Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה שקורה בזוגלובק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4604 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הויכוח של מה יעיל יותר מבחינת תפוקת קלוריות לדונם פשוט טיפשי לא משנה איזה מאמר תקראו כי סה"כ החיות אוכלות עשבים ומהן הן ניזונות וגודלות סה"כ כמו בכול מערכת יש עיבודים בדרך אך מצד שני פרות לדוגמא יכולות לאכול תבררה שאנחנו לא (מה שלגבי התרנגולות אי אפשא להגיד)

אגב שלום לכולם טבעוני כבר שלוש שנים משרת בצה"ל כבר שנה וחצי (עובר לאט יותר מהצמחונות) ובאמת שלאכול מהצומח עושה לך רק טוב ויש לי אפילו בדיקות דם ורופא שיוכיחו את טענתי.

אגב לכול האילו שחושבים שבשר זה כ"כ טעים אז זה פשוט לא כך הוא רק ממכר בתור ילד למשפחה ממוצא קווקזי שמבשלת צלעות כבש בתנור כול שישי הייתה לי גמילה מאוד קשה מבשר אך לאחר שעברתי את שלבי הגמילה הטעם האמיתי של הבשר פשוט מגעיל אותי אבל יש לציין שהטיבול שלו פשוט קטלני ויש לצמחונים מה ללמוד מאוכלי הבשר בקשר לבישול האוכל שלהם

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

התחלתי לענות פה לפוסטים ממש הזויים אבל התייאשתי באמצע, כמו נהג לילה שמדבר על הרג של חיות תו"כ קצירת שדה, כי ההשוואה ברורה בין הרג בעקיפין לבין תעשיה שלמה שקיימת על טהרת ההרג בלבד, או כמו הבחור שמתעסק בחרקים אבל כנראה שעדיך לו להשאר בתחום החרקים בלבד, אחרי הפנינים האלה: "אין מספיק אדמה על כדור הארץ לחקלאות ל 100% צמחונים." הטיעון הזה פשוט כל כך מופרך שמקומם אותי שאפשר לכתוב דבר כזה.

ע"פ מחקר של האו"ם נאמר כך: "מגזר משקי החי הוא הגורם הגדול ביותר לשימוש אנושי בקרקע. רעיה של בקר וצאן משתמשת ב-26% מהשטח היבשתי שאינו מכוסה בקרח. סך השטח שמוקדש ליבולים שנועדו להאכלת חיות עומד על כ-33% מהשטח החקלאי המעובד. סה"כ כ-70% משטחי החקלאות, ו-30% משטח היבשה של כדור הארץ מוקדשים לשימושים של תעשיית המזון מהחי.

התרחבות ענף המזון מהחי מהווה גורם מרכזי בברוא יערות, במיוחד בדרום אמריקה ובמרכזה, מקום בו מתרחש רוב ברוא היערות בשיטת חקלאות כרות והבער. 70% מהשטחים שהיו בעבר שטחי יער קדמוני באמזונס הפכו לשטחי מרעה, ושאר השטח משמש ברובו לגידולי חקלאות שמיועדים למזון לתעשיית החי. 20% משטחי המרעה בעולם, וכ-73% משטחי המרעה באזורים יבשים, עברו תהליך בליית קרקע בהיקף כשלהו, בעיקר בגלל רעיית יתר, דריסה של הצמחייה, ובלייה של הקרקע על ידי חיות מרעה. ההשפעה חשובות במיוחד באזורים צחיחים יותר שם רעייה מהווה לעיתים קרובות מקור קיום עיקרי או יחידי."

בקצרה מה שזה אומר ש70% משטחי החקלאות, ו-30% משטח היבשה של כדור הארץ מוקדשים לשימושים של תעשיית המזון מהחי כשמתוך זה 26% משמשים רק לרעיה של העדרים כך שמבזבזים מקום על יצור האוכל לחיות, מבזבזים מקום על רעיית החיות ומבזבזים מקום על שיכון החיות, כל אלו מאות אלפי דונמים שיכלו לייצר חומרי גלם צמחוניים שלא היו צריכים לעבור דרך הקיבה של הפרה כדי שהיא תהפוך למזינה אלא ישר לפה.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

מהסוף:

פרנקוס צודק, בשר רק עם מלח.

15 שנים בחיי הייתי דייג/צולל, את הדגים הייתי הורג ומנקה בעצמי בחוף

אני זוכר הימי ילדותי שמידי שנה או יותר היו שוחתים אצלנו או אצל מכר כבש ולא זכור לי הלם כלשהו מהעניין ולא חושב שהייתי מקבל פיק ברכיים אם הייתי צריך לעשות את זה בעצמי, לא בשביל הפאן, כן בשביל לאכול אם זה עדיין היה מקובל בגזרתינו.

