Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הצהרות ROCKFORD P4004

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7936 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
1. אתה אומר שמגברי רכב לא מתקרבים אפילו להספקים המוצהרים שלהם.

2. אתה טוען שאני אמרתי שהמגבר נותן לי כל הזמן 100 וואט.

3. אתה טוען שבקליפינג אני מקבל הספק כפול, אבל לא יותר מהערך המקסימלי של השנאי.

4.אתה טוען שאני מקבל חצי מהערך המוצהר בהשמעת מוזיקה בגלל שמוזיקה היא דינאמית.

5. אתה טוען שרק בגל ריבועי טהור, קליפינג מקסימלי, אני מקבל את ההספק המקסימלי.

תגובות:

1. אני אומר שאני מכיר מגברי רכב שגם הכפילו את ההספקים שלהם ביחס ישיר להצהרה. אין שחר לדברייך.

2. אני בחיים לא אמרתי שמגבר נותן כל הזמן 100 וואט, תראה לי מקום אחד בעולם שכתבתי דבר שכזה. מוזיקה בעלת עכבה דינאמית.

3. אתה טוען שבקליפינג אני מקבל עוצמה כפולה, אני טענתי את זה 7 פעמים ואתה לא אישרת את דבריי.

4.אתה טוען שאני מקבל חצי מהערך של ההספק המוצהר , אין לי מושג אם יש שחר בדברייך,זה ידוע שהאלמנט רק שואף לעכבה מקסימלית, ואינו מגיע למלוא ההגברה, אך אין לי ספק שזה מעל חצי מההצהרה (בתנאי שנכונה!)

5. לא צריך גל ריבועי טהור בשביל להפיק את המיטב של ההגברה שלך, מספיק חצי וולט סיגנל.

אם שמת לב, עשיתי את זה כמו שאלות תשובות, ככה תוכל לענות על שאלה מפורשת

ולא להמציא תשובה חדשה שאולי השאלה עליה, לא בהכרח זהה.

1. אתה לא יכול להכיר כי בכדי למדוד הספק של מגבר צריך ציוד מעבדה , מה גם שבדיקה המקורית של היצרן נעשת מול עקבה קבועה ותדר קבוע . אין לך שום דרך לשכפל את הבדיקה הזאת .

2. אתה טוען שאתה מקבל את מלוא העוצמה עם כניסה נמוכמה מאד , ואני אומר לך שהמגבר מסוגל ליצר ההספק יותר מזה (לא למוזיקה אומנם ) .

3. אתה חושב שאתה מקבל כפול הספק מהערך המקסימלי של המגבר - זה לא נכון את אותם 100 וואט של הספק מקסימלי לא תעבור גם אם אלוהים יבקש !

4. מה שכתבת הוא לא מעולם הלקטרוניקה . עכבה לא שואפת לכלום .

אתה יכול לקבל הספק מקסימלי על אלמנט מסויים אם תתין לו תדר שהוא התדר תהודה של העכבה שלו (זה נכון מאד) .

5. לא הגברה מקסימלית אלא הגברה מיטבית , זה המשפט הנכון .

מיטבי זה המקסימום שלא יפגע לך באיכות הסאונד זה בטוח שלא ההגבר המקסימלי שמסוגל להוציא המגבר (זה נתון ע"י היצרן)

New - Acura NSX 573BHP of Hybrid Awesomeness

Old - Cadillac CTS-V V8 6.2 562 BHP

Older Subaru legacy 3.6R AWD limited

Oldest - Volvo S60 AWD 240 BHP haldex 4X4

• תגובות 97
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ההבדל כמו שאתה יודע במגברי רכב בהשוואה למגברי מתח רשת. זה רק אופן הפעולה של הספק שונה.

במקרה הראשון מעלה מתח\מוריד אמפר. במקרה השני מוריד מתח\מוריד אמפר.

בקשר למה שאמרת שמגברי רכב לא מגיעים אפילו להספק המוצהר שלהם זה תלוי בכמה אלמנטים.

