Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

היום נפגשתי עם נציגי של שתי חברות (אלדן, קל אוטו) כדי לקבל הצעות לרכישת רכב. בשני המקרים אי אפשר לראות את הרכב אלא קודם מבצעים הזמנה ותשלום מקדמה ואז הם מזמינים את הרכב שיושב במגרש אחר (למשל אילת, חיפה)

הם מתחייבים שהרכבים תקינים ושיתקנו אם משהו בבדיקה ימצא לא בסדר, ובכל זאת קצת מוזר לי לרכוש רכב בלי לראות אותו... האם כך מקובל??

כמו כן אשמח לקבל המלצות לחברת רכבים אמינה (ברשימה שלי גם אוטוסנטר וטרייד מובייל) וכמו כן - מה עדיף רכב שהיה בהשכרה או רכב שהיה בליסינג??

המון תודות, ענתי

פורסם

שאלת אם מקובל,אז כן ככה פועלות חברות אלו. אבא שלי קנה רכב לא מזמן שהביאו אותו מתל אביב על מנת שנתרשם (כמובן עם תשלום מקדמה).

הרכב מגיע,את מתרשמת מהמצב החיצוני,הפנימי ולוקחת לבדיקה במכון משלך. כל ליקוי אשר נמצא הם מתקנים.

אני מאוד ממליץ על אוטוסנטר,אחלה שירות ואמינות. נותנים אחריות ומענה בכל מה שצריך.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אני לא יודע מה מקובל או לא מקובל, אבל אני לא הייתי משלם מקדמה על רכב בלי לראות אותו. ומה אם בבדיקה את מגלה שהרכב עבר תאונה קשה ושכל השאסי שלו הרוס? גם את זה הם מתחייבים לתקן?

מצד שני, אפשר להבין את חברות הליסינג שלא מוכנות להעביר רכב חצי מדינה רק בשביל מישהו שרוצה לראות אותו, ולא מתחייב לקנות.

הפתרון הוא או לבחור מבין הרכבים שיש במגרשים בסביבתך או, במקרה ואת לא מצליחה למצוא שום דבר שמוצא חן בעייניך בקרבת מקום, לנסוע לאותם מגרשים מרוחקים ולבדוק במקום את הרכב. אמנם זה טרטור, אבל מדובר בהוצאה של עשרות אלפי שקלים, ולדעתי זה שווה את הטרחה.

בהצלחה.

פורסם

תירגעו הכסף יחזור אליה אם שום דבר לא ימצא חן בעיניה.

היה לי מקרה פעם עם אוויס שהזמנתי 3 מזדות 5 שהגיעו אחת יותר שחוטה מהשנייה,בסוף התייאשתי וכל הכסף חזר אליי.

הכסף שהיא משלמת זה לא בדיוק על שינוע,זה יותר "דמי רצינות".

עריכה: בני בחיים לא יקרה מצב שיביאו לה רכב עם פגיעות שלדה,רוב סוכני הרכב ברשתות האלה לא רוצים לגעת ברכבים עם פגיעת שילדה. ולא יטרחו להציע בכלל ללקוח רכב כזה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

מה שמקובל אצלם, לא צריך להיות מקובל אצלך.

היו מקרים עם חברות שונות, בהחלט לא זוכר אם אלו שהזכרת שלא ששו להחזיר המקדמה והיא שימשה כאמצעי לחץ.

בלי שום קשר לחברות הספציפיות שציינת שאיני מכיר לטוב ולרע, אגיד משהו כללי על "מה שמקובל" ועל מצב שלא רצוי להכנס אליו:

מה שמקובל הוא נזיל ואם לא, אין לקבל את המקובל.

לא ברור?

אצל רמאים מקובל לרמות.

אצל מרומים מקובל להיות מרומה.

יש אנשים שמעדיפים להימנע מהמקובל על שני צדדיו.

אישית, אעדיף לא לקחת מהשכרה.

פורסם

אני לא מוצא סיבה הגיונית לשלם כסף על רכב משומש שיש לו עבר של שנים, ולא הבטת אפילו ברכב.

אלא אם כן מדובר ברכב ליסינג חדש עם 0 קילומטר.

לא הייתי נכנס למצב שעומד מולי רכב שלא לטעמי ואני צריך לדרוש את כספי חזרה, גם אם הכסף לבטח חוזר בקלות.