60-70% מצריכת הקלוריות שלי מגיעה מן החי ככה שגם אם מה שבאגירה טוען אינו נכון, בבוא היום שאולי נאלץ להשקות את ארוחותינו אדאג שמישהו יכתוב מאמר מתאים ומצדיק את דברי באגירה

מידי פעם אני מתפנק בג׳אנק אז קניתי פסטרמה של זוגלובק והיה כתוב על בחזית האריזה ״נתחי הודו טחונים מעוצבים אפויים וצלויים״

התפקעתי מצחוק כשעה מ ה״מעוצבים״ אבל זה לא מנע ממני לגרוס 300 ומשהו גרם מזה ב5 דקות

לא אקנה את זה יותר.

שמעתי לא מזמן שהשחיטה הכשרה הוצאה מהחוק איפשהו באירופה בטענה שהיא עצמה לא הומנית מספיק

מה עושה טבעוני שיש לו כלב/חתול? הרי המזון שלהם גם בשרי או שבכלל הם לא מחזיקים חיות?

בכל מקרה, החי הזה שאנו אוכלים ושותים ממנו לא היה קיים בכלל (פרות, עופות) אם לא היינו משתמשים בתוצרתו ובזה אני וכל עמיתי הלא טבעוניים מה זה חארות אבל זה אולי המעט חרא שהאדם עושה פה על הכדור

אין שום ספק שחובה לפחות שגדילתם תהיה ללא פיטום עם תנאים ופיקוח מוגבר אבל ראבק איך אם מחירים של עדן טבע מרקט אני יכול לאכול 3 ביצים ביום, 2 ארוחות חלביות ו2 ארוחות בשריות

אולי אמצא איזון, אבל גם שהתעשיה תמתן מחיר על זה שבכלל נותנים להם לעשות את זה, רווח גדול יהיה להם בכל זאת

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
אין מספיק אדמה על כדור הארץ לחקלאות ל 100% צמחוניים.

משום מה איש לא הזכיר ולא מתייחס לכמה אפשרויות אחרות:

1 - חקלאות ימית כלומר גידול דגים ושאר יצורים ימיים בברכות גידול בים. לא יודע לומר מה מקור המזון שמספקים להם ומה הנזקים המדוייקים מההפרשות שלהם, אבל מבחינת שטחי מחייה יש פה טויסט.

2 - יש אפשרות לצרוך חלבון מין החי גם ע"י צריכה של חרקים כמו תיקנים וחרגולים, וצריכת זוחלים כמו תולעים למיניהן. יש פה מחסום תרבותי, אבל מבחינת יעילות ייצור החלבון זה מנצח בהליכה. נדמה לי שניתן לגדל שילשולים בתוך חומר נרקב וכאן בכלל יש יעילות וחיקוי של תהליכים טבעיים.

3 - יש אופציה של צריכת אצות למיניהן. שוב יש כאן קיצור ניכר של שרשרת המזון. לא מומחה אבל גם כאן לדעתי יש חיסכון עצום, ועיקר המחסום ליישום נירחב הוא תרבותי.

אז מי פותח את מיסעדת הזבובים הראשונה?

לדעתי אין כל קושי אמיתי להקטין את הסבל בתעשיית הבשר. הבעייה היא בכך שאין קנס אמיתי על התעללות ויחס אכזרי (קנס גם במובן של החרמת המוצר או הייצרן) ומצד שני יש בונוס בחיסכון ובהתייעלות. אז הכלכלה מנצחת, כמו תמיד.

רכי הלב ינבחו והיצרנים יתעללו כי זה זול יותר.

יוסי

פורסם
התחלתי לענות פה לפוסטים ממש הזויים אבל התייאשתי באמצע, כמו נהג לילה שמדבר על הרג של חיות תו"כ קצירת שדה, כי ההשוואה ברורה בין הרג בעקיפין לבין תעשיה שלמה שקיימת על טהרת ההרג בלבד, או כמו הבחור שמתעסק בחרקים אבל כנראה שעדיך לו להשאר בתחום החרקים בלבד, אחרי הפנינים האלה: "אין מספיק אדמה על כדור הארץ לחקלאות ל 100% צמחונים." הטיעון הזה פשוט כל כך מופרך שמקומם אותי שאפשר לכתוב דבר כזה.

ע"פ מחקר של האו"ם נאמר כך: "מגזר משקי החי הוא הגורם הגדול ביותר לשימוש אנושי בקרקע. רעיה של בקר וצאן משתמשת ב-26% מהשטח היבשתי שאינו מכוסה בקרח. סך השטח שמוקדש ליבולים שנועדו להאכלת חיות עומד על כ-33% מהשטח החקלאי המעובד. סה"כ כ-70% משטחי החקלאות, ו-30% משטח היבשה של כדור הארץ מוקדשים לשימושים של תעשיית המזון מהחי.