טיב ואמינות החברה. חברה כמו קליפורניה בום לא תרשום הספקים אמיתים ועוד עשרות כמוה.

ויש חברות אמינות ומוכרות שכן ירשמו הספקים אמיתיים. אבל. זה מצבים אופטימליים שקשורים

ברמת כניסת המתח והזרם. אם ההספק המוצהר על מגבר הוא X במתח של 14.4V ובזרם של 40A

מספיק שיהיה פיספוס של חצי וולט. או פחות זרם. כול הנתונים האילו משתנים. כי הספק הפנימי עובד על הכפלת מתח (ליפופי שנאי). תחשוב זה שנאי 1:6 ב12V הוא יוציא לך 72V ואם הכניסה תהייה 14.4V המתח במוצא יהיה 86.4V. אבל אם המגבר מקבל את מלוא המתח והזרם הדרוש הוא יפיק את ההספק המוצהר והאמיתי ללא בעיה.

תמיר

אכן אופן שונה וכיף לקבל תגובה קצת מיקצועית .

הבעיה של מגברי רכב זה שהם תלויים בספק שלהם ומערכות הרכב .

מגבר בייתי מייצר לעצמו את מה שהוא צריך בכדי לעמוד בהגברה שלו .

אני אומר שמגבר שמגיע עם פיוז של 15 אמפר או 30 אמפר (2 כאלה)

יגיע לצריכה הזאת רק בהגבר DC נטו (כלומר קליפינג מלא לגמרי ) וזה ברור שאתה לא עובד בצורה כזאת אי לכך ובהתאם לזאת לא מגיע להספקים האלה בכלל .

פורסם

1. בטח ובטח שאני יכול להכיר, לא בגלל שהסתכלתי על המגבר ואמרתי לעצמי.

"היי , הוא נותן כפול עוצמה, איזה יופי , זה ממש חזק"

אלה בגלל שקראתי באינטרנט על בדיקות מ-ע-ב-ד-ה, שמראות את ההספקים שמצאו לגביו.

ולא חסרים מגברים כאלה, שמוצהרים על פחות ממה שהם באמת, ובדיקות מעבדה מראות זאת שחור על גבי לבן.

2. כשאני טענתי שמגבר יכול להפיק יותר כוח ממה שהוא תוכנן לעבוד בו, אתם טענתם שאני מאמין בניפלאות וניסים, וטענתם שזה לא אפשרי, ואם המגבר הוא של 100 וואט, פה נגמר הסיפור, הוא לא יוכל להפיק וואט אחד יותר.

אז עכשיו אתה טוען שהוא כן יוכל להפיק, בתנאי שזה יהיה גל מרובע, אתה לא חושב שזה קצת נוגד את כל הויכוחים הקודמים שטענת שאני לא מבין נכון ?

3. לא אמרתי שזה כפול מעוצמת השנאי, טענתי שזה כפול מעוצמת המגבר ביחס של 1:1.

5. אם RICHARD CLACK משתמש במילה MAX, אז כניראה זה מלוא ההגברה שבה היא תוכננה לעבוד, ביחס של 1:1.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

אני אומר שמגבר שמגיע עם פיוז של 15 אמפר או 30 אמפר (2 כאלה)

יגיע לצריכה הזאת רק בהגבר DC נטו (כלומר קליפינג מלא לגמרי ) וזה ברור שאתה לא עובד בצורה כזאת אי לכך ובהתאם לזאת לא מגיע להספקים האלה בכלל .

הפיוז להגנה אבל הערך שלו הוא יחסית למשיכה של המגבר בעוצמה מקסימלית. הפיוז זה בדרך ככלל ההגנה נגד חיבור הפוך של המגבר(אופן הפעולה וההסבר בסוף). והגנה נגד קצר פנימי ולא יגרום למשיכת יתר מהמגבר(הסבר בסוף).

