Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה שקורה בזוגלובק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש הדחקה. אני כנראה הייתי מוורת על הבשר אם הייתי צריך להרוג. מצד שני, לא כזה טריוויאלי שהייתי חושב כך גם אם הייתי נולד באיזו חווה חקלאית לפני אפילו 100 שנה.

אני כבר כמה שנים מצמצם את כמות הארוחות הבשריות שלי בשבוע. לצמחוני מלא אני כנראה לא אהפוך, ואני מסכים עם אנלוגי שיש כאן הרבה שקר עצמי. בכל זאת, יומיים - שלושה בשבוע ללא בשר, זה גם משהו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אם אתם כאלה הומניים אז תפסיקו גם לאכול בשר שעבר שחיטה כשרה.

מישהו ראה פעם איך נראת פרה מיד לאחר השחיטה? מחזה לא נעים בכלל!

מה שקורה באופן כללי עם ההתעללות בבע"ח זו זוועה ולדעתי כן צריך להחרים חברות שבבירור מתעללות ולבחור בחברות שעושות הכל כדי שבע"ח יסבול פחות. גם אם זה אומר שאני ישלם 10 שקלים יותר על הבשר, זה שווה את זה.

פורסם

יבגני,

יומיים-שלוש זה מעולה,

http://www.google.co.il/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CCoQFjAA&url=http%3A%2F%2Fmeatlessmonday.co.il%2F&ei=Hs9wUs7PKuyu7AaCuYCwAg&usg=AFQjCNE-fPON83DCKD7_J6SFCRhIsl3mCA

רק תחשוב על הכמות הגלובאלית ביום אחד..

ותאמין לי שאף אחד לא ימות מזה, לא הצרכנים

ולא התעשיינים.

Gn'f'R

פורסם

אני הפסקתי לאכול בבית בשר. זה לא בגלל התחקירים, זה בגלל שאישתי כמעט ולא מבשלת בבית.

אתמול למשל אכלתי שווארמה בחוץ.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני פותח חווה לגידול בקר הומני. יהיה לי עדר קטן יחסית לשטח, כדי למנוע צפיפות. הוא יאכל רק עשב טבעי במרעה, ולא יואבס בכח. לא יקבל אנטיביוטיקה או תרופות אחרות. אמצא את שיטת השחיטה הכי פחות אכזרית, כנראה לא תהיה כשרות.

את העגלים אתן לאימהות לגדל. זה ייקח לי שנים, אבל לא אקנה בקר המובל מחו״ל. גם כסף מחלב כנראה לא ארוויח.

כמה מכם ישלמו לי כפול על הבשר? בהנחה שאיכות הבשר נשארת דומה, ז״א רק על שיטות הגידול ההומניות שלי. יש שיגידו שהאיכות תרד, כי אין לי שליטה על מה הפרות שלי אוכלות וכמה, והמרעה החופשי ייצר בשר שרירי יותר. אבל בואו נניח שמדובר על אותה איכות. לצורך הדיון אני גם מנטרל את האפשרות שאקבל איכות גבוהה יותר, התשלום יהיה רק עבור הגישה ההומנית.

אני אגבה כפול כי אחרת אין לי איך להצדיק את התפוקה הנמוכה. מישהו מוכן להשקיע?

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

אני אהיה מוכנה להשקיע.

אני משתדלת אפילו בעבודה לא לשתות חלב של תנובה ובטח שלא קונה בשר של אדום אדום.

נקניקים של זוגלובק תמיד היו מחוץ לתפריט כי הם פחות טעימים - אבל עכשיו אפילו במקרה שלא אמצא דבר אחר, לא אקנה אותם.

פורסם

אתה לא חייב לעשות זאת, מספיק שתגיד שאתה עושה.

יש אומרים שכבר עשו זאת עם ירקות אורגניים במקומות שמסיבות שונות לא נגישים לצרכנים.

אז מה אתה מציע? יש פחות גרוע מזולבוטק?

פורסם

פנדוב,

ככה זה עובד גם אצל אחרים. נקודה.

בעוונותיי עבדתי בלול שאוכלוסייתו הייתה מיועדת

לשחיטה. החזקתי מעמד 10 שעות וברחתי,

אם תרצה לשמוע עוד אני כאן.

Gn'f'R

פורסם
אני פותח חווה לגידול בקר הומני. יהיה לי עדר קטן יחסית לשטח, כדי למנוע צפיפות. הוא יאכל רק עשב טבעי במרעה, ולא יואבס בכח. לא יקבל אנטיביוטיקה או תרופות אחרות. אמצא את שיטת השחיטה הכי פחות אכזרית, כנראה לא תהיה כשרות.

את העגלים אתן לאימהות לגדל. זה ייקח לי שנים, אבל לא אקנה בקר המובל מחו״ל. גם כסף מחלב כנראה לא ארוויח.