התרחבות ענף המזון מהחי מהווה גורם מרכזי בברוא יערות, במיוחד בדרום אמריקה ובמרכזה, מקום בו מתרחש רוב ברוא היערות בשיטת חקלאות כרות והבער. 70% מהשטחים שהיו בעבר שטחי יער קדמוני באמזונס הפכו לשטחי מרעה, ושאר השטח משמש ברובו לגידולי חקלאות שמיועדים למזון לתעשיית החי. 20% משטחי המרעה בעולם, וכ-73% משטחי המרעה באזורים יבשים, עברו תהליך בליית קרקע בהיקף כשלהו, בעיקר בגלל רעיית יתר, דריסה של הצמחייה, ובלייה של הקרקע על ידי חיות מרעה. ההשפעה חשובות במיוחד באזורים צחיחים יותר שם רעייה מהווה לעיתים קרובות מקור קיום עיקרי או יחידי."

בקצרה מה שזה אומר ש70% משטחי החקלאות, ו-30% משטח היבשה של כדור הארץ מוקדשים לשימושים של תעשיית המזון מהחי כשמתוך זה 26% משמשים רק לרעיה של העדרים כך שמבזבזים מקום על יצור האוכל לחיות, מבזבזים מקום על רעיית החיות ומבזבזים מקום על שיכון החיות, כל אלו מאות אלפי דונמים שיכלו לייצר חומרי גלם צמחוניים שלא היו צריכים לעבור דרך הקיבה של הפרה כדי שהיא תהפוך למזינה אלא ישר לפה.

כשהקיבה שלך תהיה יעילה כמו הקיבה של הפרה בעיכול תאית אז תוכל לצרוך ישירות עשב וקש. עד אז פרות ימשיכו לאכול את הפסולת החקלאית שלנו ותרנגולות ימשיכו לאכול חרא ממוחזר (זה מה שהאוכל שלהם עשוי ממנו).

כשאתה מדבר על הרג אז הרג זה הרג בין אם הוא בעקיפין ובין אם הוא במישרין. למה לשחוט פרה אחת כדי להאכיל 20 איש זה פסול אבל להרעיב למוות אלפי זוחלים, יונקים וחרקים כדי להאכיל את אותם אנשים זה בסדר (וזה לפני שלקחנו בחשבון את עשרות היונקים היותר גדולים שאוכלים אתת הפגרים של החיות הקטנות יותר שהרעלנו למוות ומתים מהרעלה)?

שים לב ש 70% מהשטח מאכיל 90% מהעולם וה 30% הנותרים מאכילים כ 10% (בהנחה של כ 3% צמחונים והיתר לצריכה קלורית של אוכלי הבשר).

שלא תבין לא נכון. אני בעד למנוע סבל מיותר מבעלי החיים באשר הם ובהחלט ניתן לגדל בע"ח למזון בצורה יותר הומאנית (פרה לא מפחדת לפני השחיטה כי היא לא יודעת שהיא הולכת למות. היא מפחדת מהצורה שבה היא מובלת לשם ואת זה בהחלט ניתן וצריך לשנות) אבל שלא תטעה לחשוב שצמחונות היא יותר הומאנית. גם שם אתה חייב לפגוע בבעלי חיים כדי להגן על היבולים כי אתם מתחרים מי יקח קודם את היבול.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

עופות של עטרה מגודלים בתנאים טובים יחסית. בקר זול ועם חיים טובים לא מצאתי עדיין.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

עד כמה נוראיים מכל מיני בחינות[התאכזרות לחיה ולאדם שאוכל] שניצלים חד פעמיים וקציצות של עוף טוב ושניצלים באריזה כחולה?נדמה לי של מאמא עוף?

פורסם

אני אוהב חיות ונגד אכזריות אבל אני יודע שלא תהיה לי בעיה להרוג בשביל לאכול, לנקות את הבשר וכד'. מה גם שאם נקלעתי למצב מסויים את הפרה/תרנגול אפשר להחליף ב אדם.

haters will hate

פורסם
עד כמה נוראיים מכל מיני בחינות[התאכזרות לחיה ולאדם שאוכל] שניצלים חד פעמיים וקציצות של עוף טוב ושניצלים באריזה כחולה?נדמה לי של מאמא עוף?

עצה אישית, אל תכניס את כל הזבל הזה הביתה!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תבא בכיף לאמא שלי, הכל אצלה רב פעמי

השניצל של היום הוא הקציצות של מחר, הקציצות של מחר הם המילוי של הקובה לשבת, מה שנשאר חוזר למקפיא ויוצא לסבב נוסף שמגיעים אורחים חשובים.

עגבניה אצלה עושה מחזור חיים עם כמה ימי הולדת, מהסלט למטבוחה, ממטבוחה לרוטב מהרוטב לדג ומשם לצנצנת ממרח דגים במקרר

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה

• תוכן חדש...