זה אומר שאם הפיוז 15A המגבר יכול גם לצרוך 20A בלי בעיה. אצלי למשל במגבר הפיירמיד.

יש שני פיוזים של 35A. 70A סהך הכול. והמגבר מושך 86A ממוצע. בבדיקה. ואם נוגעים בפיוזים הם קצת חמים. זה אומר שהזרם שעובר דרכם הוא מעל מימה שמצויין עלייהם אבל לא מספיק גבוה ברמה של שריפה מיידתית. לכן הערך של הפיוז של המגבר הוא לא אינדיקציה טוב בשביל לדעת הספק שלו.

אז אתה לא יכול לייחס פה את ההספק של הפיוז להגבר של המגבר. אל תשכח שזה לא פיוז שמחבר בין ההגברה לספק. זה פיוז שמחובר למתח הכניסה לספק. לכן זה מורכב יותר.

*ההגנה של הפיוז נגד חיבור הפוך של המתח : לפלוס ולמינוס בתוך המגבר מחוברת דיודה במקביל.

הקתודה לפלוס והאנודה למינוס. ככה שאם תחבר את המגבר בצורה תקינה הדיודה מהווה נתק.

וכאשר תחבר את הקטבים הפוך היא מהווה קצר ובכך כול הכוח נופל על הדיודה ומיד הפיוזים נשרפים.

ערך של הדיודה (אמפר) היא כ25% מערך הפיוזים. כי זה קצר לפחות משניה עד שהפיוזים נשרפים.

דוגמא מגבר עם פיוזים בסהך של 20A הדיודה שתהייה במקביל היא 1N5401.

*הגנה של קצר פנימי. כאשר הטרנזיסטורים של השנאי נשרים מסיבה כול שהיא הם מהווים קצר בין הפלוס והמינוס. אז הפיוז מגן פה.

תמיר

קומפננט חדש בשקיות למכירה !: 400 שקלים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=59552

פורסם

מיקמיק, כשדיברתי על הספק דיברתי על RMS. כשאמרתי שהמגבר לא יתן הספק גבוה מהספק הRMS התכוונתי לכך. יש לזכור שההספק נמדד גם בתנאי עיוות מסויימים כלומר שאם מדובר בעיוות גבוה יותר אז אכן ההספק יכול להיות גבוה יותר אבל זה לא הספק הRMS.

במצב כזה אכן המגבר יכול לצרוך יותר זרם ככה שלא דייקתי בהתחלה (אבל גם במצב רגיל זה יכול לקרות שכן יכולים להיות פיקים, אבל שוב התייחסתי לRMS), כמה יותר? אני לא יודע. בקליפינג הנצילות של רוב המגברים גבוהה מאשר כשהם לא בקליפינג ככה שקשה כנראה להעריך בלי מדידות מדויקות.

משפט של RC שמצאתי:

a 75 watt amp with 3 db of clipping is still about 75 watts--------but it will sound about as loud as a 150 watt amp driven to 150 watts-

אני חייב לך התנצלות, יצא מהת'רד הזה הרבה יותר ממה שחשבתי :)

עריכה:

שי, בהתחשב בזה שאתה שואל שאלה ומאפיסטו בא ומנסה לענות לך עליה הייתי מצפה ממך להתנהג אליו קצת יותר בכבוד ולא לתקוף אותו על כל תשובה. בין אם הוא צודק או לא זה מוציא את החשק לעזור. אני לא יודע אם התכוונת לכך אבל כך השתמע מדברייך וזו אחת הסיבות העיקריות לכך שמהר מאוד איבדתי עניין ואמון בכך שיצא מהת'רד הזה משהו.

פורסם

דבר ראשון, מאפיסטו יודע שאני אוהב אותו.

דבר שני, נתתי לו להבין בצורה נחרצת בהמון ויכוחים שלנו, שיש לי הרבה כבוד אליו, ויש לי המון רצון ללמוד,

אחרת הוא לא היה מציע מפגש פנים מול פנים..