כמה מכם ישלמו לי כפול על הבשר? בהנחה שאיכות הבשר נשארת דומה, ז״א רק על שיטות הגידול ההומניות שלי. יש שיגידו שהאיכות תרד, כי אין לי שליטה על מה הפרות שלי אוכלות וכמה, והמרעה החופשי ייצר בשר שרירי יותר. אבל בואו נניח שמדובר על אותה איכות. לצורך הדיון אני גם מנטרל את האפשרות שאקבל איכות גבוהה יותר, התשלום יהיה רק עבור הגישה ההומנית.

אני אשלם יותר.

גם היום אני קונה עופות של טבעוף או של עטרה (למרות הבד"ץ. פשוט הם מכתיבים תנאי גידול לעופות מבחינת צפיפות, מזון וכו'). מוצרי תנובה אני משתדל לא לקנות אחרי פרשת אדום אדום ובכלל מעדיף בקר מיובא ממדינות מערב אירופה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
כמה מכם היה ממשיך לאכול בשר אם הייתם צריכים להרוג אותו בעצמכם?

היית ממשיך לחרבן אם היית צריך לפרק את החרא שלך לקומפוסט במו ידיך?

וכמה בעלי חיים אתה הורג בכל קצירת שדה?

תעשיית המזון היא לא תעשייה הומאנית אבל לא המוות של בעל החיים הוא הבעייה אלא איך הוא חי עד אותה השנייה ש/חייו מסתיימים.

בסך הכל פרות, כבשים ותרנגולות הן לא חיות שהיו להן חיים טובים או ארוכים בטבע ואם אתה מביא אותן עד נקודת המוות בצורה ראוייה אז חייהן יותר טובים מאשר בטבע.

אם אתה מדבר על הומאניות אז בתחתית שרשרת המזון נמצאות המטילות והפרות החולבות. להן יש את התנאים הכי קשים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
עכשיו גם לא מוכן לקנות זוגלובק.

לא הפסדת כלום, אבל כלום!!!

האם לדעתכם אוכלוסית העולם יכולה להתקיים ללא מאכל של כלל החיות ?

חד משמעי, לא!

אין מספיק אדמה על כדור הארץ לחקלאות ל 100% צמחונים.

אתה יוצא מתוך הנחה שהבשר יהיה באותה איכות (או אפילו פחות) אבל ההנחה הזו מוטעית ביסודה.

בקר FREE RANGE נחשב להרבה יותר איכותי והרבה יותר טעים, לא צריך ללכת לדוגמאות באויר, אנטרקוט ישראלי "אדום אדום"או מופשר מיובא מדרום אמריקה יעלה לך כ 80 ש"ח לקילו.

בקר איכותי, FREE RANGE מרמת הגולן יעלה פי 2 והמגדלים לא מצליחים לעמוד בדרישה של הישראלים.

חלק ניכר מעם ישראל עבר כבר את שלב ה"סטייק עין" ולבשר *איכותי יש הרבה דרישה.

* איכותי מתבטא בטעם וטקסטורה, לא בזה שהפרה חיה בתנאים הומניים ונהנתה מהחיים עד לרגע השחיטה. קשה לי להאמין שקיימים הרבה אנשים שקונים בקר מרמת הגולן בגלל התנאים שבהם הפרה חיה.

מצד שני, השוק של עוף FREE RANGE של אנשים שקונים רק ממניעים הומניין הוא לא קטן, אז אולי יש פה איזה נישה לא מנוצלת.

יאללה, לך על זה!

עריכה - אתה יודע מה, אם אתה מקים קו של מוצרי בקר אורגניים, FREE RANGE שישווקו בסופרים, אני משוכנע שיש פה כסף! הבעיה היחידה שאין מספיק בקר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בשר באותה איכות ומחירים כפולים? אני מוכן לחתום היום.

פורסם
פשוט מזעזע.

אבל לדעתי,מן הראוי היה להשוות בין שאר החברות כמו: עוף טוב,מאמא עוף וכו'. אני בטוח שגם שם המצב לא הכי מזהיר...

מסכים לחלוטין, יש סיכוי אפילו שמדובר בחברה מתחרה שרוצה להפיל את זוגלובק ומימנה את התחקיר, הרי הטלויזיה היא לא טלית שכולה תכלת.

באופן כללי, מישהי שעבדה במפעל לשיווק בשר גדול אמרה לי פעם שאם אני לא ראיתי איזה קומבינות הולך עם הבשר, עדיף שאני לא אראה כי אז ירד לי החשק לאכול בכלל.

פורסם

אין מספיק אדמה על כדור הארץ לחקלאות ל 100% צמחונים.

למיטב ידיעתי (והמקור הבא לדוגמא) המצב הפוך. היה הרבה יותר מזון בעולם אם כולם היו צמחונים או טבעונים:

http://ecowiki.org.il/wiki/%D7%94%D7%A9%D7%A4%D7%A2%D7%95%D7%AA_%D7%A1%D7%91%D7%99%D7%91%D7%AA%D7%99%D7%95%D7%AA_%D7%A9%D7%9C_%D7%9E%D7%96%D7%95%D7%9F_%D7%9E%D7%94%D7%97%D7%99

:turn-l:

• תוכן חדש...