לשאלתך רכב ליסינג עדיף לכאורה על רכב השכרה

BMW E36 328------Pioneer p90rs

Eton PA800.4 + PA 560.2 + ECC 1200.1

Audio Development Double W600 + Double VIPERA F8

Audio Development MM4 +MM1

פורסם

מאוד לא ממומלץ לשלם מקדמה רק בכדי לראות את הרכב ! התבלבלו היוצרות כאן בארץ וכל דבר הופך לנורמהוהגיע הזמן שהצרכן ידע לעמוד על שלו.

מגרשי חברות ההשכרה מפוצצים עד אפס מקום ברכבים עומדים אז כשלא יעשו טובות מי שמגלהרצינות ומתעניין ברכישת רכב מחברה כלשהי לא אמור לפזר את כספו אפילו בידיעה שיוחזר במידה ולא ירכוש ( ישנם סיפורים למכביר על סחבת בהחזרת הכסף כמו כן בניסיונות למכור רכבים שונים רק כדי לתפוס את הלקוח שכבר שילם מקדמה ) .

מי שמתעקש לא משלם מניסיון במספר חברות שהוזכרו כאן ( אוויס ואוטוסנטר ) כשהעניינתי ברכישה של רכב ממגרשיהן.

כמובן שטענתי שאם הם לא מעוניינים אז אין על מה לדבר בכלל וחבל על הזמן שלי ושלהם אני ופתאום הרכב כן יכול להגיע למגרש ביום למחרת .

העניין אם הלקוח יחליט לרכוש או לא לרכוש את הרכב בסוף לא אמורה להוות שיקול בידי החברה המוכרת להעמיד את ראיית הרכב במבחן כפי שנוהגים לכנותו דמי רצינות.

לא חסרים רכבים בשוק ה יד-2 מציאות גדולות במגרשים לא ממש קיימים ואם כן הם נמכרות למקורבים . אז כמו שאומרים ...... " שלא יעבדו עליכם !!!

פורסם

תודה רבה לכם על התגובות. הארתם נקודות ממש נכונות וחשובות גם לי באופן אישי וגם ברמה עקרונית של צרכנות.

באמת הרגשתי קצת כמו לקוחה תמימה ומטופשת, אולי בגלל שאני קצת בלחץ כי האוטו שלי הלך ואני מסתובבת כעת עם רכב שכור לכמה ימים.

במחשבה נוספת אני חושבת שאבקש רק רכב שאפשר לראות אותו או לחלופין החזר מלא של המקדמה (זה סכום "קטן" של כ-1,000 ש"ח) למקרה שהרכב לא נראה לי אפילו לפני בדיקה.

אני חושבת שהם פשוט משקיעים ברכב (קוסמטיקה) רק אם יש מישהו שרוצה לקנות אותו, וזה בטח עולה להם...

מפגיעות שילדה וכאלה אינני כ"כ מוטרדת. ביררתי: יש סעיף מפורש שאפשר לבטל את כל העסקה במקרה ובבדיקה מתגלה בעיה בשילדה, מנוע או גיר (ואני מתכוונת לקחת את הרכב לבדיקה ולא לסמוך על הבדיקה שלהם) + החזר של עלות הבדיקה עצמה!!

שוב, תודה על המידע והחיזוקים

אגב, הטיוטה שרציתי קצת יקרה לי.. והמוסכניק המקסים :)) שלי ממליץ על מזדה 3 אני מתלבטת מול יונדאי I30 סטיישן שניהם 2010. אשמח להמלצות אם מישהו מכיר מניסיון.

הרכב משמש בעיקר לנסיעות יומיות ראשל"צ-תל-אביב. יש חניה בעבודה וגם בבית. רק מקווה שאצליח לתמרן בין העמודים בבניין אחרי עשר שנים קומפקטיות עם רנו קליאו 8)

בינתיים לילה טוב..

פורסם

היי, לתמרן תצליחי.

יש רכבת לתל אביב ויש פקק בבוקר.

כן, קחי לבדיקה משלך אולי במוסך שאת בוטחת בו.

לא משנה מדוע הם דורשים מקדמה, לא מתפקידך להבינם או לשלם, זה אמצעי לחץ לאחר ששילמת.

כל המכוניות בסדר, קחי לפי חיבור אישי לרכב, מצב ומחיר.

לא חובה להבין מכנית אם כי לא מזיק. כן חובה לעשות שימוש בהגיון ולא לתת שיובילו אותך.

בהצלחה.

• תוכן חדש...