דבר שלישי הסיבה שהתגובות שלי לפעמים יוצאות מפורפורציה, זה באמת לא בגלל החומר הנלמד

החומר נלמד מבחינתי, פחות מעניין,

אבל כשמדברים על חומר שונה לגמרי, זה קצת מטריף אותי.

אני מסביר X ועונה בY, וזה אחד הדברים שדיי עיצבנו אותי.

בסך הכל אנחנו בני אדם,(לא כולנו), והרי הוא יודע שאני אוהב אותו אחרת הוא לא היה ממשיך להסביר את עצמו!

:)

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם
הפיוז להגנה אבל הערך שלו הוא יחסית למשיכה של המגבר בעוצמה מקסימלית. הפיוז זה בדרך ככלל ההגנה נגד חיבור הפוך של המגבר(אופן הפעולה וההסבר בסוף). והגנה נגד קצר פנימי ולא יגרום למשיכת יתר מהמגבר(הסבר בסוף).

זה אומר שאם הפיוז 15A המגבר יכול גם לצרוך 20A בלי בעיה. אצלי למשל במגבר הפיירמיד.

יש שני פיוזים של 35A. 70A סהך הכול. והמגבר מושך 86A ממוצע. בבדיקה. ואם נוגעים בפיוזים הם קצת חמים. זה אומר שהזרם שעובר דרכם הוא מעל מימה שמצויין עלייהם אבל לא מספיק גבוה ברמה של שריפה מיידתית. לכן הערך של הפיוז של המגבר הוא לא אינדיקציה טוב בשביל לדעת הספק שלו.

אז אתה לא יכול לייחס פה את ההספק של הפיוז להגבר של המגבר. אל תשכח שזה לא פיוז שמחבר בין ההגברה לספק. זה פיוז שמחובר למתח הכניסה לספק. לכן זה מורכב יותר.

*ההגנה של הפיוז נגד חיבור הפוך של המתח : לפלוס ולמינוס בתוך המגבר מחוברת דיודה במקביל.

הקתודה לפלוס והאנודה למינוס. ככה שאם תחבר את המגבר בצורה תקינה הדיודה מהווה נתק.

וכאשר תחבר את הקטבים הפוך היא מהווה קצר ובכך כול הכוח נופל על הדיודה ומיד הפיוזים נשרפים.

ערך של הדיודה (אמפר) היא כ25% מערך הפיוזים. כי זה קצר לפחות משניה עד שהפיוזים נשרפים.

דוגמא מגבר עם פיוזים בסהך של 20A הדיודה שתהייה במקביל היא 1N5401.

*הגנה של קצר פנימי. כאשר הטרנזיסטורים של השנאי נשרים מסיבה כול שהיא הם מהווים קצר בין הפלוס והמינוס. אז הפיוז מגן פה.

תמיר

מה שאתה כותב זה נכון מאד אבל שום חברה שמוציאה מגבר עם תקן לא יכולה לשים פיוז שהוא פחות מ 50 אחוז מעל הצריכה המקסימלית של המגבר .

לכן מגבר שמגיע עם פיוז X ולא פיוז Y יש לזה סיבה אחרת כולם היו מגיעים עם אותו מגבר .

אתה יודע מה קורה לפיוז שהוא מעביר יותר זרם ממה שהוא אמור ?

הוא צורף הספק גבוה יותר

מוריד מתח בכניסה למגבר

יוצר עיוותים ב DC

נראה לך שאת כל זה החברה שיצרה את המגבר תסכים בשביל עוד 0.0005 סנט לכל פיוז

ממש לא

כל מגבר מגיע עם פיוז שמתאים לו ולא סתם אקראית .

זה שהמגבר שלך צורך יותר מערך הפיוז זהו ממש לא מצב תקין

פורסם

אז בעצם מה שאתה אומר, שמתח שעובר בתוך פיוז, אשר נמצא מעל "גדותיו" יגרום לסוג של מפל מתח ?

