו מעניין יותר) וצריך להיזהר ולקבל ראיה רחבה - ולדעת לצפות את הרע מכל. לא מספיק להיות צודק - חייב להיות חכם. לזהות את המבט המנומנם במראה ולהתרחק, לזהות את הסטיה הקטנה ולהבין שהוא תכף פונה עליך וכו'.

בכל מקרה - סע בדרכים טובות ובזהירות, תשקיע במיגון איכותי, גם אם זה מסורבל, וחם , ומזיעים, וזה רק 3 דקות פה מטר ליד - תשקיע ! כי בסוף היום - זה יקבע אם תבלה שנה בבית לוינשטיין או רבע שעה במיון.

בהצלחה !

הדגשתי את הדבר הכי חשוב שלדעתי כתבת פה.

יש לי רישיון A1 אך בחיים לא החזקתי אופנוע\קטנוע, למזלי יצא לי להעביר שבוע בחברת נינג'ה 250, אחד השבועות הכי מהנים שהיו לי בחיים, מעבר לזה, אתה פשוט שקוף על הכביש, רכבים אחרים פשוט משתינים עלייך, שאתה על אופנוע אתה פשוט לא קיים.

פורסם
סתם שאלת עצלנות, מה הדרישות להוצאת רישיון אופנוע למי שיש לו כבר רישיון רכב (מעל 10 שנים)?

טופס ירוק, תאוריה, מספר שיעורי לימוד מגבלות בנפח מנוע וכ"ו.

בעבר שמעתי שמדובר בכמה שיעורים בודדים כדי ללמוד תפעול של הכלי ואז מבחן מעשי וזהו.

אתה הולך להוציא טופס ירוק מתאים לA1 מאופטרומטריסט מוסמך,

שם הוא חותם לך על בדיקת ראייה בעלות של כ40 שקלים.

עם זה אתה הולך לרופא המשפחה שיחתום שאתה כשיר לנהוג בסוג הרשיון שאתה מבקש.

עם זה אתה הולך למשרד הרישוי להוציא פטור מתאוריה

15 שעורי נהיגה אצל המורה ואתה ניגש לטסט.

פורסם

הנה פלאשבק.

ראשית הייתי אומר שדריש צודק, בגדול. לרוב האנשים זה לא מתאים. זה יקר, דורש הרבה הקרבה, אתה הולך להכנס במכונית\קיר\כביש. ירקו לך על האופנוע או שסתם יפילו אותו מהג'ק. מה שתחסוך בדלק תשלם פי 3 בביטוח, ציוד מיגון ותיקונים. בקיצור, פרקטי זה לא (קטנוע כן אם אתה רק צריך לסוע בתוך העיר). זה מסוכן, יקח לך שנים להגיע לטכניקה נורמלית ולאסטרטגיית רכיבה נורמלית, אתה תעשה שטויות (כן אתה כן) והמשפחה שלך תכעס עליך במקרה הטוב.

ועם זאת - אתה כנראה חייב את זה לעצמך.

אני לא אכנס ליותר מדי פרטים, כי מי שלא חווה אופנוע לתקופה ממושכת פשוט לא יבין (ולמי שכן זה ברור), אבל זה ישנה לך פרספקטיבות בחיים ולא רק במובן הצר של התניידות מנקודה לנקודה או משהו לעשות בשבת. תקופה על אופנוע זה משהו שלדעתי כל גבר חייב לעצמו.

לפאן הפרקטי: לך על אופנוע סלחן, טוב וזול, אל תיפול למלכודת של אופנועי ספורט קיצוניים, במקום תשקיע את הכסף בציוד טוב והדרכה טובה, והכי חשוב - תנסה רכיבת שטח לפחות פעמיים. בפעם הראשונה בשביל לסבול, בפעם השניה כדי להבין שרכיבת כביש זה חרטא.

בהצלחה.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D

• תוכן חדש...