אתה יכול להשתמש במספרים יותר מדוייקים בשביל לתת אינדקציה לעיניין ?

לדוגמא מגבר של 100W , נצילות 50% , מתח 14V. בעל פיוז של 10 אמפר.

האם במצב נתון שכזה, גם ייתכן מפל מתח מסויים, רק בשל ערך הפיוז שאינו תואם לצריכה מקסימלית של ההגברה ?, או שדיברת על מקרים קיצוניים בהרבה.. לדוגמא אותה אפליקציה עם 5 אמפר פיוז ?

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם
מה שאתה כותב זה נכון מאד אבל שום חברה שמוציאה מגבר עם תקן לא יכולה לשים פיוז שהוא פחות מ 50 אחוז מעל הצריכה המקסימלית של המגבר .

לכן מגבר שמגיע עם פיוז X ולא פיוז Y יש לזה סיבה אחרת כולם היו מגיעים עם אותו מגבר .

אתה יודע מה קורה לפיוז שהוא מעביר יותר זרם ממה שהוא אמור ?

הוא צורף הספק גבוה יותר

מוריד מתח בכניסה למגבר

יוצר עיוותים ב DC

נראה לך שאת כל זה החברה שיצרה את המגבר תסכים בשביל עוד 0.0005 סנט לכל פיוז

ממש לא

כל מגבר מגיע עם פיוז שמתאים לו ולא סתם אקראית .

זה שהמגבר שלך צורך יותר מערך הפיוז זהו ממש לא מצב תקין

ברור אבל אם הצריכה היא 57.3A בדיוק סתם דוגמא. לא ישימו פיוז של 60A אלא אחד של 50A.

בקשר למפל מתח. בעוצמה גבוהה יש מפל מתח ממש קטן. בין קצוות הפיוז. אבל אם הפיוז מתחמם

עד כדי הפלסטיק מתעוות המפל מתח עליו יחסית גבוה!.

תמיר

תמיר

קומפננט חדש בשקיות למכירה !: 400 שקלים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=59552

פורסם

האתר של רוקפורד מצהיר שהם פועלים לפי תקן CEA2006

מה שזה אומר שהמגברים נבדקים לפי התקן(יש רשימה של כל המגברים שפועלים לפי התקן)

והתקן אומר בדיוק איך לבדוק את המגבר ומה הנתונים האמיתיים שלו שהחברה אמורה לפרסם.

בקצרה אני אכתוב מה שהבנתי מהתקן:

1.המגברים יבדקו לפי מתח14.4 וולט

2.הS/N יונמך מ100DB ל80DB

4. טווח תדרים יהיה בין20-20000 HZ

3.ה THD שירשם אם הוא פחות 1% ירשם אותו דבר בכל המגברים THD

ועוד הרבה דברים תהנה:

http://www.customdistributing.com/Docs/AUTOMEDIA_CEA2006.pdf

פורסם

כבר קראתי את זה, אתה בכלל לא קראת את מה שאמרתי.

אתה אמרת שזה אומר שהוא, -לא- UNDERATED.

בכל אופן, אם התקן הזה כל כך יחודי, וכל כך טוב, זה ממש מעולה שרוקפורד הצהירה 100X4.

ו300X2

מה שהיא לא עשתה, אז לבוא ולהגיד שחברה כמו "רוקפורד" כל כך טובה, שהיא פשוט צריכה להצהיר על חצי מהנתונים שלה ....... בגלל שהלקוחות עדיין ירוצו בהמוניהם , זה נשמע לי דיי ...... -חירטוט-.

ולפי דעתי, הפיוזים מראים אחרת.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

אתה כנראה נדחף לנושאים שלא ממש התעמקת בהם ,זה דיי מעיד על זילזול ......

תקרא את ההודעה הראשונה , ואז תבין על מה מדובר , :|...

המשתמש עזב את הפורום.

• תוכן חדש...